kourdistoportocali.comNews DeskΟ Πρίγκιπας Φίλιππος πήρε μαζί του στην αιώνια σιωπή και τη διαθήκη του. Πολλά μπορεί να υποθέσει κανείς

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος πήρε μαζί του στην αιώνια σιωπή και τη διαθήκη του. Πολλά μπορεί να υποθέσει κανείς

Η διαθήκη του Πρίγκιπα θα σφραγισθεί και θα παραμείνει έτσι για τουλάχιστον 90 χρόνια, όπως αποφάσισε δικαστήριο στο Λονδίνο

Η διαθήκη του Φιλίππου, του εκλιπόντος συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ θα σφραγισθεί και θα παραμείνει έτσι για τουλάχιστον 90 χρόνια, όπως αποφάσισε δικαστήριο στο Λονδίνο.

Τι είναι όμως αυτό που υπαγορεύει αυτή την πρακτική; Στη πραγματικότητα δεν δίνεται απάντηση στο ερώτημα. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στόχος είναι να διαφυλαχθεί η ιδιωτικότητα και η αξιοπρέπεια της μοναρχίας. Μάλιστα αυτό είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.

Η ακρόαση της αίτησης για τη σφράγιση της διαθήκης πραγματοποιήθηκε επίσης μυστικά τον Ιούλιο από τον σερ Άντριου Μακ Φάρλαν, τον ανώτερο δικαστή στα οικογενειακά δικαστήρια.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας παρουσιάστηκαν επιχειρήματα από δικηγόρους που εκπροσωπούσαν τον δούκα, αλλά και τον γενικό εισαγγελέα, τον κύριο νομικό σύμβουλο της κυβέρνησης και η απόφαση δημοσιεύτηκε χθες.

Ο σερ Άντριου δήλωσε ότι ο ίδιος είναι υπεύθυνος για τη φύλαξη ενός χρηματοκιβωτίου που περιέχει περισσότερους από 30 φακέλους, καθένας από τους οποίους έχει στο εσωτερικό του τη σφραγισμένη διαθήκη ενός νεκρού μέλους της βασιλικής οικογένειας.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν είχε δει τη διαθήκη του πρίγκιπα Φίλιππου ούτε είχε ενημερωθεί για το περιεχόμενό της. Πρόσθεσε δε ότι «ο βαθμός της δημοσιότητας που θα προκαλούσε πιθανή δημοσιοποίηση της διαθήκης θα ήταν τόσο μεγάλος και εντελώς αντίθετος προς τον σκοπό της διατήρησης της τιμής του ανώτατου άρχοντα αλλά και των υπολοίπων μελών της βασιλικής οικογένειας».

Αναφερόμενος σε αντίστοιχες αποφάσεις του παρελθόντος, ο δικαστής είπε ότι το πρώτο μέλος της οικογένειας του οποίου η διαθήκη είχε σφραγιστεί ήταν ο πρίγκιπας Φραγκίσκος του Τεκ, ο νεότερος αδερφός της βασίλισσας Μαρίας που πέθανε το 1910.

Σύμφωνα με τον νομικό και εμπειρογνώμονα σε θέματα της βασιλικής οικογένειας Μάικλ Λ. Νας και συντάκτη των βασιλικών διαθηκών στη Βρετανία από το 1509 έως το 2008, ο νομικός αυτός μηχανισμός επινοήθηκε αφότου ο πρίγκιπας Φραγκίσκος άφησε πολύτιμα σμαράγδια στην ερωμένη του, την κόμισσα του Κίλμορι.

Ο σερ Άντριου είπε ότι μετά από 90 χρόνια κάθε βασιλική διαθήκη θα ανοίγει και θα εξετάζεται από τον ιδιωτικό δικηγόρο του μονάρχη, τον φύλακα των βασιλικών αρχείων, τον γενικό εισαγγελέα και από τυχόν εκπροσώπους του νεκρού που μπορεί να είναι ακόμα διαθέσιμοι.

Θα αποφασίσουν εάν η διαθήκη μπορεί να δημοσιοποιηθεί σε εκείνο το στάδιο, αλλά ο σερ Άντριου είπε ότι κάποιες διαθήκες ενδέχεται να μην δημοσιευτούν ποτέ, ούτε καν εν μέρει.

Η αποσφράγιση θα πρέπει να πραγματοποιείται από έναν επαγγελματία αρχειοθέτη για να διασφαλιστεί ότι τα έγγραφα και η σφράγιση διατηρούνται σωστά.

Περαιτέρω λεπτομέρειες της διαδικασίας θα αποφασιστούν από το δικαστήριο πριν αρχίσει να αποσφραγίζει την πρώτη από τις διαθήκες.

Ο δικηγόρος της βασίλισσας και ο γενικός εισαγγελέας υποστήριξαν ότι οι διαθήκες θα πρέπει να σφραγιστούν για 125 χρόνια, αλλά ο σερ Άντριου είπε ότι τα 90 χρόνια ήταν αρκετά και θα μείωναν σημαντικά τον κίνδυνο εισβολής στην ιδιωτική ζωή των βασιλικών μελών που θα εγκυμονούσε η δημοσίευση της διαθήκης.

Πρόσθεσε ότι σκοπεύει κάποια στιγμή στο μέλλον να δημοσιεύσει μια λίστα με τα ονόματα στους 30 φακέλους που διατηρεί στο χρηματοκιβώτιό του.

Ένα όνομα που δεν θα περιλαμβάνεται πάντως είναι αυτό της πριγκίπισσας Νταϊάνα, καθώς η διαθήκη της δημοσιεύτηκε μετά το θάνατό της το 1997, αποκαλύπτοντας ότι η πλειοψηφία της περιουσίας της φυλασσόταν για τους γιους της μέχρι να φτάσουν στην ηλικία των 25 ετών. Στη περίπτωση όμως του Φίλιππου οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές.

Οι ελάχιστοι μυημένοι στους μηχανισμούς και στα πρόσωπα της παγκόσμιας ελίτ εκτιμούν πως ο κύριος λόγος που συγκεκριμένες διαθήκες σφραγίζονται είτε για έναν αιώνα είτε για πάντα είναι το χαρτοφυλάκιο των μετοχών που διαθέτουν οι εκλιπόντες σε πανίσχυρες εταιρίες οι οποίες καθορίζουν ή επιχειρούν να καθορίσουν την παγκόσμια ατζέντα είτε αφορά την εξάπλωση μίας πανδημίας, είτε την κλιματική αλλαγή, είτε τα αποθέματα χρυσού, κλπ.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ένας από αυτούς.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
ΕΚΤΑΚΤΟ> 730.000 αντιιικά χάπια της Merck και της Pfizer αγόρασαν οι Βρετανοί για θεραπεία Covid κατ’ οίκον
Deutsche Welle> Είναι ο Putin και η Gazprom πίσω από την ενεργειακή κρίση;