kourdistoportocali.comNews DeskΠρωτοφανές κυβερνητικό φιάσκο με μέλη της Εξεταστικής να διαμαρτύρονται για την επιλογή του πρωθυπουργού κ. Τουλουπάκη!

Μπλέξαν οι γραμμές μας

Πρωτοφανές κυβερνητικό φιάσκο με μέλη της Εξεταστικής να διαμαρτύρονται για την επιλογή του πρωθυπουργού κ. Τουλουπάκη!

Φως άκτιστον, Φως αναλλοίωτον, Φως άκοσμον με οδηγεί. Στον πυρήνα της αρχέγονης ύπαρξής μου. Όπου το όλον είναι ένα Και το ένα είναι όλον!».

Υπέροχα ελληνική και ικανή να φτιάξει τη κρύα μέρα μας η πληροφορία που θέλει οξυδερκή μέλη της προανακριτικής επιτροπής να προσανατολίζονται να εκφράσουν προς τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές την έντονη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη παρεμποδίζει συστηματικά το έργο τους και προσπαθεί να μπλοκάρει τις έρευνες για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Aπό την Ιόλη Πιερίδη

Είναι ενδεικτικό ότι οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως η εισαγγελέας Διαφθοράς θέτει προσκόμματα ακόμα και για τον εντοπισμό των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στο πλαίσιο της εκτέλεσης του εντάλματος βίαιης προσαγωγής!!!

Την είδηση δημοσιεύει το protothema.gr και στο άκουσμά της ο γέλωτας ρέει άφθονος. Κι αυτό γιατί η εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη είναι προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Έρχονται τώρα βουλευτές της ΝΔ να εκφράσουν την οργή τους για την επιλογή του πρωθυπουργού στο πρόσωπο της κ. Τουλουπάκη!

Και συνεχίζει το ρεπορτάζ του protothema.gr: Υπο αυτά τα δεδομένα η πλειοψηφία προσανατολίζεται να προτείνει την κατάθεση επιστολής προς τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επόπτη των χειρισμών της εισαγγελίας Διαφθοράς κ. Παναγιώτη Μπρακουμάτσο στην οποία θα καταγράφει όλες τις αντιθεσμικές ενέργειες της κυρίας Τουλουπάκη που στοχεύουν στην παρεμπόδιση του έργου της προανακριτικής. Μεταξύ άλλων θα αναφέρει πως η εισαγγελέας εξακολουθεί να κρατά παράτυπα στο συρτάρι της κρίσιμα έγγραφα απο τις αμερικανικές αρχές. Υπενθυμίζεται πως για το ίδιο θέμα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής που διεξάγει την παράλληλη έρευνα κατηγόρησε την κυρία Τουλουπάκη ότι αποκρύπτει κρίσιμα έγγραφα και παραβιάζει την έννομη τάξη.

Ποια είναι η κοντοχωριανή του πρωθυπουργού

Η εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη  από την Κρήτη και συγκεκριμένα από τα Χανιά. Πατέρας της είναι ο πρώην πρόεδρος του ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης, Χαράλαμπος Τουλουπάκης, ενώ ο αδερφός της, Μανόλης, είναι γνωστός αγγειοχειρουργός της πόλης του Ηρακλείου.

Η κ. Ελένη Τουλουπάκη είχε εισαχθεί τέταρτη στη Σχολή Δικαστών το 1998 και από το 1999 ασκούσε καθήκοντα εισαγγελικού παρέδρου στην Αθήνα. Το 2008 έγινε εισαγγελέας Πρωτοδικών, ενώ από το Φεβρουάριο του 2017 προήχθη σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Η εισαγγελική λειτουργός ανήκει στη νέα γενιά Δικαστών και Εισαγγελέων που έχουν εξαιρετική νομική κατάρτιση, μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά και δεν θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι επελέγη στη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς με συντριπτική πλειοψηφία, δέκα προς μία, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Η κ. Ελένη Τουλουπάκη επιλέχθηκε από το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου στη θέση της νέας επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, μετά την παραίτηση της Ελένης Ράικου. Το Συμβούλιο με πρόεδρο τη Βασιλική Θάνου, εισηγητή τον αρεοπαγίτη Χαράλαμπο Μαχαίρα και τη συμμετοχή της Εισαγγελέως του Ανώτατου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου, επέλεξε την κ. Τουλουπάκη με ψήφους 10-1.

Κατά πληροφορίες, διαφορετική γνώμη για το πρόσωπό της είχε ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου κ. Αθανάσιος Κατσιρώδης, ο οποίος είχε πρότεινε άλλους αρχαιότερους στην ιεραρχία εισαγγελικούς λειτουργούς.

Το όνομά της έγινε ευρύτερα γνωστό, καθώς μετέχει στο κλιμάκιο των εισαγγελέων που τα τελευταία χρόνια ασχολούνται με το οικονομικό έγκλημα και υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Η ίδια μετείχε στην αποστολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στο Παρίσι που, με επικεφαλής τον προϊστάμενό της Ηλία Ζαγοραίο, έλαβαν κατάθεση από τον Ερβέ Φαλτσιανί, το πρώην στέλεχος της HSBC, στον οποίο οφείλεται η δημιουργία της λεγόμενης «λίστας Λαγκάρντ», ενώ βρέθηκε και στη Χάγη, σε διοργάνωση της Eurojust για τη μεγάλη υπόθεση των αποκαλούμενων Panama Papers.

Σε ανάλογη συνάντηση στη Χάγη με αντικείμενο το «σκάνδαλο Volkswagen», ήταν η κ. Τουλουπάκη, με τον συνάδελφο της Χρήστο Ντζούρα, που αντιτάχθηκαν στους Γερμανούς εισαγγελείς, όταν επιχείρησαν να εξασφαλίσουν «ακαταδίωκτο» στα στελέχη της αυτοκινητοβιομαχανίας, εκτός Γερμανίας.

Η εισαγγελέας είχε απαντήσει ότι «στο παρελθόν είχαμε πολύ κακή εμπειρία από την υπόθεση της Siemens, όπου τα κακουργήματα μετατράπηκαν σε πλημμελήματα» βρίσκοντας συμπαράσταση, στη θέση που εξέφρασε ρητά, πολλούς συναδέλφους τους, με πρώτη την πολυπληθή αμερικανική αντιπροσωπεία.

Η κ. Τουλουπάκη έχει διατελέσει εισαγγελέας κατά του ρατσισμού με σημαντικό έργο, για το οποίο έχει λάβει εύσημα από τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Ως εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει χειριστεί μεγάλες υποθέσεις, όπως τις έρευνες για την AGB, που είχε καταλήξει σε απαγγελία κατηγοριών, για την Αττική οδό και άλλες.

Η εισαγγελέας μαζί με τον συνάδελφο της, επικεφαλής των οικονομικών Εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου, είχαν διαβιβάσει το 2004 στη Βουλή τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά προγράμματα, προκειμένου να εντοπιστούν ευθύνες του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Έχει πάθος με το θέατρο

Η Ελένη Τουλουπάκη έχει ένα ασίγαστο πάθος το θέατρο. Μάλιστα η 55χρονη εισαγγελέας Διαφθοράς, έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε πολλές θεατρικές παραστάσεις.

Μεταξύ άλλων, έχει παίξει σε αρχαία τραγωδία, και συγκεκριμένα στις «Ευμενίδες» του Αισχύλου, που η καλλιτεχνική της ομάδα παρουσίασε στο Αρχαίο Θέατρο Άργους.

Δείτε ένα απόσπασμα από την παράσταση στην οποία συμμετείχε η εισαγγελέας

Η Ελένη Τουλουπάκη έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια κλασικού και μοντέρνου χορού, φλαμένκο, καθώς και χοροθεραπεία στην Ένωση χοροθεραπευτών Ελλάδας.

Η ενασχόλησή της μάλιστα με το θέατρο και τον χορό είναι από παλιά, καθώς στην Κρήτη –όπου γεννήθηκε- συμμετείχε στην ομάδα παραδοσιακών κρητικών χορών του Λυκείου Χανίων.

Η κ. Τουλουπάκη στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη συγγραφή θεατρικών έργων και ποιημάτων ενώ από το 2011 είναι μέλος της Ομάδας Μελέτης της Αρχαίας Όρχησης.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από κείμενα της κ. Ελένης Τουλουπάκη:

«Βαδίζω στο σήμερα με σαντάλια του χτες
Με χίλια πρόσωπα να με ακολουθούν
Στην πορεία της αναζήτησης
Του μύθου της γέννησής μου
Απο γενεά σε γενεά διασχίζω το χρόνο
Ακολουθώντας το φως του
Που από τις χαραμάδες
Του χτες στο σήμερα ξεπροβάλλει
Φως άκτιστον Φως αναλλοίωτον
Φως άκοσμον με οδηγεί
Στον πυρήνα της αρχέγονης ύπαρξής μου
Όπου το όλον είναι ένα
Και το ένα είναι όλον!».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK