kourdistoportocali.comNews DeskRapyd> Aπό ένα δωμάτιο με ένα γραφείο και δύο καρέκλες το 2016 στο πιο εμβληματικό κτήριο του Tel Aviv το 2023. Η αξία της μόλις 18 δις [VIDEO]

Βreaking news

Rapyd> Aπό ένα δωμάτιο με ένα γραφείο και δύο καρέκλες το 2016 στο πιο εμβληματικό κτήριο του Tel Aviv το 2023. Η αξία της μόλις 18 δις [VIDEO]

-Ήταν μια καταπληκτική βόλτα. Ανυπομονούμε για τα επόμενα 7 χρόνια και μετά

Tετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023. Καθώς εσύ περιμένεις το επίδομα και το καλάθι της νοικοκυράς, συμβαίνουν και τα εξής>

Από ένα απλό δωμάτιο με ένα γραφείο και δύο καρέκλες το 2016 μέχρι το λογότυπό μας στο ς στο πιο εμβληματικό κτήριο στο Τel Aviv το 2023.

Ήταν μια καταπληκτική βόλτα. Ανυπομονούμε για τα επόμενα 7 χρόνια και μετά.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Με αυτό το τρόπο η Rapyd, το μεγαλύτερο fintech παγκοσμίως με 18 δισεκατομμύρια αξίας διαφημίζει αυτό που πέτυχε μέσα σε μόλις 7 χρόνια.

Απλά σκέψου το…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @rapydglobal

Στο προηγούμενο επεισόδιο>

Tετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023. Από το Davos στο Τel Aviv

H κ. Eιρήνη Βανταράκη, ιδρύτρια του Greek House Davos άφησε την xιονισμένη Promenade με προορισμό το Tel Aviv.

O προορισμός της αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς ένα από τα πρώτα της ραντεβού στη Νέα Υόρκη της Μεσογείου θα ήταν με τον κ. Arik Shtilman, Διευθύνοντα Σύμβουλο και συνιδρυτή της Rapyd, το μεγαλύτερο fintech παγκοσμίως με 18 δισεκατομμύρια αξίας!

Ο Arik Shtilman διαπίστωσε ότι υπήρχε ένα κενό, μια τεράστια ανάγκη να δοθεί στις εταιρείες ένας τρόπος να αναπτυχθούν παγκοσμίως και να δημιουργήσουν εφαρμογές fintech.

Αποφάσισε να ανταποκριθεί σε αυτή την ανάγκη.

Αυτό οδήγησε τη Rapyd να λανσάρει ένα Παγκόσμιο Δίκτυο Πληρωμών και Πλατφόρμα Fintech για να παρέχει μια πλήρη στοίβα δυνατοτήτων ολοκληρωμένων πληρωμών, εμπορίου και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που μπορούν να ενσωματωθούν σε οποιαδήποτε εφαρμογή.

Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας ως εταιρεία πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου, αλλά σύντομα συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχε ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα που έπρεπε να λυθεί. Το 2016, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα προϊόν ηλεκτρονικού πορτοφολιού που θα επέτρεπε σε έναν καταναλωτή να κάνει ανάληψη μετρητών από ένα ΑΤΜ σε οποιαδήποτε χώρα χωρίς τραπεζικό λογαριασμό.
Ξεκινήσαμε με μία μόνο χώρα, αλλά διαπιστώσαμε ότι χρειαζόταν ενοποίηση με επτά διαφορετικά συστήματα και τοπικές υπηρεσίες, καθώς και διαχείριση αδειοδότησης και ρυθμιστικών απαιτήσεων, κάτι που απλά δεν ήταν επεκτάσιμο σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό ήταν ένα τεράστιο εμπόδιο στην καινοτομία. Αφού δεν μπορέσαμε να βρούμε έναν συνεργάτη που είχε ήδη δημιουργήσει αυτήν την παγκόσμια υποδομή πληρωμών, συνειδητοποιήσαμε την πολύ μεγαλύτερη ευκαιρία να την κατασκευάσουμε μόνοι μας και να τη διαθέσουμε σε εταιρείες και innovators σε όλο τον κόσμο για την απελευθέρωση του παγκόσμιου εμπορίου.
Η ομάδα της Rapyd είναι αφοσιωμένη στο να βοηθά τους πελάτες μας να πετύχουν τους στόχους τους, παρέχοντάς τους την ελευθερία να αποφασίσουν πώς και πού θα δραστηριοποιηθούν.

Οι επενδυτές μας περιλαμβάνουν μερικές από τις πιο αναγνωρισμένες παγκοσμίως εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων και στρατηγικούς επενδυτές.

Η δημιουργία της υποδομής fintech για την αποστολή και τη λήψη πληρωμών σε μία χώρα είναι αποθαρρυντική. Ο κόσμος είπε ότι ήταν αδύνατο να το κάνει σε κάθε χώρα. Για εμάς, η ευκαιρία ήταν ξεκάθαρη. Η Rapyd δίνει στην επιχείρησή σας μια πλατφόρμα για:

-Συλλέξτε και εκταμιεύστε κεφάλαια σε τοπικά νομίσματα
-Έκδοση εταιρικών καρτών
-Διατήρηση, μεταφορά και ανταλλαγή κεφαλαίων
-Δημιουργία εικονικών λογαριασμών
-Διαχειριστείτε τη συμμόρφωση χωρίς να ανησυχείτε για τοπικά ρυθμιστικά ζητήματα

-Πριν από τη Rapyd, δεν ασχολιόμουν με πληρωμές ή fintech, ήμουν ειδικός στο cloud και επιχειρηματίας…, λέει ο κ. Shtilman. Μετά από τρία χρόνια στο στρατό, αποφάσισα ότι ήθελα να παραλείψω το πανεπιστήμιο και να ξεκινήσω τη δική μου εταιρεία. Εγώ και τρεις άλλοι συνιδρυτές ξεκινήσαμε μία επιχείρηση και τη χτίσαμε σε έναν οργανισμό πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία λειτουργούσε για 10 χρόνια και την πουλήσαμε το 2013.

Μετά από αυτό, λαχταρούσα άλλη μια πρόκληση. Η ίδια ομάδα συνιδρυτών προχωρήσαμε στο επόμενο εγχείρημα. Ήταν 2015 και κάποιος είχε επιστρέψει από ένα ταξίδι στην Τσεχία, σοκαρισμένος με τα τέλη συναλλάγματος που είχε πληρώσει όσο έλειπε. Αρχικά είχαμε μια ιδέα για ένα καταναλωτικό πορτοφόλι που θα καταργούσε σταδιακά τις φυσικές ανταλλαγές, αλλά υποτιμήσαμε εντελώς το πόσο περίπλοκος είναι ο τομέας των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Περάσαμε σχεδόν ένα χρόνο προσπαθώντας να ξεκινήσουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο και το ποσό των επενδύσεων και της υποδομής που έπρεπε να δημιουργήσουμε ήταν τόσο μεγάλο για μια αγορά που δεν είχε νόημα να συνεχίσουμε, καθώς το να γίνουμε παγκόσμιοι θα ήταν πολύ περίπλοκο με όλους τους διαφορετικούς κανονισμούς.

Ανακαλύψαμε ένα κενό που επιβραδύνει την παγκόσμια εμπορική βιομηχανία: δεν υπήρχε πλατφόρμα που να επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δέχονται και να στέλνουν πληρωμές χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσουν τη δική τους υποδομή.

Τότε ήταν που είχαμε την ιδέα για τη Rapyd – να δημιουργήσουμε ένα επεκτάσιμο fintech για την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και υποδομών σε άλλες επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να το αξιοποιήσουν. Τώρα, χτίζουμε την πιο εκτεταμένη παγκόσμια πλατφόρμα fintech στον κόσμο.

Ποιος ήταν ο παιδικός σας ήρωας και γιατί;

Ο Michael Jordan. Είχε μια ατρόμητη νοοτροπία, μια ατελείωτη ορμή για τη νίκη και πάντα δούλευε σκληρά για να είναι ο καλύτερος. Και πάντα έπαιρνε την ευθύνη στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα να προσπαθήσει και να κερδίσει.

-Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που λάβατε ποτέ;

Μπήκα στο στρατό όταν ήμουν 18 χρονών. Οι εκπαιδευτές μας πάντα μας έλεγαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως «δεν μπορώ». Αυτή η νοοτροπία μου κόλλησε. Ζωντανεύει την ιδέα που ζει στο κεφάλι μου και διατηρώ μια νοοτροπία ανάπτυξης.

Τι σας κάνει περήφανους για την επιχείρηση που έχετε δημιουργήσει;

Συνεχίζουμε να δυναμώνουμε, παρά τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες. Είμαι περήφανος για αυτό. Ενώ πολλοί άλλοι οργανισμοί χρηματοοικονομικής τεχνολογίας έπρεπε να υποχωρήσουν και να επιβραδύνουν την ανάπτυξή τους τον τελευταίο χρόνο, η Rapyd συνέχισε να επεκτείνεται παγκοσμίως. Τον περασμένο χρόνο, ανοίξαμε έναν τεχνολογικό κόμβο στο Dubai και ήμασταν ο πρώτος Ισραηλινός οργανισμός που ελέγχεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που άνοιξε για επιχειρήσεις στη χώρα. Ολοκληρώσαμε επίσης τις εξαγορές της Neat στο Χονγκ Κονγκ και της Valitor στην Ισλανδία – και συνεχίζουμε μόνο να αναπτύσσουμε και να επεκτείνουμε τις παγκόσμιες δραστηριότητές μας.

-Χωρίς ποια συσκευή δεν θα μπορούσατε να ζήσετε;

Apple AirTag. Άλλαξε εντελώς τη ζωή μου. Τα παιδιά μου δεν χάνουν πια τα πράγματά τους.

-Ποιο είναι ένα fintech που χρησιμοποιείτε οι ίδιοι σε τακτική βάση – εκτός από τη Rapyd, φυσικά;

Χρησιμοποιώ κυρίως Paypal και Wise.

-Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε αντιμετωπίσει στο fintech;

Τις πρώτες μέρες, ενώ κατασκευάζαμε τη Rapyd, μάθαμε ότι η αντιμετώπιση της συμμόρφωσης και της ρύθμισης ήταν ένα μεγαλύτερο εμπόδιο από ό,τι περιμέναμε. Η συμμόρφωση διαφέρει από χώρα σε χώρα, επομένως η εργασία σε παγκόσμια κλίμακα το έκανε απίστευτα δύσκολο. Τούτου λεχθέντος, μας έκανε επίσης να συνειδητοποιήσουμε ότι έπρεπε να είμαστε οι λύτες των προβλημάτων συμμόρφωσης και ρύθμισης, έτσι ώστε άλλοι οργανισμοί να μην χρειάζεται να ανησυχούν για αυτό. Όλα αυτά τα αναλαμβάνουμε σήμερα. Οι αρχικές μας γνώσεις μας δίδαξαν ότι οι οργανισμοί που επιθυμούν να λειτουργήσουν πέρα ​​από τα σύνορα χρειάζονται μια πλατφόρμα όπως η Rapyd – μια πλατφόρμα που τους παρείχε την απαραίτητη υποδομή για να κλιμακωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο και θα διώξει το άγχος από τέτοιου είδους ζητήματα.

-Περιγράψτε τον εαυτό σας με τρεις λέξεις.

Βέβαιος για τον εαυτό του, εύγλωττος και φιλόδοξος.

-Ποια συμβουλή θα δίνατε στον 5χρονο εαυτό σας;

Δούλευε σκληρά, παίξε σκληρότερα.

-Υπάρχει κάποιο προσωπικό επίτευγμα από τους τελευταίους 12 μήνες για το οποίο είστε ιδιαίτερα περήφανοι;

Το άνοιγμα του τεχνολογικού μας κόμβου στο Ντουμπάι ήταν ένα απίστευτο επίτευγμα για ολόκληρη την ομάδα μας, επειδή ήμασταν ο πρώτος Ισραηλινός οργανισμός που ελέγχεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αυτό δεν ήταν μικρό κατόρθωμα. Ξεκινήσαμε στο Dubai , καλύπτοντας κάθε διαφημιστική πινακίδα στην οδό Sheikh Zayed – και τώρα όλοι στην πόλη γνωρίζουν το όνομά μας. Είμαστε απίστευτα περήφανοι που χτίζουμε το μέλλον του fintech στο Dubai και που ανοίγουμε πόρτες σε άλλους οργανισμούς, από το Ισραήλ και όχι μόνο, να ριζώσουν σε μια από τις πιο σημαίνουσες τεχνολογικές περιοχές στον κόσμο.

-Ποιο ήταν το τελευταίο βιβλίο που διαβάσατε και πότε;

Η ιστορία της ισραηλινής πολιτικής από τον Amit Segal. Το διάβασα πριν ένα μήνα.

>

Rapyd_Tel Aviv. Η πλατφόρμα της εταιρείας επιτρέπει την αποστολή και λήψη πληρωμών από οπουδήποτε με τραπεζικά εμβάσματα, υποδομή για ψηφιακά πορτοφόλια, πληρωμή με μετρητά και τοπικούς εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής, υποστηρίζοντας 65 τύπους νομισμάτων σε περισσότερες από 170 χώρες και περισσότερους από 900 διαφορετικούς τρόπους πληρωμής. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε υπερ-ανάπτυξη, ο αριθμός των εργαζομένων έχει αυξηθεί κατά 300%, έχουν ανοίξει περισσότερα γραφεία στον κόσμο και πολλές εταιρείες έχουν εξαγοραστεί.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK