kourdistoportocali.comNews DeskOι Ghostbusters της Creta Farms

Eπιχειρηματική σαπουνόπερα εκατομμυρίων ευρώ

Oι Ghostbusters της Creta Farms

Σε θρίλερ που κάνει ευτυχισμένους τους Vegans εξελίσσεται η διάσωσή της

Σε θρίλερ που κάνει ευτυχισμένους τους Vegans εξελίσσεται η διάσωση της Creta Farms η οποία θυσιάζει 50.000 γουρουνάκια ετησίως για να καλύψει τις ανάγκες της.

Οι εμπλεκόμενες τράπεζες έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν μια και ακόμη και οι μέτοχοι μειοψηφίας θα μπορούσαν να είναι Ghostbusters. Δηλαδή πρόσωπα από το περιβάλλον της ιδιοκτησίας (Aφοι Δομαζάκη) οι οποίοι θα αντιδρούσαν καθ΄υπόδειξη στο όποιο σχέδιο διάσωσης.

Ετσι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Capital.gr η Eurobank επιθυμεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας να αποφασίσει επί του σχεδίου εξυγίανσης και μετά να κατατεθεί η αίτηση στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μετά τη γενική συνέλευση της 14ης Ιανουαρίου που θα κληθεί να αποφασίσει τον ορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου να ορισθεί νέα έκτακτη γενική συνέλευση για να εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης πριν κατατεθεί αυτό στο Πρωτοδικείο.

Δηλαδή ζητά οι μέτοχοι –οι Αφοί Δομαζάκη που αντιδρούν στην αλλαγή σελίδας της εταιρείας- να ψηφίσουν στο σχέδιο εξυγίανσης βάσει του οποίου η εταιρεία που δημιούργησαν θα περάσει σε άλλα χέρια.

Η άλλη λύση η οποία απορρίφθηκε, είναι οι πιστώτριες τράπεζες να εξασκήσουν κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης το δικαίωμα ψήφου επί των μετοχών της εταιρείας που κατέχουν, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει νομική εμπλοκή καθώς υπάρχει η πιθανότητα αντίδρασης εκ μέρους των μετόχων μειοψηφίας όσον αφορά την τύχη της περιουσίας της Creta Farms.

Αυτό μεταφράζεται σε σημαντική καθυστέρηση στην προσπάθεια εξυγίανσης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας επιβαρύνοντας την ήδη άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει αυτή, υποστηρίζουν άλλες πηγές. Για τον λόγο αυτό τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη προκρίνουν ως λύση, για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία, τον ορισμό ειδικού εντολοδόχου. Δηλαδή να κατατεθεί το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο και ο ειδικός εντολοδόχος να το εγκρίνει μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Την ίδια στιγμή ο ισχυρός άνδρας της Impala, ο κ. Δημήτρης Βιντζηλαίος-photo, διαψεύδει φήμες περί αποχώρησής του από την όλη διαδικασία διάσωσης τονίζοντας την προσήλωσή του στο σχέδιο διάσωσης, με τον έτερο ενδιαφερόμενο επενδυτή να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία και κάποιους να υποστηρίζουν ότι παραμένει “ζεστός” στην περίπτωση που υπάρξει εμπλοκή με την Impala.

Ακολουθούν προηγούμενα επεισόδια

Συγκλονίζει η επιπέδου Δυναστείας σύγκρουση των αδεφλών Δομαζάκη της Creta Farms.

Αυτή τη φορά ο Μανώλης Δομαζάκης που σύμφωνα με τον αστικό μύθο είχε αποδράσει στη καρότσα φορτηγού μεταφοράς χοίρων, προσγειώθηκε σε διπλανά χωράφια με ελικόπτερο για να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μετόχων – αν και στο ΓΕΜΗ έχουν κατατεθεί τα έγγραφα της προηγούμενης Γενικής συνέλευσης των μετόχων από τον αδελφό του κ. Κ. Δομαζάκη, ο οποίος είχε ανακτήσει την πλειοψηφία των μετοχών.

Μάλιστα, όπως μεταδίδουν αρμοδίως από την Κρήτη το ελικόπτερο δεν προσγειώθηκε σε χώρο της εταιρείας , αλλά σε παρακείμενα χωράφια, ενώ την τελευταία φορά είχε αποχωρήσει από την εταιρεία μέσω φορτηγού κρεάτων.

Η πλευρά του κ. Κ. Δομαζάκη δεν έχει προσέλθει στην Γενική Συνέλευση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποστείλει εξώδικο προς τις δανείστριες τράπεζες.

Στη διάρκεια της προηγούμενης συνέλευσης ο Κ. Δομαζάκης είχε κάνει τη εξής δήλωση>

«Παρακολουθώ άναυδος το κρεσέντο ψεύτικων ανακοινώσεων αλλά και διαρροών της συμμορίας του Εμ. Δομαζάκη για τα τεκταινόμενα στην σημερινή Γενική Συνέλευση της Creta Farms. Είναι πράγματι αξιοθαύμαστο το γεγονός πως σε τόσες λίγες ανακοινώσεις και διαρροές μπορούν να ειπωθούν τόσο πολλά ψέματα.

Ψέμα πρώτο: Διεκόπη η Γενική Συνέλευση.

Η αλήθεια είναι πως υπήρξε καταχρηστική προσπάθεια διακοπής από τον κ. Εμ. Δομαζάκη αλλά η Συνέλευση ολοκληρώθηκε κανονικά και εξελέγη με βάση τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία νέο ΔΣ της Creta farms.

Ψέμα δεύτερο: Με απόφασή του ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης διέκοψε εκ νέου για την 3η Οκτωβρίου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να διακόψει μια Γενική Συνέλευση στην οποία δεν ήταν παρών. Αλλά και να ήταν παρών δεν θα μπορούσε να μεταθέσει εκ νέου την Γ.Σ αν δεν υπήρχε σύμφωνη γνώμη των παρισταμένων. Επιπλέον πρέπει ο κ. Εμ. Δομαζάκις να αποφασίσει τι είναι αληθές.

Αυτό που λέει στις ανακοινώσεις του ή εκείνο που διέρρευσε με email σε δημοσιογράφους η εταιρία την οποία πληρώνει με 16.500 ευρώ το μήνα ( από τα χρήματα που δεν έχει η Creta Farms ) ότι εγώ προπηλάκισα τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης; Προπηλακίζεται άραγε ο απόντας;

Ψέμα τρίτο: Προπηλάκισα τον Εμ. Δομαζάκι

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Δομαζάκις προπηλάκισε τον έγκριτο καθηγητή Εμπορικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Νικόλαο Τέλλη. Για αυτό υπάρχει και αποδεικτικό υλικό. Μάλιστα ο κ. Εμ. Δομαζάκις φοβούμενος την υποβολή μηνύσεως και τη διαδικασία αυτοφώρου έσπευσε να εξαφανιστεί σκαρφαλώνοντας την καρότσα φορτηγού αυτοκινήτου μεταφοράς χοίρων. Και για αυτό υπάρχει αποδεικτικό υλικό.

Αυτά για αρχή. Περισσότερες λεπτομέρειες το συντομότερο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΜΑΖΑΚΗΣ»

Συνεχίζεται, όπως αντιλαμβάνεστε, αυτή η οικογενειακή-επιχειρηματική σαπουνόπερα των εκατομμυρίων ευρώ…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK