kourdistoportocali.comNews DeskΟι απελπισμένες νύφες του Χίτλερ> 75 χρόνια μετά, στο φως οι τραγικές ιστορίες τους

Αποκαλύψεις

Οι απελπισμένες νύφες του Χίτλερ> 75 χρόνια μετά, στο φως οι τραγικές ιστορίες τους

Από την 19χρονη ανιψιά του, Geli Raubal έως την ξανθιά καλλονή Renate Muller καμία δεν έζησε αρκετά για να αποκαλύψει τα μυστικά της

Είχαν συναντηθεί στο Μόναχο το 1934. Η Unity βρισκόταν στη Γερμανία ως μαθήτρια και ξεκίνησε να παρακολουθεί στενά τον Fuhrer, βλέποντας τον στο αγαπημένο του στέκι, το καφέ Osteria Bavaria. Η επιμονή της είχε αρχίσει να αποδίδει. Ο Χίτλερ την κάλεσε στο τραπέζι του και μαγεύτηκε.

Ήταν ένα από τα έξι κορίτσια του Mitford, κόρες του εκκεντρικού Λόρδου Redesdale και ο Χίτλερ ήλπιζε ότι θα του άνοιγε τον «δρόμο» στους Βρετανικούς αριστοκρατικούς κύκλους.

Ως κορίτσι, η Unity είχε φωτογραφίες του Χίτλερ και της σβάστικας στον τοίχο της κρεβατοκάμαράς της, καθώς εκείνη και η μεγαλύτερη αδερφή της, Diana, ήταν και οι δύο αφοσιωμένες φασίστριες και είχαν παρακολουθήσει με θέρμη το ράλι της Νυρεμβέργης το 1933.

Ωστόσο, η συμπεριφορά της Unity είχε προκαλέσει κατακραυγή στη Βρετανία: Είχε ανακηρύξει τον εαυτό της «πολέμιος των Εβραίων», είχε κάνει ναζιστικό χαιρετισμό στον Βρετανό πρόξενο στο Μόναχο και όταν η Γερμανία προσάρτησε την Αυστρία τον Μάρτιο του 1938, στάθηκε δίπλα στον Χίτλερ στο μπαλκόνι της Βιέννης.

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι ο Χίτλερ και η Unity ήταν πολύ συνδεδεμένοι μεταξύ τους, αλλά είναι ακόμα ασαφές αν πέρα από τη φιλία είχαν κάτι παραπάνω. Σίγουρα, ο Χίτλερ την χρησιμοποιούσε εναντίον της Eva Braun, της μακροχρόνιας ερωμένης του, αφήνοντας την ανασφαλή Eva ζηλιάρα και θυμωμένη.

Unity

Με τις δύο αδελφές του Mitford να περνούν χρόνο στη Γερμανία, η Unity είχε την ελπίδα ότι η Γερμανία και η Βρετανία θα είναι σύμμαχες χώρες.

Ωστόσο, έχοντας κερδίσει και την εμπιστοσύνη της Diana, την εποχή που ο Βρετανός πρωθυπουργός Neville Chamberlain εξακολουθούσε να ελπίζει πως διατηρηθεί η ειρήνη, ο Χίτλερ είχε καθίσει σε έναν καναπέ δίπλα στην Diana, ψιθυρίζοντας στο αυτί της ότι ο πόλεμος μεταξύ Γερμανίας και Βρετανίας ήταν αναπόφευκτος.

Λίγα χρόνια αργότερα, η Brown έδειξε τον καναπέ στον οποίο επίσης κάθισε ο Neville Chamberlain κατά τη διάρκεια της κρίσης του Μονάχου του 1938 και είπε, χαμογελώντας: «Μακάρι να ήξερε τι έχει συμβεί εκεί στον καναπέ».

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος το 1939, η Unity, απελπισμένη, πυροβολήθηκε στο κεφάλι με ένα πιστόλι που της είχε δώσει ο ίδιος ο Χίτλερ. Το τραύμα δεν ήταν θανατηφόρο αλλά η σφαίρα είχε μπει στον εγκέφαλό της και δεν μπορούσε να αφαιρεθεί. Ο Χίτλερ επέμεινε ότι είχε την καλύτερη θεραπεία, αλλά δεν μπορούσε να αφιερώσει χρόνο για να την επισκεφτεί στο νοσοκομείο.

Μεταφέρθηκε στο σπίτι της στην Αγγλία, την περιποιούνταν πλέον η μητέρα της, αλλά η προσωπικότητά της είχε αλλάξει άρδην και είχε την ψυχική ηλικία ενός δεκάχρονου. Πέθανε τελικά σε ηλικία 33 ετών το 1948, ακόμα ως Ναζί.

Μετά την προσπάθεια αυτοκτονίας της Unity, ο Χίτλερ είχε δηλώσει: «Φοβάμαι ότι δεν φέρνω στις γυναίκες καμία ευτυχία». Ήταν μία φράση που πολλοί δεν είχαν καταλάβει το νόημα της.

Η απόπειρα αυτοκτονίας της Unity ήταν ακόμα μία από τις πολλές προσπάθειες αυτοκτονίας γυναικών που περιτριγύριζαν τον Χίτλερ, κάποιες ήταν επιτυχημένες, μερικές όχι. Επρόκειτο στην ουσία για μία λεγεώνα γυναικών που είχαν καταστροφική εμμονή μαζί του. Από τα εκατομμύρια των Γερμανίδων φράουλαϊν που κρέμονταν από κάθε λέξη του ως εκείνες που έγιναν σύντροφοί του, οι γυναίκες λάτρεψαν τον Χίτλερ.

Στην προσωπική του ζωή, ο Χίτλερ δεν φαίνεται να είχε μεγάλη σχέση με τον δημαγωγό που κραύγαζε στις ομιλίες του.

Ήταν μαλακός, χαρούμενος, ακόμη και ευγενικός, ειδικά με τις γυναίκες. Τις γοήτευε, τους έκανε έρωτα, με τα μάτια του αν όχι με τίποτα άλλο και τους έκανε να πιστεύουν ότι ήταν οι μόνες που είχαν σημασία για εκείνον. Ωστόσο, δεν του άρεσαν οι έξυπνες γυναίκες γιατί τις έβρισκε απειλητικές.

Παρά τη δημοφιλή άποψη της εποχής ότι ο Χίτλερ ήταν πλατωνικός εραστής, παντρεμένος μόνο με το γερμανικό έθνος, είχε όντως σεξουαλικές επιθυμίες, αν και η φύση τους έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών εικασιών. Υπήρξαν ιστορίες, που διαδόθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τους εχθρούς του, περίεργων σεξουαλικών τάσεων.

Rudolf Hess

Υπήρχε επίσης, και εκείνη την εποχή, το επίμονο κουτσομπολιό ότι ήταν ομοφυλόφιλος και μάλιστα ότι είχε σχέση με τον αναπληρωτή του, Rudolf Hess, όταν ήταν μαζί στη φυλακή το 1924. Η αλήθεια είναι ότι ότι η αφοσίωση του Hess ήταν υποδειγματική, αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ήταν εραστές.

Το μέλος του Ναζιστικού Κόμματος Ernst Rohm κάποτε είχε πει για το πάθος του Χίτλερ για τα κορίτσια αγροτών: «Όταν στέκονται στα χωράφια και σκύβουν στη δουλειά τους ώστε να μπορείτε να δείτε τους γοφούς του (αυτό που άρεσε τον Φύρερ δηλαδή), ειδικά όταν έχουν μεγάλους και στρογγυλούς. Αυτή είναι η σεξουαλική ζωή του Χίτλερ» είχε πει.

Λίγο αργότερα, ο Rohm σκοτώθηκε κατά τη Νύχτα των Μακριών Μαχαιριών όταν οι SS και η Γκεστάπο κυνήγησαν πολιτικούς αντιπάλους τους.

Angelika -«Geli»- Raubal

Πολλά κουτσομπολιά προέκυψαν από τη σχέση του Χίτλερ με την Angelika -«Geli»- Raubal, κόρη της μεγαλύτερης ετεροθαλούς αδερφής του, Angela. Όταν η Geli ξεκίνησε το πανεπιστήμιο στο Μόναχο το 1929 μετακόμισε στο διαμέρισμά του.

Ο Χίτλερ είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελκυστική, ζωηρή ανιψιά του, η οποία ήταν 19 χρόνια νεότερη του. Σύντομα, ο 39χρονος «θείος Alf» άρχισε να ελέγχει τη ζωή της. Εκείνη κυκλοφορούσε έξω μόνο αν είχε εκείνον ως συνοδό ή την συνόδευε κάποιος της εμπιστοσύνης του. Ήταν ουσιαστικά φυλακισμένη του.

Την πλημμύριζε με δώρα και ρούχα. Το πόσο μακριά πήγε η σχέση τους δεν έγινε ποτέ ξεκάθαρο, αλλά τα σχόλια της Geli δείχνουν ότι ήταν οικεία και αρκετοί Ναζί αξιωματούχοι ανέφεραν δηλώσεις της που είχε κάνει για να δείχνει πως ήταν κάπως έτσι, στενή δηλαδή.

Όχι μόνο ήταν ανιψιά του Χίτλερ και ήταν ανήλικη όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1924, αλλά τότε ήταν που ξεκίνησαν να κυκλοφορούν φήμες για τις σεξουαλικές διαστροφές του Χίτλερ.

Η Geli είχε πάνω στο θυμό της ότι «ο Χίτλερ την έκανε να κάνει πράγματα στην ιδιωτικότητα του δωματίου της που την αρρώστησαν». Ο Otto Strasser, μέλος του ναζιστικού κόμματος, αλλά έντονα επικριτικός κατά του Χίτλερ, ισχυρίστηκε στο παρελθόν ότι η Geli είχε αναγκαστεί να ουρήσει στον Fuhrer.

Λέγεται επίσης ότι είχε πολλούς εραστές, συμπεριλαμβανομένου του σοφέρ του Χίτλερ, Emil Maurice. Όταν ο Χίτλερ το ανακάλυψε, απείλησε τον Maurice με όπλο.

Οι σχέσεις μεταξύ θείου και ανιψιάς έγιναν με τον καιρό ιδιαιτέρως τεταμένες. Ακουγόντουσαν κραυγές από το διαμέρισμα τους. Δεν ακουμπούσε ωστόσο για να μην αφήνει μώλωπες. Το μόνο που ήθελε η Geli ήταν να δραπετεύσει, αλλά όσο περισσότερο απαιτούσε ελευθερία, ο Χίτλερ γίνονταν και πιο αυστηρός.

Μετά από έναν καβγά το 1931, ο Χίτλερ βγήκε έξω, αφήνοντας τη Geli μόνη της, μέσα στην κατάθλιψη και στα δάκρυα.

Το επόμενο πρωί, όταν η οικονόμος χτύπησε την πόρτα της, δεν πήρε απάντηση. Η Geli είχε αυτοκτονήσει. Βρέθηκε με μια πληγή από πυροβόλο όπλο στο στήθος της και πιστόλι του Χίτλερ τύπου Mauser δίπλα της. Δεν υπήρχε σημείωμα αυτοκτονίας. Οι εφημερίδες τότε είχαν αφιερώσει μια-δυο στήλες, κατηγορώντας τον Χίτλερ για την αυτοκτονία.

Αλλά ήταν αυτοκτονία; Ο Χίτλερ πυροβόλησε την Geli και έφυγε για να δώσει ένα άλλοθι στον εαυτό του; Ωστόσο, η γραμμή του κόμματος ήταν ότι επρόκειτο για ατύχημα. Το όπλο είχε εκπυρσοκροτήσει όταν εκείνη το καθάριζε.

Ο Χίτλερ ήταν απογοητευμένος. Λέγεται πως ήταν πολύ οργισμένος και ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Σκέφτηκε να εγκαταλείψει την πολιτική και να αποσυρθεί στην ύπαιθρο. Άφησε το αλκοόλ και έγινε χορτοφάγος. Έστησε ένα ιερό στο δωμάτιό της. Στο θάνατο, όπως και στη ζωή, η Geli μόνο δική του.

