kourdistoportocali.comNews DeskΠιο απειλητική φέτος η γρίπη στο Ισραήλ ενώ θερίζει σε Αθήνα, Tel Aviv και Λονδίνο ο ιός της σύγχυσης για τον εμβολιασμό ή όχι των μαθητών

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Πιο απειλητική φέτος η γρίπη στο Ισραήλ ενώ θερίζει σε Αθήνα, Tel Aviv και Λονδίνο ο ιός της σύγχυσης για τον εμβολιασμό ή όχι των μαθητών

Η έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια προκάλεσε αίσθηση

Mιλάμε για Λερναία Ύδρα. Παρά τη συνέπεια με την οποία οι Ισραηλινοί πολίτες σπεύδουν να εμβολιαστούν η ισραηλινή κοινωνία βρίσκεται αμήχανα παραδομένη στον ιό και τις μεταλλάξεις του.

By Τhe Clockwork Orange Times Team

Στο μέτωπο του εμβολιασμού, πάνω από 6.037.005 Ισραηλινοί έλαβαν τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, ενώ πάνω από 5.538.992 έλαβαν δύο δόσεις.

Σχεδόν 3 εκατομμύρια Ισραηλινοί – 2.816.096 – έλαβαν τρεις δόσεις.

Βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα Σεπτεμβρίου 2021 και η εποχική γρίπη έχει αρχίσει ήδη να απασχολεί τους αξιωματούχους Υγείας του Ισραήλ οι οποίοι εκτιμούν ότι φέτος η γρίπη θα χτυπήσει επίπεδα ρεκόρ καθώς η χώρα ξεκίνησε την ετήσια εκστρατεία εμβολιασμού κατά του ιού της γρίπης αυτή τη φορά.

Επιπλέον, ο ιός αναμένεται να φτάσει ήδη από τον Νοέμβριο, θέτοντας σε κίνδυνο το σύστημα υγείας της χώρας, το οποίο ήδη αγωνίζεται υπό το βάρος περίπου 700 σοβαρών ασθενών ασθενών με COVID-19.

Η γρίπη είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους και ιδιαίτερα μολυσματικούς χειμερινούς ιούς.

Παρόμοια με τον κορωνοϊό, η γρίπη μεταδίδεται από άτομο σε άτομο κυρίως με σταγονίδια που γίνονται όταν οι άνθρωποι βήχουν, φτερνίζονται ή ακόμη και μιλάνε.

Από τον Μάρτιο του 2020, το Ισραήλ δεν είχε γνωστά κρούσματα γρίπης.

Ο Δρ David Mossinson, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος για τις υπηρεσίες υγείας Meuhedet, εξήγησε ότι η κατάσταση προέκυψε σε μεγάλο βαθμό επειδή οι πολίτες ήταν προσεκτικοί και φορούσαν μάσκες σχεδόν σε όλη τη καθημερινότητά τους. Επιπρόσθετα, στο χρονικό σημείο κατά τον οποίο η γρίπη εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα, οι άνθρωποι πέρυσι παρέμειναν κλειδωμένοι και τα σχολεία κλειστά.
«Η κοινωνική αποστασιοποίηση και οι μάσκες έκαναν την εποχή της γρίπης πέρυσι σχεδόν ανύπαρκτη στη ζωή μας και η τελευταία φορά που υπήρχε τόσο χαμηλό ποσοστό νοσηρότητας ήταν το 1988», δήλωσε η προισταμένη νοσοκόμα του Meuhedet, Mali Kusha.
Ωστόσο, αυτό που είδε το Ισραήλ και ο υπόλοιπος κόσμος το καλοκαίρι όταν οι άνθρωποι άρχισαν να βγάζουν τις μάσκες τους ήταν ένα «άλμα στους αναπνευστικούς ιούς και τις λοιμώξεις», δήλωσε ο Mossinson. «Υπήρξε μια ασυνήθιστη και απροσδόκητη αύξηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού που συνήθως χαρακτηρίζουν τους χειμερινούς μήνες. Το αποτέλεσμα ήταν μια σημαντική επιβάρυνση για το σύστημα υγείας που δεν βλέπουμε κανονικά τους καλοκαιρινούς μήνες – και αυτό το φαινόμενο αναφέρθηκε επίσης παγκοσμίως ».

Στο Ισραήλ, είπε ότι οι παιδικοί θάλαμοι ήταν γεμάτοι. Τώρα, οι γιατροί πιστεύουν ότι το ποσοστό γρίπης στο Ισραήλ θα είναι ακόμη υψηλότερο φέτος, όχι μόνο σε σχέση με πέρυσι, αλλά ακόμη και από τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύουν επίσης ότι ο ιός θα χτυπήσει νωρίτερα.
Τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων έχουν προβλέψει έως και 20% αύξηση των κρουσμάτων γρίπης στις ΗΠΑ, εξαιτίας της περαιτέρω χαλάρωσης των περιορισμών και επανέναρξης των διεθνών ταξιδιών.

Ωστόσο, με τον εμβολιασμό και την καλή υγιεινή-όπως και με τον COVID-19-μπορεί να προληφθεί μια θανατηφόρα κατάσταση, δηλώνει ο Mossinson.
Ο ιός της γρίπης αλλάζει κάθε χρόνο και ως εκ τούτου οι άνθρωποι πρέπει να υποβληθούν σε νέα ένεση. Το εμβόλιο της γρίπης παράγεται με βάση την πρόβλεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το ποια στελέχη αναμένεται να κυκλοφορήσουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι προβλέψεις ήταν ακριβείς και το εμβόλιο λειτούργησε.

Το εμβόλιο είναι πιο σημαντικό για άτομα σε τέσσερις ομάδες-στόχους: άτομα άνω των 65 ετών, έγκυες γυναίκες, άτομα με χρόνιες ασθένειες και βρέφη και παιδιά έξι μηνών έως 12 ετών που δεν μπορούν να εμβολιαστούν κατά του COVID-19.
Φέτος, η Meuhedet προσφέρει το εμβόλιο γρίπης υψηλής δόσης Fluzone για άτομα άνω των 65 ετών, το οποίο είναι 24% πιο αποτελεσματικό.

“Πέρυσι, όταν ξεκινήσαμε τον εμβολιασμό τον Δεκέμβριο, δεν είχαμε πληροφορίες σχετικά με τα νέα εμβόλια COVID, οπότε δεν επιτρέψαμε στους ανθρώπους να τα πάρουν μαζί”, δήλωσε ο Mossinson, σημειώνοντας ότι το πρωτόκολλο είχε ένα κενό 14 ημερών μεταξύ των δύο εμβολίων.
Είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να σπεύσουν να κάνουν τα εμβόλιά τους πριν από το τέλος του επόμενου μήνα, όταν αναμένεται να φτάσει η γρίπη.
Θα μπορούσε η λήψη του εμβολίου γρίπης να βοηθήσει στην αποτροπή του COVID και αντίστροφα;
«Έχουμε κάποια προκαταρκτικά στοιχεία», «Αλλά συνήθως, οι άνθρωποι που κάνουν τα εμβόλιά τους είναι επίσης άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη επίγνωση της υγείας τους και νομίζω ότι με αυτό έχει να κάνει περισσότερο».
«Δεν υπάρχει τίποτα που να βασίζεται σε στοιχεία μέχρι τώρα, αλλά ίσως, θα το δούμε», δηλώνει ο Mossinson.

Δηλαδή πάμε ψάχνοντας, βλέποντας και κάνοντας.

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ δημοσίευσε τα στοιχεία του κορωνοϊού το πρωί της Κυριακής που δείχνουν μια εντυπωσιακή άνοδο στον αριθμό των νέων κρουσμάτων μετά από τη πάροδο λίγων ημερών στη διάρκεια των οποίων τα (σοβαρά) κρούσματα ακολουθούσαν ελάχιστα πτωτική πορεία.

Έτσι 10.084 άτομα διαγνώστηκαν με τον ιό από περισσότερα από 165.000 που ελέγχθηκαν – ποσοστό θετικότητας 6,60%.
Την Παρασκευή εντοπίστηκαν περίπου 9.794 νέοι φορείς ιών, την Πέμπτη 7.921. Ωστόσο, οι αριθμοί της περασμένης εβδομάδας επηρεάστηκαν από τις διήμερες διακοπές στο Rosh Hashanah.

Το ποσοστό αναπαραγωγής, ή R – που μετρά πόσα άτομα προσβάλλει κάθε φορέας ιού – αυξήθηκε επίσης ξανά. Όταν το R είναι κάτω από 1, η ασθένεια θεωρείται ότι υποχωρεί. Μετά την πτώση στο 0,8, ο R ανέβηκε στο 0,96 την Κυριακή.

Το τρέχον ποσοστό μόλυνσης από τον κορωνοϊό στο Ισραήλ ανέρχεται στο 6,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας που κυκλοφόρησαν την Κυριακή, καθώς 10.084 από τους 165.299 ανθρώπους που δοκιμάστηκαν για τον ιό το Σάββατο βρέθηκαν να έχουν COVID-19.

Αν και 1.077.784 άνθρωποι έχουν αναρρώσει από τον ιό από την εμφάνιση της πανδημίας, 7.338 έχουν πεθάνει.

Για κάθε 100.000 άτομα, 169 μη εμβολιασμένοι Ισραηλινοί ηλικίας 60 ετών και άνω βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση με τον ιό, έναντι 4,5 μεταξύ εκείνων της ίδιας ηλικιακής ομάδας που έχουν εμβολιαστεί έναντι της νόσου.

Ο αριθμός των Ισραηλινών σε σοβαρή κατάσταση παραμένει σταθερός στους 697. Από αυτούς τους 697, οι 154 βρίσκονται σε αναπνευστήρες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο τώρα οι αρχές του οποίου επέλεξαν να μην προχωρήσουν στο μαζικό εμβολιασμό των μαθητών 12-17 αλλά να εμβολιάσουν μόνο τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα αισθάνονται δικαίωση μετά την έρευνα για την οποία θα μιλήσουμε στη συνέχεια.
Έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια διαπίστωσε ότι τα έφηβα αγόρια έχουν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα που προκαλούνται από το εμβόλιο κατά της COVID-19 παρά να νοσηλευτούν ως αποτέλεσμα της ίδιας της COVID-19.

«Μια ομάδα με επικεφαλής τον Dr. Tracy Hoeg διερεύνησε τα ποσοστά εμφάνισης καρδιακής μυοκαρδίτιδας, μίας φλεγμονής της καρδιάς αλλά και πόνου στο στήθος, σε παιδιά ηλικίας 12-17 ετών μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου», αναφέρει συγκεκριμένα η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Γράφει ο Paul Joseph Watson
Authored by Paul Joseph Watson via Summit News
Posted by Tyler Durden to zerohedge.com

«Στη συνέχεια, συνέκριναν τα αποτελέσματα με την πιθανότητα τα παιδιά να χρειαστούν νοσοκομειακή θεραπεία λόγω της Covid-19, σε περιόδους χαμηλών, μέτριων και υψηλών ποσοστών νοσηλείας» αναφέρει. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος καρδιακών επιπλοκών για αγόρια ηλικίας 12-15 ετών μετά το εμβόλιο ήταν 162,2 ανά εκατομμύριο, που ήταν ο υψηλότερος από όλες τις ομάδες που εξετάστηκαν.

Τα ποσοστά αυτά συγκρίνονται με τον κίνδυνο να νοσηλευτεί ένα υγιές αγόρι ως αποτέλεσμα μόλυνσης από την COVID, που είναι περίπου 26,7 ανά εκατομμύριο, κάτι που σημαίνει ότι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες ηλικίες από το εμβόλιο είναι 6,1 φορές υψηλότερος.

Ακόμη και σε υψηλά ποσοστά κινδύνου για COVID, όπως τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η απειλή από το εμβόλιο είναι 4,3 φορές υψηλότερη, ενώ σε χαμηλά ποσοστά κινδύνου, ο κίνδυνος τα έφηβα αγόρια να υποστούν «καρδιακή ανεπιθύμητη ενέργεια» από το εμβόλιο είναι τεράστια, σχεδόιν 22,8 φορές υψηλότερη. Τα δεδομένα της έρευνας βασίστηκαν σε μελέτη ανεπιθύμητων ενεργειών που υπέστησαν έφηβοι μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου φέτος.
Υπήρχε ένα ασυνήθιστο φορτίο … αλλά μπορούμε να δώσουμε μια απάντηση “, πρόσθεσε,” Αυξάνουμε τον αριθμό του προσωπικού, παρέχοντας στοχευμένες πληροφορίες για τις δοκιμές αντιγόνων και, τις επόμενες ημέρες, προετοιμαζόμαστε επίσης για περισσότερη διαθεσιμότητα από το Home Front Διορίστε τα ταμεία υγείας ».
Ο συνωστισμός των κέντρων δοκιμών ήταν κάτι που ανέφερε ο κρατικός ελεγκτής στην έκθεσή του για τον κορωνοϊό τον περασμένο μήνα, προτείνοντας στο Υπουργείο Υγείας και την Αρχική Διοίκηση να αναλύσουν τους χρόνους αναμονής στα συγκροτήματα δοκιμών για να καθορίσουν τους λόγους για τις μεγάλες αναμονές και να αντλήσουν διδάγματα από αυτόν. , κάτι που φαίνεται δεν έχει γίνει ακόμη.
Ο Ζάρκα, ωστόσο, τόνισε ότι τα συγκροτήματα δεν ήταν γεμάτα σε όλες τις τοποθεσίες και ότι υπήρχαν μερικά με μέτριες γραμμές και αναμονές.
Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η Κοέν είπε ότι είχε περάσει επίσης τις διακοπές σε μεγάλες γραμμές με τα παιδιά της.
«Πρέπει να δώσουμε μια απάντηση σε αυτό. Αυτά είναι σημαντικά και αποδεικνύονται, αλλά σε επιχειρησιακό επίπεδο, πρέπει να επιλυθούν », είπε ο Κοέν.


Σε μία φυσιολογική κατάσταση, τέτοια δεδομένα θα πρέπει να αποτελεούν καρφιά στο φέρετρο του επιχειρήματος ότι οι έφηβοι και τα παιδιά θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά κατά του κορωνοϊού, αλλά προφανώς κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κυβέρνηση πιέζει να εμβολιάσει παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, ακόμη και χωρίς τη γονική συναίνεση, παρά τη συμβουλή της Μικτής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI).

Εν τω μεταξύ, στην Αμερική, αξιωματούχοι παιδείας του Λος Άντζελες ψήφισαν ομόφωνα να δοθεί εντολή για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά της COVID για όλα τα παιδιά άνω των 12 ετών, παρά τις οργισμένες αντιρρήσεις των γονέων.

Μετά από αυτό καλούνται να πάρουν θέση εκ νέου οι εν Ελλάδι αρμόδιοι όπως ο κ. Τσιόδρας, η κ. Παπαευαγγέλου, η κ. Θεοδωρίδου των οποίων οι αποφάσεις επηρεάζουν τις αντίστοιχες του Ελληνα πρωθυπουργού.

Aκολουθεί το σχετικό κείμενο του Guardian>

Healthy boys may be more likely to be admitted to hospital with a rare side-effect of the Pfizer/BioNTech Covid vaccine that causes inflammation of the heart than with Covid itself, US researchers claim.

Their analysis of medical data suggests that boys aged 12 to 15, with no underlying medical conditions, are four to six times more likely to be diagnosed with vaccine-related myocarditis than ending up in hospital with Covid over a four-month period.

Most children who experienced the rare side-effect had symptoms within days of the second shot of Pfizer/BioNTech vaccine, though a similar side-effect is seen with the Moderna jab. About 86% of the boys affected required some hospital care, the authors said.

Saul Faust, professor of paediatric immunology and infectious diseases at the University of Southampton, who was not involved in the work, said the findings appeared to justify the cautious approach taken on teenage vaccines by the UK’s Joint Committee on Vaccines and Immunisation.

The JCVI did not recommend vaccinating healthy 12 to 15-year-olds, but referred the matter to the UK’s chief medical officers who are expected to make a final decision next week. Children aged 12 to 15 who are particularly vulnerable to Covid, or who live with an at-risk person, are eligible for the shots.

In the latest study, which has yet to be peer reviewed, Dr Tracy Høeg at the University of California and colleagues analysed adverse reactions to Covid vaccines in US children aged 12 to 17 during the first six months of 2021. They estimate the rate of myocarditis after two shots of Pfizer/BioNTech vaccine to be 162.2 cases per million for healthy boys aged 12 to 15 and 94 cases per million for healthy boys aged 16 to 17. The equivalent rates for girls were 13.4 and 13 cases per million, respectively. At current US infection rates, the risk of a healthy adolescent being taken to hospital with Covid in the next 120 days is about 44 per million, they said.

How reliable the data is and whether similar numbers could be seen in the UK if healthy 12 to 15-year-olds are vaccinated are unclear: vaccine reactions are recorded differently in the US and shots are given at longer time intervals in the UK. According to the UK medicines regulator, the rate of myocarditis after Covid vaccination is only six per million shots of Pfizer/BioNTech.

So far, UK children have not been admitted to hospital for Covid in large numbers and may not be at great risk of long Covid. While the recent Clock study found that up to 14% of children who caught Covid may still have symptoms 15 weeks later, levels of fatigue appear similar to those in children who have not caught the virus. This suggests that children may be spared some of the most debilitating problems seen in adult long Covid.

The overwhelming majority of myocarditis appears after the second dose of vaccine, so offering single shots could protect children while reducing their risk of the side effect even further.

“While myocarditis after vaccination is exceptionally rare, we may be able to change the first or second doses or combine vaccines differently to avoid the risk at all, once we understand the physiology better,” said Prof Faust. “On balance, there is no urgency to immunise children from a medical perspective, although if schools are unable to maintain education for the vast majority at all times, the overall balance could shift. If my two teenage children are offered the vaccine by the NHS my GP wife and I will have no hesitation in allowing them to receive the vaccine.”

Prof Adam Finn, a member of JCVI at the University of Bristol, said: “I stand by the JCVI advice, which is not to go ahead at this time with vaccinating healthy 12 to 15-year-olds on health outcome risk-benefit grounds given the current uncertainty – as there is a small but plausible risk that rare harms could turn out to outweigh modest benefits.”

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Albert Bourla> Πότε ο κόσμος θα επιστρέψει στη «φυσιολογική ζωή», τι θα συμβεί με τα εμβόλια
“Πάνω” σε τέταρτο κύμα πανδημίας η εμβολιασμένη (82,4%) Βρετανία;> Για δέκατη συνεχόμενη ημέρα αυξάνονται οι μολύνσεις
Πρώην επικεφαλής του FDA> Ο κορωνοϊός και η αντιμετώπιση του “σκότωσε” την εμπιστοσύνη του κόσμου στην επιστήμη
Οι Γερμανοί πολίτες αποχαιρετούν αποδοκιμάζοντας την Καγκελάριο που άδειασε δύο πρωθυπουργούς (Παπανδρέου-Σαμαρά) και άνοιξε τον δρόμο στον Τσίπρα
Η AUKUS έφερε ακόμα πιο κοντά Ελλάδα-Γαλλία> 3+1 γαλλικές φρεγάτες Belh@rra στο Πολεμικό Ναυτικό
EKTAKTO> Kαι τώρα πλέον η Ισραηλινή κυβέρνηση στρέφει τις ελπίδες της στο κοκτέιλ αντισωμάτων Regeneron το οποίο θα λάβουν πρώτοι οι ανεμβολίαστοι ασθενείς
Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ και δεκάδες μετασεισμοί στην Κρήτη> Νεκρός 62χρονος στο Αρκαλοχώρι και 15 τραυματίες
Brandon Smith> Ο πόλεμος είναι ήδη στο κατώφλι μας
Wall Street Journal> Διέλυσαν και την αμφιλεγόμενη επιτροπή του Lancet που ερευνούσε την πραγματική προέλευση της Covid-19
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, οι αθλιότητες για το 5G και τα 11 (από τα 100) αναπάντητα ερωτηματικά για την προέλευση της πανδημίας
Γιατί οι διανομείς δεν πρέπει να πληρώνονται αλλά να πληρώνουν για την απόκτηση της εμπειρίας