kourdistoportocali.comNews DeskΠάγωσε η Ελλάδα με την κυβερνητική αμηχανία και την επιλογή Μηταράκη στο υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου

Κυβερνητικό στραπάτσο με το καλημέρα

Πάγωσε η Ελλάδα με την κυβερνητική αμηχανία και την επιλογή Μηταράκη στο υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου

Η λύση παραπαίμπει στον Νίκο Βαμβακούλα και στο περίφημο να μαζευτούμε 5-6 να κάνουμε μια 3μελή επιτροπή

Mετά το άγριο κυνηγητό του Νότη Μηταράκη στη Χίο το άκουσμα της ίδρυσης υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου παραπαίμπει στον Νίκο Βαμβακούλα και στο περίφημο να μαζευτούμε 5-6 να κάνουμε μια 3μελή επιτροπή.

Από την Ιόλη Πιερίδη

Επίσης δείχνει και το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η κυβέρνηση καθώς οι μετανάστες φτάνουν κατά ριπάς στην Ελλάδα.

Αν το σκεφτείς από μία άποψη παγώνει το αίμα σου για το μέγεθος του προβλήματος και το μέλλον που μπορεί να έχει αυτή η χώρα.

Τρομάζει μάλιστα ακόμη πιο πολύ η επιλογή του Νότη Μηταράκη γι αυτή τη θέση μια και ο άνθρωπος δεν έχει σχέση με το αντικείμενο ούτε φυσικά τη γνώση για να φέρει σε πέρα μια τέτοια αποστολή.

Ακόμη και η επιλογή του δείχνει αυτοχειρία και μια και πλησιάζει η επιλογή προσώπου για τη προεδρία της Δημοκρατίας ας ελπίσουμε ότι ο Κυριάκος θα κάνει καλύτερη επιλογή από την αντίστοιχη του Μηταράκη στο υπ. Μετανάστευσης και ασύλου.

Το νέο υπουργείο έδωσε τη δυνατότητα ακόμη και στον Τσίπρα να κάνει το σχετικό τρολάρισμα.

Την ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ανακοίνωσε λοιπόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Στη θέση του υπουργού τοποθετήθηκε ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης.

Στη θέση του αναπληρωτή υπουργού τοποθετείται ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος.

Το χαρτοφυλάκιο του κ. Μηταράκη στο υπουργείο Εργασίας θα αναλάβει ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης, από μόνος του.

Στο μεταξύ ο Βρούτσης όφειλε να παρουσιάσει στις 15 Ιανουαρίου το νέο Ασφαλιστικό κάτι που δεν συνέβη και αυτό πάει για τον άλλο μήνα.

Προφανώς ο Βρούτσης έφαγε τον Νότη από το Εργασίας και ο Κυριάκος κάπου έπρεπε να τον βολέψει.

Είναι δυνατόν με αυτό το τρόπο να υπάρξει προκοπή στο αστείο, χρεοκοπημένο, κράτος της Κολομβίας των Βαλκανίων;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή κρίθηκε επιβεβλημένη επειδή διαπιστώθηκε σύγχυση ρόλων και εκτιμήθηκε ότι χρειαζόταν καλύτερος συντονισμός καθώς στο ζήτημα εμπλέκονται πολλά υπουργεία.

Ανακοινώνοντας την ίδρυση του νέου υπουργείου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε ότι «η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ακολούθησε διαφορετική πολιτική στο προσφυγικό μεταναστευτικό ζήτημα.

Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις άξονες. Στην φύλαξη των συνόρων μας, στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, στις αυξημένες επιστροφές, τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και όλα αυτά προωθώντας παράλληλα την αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, αλλά και με την διεθνοποίηση του προβλήματος σε διεθνή φόρα. Αυτό που απαιτείται τώρα είναι η ταχύτερη υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Τσίπρας: Γκάφα ολκής η κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

Με μια ειρωνική ανάρτηση στο Facebook, αντέδρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην ανακοίνωση από την κυβέρνηση της δημιουργίας υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Τα συγχαρητήριά μου στον κ. Μητσοτάκη που του πήρε τελικά μόνο έξι μήνες και εφτά μέρες για να καταλάβει το μπάχαλο που δημιούργησε στο προσφυγικό και πόσο γκάφα ολκής ήταν η απόφασή του να καταργήσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη χώρα με τις μεγαλύτερες ροές προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ευρώπη», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK