kourdistoportocali.comNews DeskΠοια είναι η Temu, η διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών που ξέπερασε στις ΗΠΑ (σε λήψεις εφαρμογής) την Amazon και τη Walmart;

Γράφει η Michelle Toh/CNN Business

Ποια είναι η Temu, η διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών που ξέπερασε στις ΗΠΑ (σε λήψεις εφαρμογής) την Amazon και τη Walmart;

Από την κυκλοφορία της τον Σεπτέμβριο, η εφαρμογή έχει ληφθεί 24 εκατ., συγκεντρώνοντας περισσότερους από 11 εκατ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες

Μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών που συνδέεται με έναν από τους κορυφαίους λιανοπωλητές της Κίνας έγινε γρήγορα η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεπερνώντας την Amazon και τη Walmart.

Τώρα, θέλει πλέον να κεφαλοποιήσει όλη αυτή την επιτυχία πραγματοποιώντας ήδη μία σημαντική εμφάνιση στη μεγαλύτερη σκηνή της Αμερικής την περασμένη εβδομάδα.

Η Temu (προφέρεται «tee-moo»), μία διαδικτυακή πλατφόρμα λιανικής με έδρα τη Βοστώνη, που έχει τον ίδιο ιδιοκτήτη με τον κινεζικό γίγαντα κοινωνικού εμπορίου Pinduoduo, έκανε το ντεμπούτο της στο Super Bowl την προπερασμένη Κυριακή.

Η Temu, η οποία διαχειρίζεται ένα ηλεκτρονικό υπερκατάστημα για σχεδόν τα πάντα -από οικιακά είδη μέχρι ρούχα και ηλεκτρονικά είδη- αποκάλυψε ένα διαφημιστικό σποτ κατά τη διάρκεια του τελικού του αμερικανικού ποδοσφαίρου ενθαρρύνοντας τους καταναλωτές να «ψωνίζουν σαν δισεκατομμυριούχοι». «Θέλαμε να μοιραστούμε με τους καταναλωτές μας το γεγονός ότι μπορούν να ψωνίζουν με μια αίσθηση ελευθερίας λόγω των τιμών που προσφέρουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της Temu στο CNN.

Το σποτ των 30 δευτερολέπτων δείχνει την πρόταση της εταιρείας προς τους χρήστες της πλατφόρμας: Νιώστε σαν πλούσιος αγοράζοντας πολλά φτηνά πράγματα. Το γυναικείο μαγιό στο Temu κοστίζει μόλις 6,50 δολάρια, ενώ ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά κοστίζει 8,50 δολάρια. Επίσης, ένα τρίμερ φρυδιών κοστίζει 90 σεντς.

Αυτές οι εκπληκτικά χαμηλές τιμές —τουλάχιστον σε σχέση με τα δυτικά πρότυπα— συγκρίνονται με τη Shein, την κινεζική εταιρεία γρήγορης μόδας που προσφέρει επίσης μεγάλη ποικιλία από φθηνά ρούχα και οικιακά είδη, και έχει κάνει σημαντικές εισβολές σε πολλές αγορές συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με την Coresight Research, η Shein θεωρείται ένας από τους ανταγωνιστές της Temu, μαζί με τον λιανοπωλητή με έκπτωση στις ΗΠΑ, Wish και την Alibaba’s AliExpress.

Η Temu κυκλοφόρησε πέρυσι στην αμερικανική αγορά από την PDD, την εισηγμένη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ μητρική της εταιρεία, παλαιότερα γνωστή ως Pinduoduo. Η εταιρεία άλλαξε επίσημα το όνομά της μόλις αυτόν τον μήνα.

Η θυγατρική της PDD, Pinduoduo, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας με περίπου 900 εκατομμύρια χρήστες. Δημιούργησε το όνομά της με ένα επιχειρηματικό μοντέλο ομαδικής αγοράς, επιτρέποντας στους ανθρώπους να εξοικονομήσουν χρήματα στρατολογώντας φίλους να αγοράσουν το ίδιο προϊόν χωρίς συσκευασία.

Στον ιστότοπό της, η Temu λέει ότι χρησιμοποιεί το «τεράστιο και βαθύ δίκτυο της μητρικής της εταιρείας… που χτίστηκε με τα χρόνια για να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προσιτών ποιοτικών προϊόντων».

Από την κυκλοφορία της τον Σεπτέμβριο, η εφαρμογή έχει ληφθεί 24 εκατομμύρια φορές, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 11 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, σύμφωνα με το Sensor Tower.

Το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, οι εγκαταστάσεις εφαρμογών στις ΗΠΑ για την Temu ξεπέρασαν αυτές για το Amazon (AMZN), τη Walmart (WMT) και το Target (TGT), σύμφωνα με τον Abe Yousef, ανώτερο αναλυτή πληροφοριών στην εταιρεία αναλύσεων Sensor Tower.

«Η Temu ανέβηκε στην κορυφή και στα δύο charts των καταστημάτων εφαρμογών των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, όπου η εφαρμογή εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση σήμερα», είπε στο CNN, αναφερόμενος στα κινητά iOS και Android. Ο Yousef ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία έχει ιδιαίτερη επιτυχία στην απόκτηση νέων χρηστών προσφέροντας εξαιρετικά χαμηλές τιμές και προσφορές flash εντός εφαρμογής, όπως έκπτωση 89% σε ορισμένα είδη.

Η εταιρεία κοιτάζει ήδη την επέκταση της και στον Καναδά.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK