kourdistoportocali.comNews DeskO τολμηρός υπουργός, τα χολυγουντιανά χρέη και η αλλόκοτη ιστορία των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Οι αριθμοί που συγκλονίζουν

O τολμηρός υπουργός, τα χολυγουντιανά χρέη και η αλλόκοτη ιστορία των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Αυτός ο τόπος θα γνωρίσει προκοπή 200 χρόνια μετά το 1821;

Ότι επιθυμείς, να το φωνάζεις δυνατά. Αγρίμι να γίνεσαι. Δεν ταιριάζει η μετριότητα με τη λαχτάρα»

Ν. Καζαντζάκης

Τρέλα, πάθος, γωνίες. Τίποτε μέτριο, τίποτε στρογγυλό. Λες και τον βούτηξαν στην κηροζίνη από τότε που γεννήθηκε. Είναι φυσικό να έχει εχθρούς. Να κάνει λάθη. Μόνο όσοι σαπίζουν στον καναπέ περιμένοντας το κάλεσμα του θανάτου δεν έχουν εχθρούς.

Από τον Αριστοτέλη Ανδρεάδη

Ο Αδωνις έχει κόψει τιμολόγια, ξέρει τι σημαίνειν εργαζόμενοι, ασφαλιστικές εισφορές, προκαταβολή φόρου, το να κρατάς μια επιχείρηση. Είναι μπαρουτοκαπνισμένος στο επιχειρείν. Πρόσφατα μπήκαν στο στόχαστρό του τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Και όχι άδικα. Είπε ο Άδωνις

Η Ελλάδα δεν υπάρχει χωρίς ναυτιλία, καθώς ο πυρήνας της οικονομίας και του πολιτισμού της είναι η ναυτιλία, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, από το βήμα του “1th Annual Capital Link Greek Shipping Forum”

Η Ελλάδα δεν υπάρχει χωρίς ναυτιλία, καθώς ο πυρήνας της οικονομίας και του πολιτισμού της είναι η ναυτιλία. Xθες, εδώ στο Hilton, στη συνάντηση που είχαμε με μία πολύ μεγάλη αντιπροσωπεία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και κατά την οποία είχαμε πολύ σοβαρές συζητήσεις για διάφορα θέματα της οικονομίας μας, ένα από αυτά που μας επισήμαναν ήταν το πόσο σημαντική και δυνατή είναι η ελληνική ναυτιλία κι ένα από τα θέματα για τα οποία έδειξαν ενδιαφέρον ήταν τα ναυπηγεία.

Ξέρω ότι ίσως κάποιοι από εσάς δεν πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει ξανά ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στην Ελλάδα, θα σας αποδείξω, όμως, ότι κάνετε λάθος.

Η επένδυση της ΟΝΕΧ στη Σύρο πηγαίνει ήδη πάει πάρα πολύ καλά και πολύ σύντομα θα έχουμε καλά νέα, πιστεύω, και για το ναυπηγείο της Ελευσίνας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ήδη δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Προσωπικά έχω ήδη πάει δύο φορές στην Ουάσιγκτον για το ναυπηγείο, την περασμένη Δευτέρα ήρθαν από την αμερικανική κυβέρνηση και ίσως την επόμενη βδομάδα έρθει νέα αντιπροσωπεία.

Στόχος είναι έως τα τέλη Μαρτίου, να έχουμε στην Ελευσίνα το ίδιο μοντέλο που είχαμε και στο ναυπηγείο της Σύρου ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε την δυνατότητα στους Έλληνες εφοπλιστές να επιλέξουν ένα ναυπηγείο εδώ στην Αττική για ανακαινίσουν και να επισκευάσουν τα πλοία τους σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές και πολύ καλή και ποιοτική εργασία.

Προσπαθούμε, λοιπόν, να σας δώσουμε την ευκαιρία να έρθετε και να χρησιμοποιήσετε τα ναυπηγεία μας τώρα, έπειτα από 10 χρόνια κρίσης, με την ελληνική κοινωνία και τα σωματεία να είναι πιο λογικά.

Πρέπει να σας πω ότι στη Σύρο ζήσαμε μία φανταστική εμπειρία να ακούμε τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Ναυπηγείου να λέει κάτι το οποίο δεν το πίστευαν τα αυτιά μας “Θέλω να ευχαριστήσω τους πελάτες μας Έλληνες εφοπλιστές που φέρνουν τα πλοία τους στα ναυπηγεία μας και μας δίνουν δουλειά”.

Αυτό ήταν κάτι που μερικά χρόνια πριν υπήρχε μόνο στα όνειρά μας, όλοι είχαν κακή εμπειρία στον τομέα αυτό, είμαι σίγουρος, μερικές δεκαετίες πριν. Η κρίση όμως τους έκανε όλους να είναι πιο λογικοί.

Πολύ σύντομα, λοιπόν, θα έχουμε πολύ καλά νέα όσον αφορά τη ναυπηγική βιομηχανία εδώ στην Ελλάδα και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για αυτό και εργαζόμαστε σκληρά πάνω σε αυτό.

Σε γενικές γραμμές γνωρίζετε ότι όχι μόνο αυτή η κυβέρνηση αλλά παραδοσιακά οι ελληνικές κυβερνήσεις, ευτυχώς, δεν έχουν πραγματικά προβλήματα και διαφορές για την υλοποίηση των πολιτικών τους σε ένα και μόνο τομέα, αυτόν της ναυτιλίας.

Και ίσως αυτός είναι ένας από τους λόγους που η ναυτιλία πηγαίνει πολύ καλά στην Ελλάδα και φυσικά, πλέον όλων των άλλων, επειδή δεν έχετε και πολλά να κάνετε με την πολιτεία και την κυβέρνηση.

Εμείς, όμως, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε με όλους τους τρόπους που μπορούμε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στον International Maritime Organization και παντού, επειδή πιστεύουμε ότι μας εκπροσωπείτε τίμια, βοηθάτε την οικονομία μας με ένα πολύ εποικοδομητικό τρόπο και θέλουμε να συνεχίσετε να το κάνετε και στο μέλλον με ακόμα πιο παραγωγικό τρόπο».

Nαυπηγεία Ελευσίνας λοιπόν. Ας ξεκινήσουμε από τους αριθμούς. Εδώ όπως θα δείτε έχουμε να κάνουμε με πολλά λεφτά. Για την ακρίβεια πολλά χρέη: Tα χρέη των Ναυπηγείων Ελευσίνας είναι χολυγουντιανά. Πρόκειται για τουλάχιστο 230 καλοχτενισμένα εκατομμύρια τα οποία χαλάρα θα μπορούσαν να φθάνουν και να ξεπερνούν τα 300 εκατ.-όχι στραγάλια. Δείτε πως κατανέμονται πριν αρχίσει το ακόμη πιο σκληρό ροκ.

«Εάν δεν υπογράψει ο κ. Ταβουλάρης τα ναυπηγεία θα κλείσουν και οι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην εν εξελίξει προσπάθεια εξυγίανσης της υπερχρεωμένης επιχείρησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

«Η περίπτωση να ανανεώνουμε διαρκώς τα συμβόλαια του Πολεμικού Ναυτικού και να πληρώνει το κράτος για να μένουν ημίκλειστα ή ημιανοιχτά τα ναυπηγεία χωρίς το Ναυτικό να παίρνει και τις τορπιλακάτους που θέλει στην ώρα τους, μόνο και μόνο για να λέμε όλοι πόσο αγαπάμε τα ναυπηγεία, δεν υπάρχει» τόνισε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Τι εννούσε άραγε ο υπουργός με τη φράση να πληρώνει το κράτος για να μένουν ημίκλειστα ή ημιανοιχτά τα ναυπηγεία χωρίς το Ναυτικό να παίρνει και τις τορπιλακάτους που θέλει στην ώρα τους;

Θα εκπλαγείτε από τη συνέχεια. Το Πολεμικό Ναυτικό λοιπόν είναι αυτό που πληρώνει τους μισθούς περίπου 700 εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας για να παραμένων αυτά ανοιχτά-δήθεν. Γιατί πληρώνει το Πολεμικό μας Ναυτικό (δηλαδή ο οξυδερκής Ελλην φορολογοούμενος) τους μισθούς μιας ιδιωτικής επιχείρησης; Γιατί απλά το ελληνικό κράτος είναι το τελευταίο Σοβιέτ αλλά και Κολομβία των Βαλκανίων παράλληλα. Τι έχει συμβεί; Απλά το Πολεμικό Ναυτικό έχει παραγγείλει 2 τορπιλακάτους μήκους 70 μέτρα έκαστη στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Ενα μέτρο το χρόνο να χτίζανε (καθ΄υπερβολή) θα τις είχαν παραδώσει ήδη. Κι όμως έχουμε να κάνουμε με το γιοφύρι της Αρτας-μάγκες πιάστε τα γιοφύρια Ωχ αμάν αμάν Ζάμαν φου ζαμάν.

Το υπουργείο Ανάπτυξης, που λειτουργεί ως συντονιστής όλων των εμπλεκόμενων φορέων του Δημοσίου, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την αμερικανική εταιρεία ΟΝΕΧ συμφερόντων Πάνου Ξενοκώστα για την κατάρτιση συμφωνίας εξυγίανσης με την ίδια ως επενδυτή, που θα κατατεθεί προς επικύρωση στο πλαίσιο του άρθρου 106 του πτωχευτικού δικαίου. Φυσικά αυτό για να γίνει απαιτείται η έγγραφη συμφωνία με τον σημερινό μέτοχο, δηλαδή τον όμιλο Νίκου Ταβουλάρη. Παράλληλα, προχωρούν παρόμοιες συζητήσεις με την πιστώτρια τράπεζα Alpha Bank.

Για λογαριασμό της Alpha Bank τα (κόκκινα) δάνεια του επιχειρηματία Ταβουλάρη χειρίζεται ο εντεταλμένος γενικός διευθυντής Καθυστερήσεων της Alpha Bank κ. Θεόδωρος Αθανασόπουλος-photo κάτω.

Οπως βλέπετε στον σχετικό πίνακα ο επιχειρηματίας των ναυπηγείων Ελευσίνας κ. Νίκος Ταβουλάρης-photo κάτω, χρωστάει στη δανείστρια τράπεζα (Alpha Bank)  κοντά στα 32 καλοχτενισμένα εκατομμύρια ευρώ και το Πολεμικό Ναυτικό πληρώνει τους μισθούς των εργαζομένων του περιμένοντας να παραλάβει τις 2 τορπιλακάτους μήκους 70 μέτρα έκαστη.

Στόχος των διαπραγματεύσεων είναι η ρύθμιση των χρεών που θα συμφωνηθεί να αναλάβει ο επενδυτής με αφαίρεση προσαυξήσεων και δοσολόγιο με μακροχρόνιο ορίζοντα αποπληρωμής σε ένα μοντέλο ανάλογο με αυτό που εφαρμόστηκε στο ναυπηγείο της Σύρου. Οι οφειλές των Ναυπηγείων Ελευσίνας ανέρχονται σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης στα 261 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να υπολογίζονται οι απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού που ανεβάζουν, ενδεχομένως, τα χρέη και άνω των 300 εκατομμυρίων.

Αξίζει να επισημανθεί πως σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός, το θέμα των Ναυπηγείων Ελευσίνας «ετέθη από τον κ. Πρωθυπουργό ως ενδιαφέρον της Ελλάδος, στον πρόεδρο Τραμπ, στη συνάντησή μας στον Λευκό Οίκο στις αρχές Ιανουαρίου και ορίστηκε ο ομόλογός μου υπουργός κ. Γουίλμπουρ Ρος ως άνθρωπος που θα εξετάσει αυτό το ζήτημα και ήδη υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από την αμερικανική κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία». Σήμερα τα ναυπηγεία μπορούν και λειτουργούν εν μέρει γιατί το Πολεμικό Ναυτικό πληρώνει το 70% της μισθοδοσίας των εργαζομένων προκειμένου να παραλάβει τις δύο τορπιλακάτους οι οποίες έπρεπε να έχουν παραδοθεί εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν έχουν παραδοθεί ακόμα και δεν είναι έτοιμες, σύμφωνα πάντοτε με τον υπουργό. Η μία τορπιλάκατος έχει ποσοστό ολοκληρώσεως 91,8% και η δεύτερη 75,2%. Επίσης υπάρχει συμβόλαιο για άλλες δύο.