Η εμμονική συμπεριφορά του Χίτλερ με την ανιψιά του -που επαναλήφθηκε και σε άλλες σχέσεις του- είχε τις ρίζες της στη σχέση του με τη μητέρα του, Klara. Τέσσερα από τα έξι παιδιά της πέθαναν μικρά, οπότε είχε αφιερωθεί στον νεαρό Αδόλφο.

Angelika -«Geli»- Raubal

Παρόλο που συχνά κακοχαρακτήριζε την υπερβολική αγάπη που του είχε, ο Χίτλερ καταρρακώθηκε όταν πέθανε από καρκίνο του μαστού σε ηλικία μόλις 18 ετών. Πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του προσπαθώντας να ξανακερδίσει την αίσθηση της συναισθηματικής ασφάλειας που του είχε δημιουργήσει η μητέρα του.

Ως έφηβος, ο Χίτλερ είχε εμμονή με τη Stefanie Isak, από την πόλη του Linz. Την κυνηγούσε για τέσσερα χρόνια, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να της μιλήσει ανοιχτά.

Η εικόνα της βρισκόταν στο μυαλό του ως η ιδανική γυναίκα, τευτονικά χαριτωμένη, άθικτη και αγνή, καθώς για τον Χίτλερ το σεξ ήταν το ίδιο απωθητικό όσο και γοητευτικό.

Πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν προσπαθούσε να ζήσει ως καλλιτέχνης, έζησε στις παραγκουπόλεις της Βιέννης και του Μονάχου, όπου συνάντησε πολλές πόρνες. Για αυτόν, αυτές οι γυναίκες ήταν απόδειξη της ηθικής παρακμής των αυστριακών και γερμανικών εθνών.

Παρόλα αυτά, υπήρχαν φήμες, μη επιβεβαιωμένες, ότι ο Χίτλερ πήγαινε συχνά με πόρνες και πως είχε υποβληθεί σε θεραπεία για σύφιλη. Όταν ξέσπασε πόλεμος το 1914, ο Χίτλερ στρατολογήθηκε στο γερμανικό στρατό και αργότερα του απονεμήθηκε ο Σιδηρούν Σταυρός για τη γενναιότητα του.

Το καλοκαίρι του 1917, όταν η μονάδα του βρισκόταν σε στιγμή ανάπαυσης κοντά στο χωριό Fournes-en-Weppes της Γαλλίας, ο Χίτλερ λέγεται ότι συνάντησε τη 16χρονη Charlotte Lobjoie. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός Γερμανός στρατιώτης και το κορίτσι του χωριού έγιναν σύντομα φίλοι και, μετά από ένα βράδυ έντονης οινοποσίας, κατέληξαν να κάνουν σεξ. Σε εύθετο χρόνο, η Charlotte γέννησε έναν γιο, τον Jean-Marie, αλλά δεν υπάρχει καμία αναφορά για τον Χίτλερ στο μητρώο γεννήσεων της περιοχής.

Αν και, χρόνια αργότερα, ο Jean-Marie ισχυρίστηκε ότι ο Χίτλερ ήταν ο πατέρας του, το τεστ DNA αποδείχθηκε ασαφές. Δεδομένου ότι εκείνη την εποχή ο Χίτλερ σπάνια έπινε αλκοόλ, ήταν ντροπαλός και δεν μιλούσε γαλλικά, η πατρότητα φαίνεται σήμερα απίθανη.

Ο Χίτλερ παρέμεινε στο στρατό για δύο χρόνια και μετά επέστρεψε στο Μόναχο όπου εντάχθηκε στο δεξιό γερμανικό εργατικό κόμμα, το οποίο έγινε αργότερα Εθνικό Σοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα.

