kourdistoportocali.comNews DeskΌλο και πιο συχνές οι "σπάνιες λοιμώξεις Covid-19"> Μειώνεται η προστασία από τα εμβόλια

Τι έδειξε έρευνα

Όλο και πιο συχνές οι “σπάνιες λοιμώξεις Covid-19″> Μειώνεται η προστασία από τα εμβόλια

Σε γηροκομείο στις ΗΠΑ, περισσότεροι από το ένα τέταρτο των εμβολιασμένων προσβλήθηκαν από σπάνια παραλλαγή

Μία ακόμα ανησυχητική είδηση κάνει το γύρο του κόσμου καθώς σε γηροκομείο της αμερικανικής Πολιτείας του Κεντάκι περισσότεροι από το ένα τέταρτο των πλήρως εμβολιασμένων προσβλήθηκαν από μία σπάνια παραλλαγή της COVID-19, σύμφωνα με το κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), που μελετά ακόμα μία σοβαρή περίπτωση στο Σικάγο.

Σύμφωνα με τον έλεγχο που έγινε, η σπάνια παραλλαγή του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στο Κεντάκι αφορά εμβολιασμένους με τα σκευάσματα της Moderna και της Pfizer που ενώ έχουν αναφέρει 94 και 95% αποτελεσματικότητα αντίστοιχα, στη συγκεκριμένη περίπτωση έπεσαν κάτω από το 66%.

Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονήθηκε, τα εμβόλια λειτουργούν αποτελεσματικά αλλά δεν εγγυώνται πλήρη προστασία, ειδικά όταν κυκλοφορούν επικίνδυνες παραλλαγές. Κανένα από τα τρία εμβόλια που δεν έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ ήταν 100% αποτελεσματικά σε κλινικές δοκιμές, πράγμα που σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου αναμένονται ολοένα και αυξανόμενες οι λεγόμενες «σπάνιες λοιμώξεις».

Στο Σικάγο, σημειώθηκαν κρούσματα COVID-19 σε 75 από τα 78 γηροκομεία μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Μαρτίου 2021. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπήρξαν 627 περιπτώσεις COVID-19 στις συγκεκριμένες μονάδες φροντίδας.

Από αυτές, 22 θεωρήθηκαν «σπάνιες λοιμώξεις», που συνέβησαν σε 15 από τις μονάδες. Δώδεκα από αυτές τις περιπτώσεις ήταν τρόφιμοι, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν 60 ετών και άνω και 10 ήταν μέλη του προσωπικού. Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου μόνο το 4% όλων των περιπτώσεων γηροκομείων κατά την ίδια περίοδο στο Σικάγο, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι λήψεις ήταν περίπου 96% αποτελεσματικές συνολικά.

Ωστόσο, τα ποσοστά εμβολιασμού διέφεραν ευρέως από γηροκομείο σε γηροκομείο. Σε κάποιες μονάδες εμβολιάστηκε μόλις το 18%, ενώ σε νένα άλλο το 96% των τροφίμων και του προσωπικού. Η πλειοψηφία των ατόμων που μολύνθηκαν με κορωνοϊό μετά τον εμβολιασμό τους δεν ανέπτυξαν ποτέ συμπτώματα (64%).

Πέντε από αυτούς εμφάνισαν συμπτώματα, αλλά ήπια. Δύο από τους τροφίμους, νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο για COVID-19 μετά από «σπάνιες λοιμώξεις» και ένας από αυτούς τελικά πέθανε. Συνολικά, στο Σικάγο, τα εμβόλια λειτούργησαν θετικά όπως αναμενόταν, και κανένας που ανέπτυξε μια σημαντική λοίμωξη δεν πέρασε τον ιό σε δευτερογενή μετάδοση.

Ακόμα και ενόψει μιας ανησυχητικής παραλλαγής, τα εμβόλια ήταν ακόμη πολύ αποτελεσματικά, αποτρέποντας περίπου το 87% των λοιμώξεων σε γηροκομείο του Κεντάκι. Ωστόσο, το υψηλότερο ποσοστό ανακάλυψης περιπτώσεων έδειξε πώς οι τρέχουσες και οι μελλοντικές παραλλαγές θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τα εμβόλια.

Περισσότερο από το 90% των τροφίμων και λίγο περισσότερο από το ήμισυ του προσωπικού στο γηροκομείο είχαν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 τον Μάρτιο. Συνολικά, 26 τρόφιμοι και 20 μέλη του προσωπικού της μονάδας, που φιλοξενεί 83 ανθρώπους με 116 μέλη προσωπικού, ανέπτυξαν την COVID-19. Είκοσι δύο από αυτά ήταν πρωτοποριακές λοιμώξεις μεταξύ ατόμων που είχαν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίων.

Η αλληλουχία γονιδιώματος από δείγματα ιών αποκάλυψε ότι μια παραλλαγή γνωστή ως R1 είχε οδηγήσει στο ξέσπασμα των μολύνσεων. Η R1 δεν έχει θεωρηθεί ως ανησυχητική παραλλαγή από το CDC, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θεωρείται σημαντική απειλή. Αλλά έχει τρεις μεταλλάξεις στην ακίδα πρωτεΐνης του που μπορεί να την κάνει πιο μολυσματική.

Σύμφωνα με τους ελέγχους του αμερικάνικου CDC, περίπου 1,1% των μολύνσεων στις ΗΠΑ προκαλούνται από την R1, ποσοστό που είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από εκείνο της παραλλαγής της Νότιας Αφρικής, της B3151 και ελαφρώς λιγότερο από ό, τι προκαλούνται από την παραλλαγή P1 της Βραζιλίας.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Bloomberg, New York Times, Wall Street Journal συγκλονίζουν με τις αποκαλύψεις για τον Bill Gates
Γιατί σε κάποιους η 2η δόση του εμβολίου είναι σαν να τους πατάει φορτηγό [ΝYΤ]
Aποκαλύψεις για τις σχέσεις του Bill Gates με τον νεκρό Jeffrey Epstein φοβόταν η Μelinda
Γιατί ο Warren Buffett και η Microsoft πέταξαν τον Bill Gates από τα διοικητικά συμβούλια. Η τοξική σχέση με τον Epstein
Global Health Imperialism> Kι εάν τα κράτη έχουν κατακτηθεί ποιος είναι ο κατακτητής;
-Δεν μας αρέσει η κανονικότητα. Θέλουμε νεκρούς σαν την Mαρφίν, θέλουμε Αγανακτισμένους
Μπορεί η Melinda Ann French να σώσει τον πλανήτη;
Πως η Αμερική έχασε τη μάχη με την Covid> Οι τεράστιες ευθύνες Trump-Obama και οι Wolverines
Biden, CIA και Mossad ερευνούν τη σχέση Gates-Epstein-εμβολίων
Μεταλλάξεις Covid> Η Φλόριντα ξεκινά να πληρώνει τώρα ακριβά το τίμημα της ανεμελιάς
Είναι ξεκάθαρο> Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μία τρίτη δόση εμβολίων το Φθινόπωρο
Σφοδρές αντιδράσεις στην Αγγλία> Χωρίς λόγο, εκτός πράσινης λίστας διακοπών τα ελληνικά νησιά