kourdistoportocali.comNews DeskΠως η επιδερμική αντιμετώπιση της ζωής επιδρά στο ανεξιχνίαστο του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά

Μια αιρετική άποψη

Πως η επιδερμική αντιμετώπιση της ζωής επιδρά στο ανεξιχνίαστο του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά

Η εποχή που ζούμε χαρακτηρίζεται από μία άρνηση της βαθιάς σκέψης και ανάλυσης. Χαρακτηρίζεται από ρηχότητα και ευκολία. Οι αστυνομικοί δεν μπορεί να μείνουν ανεπηρέαστοι από αυτό

Tι συμβαίνει τελικά με την Ελληνική Αστυνομία; Γιατί σχεδόν καθημερινά έχουμε ένα σωρό ανεξιχνίαστα εγκλήματα και δολοφονίες; Γιατί έχουμε ένα σωρό “συμβόλαια θανάτου”. Ειδικά όταν ακούτε “συμβόλαια θανάτου” μην περιμένετε να εντοπισθεί ο δράστης.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Τι συμβαίνει με την Ελληνική Αστυνομία; Τι κοινό έχουν όλα τα ανεξιχνίαστα εγκλήματα και οι δολοφονίες; Θα τολμήσουμε να δώσουμε κάποιες αιρετικές απαντήσεις. Ένα από τα κοινά που έχουν είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. Στη προκειμένη περίπτωση ο ανθρώπινος παράγοντας των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί όπως και οι δημοσιογράφοι και οι επιδημιολόγοι και οι επιστήμονες και κάθε επαγγελματίας είναι άνθρωποι. Και το ανθρώπινο ύφασμα δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο από την εποχή του.

Η εποχή που ζούμε παρότι βιώνουμε τρομακτικά γεγονότα σαν ανθρωπότητα χαρακτηρίζεται από μία επιδερμική αντιμετώπιση όσων συμβαίνουν από τους ανθρώπους. Χαρακτηρίζεται από μία άρνηση της βαθιάς σκέψης και ανάλυσης. Χαρακτηρίζεται από ρηχότητα και ευκολία. Οι αστυνομικοί δεν μπορεί να μείνουν ανεπηρέαστοι από αυτό. Και οι αστυνομικοί έχουν προφίλ στο instagram στο facebook στα social media. Το ίδιο και οι Ελληνες επιδημιολόγοι που συνωστίζονται στα κανάλια και στις αρμόδιες επιτροπές. Κι όμως από κανέναν από τους Έλληνες επιδημιολόγους δεν είδαμε μια σε βάθος ανάλυση για τον ιό, την προέλευση της πανδημίας, τα ίδια τα εμβόλια. Είδαμε μόνο επιφανειακές και επιδερμικές δηλώσεις δύο φανατικών ομάδων των υπέρ και των κατά. Στη περίπτωση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά οι αστυνομικοί επιχειρούν τη λύση του με τον εντοπισμό των αποτυπωμάτων.

Και επειδή αποτυπώματα δεν βρήκαν διαρρέουν ότι οι δράστες η ο δράστης τα καθάρισε με χλωρίνη. Μέσα από τους αστυνομικούς συντάκτες φωτογράφισαν και τον ίδιο τον πιλότο ως δράστη και επιχείρησαν να τον στριμώξουν τηλεοπτικά. Κι αυτό δεν τους βγαίνει για την ώρα. Και οι δύο τρόποι εξιχνίασης του εγκλήματος (τα αποτυπώματα και η πίεση μέσα από τους αστυνομικούς (συντάκτες) προς τον πιλότο δεν τους βγήκε. Για το Εγκλημα στα Γλυκά Νερά προφανώς χρειάζεται μια σε βάθος μελέτη και έρευνα των συνθηκών, της ώρας, των χαρακτήρων, των γειτόνων, των ανθρώπων που μπορεί να πέρασαν σαν μάστορες από το σπίτι, των φίλων της νεκρής αλλά και του πιλότου, μια παρακολούθηση κινητών και αυτοκινήτων, χρειάζεται να γίνει μια κοπιαστική έρευνα.

Κοπιαστική για το μυαλό πρώτα απ΄όλα των ερευνητών. Αλλά όπως είπαμε τόσο οι αστυνομικοί ερευνητές όσο και οι επιδημιολόγοι είναι άνθρωποι σαν κι εμάς. Επιδερμικοί, του facebook και του instagram. Της ευκολίας. Τρέμουμε στην ιδέα ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει με τους γιατρούς στις ΜΕΘ ή ότι θα μπορούσε να συμβεί και με τους πιλότους των αεροπλάνων οι οποίοι έχουν “σκουριάσει” από την απουσία πτήσεων λόγω lockdown. Oι άνθρωποι γινόμαστε όλο και πιο επιδερμικοί-το τίμημα έρχεται εάν αυτό που βιώνουμε ήδη δεν είναι η μέχρι εξαφάνισής μας τιμωρία μας. Πάμε να δούμε το σημερινό ρεπορτάζ τώρα από τα Γλυκά Νερά όπως το δίνουν ο Δημήτρης Πόπωτας και η Αρια Καλύβα στο protothema.

Το πελματικό αποτύπωμα που βρέθηκε μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα πάνω στην μονωτική ταινία, ανήκει τελικά στον 32χρονο πιλότο. Απο τις περίπου 300 φωτογραφίες σεσημασμένων ληστών που έδειξαν στον Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο οι profilers του Ανθρωποκτονιών, κατέληξαν σε μια λίστα 20 ατόμων που εμφανίζουν κάποιες ομοιότητες κυρίως στον σωματότυπο, όχι όμως σε επίπεδο ταυτοποίησης.

Σε ό,τι δε, έχει να κανει με τη γλώσσα που μιλούσαν οι δράστες, δεν έχει ξεκαθαρίσει ο 32χρονος πιλότος αν πρόκειται για αλβανικά, γλώσσα απο χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ή ακόμα και διάλεκτο Ρομά.

Στο στόχαστρο, έχουν μπει και περίπου 200 ληστείες της τελευταίας πενταετίας, ανάμεσα σε αυτές και η επίθεση στο Αλεποχώρι στο καλοκαίρι του 2018, οταν τρεις άνδρες μπούκαραν στο σπίτι πιλότου – εκπαιδευτή του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, τον έδεσαν μαζί με τη σύζυγο του και τους τσακισαν στο ξύλο με ρόπαλα για να τους ληστέψουν.

Αυτή η ληστεία, παρόλο που έχουν περάσει τρία χρόνια παραμένει ανεξιχνίαστη και όπως λένε χαρακτηριστικά αξιωματικοί της Ασφάλειας παρουσιάζει πολλές ομοιότητες αλλά και πολλές διαφορές με αυτή των Γλυκών Νερών.

Αυτά είναι τα δεδομένα της υπόθεσης, 28 ημέρες μετά το μοιραίο ξημέρωμα της 10ης Μαίου με τα ευρήματα μέσα στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη, να είναι πενιχρά. Όπως χαρακτηριστικά λένε «πηγές» της Ασφάλειας, «ήταν τόσο λίγα τα ίχνη που βρήκαμε, σαν οι τρεις δράστες να καθάρισαν με χλωρίνη τον χώρο…».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O Christian Eriksen σώθηκε χάρη στον απανιδωτή αφού σωριάστηκε στο γήπεδο. Δεν είχε περάσει COVID-19, δεν είχε εμβολιασθεί
(upd) Tucker Carlson> Συγκλονίζει η ανάλυση του Αλέξη Παπαχελά του FOXnews για τον Ιμπεριαλισμό της Υγείας, τους εμβολιασμούς των παιδιών και τους ρόλους των προσώπων. Ξαφνικά ο ΕΜΑ λέει STOP στο ΑΖ
H θρυλική οικογένεια της Μαρίας Σάκκαρη
-Θα κατασκευάσουμε ιούς, για να παρασκευάσουμε εμβόλια! (Τι είδους ομολογία είναι αυτή λίγες μέρες πριν το ξέσπασμα της πανδημίας;)
Oι 10+2 Εντολές της Πανδημίας
Ερευνα Βρετανών επιστημόνων> Ο κορωνοϊός ΔΕΝ ξεκίνησε από την υγρή αγορά της Wuhan
Global Health Governance. Σατανικό σχέδιο ή θεωρία συνωμοσίας;
Παγκόσμιος εμβολιασμός-ποσοστά> Ελλάδα 22%, Γερμανία 22% , Γαλλία 19%, Ιταλία 22%, Ηνωμένο Βασίλειο 42%, ΗΠΑ 42%, Αυστραλία 2,3%, Ρωσία 9,3%, Νέα Ζηλανδία 4,8%, Ισραήλ 57%
ΒΟΜΒΑ από επιστήμονα> Ο γιατρός Χαράλαμπος Γώγος μου έδωσε ένα φάρμακο και σε 1 ώρα έγινα καλά από τη Covid-19!
O Nicholas Wade (Nature, Science, New York Times) εντόπισε πειστήρια εργαστηριακού ιού εκτός από τη COVID-19 και στους SARS1, SARS2!
AΠΕ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Εμβολιασμένοι πλήρως βρέθηκαν θετικοί ενώ ταξίδευαν με κρουαζιερόπλοιο
EKTAKTO> Eισαγγελείς στο Νοσοκομείο Αγρινίου και σε γνωστό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης