kourdistoportocali.comNews Desk"Πάνω" σε τέταρτο κύμα πανδημίας η εμβολιασμένη (82,4%) Βρετανία;> Για δέκατη συνεχόμενη ημέρα αυξάνονται οι μολύνσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία

“Πάνω” σε τέταρτο κύμα πανδημίας η εμβολιασμένη (82,4%) Βρετανία;> Για δέκατη συνεχόμενη ημέρα αυξάνονται οι μολύνσεις

Μαθητές και εργαζόμενοι επέστρεψαν στα σχολεία και τα γραφεία τους αντίστοιχα

Τα καθημερινά κρούσματα Covid στη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 5,2% την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι θάνατοι μειώθηκαν σχεδόν κατά το ένα πέμπτο, σύμφωνα με τα νέα επίσημα στοιχεία που ήρθαν απόψε το απόγευμα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο υγείας, καταγράφηκαν 37.960 θετικά τεστ, έναντι 36.100 την περασμένη Δευτέρα, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για τη δέκατη συνεχόμενη ημέρα που αυξάνονται οι μολύνσεις από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκαν επίσης άλλοι 40 θάνατοι, ένας αριθμός ελαφρά χαμηλότερος από τα 49 θύματα της προηγούμενης εβδομάδας. Αν και δεν υπήρξαν διαθέσιμα στοιχεία νοσηλείας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, τα έως τώρα δεδομένα από την Αγγλία υποδηλώνουν ότι μειώνονται κατά περίπου 15% από εβδομάδα σε εβδομάδα. Ωστόσο, τόσο οι θάνατοι όσο και οι νοσηλείες αφορούν κρούσματα των περασμένων εβδομάδων λόγω του χρόνου που μπορεί να χρειαστεί προκειμένου να παρουσιάσουν συμπτώματα οι μολυσμένοι ασθενείς.

Την ίδια στιγμή, 48,7 εκατομμύρια Βρετανοί ηλικίας άνω των 16 ετών έχουν κάνει έως τώρα τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου (89,7%), ενώ 44,7 εκατομμύρια είναι πλήρως εμβολιασμένοι (82,4%). Τα νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα εν μέσω φόβων ότι ένα τέταρτο κύμα είναι ήδη προ των πυλών, με τα επίσημα στοιχεία να υποδηλώνουν ότι τα παιδιά έχουν αρχίσει να μεταδίδουν τον κορωνοϊό στους γονείς τους.

Οι στατιστικές του βρετανικού Υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι τα ποσοστά μόλυνσης της Αγγλίας αυξάνονται κατά τη διάρκεια του 15νθημέρου, δηλαδή μετά την επιστροφή εκατομμυρίων μαθητών στις τάξεις από τις αρχές του μήνα. Τα κυβερνητικά δεδομένα δείχνουν, ωστόσο, ότι τα ποσοστά μολύνσεων, εκτός μεταξύ των νέων, έχουν αρχίσει να αυξάνονται και σε ηλικίες 35 έως 39 ετών, 40 έως 44 ετών και 45 έως 50 ετών, υποδηλώνοντας ότι τα παιδιά είναι εκείνα που μεταδίδουν τον ιό.

Από το καλοκαίρι οι ειδικοί προειδοποιούσαν για ένα νέο κύμα πανδημίας μετά το άνοιγμα των σχολείων, όπου η πλειοψηφία των μαθητών δεν είναι εμβολιασμένη. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η αύξηση των κρουσμάτων ενηλίκων μπορεί επίσης να είναι και το αποτέλεσμα της επιστροφής εκατομμυρίων Βρετανών στα γραφεία τους αυτό τον μήνα, μετά το τέλος της τηλεργασίας.

Τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι το ποσοστό μόλυνσης μεταξύ των 40 έως 44 ετών ήταν 361,2 θετικά τεστ ανά 100.000 άτομα την εβδομάδα που έληξε στις 21 Σεπτεμβρίου, ένα ποσοστό που δείχνει αύξηση κατά 13% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα καταγραφής. Για τα άτομα 45 έως 49 ετών, το ποσοστό ήταν 300,9 ανά 100.000 την τελευταία εβδομάδα, μία αύξηση επίσης 13%, ενώ για τις ηλικίες 35 έως 39 ετών, το ποσοστό ήταν λιγότερο αυξημένο.

Ο Δρ. Simon Clarke, μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο Reading, δήλωσε στο MailOnline ότι είναι πιθανό ότι η αύξηση των λοιμώξεων σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες να προκλήθηκε από παιδιά μολυσμένα με Covid που επέστρεψαν στο σχολείο. Προειδοποίησε ότι η άνοδος δείχνει ότι οι υπουργοί «δεν μπορούν να εφησυχάζουν» για την αύξηση των λοιμώξεων σε νεότερες ηλικιακές ομάδες και είπε ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν το φθινόπωρο και το χειμώνα. Πρόσθεσε όμως ότι χάρη στα εμβόλια αυτό είναι απίθανο να προκαλέσει σημαντική αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων.

Ο καθηγητής Gary McLean, μοριακός ανοσολόγος από το London Metropolitan University, ανέφερε ότι η Covid πιθανότατα θα εξαπλωθεί στο σπίτι λόγω της έλλειψης κοινωνικής απόστασης και μάσκας προσώπου. Ανέφερε επίσης στο MailOnline ότι η χώρα θα μπορούσε να περιμένει ένα τέταρτο κύμα, λέγοντας: «Έχουμε περίπου 30 με 40.000 καθημερινά κρούσματα εδώ και μεγάλο διάστημα, αλλά καθώς ο καιρός επιδεινώνεται και οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο σε κλειστούς χώρους, πιστεύω ότι η πιθανότητα αύξησης των περιπτώσεων είναι πολύ υψηλή. Θα περίμενα να συμβεί ένα τέταρτο κύμα, σε συνδυασμό με πολλούς ηλικιωμένους που είναι πιο ευάλωτοι λόγω μείωσης της ανοσίας τους».

Ωστόσο, ανέφερε ότι το ενισχυτικό πρόγραμμα εμβολιασμών πιθανότατα δεν θα αποτρέψει ένα κύμα μολύνσεων λόγω του γεγονότος ότι τα εμβόλια δεν σταματούν εντελώς τις λοιμώξεις, αν και μειώνουν τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου. Κάλεσε επίσης τους γονείς να είναι «πολύ προσεκτικοί» τώρα που τα παιδιά έχουν επιστρέψει στο σχολείο και είπε ότι πρέπει να προσέχουν άλλα συμπτώματα του ιού, όπως πονόλαιμο, που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των συνηθισμένων συμπτωμάτων.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Deutsche Welle> Είναι ο Putin και η Gazprom πίσω από την ενεργειακή κρίση;
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
-Δεν είναι η πρώτη ατυχία που είχα στη ζωή μου…Ελπίζω να είναι η τελευταία…