Ένας συνάδελφος του από εκείνη την εποχή, ο Hermann Esser, σημείωσε ότι ο Χίτλερ είχε «τεράστιο αντίκτυπο στο γυναικείο φύλο. Κανείς στο ευρύ κοινό δεν ήξερε ποιος ήταν το 1920… αλλά πρόσεξα ότι όχι μόνο τη σερβιτόρα, αλλά και πολλές άλλες νεαρές κυρίες που τον έβλεπαν με γλυκά μάτια…». Συμπεριλαμβανομένης και της Suzi Liptauer, μίας Αυστριακής που ερωτεύθηκε παράφορα τον Χίτλερ. Η σχέση τους ήταν σαφώς σεξουαλική, αλλά εξαρχής ο Χίτλερ ήταν άπιστος. Ήταν ένα συνηθισμένο πρόβλημα για τις «νύφες» του.

Η σχέση τους τελείωσε το 1921 αφότου η Suzi είχε απειλήσει να αυτοκτονήσει αν εκείνος θα έμπλεκε με άλλη γυναίκα.

Όταν εκείνη άκουσε για τη σχέση του με ένα κορίτσι με το όνομα Emmi Marre, η Suzi πήγε σε ένα ξενοδοχείο, πήρε μία ζώνη και το τύλιξε γύρω από το λαιμό της σε μια προσπάθεια να κρεμαστεί.

Οι υπηρέτριες την βρήκαν αναίσθητη αλλά ακόμα ζωντανή. Το σκάνδαλο κουκουλώθηκε γρήγορα και ο Χίτλερ επέστρεψε στην Suzi Liptauer, αλλά η σχέση τους δεν ήταν ποτέ ξανά η ίδια και απομακρύνθηκαν με τον καιρό.

Ο Χίτλερ επέστρεψε στη σχέση του με την Emmi Marre, μια ξανθιά από τη Βαυαρία που ήταν πολύ προστατευτική με εκείνον, αν και ήταν μόλις 18 ετών. Η μεγαλύτερη ευχαρίστησή της ήταν να στεγνώνει τις κάλτσες του και να του φτιάχνει τσάι. Όταν ο Χίτλερ τερμάτισε τη σχέση, η Emmi καταρρακώθηκε, κλαίγοντας πικρά ότι κανένας άντρας δεν θα ήταν ποτέ σαν το «Wölfchen» (μικρός λύκος).

Οι θαυμάστριες και οι λάτρεις του Χίτλερ ήταν πολλές και κάθε είδους.

Mitzi Reiter

Το 1925 γνώρισε την 16χρονη Mitzi Reiter έξω από το κατάστημα υφασμάτων των γονιών της, στο Obersalzberg. Ήταν 37 ετών. Μετά την επιστροφή του στο Μόναχο και παρά τις πολλές επιστολές που αντάλλαξαν, με τον καιρό η αλληλογραφία τους γίνονταν όλο και πιο σπάνια.

Είναι πιθανό ο Χίτλερ να είχε εκβιαστεί: H Reiter ήταν ανήλικη, και παρόλο που φαίνεται ότι δεν υπήρχε σεξουαλική επαφή πέρα ​​από τα φιλιά, ήταν ένα σοβαρό αδίκημα.

Σε κατάσταση απελπισίας η Mitzi τύλιξε ένα ύφασμα από τα ρούχα της γύρω από τη λαβή μίας πόρτας και στο λαιμό της, έπεσε στο πάτωμα και έχασε τις αισθήσεις της. Τελικά, τη βρήκε ο σύζυγός της αδερφής της και τις έσωσε τη ζωή.

Η Mitzi τελικά παντρεύτηκε έναν ντόπιο ξενοδόχο, αλλά ο γάμος απέτυχε και, αφού έφυγε από τον σύζυγό της το 1931, αυτή και ο Χίτλερ κοιμήθηκαν μαζί για πρώτη φορά. Μάλιστα, όπως η ίδια είχε πει: «Άφησα τα πάντα να συμβούν. Ποτέ δεν ήμουν τόσο χαρούμενη όσο εκείνο το βράδυ».

Αλλά ενώ η Reiter ήθελε να παντρευτεί, ο Χίτλερ ένιωθε ότι είχε καθήκον απέναντι στη Γερμανία και έτσι χώρισαν.

Συναντήθηκαν ξανά το 1934 όταν ήταν καγκελάριος, και της ζήτησε ξανά με τόλμη να γίνει ο εραστής της. Εκείνη ξανά αρνήθηκε. Ή γάμος ή τίποτα.

Παντρεύτηκε έναν αξιωματικό της SS, αλλά εκείνος πέθανε στη Δουνκέρκη το 1940. Ο Χίτλερ της έστειλε 100 κόκκινα τριαντάφυλλα με τη συμπάθεια του.

Η αδερφή του Χίτλερ, Paula, ανέφερε στο παρελθόν ότι η Reiter ήταν η μόνη γυναίκα που θα μπορούσε να περιορίσει τα δολοφονικά ένστικτά του.

Ο σοφέρ του Χίτλερ, Emil Maurice, είπε ότι όταν το αφεντικό του ήταν ακόμα ανερχόμενος πολιτικός στο Μόναχο, τον έστελνε συχνά να βρει όμορφες γυναίκες, κατά προτίμηση ηθοποιούς, για να περάσει τα βράδια του.

Ο Maurice ήταν ξεκάθαρος ότι αρκετά από αυτά τα βράδια ο Χίτλερ έκανε σεξ.

Ωστόσο, οι περισσότερες από τις ηθοποιούς που έβρισκε ο Maurice δεν ήταν του επίπεδου της ξανθιάς Renate Muller, μίας γυναίκας που εμφανίστηκε αργότερα σε ταινίες για την προώθηση του Τρίτου Ράιχ.

Ο Joseph Goebbels, επικεφαλής προπαγάνδας του Χίτλερ, την παρουσίασε σε έναν κεραυνοβολημένο από την ομορφιά της Χίτλερ και αμέσως έγιναν αντικείμενο συζήτησης. Η σχέση τους δεν ήταν αποκλειστική, αλλά ήταν στενή: Της είχε δώσει μάλιστα ένα ακριβό βραχιόλι με διαμάντια.

Υπάρχουν δύο εκδοχές όλων όσων ακολούθησαν. Η Renate εθίστηκε στην ηρωίνη, είχε βλάβη στους πνεύμονες και έγινε δεκτή σε σανατόριο. Εκεί, πέθανε, αφού έπεσε από το παράθυρο του τρίτου ορόφου. Αυτή ήταν η εκδοχή που προτιμούσαν οι Hitler και Goebbels.

Μία δεύτερη είναι πολύ πιο σκοτεινή. Σύμφωνα με αυτή, κατά τη διάρκεια ενός γυρίσματος ο σκηνοθέτης ανησύχησε με την ατημέλητη και απογοητευτική εμφάνιση της Renate. Εκείνη, αποκάλυψε ότι το προηγούμενο βράδυ ήταν με τον Χίτλερ.

Όπως είπε, πίστευε ότι επρόκειτο να πάνε για ύπνο μαζί και οι δύο χωρίς ρούχα. Αλλά τότε ο Χίτλερ έπεσε στο πάτωμα και την παρακάλεσε να τον κλοτσήσει. Δυστυχώς, όπως ομολόγησε, τελικά δέχθηκε τις επιθυμίες του. Τότε εκείνος ζήτησε να τον χτυπήσει με το μαστίγιο του, καθώς είχε μια μεγάλη συλλογή από δερμάτινα μαστίγια και να τον χτυπήσει λέγοντας άσεμνα λόγια. Εκείνη είπε πως υποχρεώθηκε και ο Χίτλερ έδειξε ενθουσιασμένος.

Στη συνέχεια, φόρεσαν τα ρούχα τους και την ευχαρίστησε πολύ ευγενικά για το ευχάριστο βράδυ. Αυτή η ιστορία είναι μία από τις πολλές που κυκλοφορούσαν -ακόμα και τότε- για τον Χίτλερ.

Αλήθεια ή όχι, μετά από εκείνο το απόγευμα η σχέση του με τη Renate μπήκε στον «πάγο». Εκείνη αργότερα επισκέφτηκε έναν πρώην φίλο της, έναν Εβραίο ηθοποιό, στο Λονδίνο όπου είχε φύγει από τη Γερμανία.

Κατά την επιστροφή της, ήταν πλέον στη μαύρη λίστα και έμαθε ότι επρόκειτο να συλληφθεί για «δυσφήμιση της φυλής».

Αντιμετωπίζοντας μια πιθανή κατηγορία και με την καριέρα της κατεστραμμένη, η Renate κατέφυγε στην ηρωίνη και εισήχθη σε σανατόριο για θεραπεία. Πεπεισμένη ότι την παρακολουθούσε η Γκεστάπο, όταν ένα αυτοκίνητο με τέσσερις πράκτορες με μαύρα έφτασε στο σανατόριο, εκείνη πήδηξε από το παράθυρο και σκοτώθηκε. Ήταν αυτοκτονία, ή δολοφονήθηκε; Κανείς δεν θα μάθει ποτέ…

Leni Riefenstahl

Μία άλλη εντυπωσιακή γυναίκα που ερωτεύθηκε παράφορα τον Χίτλερ ήταν η ηθοποιός-σκηνοθέτης Leni Riefenstahl, η οποία έκανε ταινίες για το Ναζιστικό Κόμμα. Είχε πάντα έντονο φλερτ με τον Χίτλερ και φέρονταν απελπισμένη για μια στενή σχέση με τον «αρχηγό».

Κάποτε, όταν ήταν μόνοι μαζί, ο Χίτλερ την αγκάλιασε αλλά δεν προχώρησε περισσότερο. Γιατί να αποφύγει μια σχέση με τη Leni, η οποία ήταν νεαρή, ελκυστική και εξαιρετικά διαθέσιμη; Ίσως ήταν το γεγονός ότι ήταν επίσης ταλαντούχα και έξυπνη και στον Χίτλερ δεν άρεσαν οι έξυπνες γυναίκες.

Ένας άλλος πιθανός λόγος; Η Eva Braun, η όμορφη ξανθιά -χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη εξυπνάδα- που ο Χίτλερ είχε γνωρίσει για πρώτη φορά το 1929.

Μετά το θάνατο της Geli, ο Χίτλερ μετέφερε την Eva στο -γεμάτο φωτογραφίες με την ανιψιά του- διαμέρισμά του στο Μόναχο. Η Eva Braun δεν ασχολήθηκε, αλλά ζήλευε εξωτικά πλάσματα όπως η Riefenstahl. Μέχρι το 1934 ήταν η επίσημη ερωμένη του Χίτλερ, αν και λίγοι άνθρωποι εκτός του οικείου κύκλου του ήξεραν γι’ αυτήν. Το 1936 εγκατέστησε την Eva στο Berghof, το σπίτι του στις Βαυαρικές Άλπεις.

Magda Goebbels

Μεταξύ των τακτικών προσκεκλημένων ήταν ο Joseph Goebbels και η σύζυγός του Magda. Ενώ η Eva εμφανίζονταν σπάνια, η Magda -που θεωρείται παγκοσμίως ως η πρώτη κυρία της ναζιστικής Γερμανίας- εξέφραζε πάντα ανοιχτά τον θαυμασμό της για τον Χίτλερ. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν ο θαυμασμός της ήταν σεξουαλικής φύσης.

Ο Erich Kempka, ένας άλλος από τους οδηγούς του Χίτλερ, σίγουρα το είχε σκεφτεί, καθώς είχε πει χιουμοριστικά: «Όταν η Magda Goebbels ήταν γύρω από τον Χίτλερ, θα μπορούσε κανείς να ακούσει τις ωοθήκες της να κουδουνίζουν».

Η Magda ανέφερε ότι είχε παντρευτεί τον Goebbels για να είναι πιο κοντά στον Χίτλερ: «Φυσικά αγαπώ τον άντρα μου, αλλά η αγάπη μου για τον Χίτλερ είναι ισχυρότερη. Θα ήμουν πρόθυμη να αφήσω τη ζωή μου γι’ αυτόν». Τελικά, κράτησε την υπόσχεση της.

Στις 29 Απριλίου 1945, με τον Σοβιετικό Στρατό λιγότερο από ένα μίλι από την αποθήκη του Βερολίνου του Χίτλερ, ο Χίτλερ και η Εύα παντρεύτηκαν. Εκείνη ήταν πολύ χαρούμενη, παρόλο που ο γάμος θα διαρκούσε μερικές ώρες της ημέρας.

Το επόμενο απόγευμα, με τον Κόκκινο Στρατό σχεδόν στην πόρτα και ενώ οι περισσότεροι ανώτεροι Ναζί και αξιωματούχοι είχαν φύγει αρκετές ημέρες νωρίτερα, το ζευγάρι αποχαιρετούσε το υπόλοιπο προσωπικό και πήγαινε στο δωμάτιό του. Τότε ένας πυροβολισμός έσπασε τη σιωπή. Ο Fuhrer είχε δαγκώσει μια κάψουλα κυανίου και πυροβολήθηκε στο στόμα. Η Εύα δεν είχε χρησιμοποιήσει το πιστόλι της, απλώς το κυανίου. Όπως είχε διατάξει ο Χίτλερ, τα σώματά τους κάηκαν.

Eva Braun

Η Magda είχε φτάσει στο καταφύγιο ακριβώς όταν έφευγαν οι περισσότεροι, φέρνοντας μαζί τα έξι παιδιά της. Την επομένη μετά το θάνατο του Χίτλερ, τα έντυσε με μακριά λευκά ρούχα και τα έβαλε στο κρεβάτι. Οι αναφορές για το πώς σκοτώθηκαν τα παιδιά του Goebbels ποικίλλουν. Φαίνεται πιθανό ότι ο οδοντίατρος SS Helmut Kunz να έδωσε σε κάθε ένα ένεση μορφίνης. Όταν ήταν αναίσθητα, η Magda συνέθλιψε τις κυψελίδες κυανίου στο στόμα τους. Τότε, ο Goebbels πυροβόλησε τη γυναίκα του, πριν ρίξει μια σφαίρα στο κεφάλι του.

Όπως η Brown, η Magda δεν ήθελε να ζήσει σε έναν κόσμο χωρίς τον Χίτλερ.

Παρά τα όσα γραφτεί, αλήθειες ή ψέματα, καμία γυναίκα δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική για τον Χίτλερ από τη μητέρα του, την Klara. Η αγάπη του γι’ αυτήν δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Θα είχε γίνει ο Χίτλερ το τέρας που ήταν αν εκείνη είχε ζήσει; Ποτέ κανείς δεν θα μάθει…

© Phil Carradice, 2021
Hitler And His Women, by Phil Carradice, is published by Pen & Sword History at £19.99.  To pre-order a copy for £17.59, go to mailshop.co.uk/books 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Τρομάζει η άρνηση των γιατρών να εμβολιαστούν και το παράξενο VIDEO από τον εμβολιασμό του Anthony Hopkins
Οι New York Times εξηγούν γιατί το καλοκαίρι μπορεί να εξελιχθεί σε φιάσκο
Γιατρός-θρύλος του Rutgers New Jersey Medical School πεθαίνει στην Ινδία από Covid-19 παρότι είχε εμβολιασθεί
Μεγάλη (εμβολιαστική) μπάλα από τους Στέφανο Μάνο-Διανέλο Γεωργούδη
EKTAKTO> Η Μεγάλη Βρετανία σταματάει οριστικά το εμβόλιο της AstraZeneca για τους κάτω των 40!
Oι άνθρωποι που πεθαίνουν από το εμβόλιο όπως το 22χρονο κορίτσι από το Ισραήλ δεν είναι στατιστικές
Πως θα κάνεις εταιρία με μηδενικό φορολογικό συντελεστή στη Νέα Υόρκη της Ερήμου [Εμιράτα]
Morgan Wolfe> 40χρονη με θρόμβους αίματος μετά το εμβόλιο Johnson & Johnson αποκαλύπτει
Δεν έχει σχέση με το εμβόλιο που είχε κάνει πρόσφατα ο θάνατος της λατρεμένης Milva
Γιατί ο Bill Gates αντιτάχθηκε αρχικά στην απελευθέρωση των πατεντών εμβολίων
Ο Νικόλας Πατέρας βάζει τη σφραγίδα του στα 140 Χρόνια του Θεραπευτηρίου Ευαγγελισμός
The Generator> Παγκόσμια αποδοχή για τον Έλληνα καθηγητή