kourdistoportocali.comNews DeskΠροδειοποίηση Andy Slavitt> Η ινδική μετάλλαξη είναι σαν την Covid αλλά με στεροειδή

Ανησυχητικά νέα

Προδειοποίηση Andy Slavitt> Η ινδική μετάλλαξη είναι σαν την Covid αλλά με στεροειδή

Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 50% σε μία μόλις εβδομάδα

Ο πρώην υπεύθυνος για την πανδημία του κορωνοϊού του Προέδρου Joe Biden προέτρεψε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν για να προστατευθούν από την ινδική παραλλαγή Delta που μαίνεται ήδη σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Μιλώντας την Τετάρτη στο CNN, ο Andy Slavitt, ο οποίος ήταν ο Ανώτερος Σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την απόκριση στην COVID-19, δήλωσε ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος είναι πιο μολυσματικό και είναι πιο πιθανό να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια από τις άλλες παραλλαγές. «Είναι σαν την covid-19 αλλά με στεροειδή», είπε.

«Θα μπορούσατε να είστε γύρω από ανθρώπους για λιγότερο χρόνο και να εκτίθεστε ακόμα. Επομένως, είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι πρέπει, εάν δεν έχουν εμβολιαστεί, να σκεφτούν να το κάνουν. Ο Slavitt πρόσθεσε ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 πιθανότατα θα πρέπει να έχουν «μικρή ανησυχία». Ο Slavitt ανέφερε επίσης ότι υποψιάζεται πως θα υπάρξουν εστίες το φθινόπωρο του 2021 σε κοινότητες όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά.

Η παραλλαγή οδηγεί σε ένα ξέσπασμα τρίτου κύματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αποτέλεσμα οι λοιμώξεις να αυξάνονται κατά 50% σε μια εβδομάδα και οι νοσηλείες κατά 15%, ενώ η παραλλαγή σχετίζεται με περισσότερο από το 90% όλων των περιπτώσεων.

Η παραλλαγή, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και είναι γνωστή ως Β.1.617.2, αυτή τη στιγμή αποτελεί περίπου το 10% όλων των μολύνσεων COVID-19 στην Αμερική, από 6% την περασμένη εβδομάδα και 2,7% τον Μάιο. Το Υπουργείο Υγείας της Ινδίας χαρακτήρισε την παραλλαγή ως «διπλό μετάλλαγμα» επειδή φέρει δύο μεταλλάξεις: Τις L452R και E484Q.

Το L452R είναι η ίδια μετάλλαξη με την παραλλαγή της Καλιφόρνια και το E484Q είναι παρόμοιο με τη μετάλλαξη που παρατηρείται στις παραλλαγές της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής. Και οι δύο μεταλλάξεις εμφανίζονται σε βασικά μέρη του ιού που του επιτρέπουν να εισέλθει και να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα.

Την Τρίτη, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ ταξινόμησαν τελικά την παραλλαγή Delta ως «μετάλλαξη ανησυχίας». Την ίδια μέρα, ο στρατιωτικός ιατρός Vivek Murthy δήλωσε στο CNN ότι η παραλλαγή Delta «αυξάνεται ταχύτατα στις Ηνωμένες Πολιτείες» και ότι η χώρα θα μπορούσε να δει παρόμοια κατάσταση με αυτό που συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Murthy είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά στοιχεία που να δείχνουν πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο μίας δόσης της Johnson & Johnson έναντι της ίδιας παραλλαγής. «Το κλειδί είναι ο εμβολιασμός. Να κάνετε και τις δύο δόσεις», πρόσθεσε ο Murthy.

Σε ολόκληρη τη χώρα, το 44,1% των ενηλίκων είναι εμβολιασμένοι πλήρως, συμπεριλαμβανομένου του 51,6% των ενηλίκων, σύμφωνα με στοιχεία του CDC. Ο Biden έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό τουλάχιστον του 70% των ενηλίκων με μία δόση έως τις 4 Ιουλίου.

Μια πρόσφατη μελέτη από τη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας έδειξε ότι το εμβόλιο Pfizer/BioNTech είναι 96% αποτελεσματικό κατά της νοσηλείας από την παραλλαγή Delta μετά από δύο δόσεις και ότι το εμβόλιο AstraZeneca-University of Oxford είναι 92% αποτελεσματικό.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
EKTAKTO> Γιατρός του Λευκού Οίκου προειδοποιεί ότι ο Biden δεν στέκει στα καλά του και σύντομα θα παραιτηθεί ή θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση!
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
Μετά το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία περιγράφει τα εμβόλια σαν “κουτσές πάπιες”