kourdistoportocali.comNews DeskΠως η Delta εξαφάνισε όλες τις άλλες παραλλαγές του κορωνοϊού> Τι φοβούνται στη Βρετανία

Dr Jenny Harries

Πως η Delta εξαφάνισε όλες τις άλλες παραλλαγές του κορωνοϊού> Τι φοβούνται στη Βρετανία

Η Delta είναι 64% πιο μεταδοτική από την Alpha

Ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες της βρετανικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό ανέφερε στο Sky News ότι η παραλλαγή Delta έχει γίνει τόσο κυρίαρχη που προκαλεί την εξαφάνιση όλων των άλλων. Η Dr Jenny Harries, διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Υγείας και Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA), πρόσθεσε ότι πολλές από τις «παραλλαγές ανησυχίας» (VOC) που εντοπίστηκαν στη Βρετανία το περασμένο έτος είτε έχουν εξαφανιστεί είτε βρίσκονται σε ραγδαία πτώση. Ωστόσο, η ίδια προειδοποίησε ότι είναι ακόμα «πολύ νωρίς» για συμπεράσματα και ότι αυτός ο χειμώνας θα μπορούσε να παρουσιάσει άλλα μεγάλα προβλήματα. Και πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να δούμε».

Η παραλλαγή Delta, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο του 2021. Γρήγορα έγινε σαφές ότι ήταν πολύ πιο μολυσματική από την παραλλαγή Alpha (Kent), η οποία θεωρούνταν ήδη πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος της Wuhan. Σύμφωνα με την έκθεση Public Health England (PHE) τον Ιούνιο, η Delta είναι 64% πιο μεταδοτική από την Alpha. Αυτή η υψηλή μεταδοτικότητα σημαίνει ότι η Delta αποτελεί τώρα το 99% των περιστασιακών κρουσμάτων COVID στην Αγγλία.

«Είναι αρκετά σαφές αν κοιτάξετε τα δεδομένα στα οποία κυριαρχεί η Delta. Και είναι η μεταδοτικότητα της που την κάνει να κυριαρχεί», δήλωσε ο καθηγητής Andrew Preston, του τμήματος βιολογίας και βιοχημείας του Πανεπιστημίου του Bath, στο Sky News. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι δύο κύριοι αντίπαλοι της Delta, Alpha και Beta, που βρέθηκαν για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, να έχουν μειωθεί.

Οι μεταλλάξεις της COVID που έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένες σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως η Mu, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κολομβία και η Lambda, που πρωτοεμφανίστηκε στο Περού, δεν μπόρεσαν να επικρατήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο επειδή δεν είναι τόσο μολυσματικές όσο η Delta. Αυτό ισχύει επίσης για την Kappa, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και τη Gamma, που προήλθε από την Ιαπωνία και τη Βραζιλία, οι οποίες δεν είχαν κανένα κρούσμα στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 29 Σεπτεμβρίου.

Και με το ημερήσιο ποσοστό κρουσμάτων στη Βρετανία να είναι περίπου 35.000 και ο αριθμός των λοιμώξεων από Delta να αυξάνεται κατά 9% σε μία εβδομάδα, ο καθηγητής Preston λέει ωστόσο ότι «Οι παραλλαγές συμβαίνουν τυχαία». «Όσο περισσότερος ιός κυκλοφορεί στην κοινότητα, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να δείτε μια νέα παραλλαγή να προκύπτει. Αυτή τη στιγμή, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σημαντικά υψηλότερα κρούσματα από άλλα μέρη του κόσμου, οπότε έχουμε περισσότερες πιθανότητες να συμβεί μία νέα μετάλλαξη» προειδοποίησε.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
Deutsche Welle> Είναι ο Putin και η Gazprom πίσω από την ενεργειακή κρίση;
ΕΚΤΑΚΤΟ> 730.000 αντιιικά χάπια της Merck και της Pfizer αγόρασαν οι Βρετανοί για θεραπεία Covid κατ’ οίκον