kourdistoportocali.comNews DeskO Πέτσας στέλνει στρατό να καταλάβει τη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η οποία αυτονομήθηκε

Το πλέον ευτράπελο του 24ωρου

O Πέτσας στέλνει στρατό να καταλάβει τη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η οποία αυτονομήθηκε

Μετά τα θαλάσσια φράγματα έρχεται η επίταξη των εκτάσεων γης στα ελληνικά νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα. Έρχεται η ανάπτυξη

Κι ενώ το άρθρο-παρέμβαση του Κουρδιστού Πορτοκαλιού για την πραγματικότητα της εγχώριας αγοράς προκαλεί σάλο και έχει διαβαστεί ήδη από 50.000 αναγνώστες κρατάμε το στομάχι μας από τα γέλια καθώς νέα ευτράπελα έρχονται να προστεθούν στην ημερήσια ατζέντα όπως λένε και οι οξυδερκείς πολιτικοί συντάκτες.

Από την Ιόλη Πιερίδη

Το πλέον ευτράπελο του 24ωρου είναι η εξής είδηση: Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με ψήφισμα έκτακτης συνεδρίασης του συμβουλίου της σήμερα το απόγευμα, διακόπτει κάθε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, ώσπου να ανακληθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία επιτάσσονται εκτάσεις γης στα νησιά για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων!!!

Xα, χα, χα…Γαμώ τις ιδέες. Ήδη ένα αυτονομιστικό κίνημα διαπερνά και ξεσηκώνει και τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας οι οποίες ετοιμάζονται να αποσχισθούν από την κεντρική εξουσία. Σύντομα η ελληνική κυβέρνηση θα κυβερνά μόνο την οδό Ηρώδου Αττικού και τους ατυχείς περιοίκους της σε απόσταση δύο τετραγώνων.

Με το ψήφισμα αυτό, η Περιφέρεια που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα, καταδικάζεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου ως αντιδημοκρατική ενέργεια, γίνεται γνωστή η προσφυγή εναντίον της στα αρμόδια δικαστήρια, και ζητείται να ξεκινήσει άμεσα ο απεγκλωβισμός και η αποσυμφόρηση των νησιών από όλους τους αιτούντες άσυλο που διαμένουν σε αυτά. Επίσης, αποφασίστηκε η ενημέρωση των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωκοινοβουλίου.

Τέλος με το ψήφισμα στηρίζονται οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των δήμων του Βορείου Αιγαίου, με τα οποία, εκτός της αποσυμφόρησης, ζητείται να κλείσουν όλες οι δομές φιλοξενίας στα νησιά και να μην δημιουργηθεί καμία νέα.

Όχι πως έχουν άδικο οι άνθρωποι καθότι τώρα που τελειώνουν τα λεφτά από τα κλοπιμαία των φορομπηχτών του Σύριζα που απετέλεσαν το καύσιμο ώστε να το παίζουν για 7 μήνες άνετοι στην εξουσία οι  γαλάζιοι κρατιστές έρχονται αντιμέτωποι με την οδυνηρή πραγματικότητα η οποία είναι αποκαλυπτική του αναστήματος των κυβερνώντων.

Στο video που ακολουθεί ο “Αλέξης Γεωργούλης” Κυκλάδων της ΝΔ προσπαθεί να διαβάσει τις σημειώσεις της.

Απολαύστε υπεύθυνα και συνεχίστε το διάβασμα μια και στη συνέχεια παίρνει τη σκυτάλη ο οξυδερκής Πέτσας ο οποίος ως γνωστόν υποστήριξε ότι το τουρκικό γεωτρύπανο το πήρε ο αέρας και το παρέσυρε στην ελληνική ΑΟΖ!

Η πολιτική άλλαξε, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας-είναι και τεχνοκράτης ο ατιμούλης, ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες, σημειώνοντας ότι έγινε εξαντλητικός διάλογος δύο μηνών με τους περιφερειακούς παράγοντες, αλλά αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να διαιωνίζεται. «Ο διάλογος δεν μπορεί να είναι άλλοθι για την αδράνεια. Η κοινωνία είναι μαζί μας σε ό,τι αφορά το συνολικό σχέδιο, τμήμα εκ των οποίων είναι οι κλειστές δομές».

Επανέλαβε τις θέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τις επιτάξεις αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των νέων κέντρων στα νησιά και σημείωσε ότι συνεχίζονται στοχευμένες δράσεις για την κινητοποίηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, είπε πως η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει γρήγορα η κατασκευή των κλειστών δομών. Η αρχή των κατασκευών προσδιορίζεται για τον Μάρτιο. Η κυβέρνηση, είπε ο Στ. Πέτσας, εκτιμά ότι δεν θα χρειαστούν άλλες εκτάσεις. Σε ό,τι αφορά τις ροές, είπε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να τις αποθαρρύνει και η δημιουργία κλειστών δομών έχει και αυτό τον στόχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κουρδιστού Πορτοκαλιού οι κλειστές δομές θα γίνουν με απευθείας ανάθεση σε κατασκευαστική εταιρία η οποία δεσμεύθηκε ότι θα τις φτιάξει σε 10 μόλις μέρες (όπως οι Κινέζοι τα νοσοκομεία) και μάλιστα χωρίς υπέρβαση του αρχικού τιμήματος της ανάθεσης.

Άλλες πληροφορίες που καταφθάνουν στα γραφεία του Κουρδιστού Πορτοκαλιού υποστηρίζουν ότι οι υπουργοί Πέτσας και Παναγιωτόπουλος αποφάσισαν να στείλουν στρατό για να καταλάβει τη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου!

Για να έχουμε μειωμένο πληθυσμό στα νησιά απαιτείται καλύτερη φύλαξη των συνόρων, αυξημένες επιστροφές στην Τουρκία αλλά και την ταχύτερη εξέταση των αιτήσεων ασύλου, υποστήριξε ο Πέτσας.

Εκτίμησε ότι στις κλειστές δομές θα παραμένουν οι αιτούντες άσυλο και όσοι βρίσκονται σε διαδικασία επιστροφής 2-3 μήνες και ότι από τη στιγμή που θα ανοίξουν οι κλειστές δομές, γρήγορα θα κλείσουν οι υφιστάμενες «ανοικτές».

(Ανοίγω-κλείνω)

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση έκανε κωλοτούμπα στο θέμα των δομών καθώς δεν είναι «κλειστές» αλλά «ελεγχόμενες», δήλωσε ότι εντός των δομών θα υπάρχουν και κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα για όσους είναι σε διαδικασία επιστροφής.

Ερωτηθείς αν οι βουλευτές της ΝΔ στηρίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης, απάντησε: Ολόκαρδα!!!!

Ο Στέλιος Πέτσας ερωτώμενος για το γεγονός ότι στα νησιά υπάρχουν 40.000 αιτούντες άσυλο και με βάση τη δυναμικότητα των νέων κέντρων, οι αριθμοί δεν βγαίνουν, τόνισε ότι οι επιστροφές στην Τουρκία θα βοηθήσουν να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Χα, χα, χα….

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK