kourdistoportocali.comNews DeskΡαγδαίες πολιτικές εξελίξεις σε περίπτωση που αποτύχουν οι Pfizer/BionTech στο Ισραήλ

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σε περίπτωση που αποτύχουν οι Pfizer/BionTech στο Ισραήλ

Ο Ugur Sahin επιχειρεί να αποδράσει από το σχήμα;

Είχαμε σημειώσει πολύ νωρίς ότι η πανδημία θα προκαλέσει τρομακτικές πολιτικές συνέπειες. Θα έχουμε πτώσεις κυβερνήσεων σε ολόκληρο το κόσμο και ανακατατάξεις που για την ώρα δείχνουν αδιανόητες. Σε λίγο θα ξεδιπλώνονται μπροστά μας.

Βy Team

Στο μεταξύ σύμφωνα με το ρεπορτάζ των TIMES OF ISRAEL αυτή τη στιγμή στα Νοσοκομεία του Ισραήλ νοσηλεύονται 694 άτομα. Περίπου το 64% των ασθενών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Το 32% δεν είναι εμβολιασμένοι. Ενα άλλο 2% ήταν σε διαδικασία εμβολιασμού-πιθανόν να έχει κάνει τη πρώτη δόση ή να μην είχε παρέλθει εβδομάδα από τη 2η-και το 2% είναι σε κατάσταση ανάρρωσης.

Ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ ανέρχεται στους 6.580. Από τις αρχές Αυγούστου, 102 ασθενείς με κορονοϊό πέθαναν – σχεδόν διπλάσιοι από τον Ιούλιο και πάνω από 10 φορές περισσότερους από τον Ιούνιο.

Αυτά τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά από μόνα τους και λογικά θα έπρεπε να έχουν σημάνει παγκόσμιο συναγερμό όσο αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το Ισραήλ έχει ήδη εμβολιάσει 600.000 πολίτες του άνω των 60 ετών με την 3η δόση του εμβολίου της Pfizer. Καθώς επίσης μειώνονται και οι ανεμβολίαστοι στη χώρα το Ισραήλ αποτελεί το παγκόσμιο καθρέφτη του εμβολιασμού.

Εάν εδώ το εμβόλιο αποδειχθεί αναποτελεσματικό και οι θάνατοι των εμβολιασθέντων συνεχίσουν να αυξάνονται το πολιτικό κόστος για τους ηγέτες όπως ο Biden που έσπρωξε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν θα είναι τεράστιο και αποπνικτικό. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους ηγέτες των οποίων ο φόβος και η προθυμία τους έκανε να απωλέσουν την έννοια του μέτρου.

Σ΄αυτό το σημείο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσπάθεια διαφοροποίησης του ιδρυτή της BionTech (και παρασκευαστή του πρώτου εμβολίου), Ugur Sahin από τον εταίρο του Albert Bourla και την Pfizer.

Ο Ugur Sahin με πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του μοιάζει να διαφοροποιείται από την τακτική των εταίρων του της Pfizer.

Δεν έχει περάσει ένας μήνας που οι δύο εταιρίες εμφανίζονταν να εργάζονται από κοινού στη παρασκευή ενός εμβολίου ειδικά για τη μετάλλαξη Delta.

Eνα μήνα μετά ο επικεφαλής της ΒionTech σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο θα έκανε μια τρομακτική κωλοτούμπα δηλώνοντας ότι το ήδη υπάρχον εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και για τη μετάλλαξη Delta ενώ στη πραγματικότητα δεν είναι όπως δείχνουν τα στοιχεία από το Ισραήλ αλλά και από τις ΗΠΑ όπου αυξάνονται οι πλήρως εμβολιασθέντες που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στα Νοσοκομεία.

Η συνεργασία Pfizer/ΒionTech προέκυψε όταν η Pfizer απέτυχε να κατασκευάσει από μόνη της mRNA εμβόλιο όπως είχαν αποτύχει όλες οι προσπάθειες των εταιριών πριν την πανδημία.

Τώρα λοιπόν κι ενώ στις ΗΠΑ οι Δημοκρατικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δικαστικές περιπέτειες του παραιτηθέντος κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, με τον θυμό που προκάλεσαν τα γενέθλια των 60 ετών του Ομπάμα και την αύξηση των σοβαρά νοσούντων πλήρως εμβολιασθέντων η BionTech μοιάζει να προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από τον συνεταιρισμό με την Pfizer.

Παγκόσμιο-σοκ προκαλούν οι πρόσφατες αποκλειστικές δηλώσεις του Dr. Ugur Sahin στη WSJ o oποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech και ο δημιουργός του εμβολίου που διακινούν οι Pfizer/BionTech.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ – Η ασυλία έναντι του κοροναϊού μειώνεται σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί πλήρως με τη βολή που έγινε από την BioNTech SE και την Pfizer Inc. τον Ιανουάριο λόγω της ταχέως διαδεδομένης παραλλαγής Delta, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, επιβεβαιώνοντας τα δεδομένα που προέκυψαν από το Ισραήλ την τελευταία φορά εβδομάδα.

Αλλά ακόμη και όταν τα επίπεδα αντισωμάτων μειώνονται επτά μήνες μετά την ανοσοποίηση σε ορισμένους παραλήπτες εμβολίων, οι περισσότεροι από αυτούς θα παραμείνουν προστατευμένοι από σοβαρές ασθένειες και ενδέχεται να μην χρειάζονται ακόμη μια τρίτη δόση, σύμφωνα με τον Ugur Sahin, Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας που ανέπτυξε το εμβόλιο και συνεργάστηκε με την Pfizer να αναπτύξει το προϊόν για την παγκόσμια αγορά.

«H πυκνότητα των αντισωμάτων πέφτει-the antibody titers are going down», παραδέχεται ο Δρ Sahin, αναφερόμενος στη μονάδα μέτρησης αντισωμάτων κατά του ιού. «Η προστασία του εμβολίου έναντι της νέας παραλλαγής είναι σημαντικά χαμηλότερη.»(!!!)
Ο Δρ. Sahin έκανε τα σχόλια αφού προέκυψαν προκαταρκτικά στοιχεία από το Ισραήλ που έδειξαν ότι οι άνθρωποι που είχαν λάβει τις δόσεις τον Ιανουάριο είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν από αυτούς που εμβολιάστηκαν τον Μάιο.

Οι κυβερνήσεις θα πρέπει τώρα να αποφασίσουν εάν θέλουν να κάνουν ένα τρίτο εμβόλιο για να ενισχύσουν την ανοσία ή αν θα επιτρέψουν την ελεγχόμενη μόλυνση να προχωρήσει σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί, γνωρίζοντας ότι πιθανότατα δεν θα βιώσουν απειλητικά για τη ζωή συμπτώματα, ισχυρίζεται πλέον ο Δρ Sahin πετώντας το μπαλάκι στις κυβερνήσεις.

Το εμβόλιο των BioNTech-Pfizer, βασισμένο σε αυτό που είναι γνωστό ως τεχνολογία messenger RNA, δημιουργεί διπλή ανοσία έναντι του ιού κοροναϊού: προστασία έναντι λοίμωξης, η οποία παρέχεται από αντισώματα και προστασία σε κυτταρικό επίπεδο, όπου τα λεγόμενα κύτταρα μνήμης εκπαιδεύονται για την ταυτοποίηση των μηχανισμών άμυνας των ιών καταστρέφοντας το παθογόνο κάθε φορά που εισέρχεται στο σώμα.

-Η αποδυνάμωση της πρώτης γραμμής άμυνας – τα αντισώματα – σημαίνει ότι τα εμβολιασμένα άτομα θα μπορούσαν να μολυνθούν ξανά, αλλά δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι η κυτταρική ασυλία τους έπεφτε, καθώς οι περισσότερες λοιμώξεις δεν θα έληγαν σε σοβαρή ασθένεια, είπε ο Δρ Sahin.

Μικρά δείγματα από προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι μετά από δύο βολές το εμβόλιο ήταν 39% αποτελεσματικό στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης και 40% αποτελεσματικό στη μείωση του κινδύνου συμπτωματικής νόσου κατά τη διάρκεια μιας περιόδου κατά την οποία η παραλλαγή Delta αντιπροσωπεύει τη πλειονότητα των περιπτώσεων. Το εμβόλιο ήταν 91% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών την ίδια περίοδο μεταξύ 20 Ιουνίου και 17 Ιουλίου, ανέφερε το υπουργείο.

Το Ισραήλ άρχισε ήδη να προσφέρει μια τρίτη δόση σε ανοσοκατεσταλμένους άτομα και κυβερνητικοί εμπειρογνώμονες μελετούν εάν είναι απαραίτητο για τον ευρύτερο πληθυσμό.

Σε αντίθεση (!!!) με την Pfizer, η οποία υποστηρίζει μια τρίτη δόση, ο Δρ. Sahin είπε ότι δεν θα έδινε δημόσια συμβουλές σχετικά με το αν θα χρησιμοποιήσει μια τρίτη λήψη, γνωστή ως αναμνηστική, και ότι θα ερμηνεύσει δεδομένα μόνο όταν φτάνουν από την πραγματική ζωή μελέτες όπως αυτή στο Ισραήλ.

(Σας θυμίζουμε ότι μόλις ξεμύτισε η παραλλαγή Delta κυκλοφόρησαν κατ΄επανάληψη μελέτες οι οποίες υποστήριζαν ότι το εμβόλιο της Pfizer μπορούσε να αντιμετωπίσει τη μετάλλαξη Delta. Aυτό υποστήριζαν και στελέχη της εταιρίας ανά το κόσμο. Επίσης πρόσφατα στελέχη της Pfizer είχαν ζητήσει από τις Αμερικανικές Αρχές την έγκριση της 3ης ενισχυτικής δόσης. Έρχεται τώρα ο πατέρας του πρώτου εμβολίου να διαφωνήσει δημόσια με τη Pfizer και να θολώσει ακόμη περισσότερο το τοπίο προκαλώντας απίστευτη αγωνία σε εμβολιασθέντες και μη.

«Αυτή η συζήτηση πρέπει να προχωρήσει χωρίς εμάς: Θα παρέχουμε μόνο δεδομένα και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να μας πουν τι θέλουν», δηλώνει τώρα.

Ο Dr. Sahin είπε ότι στην ιδανική περίπτωση το εμβόλιο, το οποίο επί του παρόντος πωλείται μόνο σε κυβερνήσεις, θα εγκριθεί για ευρεία χρήση και θα διατίθεται στην αγορά για ιδιωτικές αγορές. Προς το παρόν, ο πυροβολισμός έχει εγκριθεί μόνο για χρήση έκτακτης ανάγκης στη Δύση, πράγμα που σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αποφασίσουν εάν θα θέσουν στη διάθεσή τους μια τρίτη βολή στους πολίτες τους.

«Όταν το εμβόλιο γίνει διαθέσιμο στην ελεύθερη αγορά, όλοι θα μπορούν να πάρουν αυτήν την απόφαση μόνοι τους (!!!)», δήλωσε ο Dr. Sahin.

Ανησυχητικές μεταλλάξεις άλλου τύπου

Ηταν 9 Ιουλίου 2021. Ενώ μόλις ένα μήνα πριν: “H αμερικανική εταιρεία Pfizer και η γερμανική BioNTech ανακοίνωσαν ότι αναπτύσσουν ένα νέο εμβόλιο -στην ουσία μια αναβάθμιση του υπάρχοντος εμβολίου τους- που στοχεύει ειδικά στην πιο μεταδοτική παραλλαγή Delta του κορωνοϊού και σκοπεύουν να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές του τον Αύγουστο

Οι δύο εταιρείες -που θα είναι οι πρώτες οι οποίες σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα εμβόλιο ειδικά κατά της Delta- θεωρούν ότι αυτό θα αποτελέσει ένα έξτρα όπλο στην περίπτωση που μια ενισχυτική δόση του υπάρχοντος εμβολίου τους αποδειχθεί ανεπαρκής κατά της Δέλτα…”

Έχεται ένα μήνα μετά ο Ugur Sahin να δηλώσει>

Την εκτίμηση ότι το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τις BioNTech-Pfizer λειτουργεί κατά των παραλλαγών του κορονοϊού όπως το στέλεχος Delta και δεν χρειάζεται να τροποποιηθεί προς το παρόν, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Ugur Sahin ο οποίος ωστόσο δεν απέκλεισε την πιθανότητα να χρειαστεί ένα νέο σκεύασμα.

«Είναι πολύ πιθανό στους επόμενους έξι έως δώδεκα μήνες, να εμφανιστούν νέες μεταλλάξεις, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί τροποποίηση του εμβολίου. Προς το παρόν όμως δεν χρειάζεται» δήλωσε ο Ugur Sahin σε δημοσιογράφους σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο.

Μεταλλάξη Delta> Το εμβόλιο δεν χρειάζεται ακόμη τροποποίηση λέει ο CEO της BioNtech

Την εκτίμηση ότι το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τις BioNTech-Pfizer λειτουργεί κατά των παραλλαγών του κορονοϊού όπως το στέλεχος Δέλτα και δεν χρειάζεται να τροποποιηθεί προς το παρόν, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας, Ουγκούρ Σαχίν ο οποίος ωστόσο δεν απέκλεισε την πιθανότητα να χρειαστεί ένα νέο σκεύασμα.

«Είναι πολύ πιθανό στους επόμενους έξι έως δώδεκα μήνες, να εμφανιστούν νέες μεταλλάξεις, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί τροποποίηση του εμβολίου. Προς το παρόν όμως δεν χρειάζεται» δήλωσε ο Sahin σε δημοσιογράφους σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο.

Aυτά λέει σήμερα 9 Αυγούστου 2021 ο άνθρωπος που παρασκεύασε το εμβόλιο!

Aκριβώς ένα μήνα πριν το protothema.gr ενημέρωνε τους αναγνώστες του>

“Η αμερικανική εταιρεία Pfizer και η γερμανική BioNTech ανακοίνωσαν ότι αναπτύσσουν ένα νέο εμβόλιο -στην ουσία μια αναβάθμιση του υπάρχοντος εμβολίου τους- που στοχεύει ειδικά στην πιο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού και σκοπεύουν να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές του τον Αύγουστο.

Οι δύο εταιρείες -που θα είναι οι πρώτες οι οποίες σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα εμβόλιο ειδικά κατά της Δέλτα- θεωρούν ότι αυτό θα αποτελέσει ένα έξτρα όπλο στην περίπτωση που μια ενισχυτική δόση του υπάρχοντος εμβολίου τους αποδειχθεί ανεπαρκής κατά της Δέλτα.

Το υπό ανάπτυξη νέο εμβόλιο κατά της Δέλτα θα στοχεύει σε όλη την πρωτεΐνη-ακίδα του κορωνοϊού και όχι μόνο σε ένα μέρος της όπως έως τώρα. Η πρώτη παρτίδα του δοκιμαστικού εμβολίου έχει ήδη παραχθεί…”

Το παγκόσμιο θρίλερ συνεχίζεται…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
ΕΚΤΑΚΤΟ> 730.000 αντιιικά χάπια της Merck και της Pfizer αγόρασαν οι Βρετανοί για θεραπεία Covid κατ’ οίκον
Deutsche Welle> Είναι ο Putin και η Gazprom πίσω από την ενεργειακή κρίση;