Οσον αφορά τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης που ζητεί η κυβέρνηση από τον επενδυτή, πέραν της ρύθμισης και εξυπηρέτησης των οφειλών, αυτή προβλέπει ενδιάμεση λειτουργία με πληρωμή των μισθών των εργαζομένων, περίπου 18 εκατομμύρια και άλλα 15 εκατομμύρια, για να μπορέσουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας να ολοκληρώσουν τις δύο τορπιλακάτους του Πολεμικού Ναυτικού, όπως έχουν δεσμευθεί.

Λύκος για τους Τούρκους!

Εντελώς διαφορετική είναι πλέον η εικόνα στα Ναυπηγεία της Σύρου. Επειδή στις επιχειρήσεις οι αριθμοί έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο θα δώσουμε κάποιους χαρακτηριστικούς: Mέσα σε 19 μήνες η ONEX S.A. του κ. Πάνου Ξενοκώστα (Δείτε ο Λύκος των Ναυπηγείων)-στη photo με τη Χίλαρυ Κλίντον, έκανε επισκευές σε 180 εμπορικά πλοία εφοπλιστών απ΄ολόκληρο τον κόσμο προκαλώντας ζημιά στα τουρκικά ναυπηγεία πελάτες των οποίων ήταν οι περισσότεροι από τους εφοπλιστές που έφεραν τα πλοία τους στο Νεώριο. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους λόγους που η ONEX S.A. κέρδισε τους εφοπλιστές δεν ήταν οι χαμηλότερες τιμές συγκριτικά με τις αντίστοιχες των Τούρκων αλλά η ταχύτητα στην παράδοση της δουλειάς. Και επειδή ο χρόνος είναι χρήμα κυρίως για τους εφοπλιστές τα Ναυπηγεία της Σύρου ζωντάνεψαν εκ νέου και μαζί τους η οικονομική ζωή του νησιού.

Για να δούμε τι χρέη είχε αφήσει ο κ. Ταβουλάρης στα Ναυπηγεία Σύρου:

Σ΄αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται 20 εκατ. ευρώ για άμεσες ανάγκες  σε επενδυσεις τα οποία ήταν απαραίτητα μετά την απαξίωση και της κακή κατάσταση που βρισκόταν το ναυπηγείο. Από αυτά τα 10 εκατομμύρια έχουν ήδη καταβληθεί από τον νέο επιχειρηματία ο οποίος στο μεταξύ έχει διευθετήσει όλα τα χρέη τους. Στα Ναυπηγεία της Σύρου εργάζονται 700 άνθρωποι που αντιστοιχούν σε ισάριθμες οικογένειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ξενοκώστας ενδιαφέρεται να αποκτήσει και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Στα ρεπορτάζ που αναφέρουν ότι για το Νεώριο έλαβε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα από την εταιρία του απαντούν ότι το δάνειο ήταν μόλις 10 εκατ. ευρώ με σύντομο χρονικό ορίζοντα ενώ μόνο μία παραγγελία για την επιτάχυνση της οποίας έλαβε το δάνειο ήταν αξίας 15 εκατ. ευρώ.

Ο επιχειρηματίας δεν κρύβει την στενή συνεργασία που έχει με τους αμερικανούς οι οποίοι εκτιμούν το πάθος του για δουλειά όσο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας δεσμεύεται ότι θα διπλασιάσει τις θέσεις εργασίας-πάνω από 1500 εργαζόμενοι.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK