kourdistoportocali.comNews DeskO Πρωθυπουργός του Ισραήλ ακυρώνει στη πράξη τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Χωρίς την 3η δόση είναι όλοι ανεμβολίαστοι!

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

O Πρωθυπουργός του Ισραήλ ακυρώνει στη πράξη τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Χωρίς την 3η δόση είναι όλοι ανεμβολίαστοι!

Το εσωτερικό ενός εστιατορίου στο οποίο γευματίζουν 30 πλήρως εμβολιασθέντες οι οποίοι έκαναν την 2η δόση πριν 6 μήνες μπορεί να γίνει εστία υπερμετάδοσης του ιού

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett αλλά και ο υπ. Υγείας της χώρας Nitzan Horowitz κάτι προσπαθούν να πουν στη παγκόσμια κοινότητα.

Βy Team

Αμφότεροι προειδοποίησαν τους Ισραηλινούς πολίτες οι οποίοι έχουν κάνει ήδη δύο δόσεις εμβολίου της Pfizer ότι εάν δεν κάνουν την 3η δόση κινδυνεύουν περισσότερο από τους ανεμβολίαστους γιατί γίνονται περισσότερο απρόσεχτοι με την ψευδαίσθηση ότι είναι προστατευμένοι! Δήλωσαν επίσης ότι μετά από 6 μήνες η προστασία από τα εμβόλια είναι σχεδόν ανύπαρκτη και χρειάζεται ενισχυτική δόση.

Μάλιστα ο υπ. Υγείας του Ισραήλ δήλωσε-σύμφωνα με τη Haaretz-ότι θα πάψουν να ισχύουν τα πράσινα διαβατήρια όσων από τους μέχρι πρότινος πλήρως εμβολιασθέντες δεν σπεύσουν να κάνουν την 3η ενισχυτική δόση του εμβολίου.

Αυτό στην ουσία τορπιλίζει τα σχέδια και της ελληνικής κυβέρνησης και αυξάνει την επικινδυνότητα της εφαρμογής του μέτρου που θέλει μόνο πλήρως εμβολιασθέντες στους εσωτερικούς χώρους.

Πάμε λοιπόν στο εσωτερικό ενός ελληνικού εστιατορίου στο οποίο τρώνε συνολικά 30 παρέες πελατών οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί πριν από 6 και πλέον μήνες.

Οι συγκεκριμένοι πελάτες πλέον έχουν ελάχιστη έως ανύπαρκτη προστασία από τα εμβόλια και μπορούν ταυτόχρονα τόσο να κολλήσουν τον ιό όσο και να τον μεταδώσουν.

Στη ουσία τα εστιατόρια των εμβολιασμένων με την ψευδαίσθηση ότι οι άνθρωποι δεν κινδυνεύουν μετατρέπονται σε καυτές εστίες μετάδοσης του κοροναιού και μάλιστα σύμφωνα με το Νόμο θα προσθέταμε.

Τόσο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός όσο και ο αρμόδιος υπ. Υγείας που καλούν τους συμπολίτες τους να εμβολιαστούν με 3η ενισχυτική δόση του εμβολίου της Pfizer ταυτόχρονα δεν τους λένε πόσες ενισχυτικές δόσεις θα χρειαστούν για να προστατευτούν από τον κοροναιό: 4, 5, 6, 7, 17, 77;

Ή μάλλον κάτι προσπαθούν να πουν με τον τρόπο τους. Το ζήτημα είναι ότι οι χώροι ειδικά για εμβολιασμένους είναι υψηλής επικινδυνότητας εάν πιστέψουμε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νaftali Bennett υποστηρίζει ότι οι εμβολιασμένοι είναι αυτοί που είναι πιο ευάλωτοι στη μετάλλαξη Delta προκαλώντας νέο σοκ στην ήδη αμήχανη παγκόσμια κοινότητα.
Ο Bennett προέτρεψε τους εμβολιασμένους να σπεύσουν το συντομότερο δυνατό για να κάνουν την 3η ενισχυτική δόση!

«Ένα πολύ σημαντικό σημείο που πρέπει να κατανοήσει το (ισραηλινό) κοινό και το οποίο ωστόσο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν: οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι, όσο παράδοξο και αν φαίνεται, είναι εκείνοι που έχουν κάνει ήδη τα δύο εμβόλια κατά της Covid αλλά όχι ακόμα το 3ο και γιατί; Επειδή περπατούν πιστεύοντας ότι προστατεύονται λόγω των 2 δόσεων που είχαν κάνει. Δεν καταλαβαίνουν ότι το 2ο τρύπημα έχει εξασθενήσει ενάντια στη Delta. Ως εκ τούτου, είναι πολύ επείγον να κάνουμε την τρίτη βολή (ενισχυτική) ”

Aντιλαμβάνεστε τι χάος προκαλεί αυτή η δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού και τώρα φαντασθείτε τον ίδιο άνθρωπο μετά από 8 μήνες να επαναλαμβάνει το ίδιο προτρέποντας τον λαό του Ισραήλ να κάνει την 4η δόση γιατί πιθανόν η μετάλλαξη Lamda (ή κάποια άλλη) να είναι ακόμη πιο μεταδοτική και πιο επικίνδυνη.

Σημειώνουμε ότι ο Naftali Bennett είναι ένας πανέξυπνος επιχειρηματίας με εταιρίες στο χώρο της τεχνολογίας. Πως είναι δυνατόν να διατυπώνει τόσο απροκάλυπτα την αποτυχία ενός εμβολίου που σήμερα έλαβε πρώτο απ΄όλα επίσημη άδεια στις ΗΠΑ;

Σύμφωνα με όσα διατυπώνει δημόσια ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας που εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο του 2021 θα πρέπει να σπεύσουν να κάνουν την 3η ενισχυτική δόση. Είναι στη πραγματικότητα ανεμβολίαστοι και μαζί τους 3-4 εκατ. Έλληνες για τους οποίους έχει παρέλθει 6μηνο από το 2ο τρύπημα.

Ο δε υπ. Υγείας του Ισραήλ τραβά ακόμη περισσότερο το σχοινί και υποστηρίζει ότι θα πάψει να ισχύει το πράσινο διαβατήριο σε όσους έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολιασμού εάν δεν κάνουν την 3η ενισχυτική δόση.

Οσοι έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίου και πιστεύουν ότι διαθέτουν πράσινο διαβατήριο ας το ξεχάσουν, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Ισραήλ Nitzan Horowitz.

Ο Horowitz ανέφερε τη Τρίρη ότι δεδομένου το εμβόλιο χάνει την αποτελεσματικότητά του με την πάροδο του χρόνου, η απόδειξη ασυλίας δεν θα ισχύει πλέον για όσους Ισραηλινούς δεν έχουν κάνει την 3η αναμνηστική δόση.

Βάλτε το αυτό σε παγκόσμια κλίμακα και θα διαπιστώσετε ότι μία κοντινή μέρα όσοι έχουν πράσινο διαβατήριο μετά από δύο δόσεις εμβολίου πιθανόν να μην μπορούν να ταξιδέψουν σε χώρες που θα λειτουργήσουν αντίστοιχα με την κυβέρνηση του Ισραήλ.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας αλλά και οι υπόλοιποι Έλληνες υπουργοί δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν στο Ισραήλ εάν δεν έχουν κάνει την 3η ενισχυτική δόση.

Στους ανθρώπους που δεν λαμβάνουν ενισχυτικό πυροβολισμό για τον κορωνοϊό θα τους στερηθεί τελικά το λεγόμενο πράσινο διαβατήριο, το οποίο επιτρέπει την είσοδο σε διάφορους χώρους, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας.

“Αυτό συμβαίνει επειδή, από την άποψη της αποτελεσματικότητάς του, το εμβόλιο ισχύει μόνο για μια περίοδο πέντε ή έξι μηνών”, δήλωσε ο Nitzan Horowitz στο Κανάλι 13. «Μετά από περίπου μισό χρόνο, πρέπει να πάρετε μια τρίτη δόση. Διαφορετικά, το εμβόλιο χάνει τη δύναμή του».

«Το Green Pass μαρτυρά ότι ένα άτομο είναι ασφαλές με έναν συγκεκριμένο τρόπο», πρόσθεσε. “Έτσι, τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι το εμβόλιο χάνει την αποτελεσματικότητά του μετά από μια ορισμένη περίοδο, δεν υπάρχει δικαιολογία για να δοθεί μια πράσινη κάρτα σε κάποιον που δεν έχει πάρει άλλη δόση.”

Παρ ‘όλα αυτά, συνέχισε η ενισχυτική δόση θα γίνει απαίτηση για ένα Green Pass μόνο όταν η λήψη είναι διαθέσιμη σε όλους ηλικίας 12 ετών και άνω. Επί του παρόντος, μόνο τα άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω πληρούν τις προϋποθέσεις για την τρίτη δόση.

Νωρίτερα την Τρίτη, το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε τη χορήγηση της τρίτης ένεσης σε οποιονδήποτε ηλικίας 30 ετών και άνω, ο οποίος είχε λάβει τη δεύτερη δόση τουλάχιστον πριν από πέντε μήνες. Προηγουμένως ήταν διαθέσιμο μόνο σε άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω. Η κίνηση προτάθηκε από μια σειρά συμβουλευτικών επιτροπών εμπειρογνωμόνων.

Μέχρι στιγμής, 1.575.898 Ισραηλινοί έχουν λάβει την τρίτη δόση.

Στο μεταξύ τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ δημοσιοποίησαν σήμερα Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 τα αποτελέσματα μελέτης σύμφωνα με την οποία η αποτελεσματικότητα των εμβολίων Covid-19 στην πρόληψη της μόλυνσης εργαζομένων στην πρώ

τη γραμμή των ΗΠΑ από περίπου 90% σε 66% καθώς η παραλλαγή Delta εμφανίστηκε και έγινε κυρίαρχη στη χώρα.

Η μελέτη, γνωστή ως HEROES-RECOVER, περιλαμβάνει περισσότερους από 4.000 υπαλλήλους υγειονομικής περίθαλψης, και άλλους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής σε οκτώ σημεία 6 πολιτειών οι οποίοι ελέγχονταν εβδομαδιαίως για μόλυνση με SARS-CoV-2. Περισσότεροι από 4 στους 5 εμβολιάστηκαν και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών έλαβε τα εμβόλια mRNA είτε από την Pfizer-BioNTech είτε από τη Moderna.

Οι ερευνητές είχαν αναφέρει προηγουμένως ότι από τις 14 Δεκεμβρίου 2020, όταν άρχισαν να κυκλοφορούν τα εμβόλια, έως τις 10 Απριλίου 2021, τα εμβόλια ήταν περίπου 91% αποτελεσματικά στην πρόληψη τόσο της συμπτωματικής όσο και της ασυμπτωματικής μόλυνσης από τον SARS-2. Το εύρημα υπογράμμισε την ικανότητα των εμβολίων να σταματήσουν πλήρως τη μόλυνση και να μειώσουν τη μετάδοση. Οι κλινικές δοκιμές που οδήγησαν στην έγκριση των εμβολίων είχαν επικεντρωθεί γενικά στην αποτελεσματικότητά τους στην πρόληψη συμπτωματικών περιπτώσεων Covid-19.

Ωστόσο, αυτή η μελέτη διεξήχθη πριν η παραλλαγή Delta εξαπλωθεί ευρέως σε αυτήν τη χώρα. Στο πιο πρόσφατο χρονικό πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει δεδομένα έως τις 14 Αυγούστου, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώθηκε στο 66%, ανέφεραν οι ερευνητές στη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εβδομαδιαία Έκθεση Νοσηρότητας και Θνησιμότητας του CDC.

Άλλες μελέτες που προσπαθούν να καθορίσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στην πρόληψη της μόλυνσης έχουν καταλήξει σε εκτιμήσεις στο ίδιο στάδιο με τη νέα μελέτη CDC.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK