kourdistoportocali.comNews DeskΟ Naftali Bennett στον The Economist> Οι 5 λόγοι που αποφάσισα την 3η δόση του εμβολίου της Pfizer

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Ο Naftali Bennett στον The Economist> Οι 5 λόγοι που αποφάσισα την 3η δόση του εμβολίου της Pfizer

H παρέμβαση του Πρωθυπουργού του Ισραήλ τη μέρα που το FDA απέρριψε τη μαζική χορήγηση των εμβολίων

Ο πρωθυπουργός Naftali Bennett παρουσίασε πέντε λόγους για τους οποίους η κυβέρνησή του αποφάσισε να εγκρίνει ενισχυτικά πλάνα για τον COVID-19 για όλους τους Ισραηλινούς ηλικίας άνω των 12 ετών, σε μια γνωμοδότηση που δημοσιεύτηκε το Σαββατοκύριακο στον The Economist.

Στη στήλη των 1.400 λέξεων, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόφαση του Ισραήλ να πάει ενάντια στο αίτημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να απέχει από τη διανομή ενισχυτών έως ότου εμβολιαστεί περισσότερος κόσμος μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος οποιασδήποτε κανονιστικής έγκρισης.

Η στήλη του δημοσιεύτηκε την ίδια ημέρα που μια κορυφαία συμβουλευτική ομάδα της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) αποφάσισε ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να δοθούν ενισχυτικά σε όλους και ενέκρινε μόνο τoν εμβολιασμό σε άτομα άνω των 65 ετών ή σε εκείνους που είναι στον υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης.

«Η καταπολέμηση μιας πανδημίας είναι σαν να πολεμάμε, όπου οι στρατηγικές αποφάσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται από τους ειδικούς, τους στρατηγούς, αλλά από την εκλεγμένη κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη μια ευρύτερη εικόνα», έγραψε ο Bennett.
Είπε ότι η πανδημία του κοροναϊού επηρεάζει σχεδόν όλους τους τομείς της ζωής των ανθρώπων, από την οικονομία στην εκπαίδευση, από τις αλυσίδες εφοδιασμού στην ψυχική υγεία και ως εκ τούτου πρέπει να εξεταστεί από μια ολιστική προοπτική. Και ενώ οι ειδικοί της δημόσιας υγείας «τείνουν να είναι συντηρητικοί και να αποφεύγουν τον κίνδυνο», ο COVID-19 απαιτεί «γρήγορες αποφάσεις» και «αποφασιστική δράση.
«Μερικές φορές, η μη λήψη επικίνδυνων αποφάσεων μπορεί να είναι πιο επιζήμια από το να παίρνετε ένα υπολογισμένο ρίσκο», έγραψε ο πρωθυπουργός.

2) Τα εμβόλια δεν λειτουργούσαν πια

Τον Φεβρουάριο, οι Ισραηλινοί άρχισαν να πιστεύουν ότι η χώρα είχε νικήσει την πανδημία. Η οικονομία άνοιξε, οι γάμοι και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ξανάρχισαν και οι άνθρωποι έβγαλαν τις μάσκες τους. Αλλά μόνο δύο μήνες αργότερα, τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν εμβολιαστεί πλήρως.

Σύμφωνα με τον Bennett, υπήρχαν δύο λόγοι για αυτό: Πρώτον, η παραλλαγή Delta ήταν τόσο μολυσματική που ήταν ικανή να ξεπεράσει τις άμυνες του εμβολίου. Δεύτερον, η επίδραση του εμβολίου, που άρχισε να χορηγείται στο Ισραήλ στις 20 Δεκεμβρίου 2020, είχε αρχίσει να μειώνεται μεταξύ των ανθρώπων που το έλαβαν περισσότερο από πέντε μήνες πριν.
Επιπλέον, όσοι εμβολιάστηκαν πιθανόν να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο.
“Τα άτομα με δύο δόσεις μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επειδή σκέφτονται και ενεργούν σαν να είναι πλήρως προστατευμένα, ακόμη και όταν αυτή η προστασία μπορεί να μειώνεται”, δήλωσε ο Bennett.

3) Τα εμβόλια είναι ασφαλή

Το Ισραήλ είχε πολλές πληροφορίες σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου Pfizer, το οποίο σε αυτό το στάδιο έχει ήδη χορηγηθεί  σε περισσότερους από έξι εκατομμύρια Ισραηλινούς, σύμφωνα με τον Bennett.
«Γνωρίζαμε ότι τα εμβόλια λειτούργησαν και οι παρενέργειές τους ήταν μικρές», είπε ο πρωθυπουργός.
Μια μελέτη σε περισσότερους από 9.000 Ισραηλινούς που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα από τις Υπηρεσίες Υγείας Maccabi, διαπίστωσε ότι το 87% των ανθρώπων εμφάνισε τουλάχιστον μία παρενέργεια, συχνότερα πόνο στο σημείο της ένεσης. Ωστόσο, καμία από τις παρενέργειες δεν ήταν απειλητική για τη ζωή και συνήθως εξαφανίστηκε μέσα σε μία έως τρεις ημέρες.
Οι μισοί άνθρωποι είπαν ότι οι παρενέργειες ήταν χειρότερες για την τρίτη λήψη από τη δεύτερη και οι μισοί είπαν ότι ήταν οι ίδιοι ή όχι τόσο δυσάρεστες. Η δεύτερη πιο ανεπιθύμητη ενέργεια (57%) ήταν αδυναμία και κόπωση.
Προηγούμενες μελέτες για την πρώτη και τη δεύτερη δόση που διεξήχθησαν στο Ισραήλ και στο εξωτερικό βρήκαν επίσης ελάχιστες παρενέργειες στην πλειοψηφία των παραληπτών.

4) Για να αποφύγουμε άλλο κλείδωμα
Όταν άρχισαν να αυξάνονται τα κρούσματα, ο πρωθυπουργός πιέστηκε από ορισμένους επικεφαλής υγείας και πολιτικούς να εξετάσουν το τέταρτο κλείδωμα. Ακόμα και όταν το Ισραήλ πλησίαζε στις Άγιες Άγιες Ημέρες, φαινόταν ότι το κλείσιμο ήταν ακόμα στο τραπέζι.
Αλλά ο Bennet είπε ότι ήξερε ότι ένα άλλο κλείδωμα θα “βλάψει περαιτέρω την οικονομία και την κοινωνία μας”, έγραψε στο The Economist. Έτσι, αντίθετα, αποφάσισε να «διπλασιάσει τα εμβόλια ως κεντρική στρατηγική, μαζί με λιγότερο περιοριστικά μέτρα, όπως εντολή μάσκας προσώπου σε κλειστούς χώρους και το σχέδιο« Green Pass »που απαιτεί από τους ανθρώπους να φέρουν αποδείξεις ότι είναι εμβολιασμένοι ή αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών προκειμένου να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες. »

5) Το να μην προχωρήσουμε θα διαβρώσει την εμπιστοσύνη του κοινού και θα ενισχύσει τους αντιεμβολιαστές

“Όταν τα άτομα με δύο δόσεις μολύνονται και αρρωσταίνουν, διαβρώνει την εμπιστοσύνη του κοινού στα εμβόλια και αποθαρρύνει τους άλλους να εμβολιαστούν”, δήλωσε ο Bennett.
Είπε ότι το να αφήσουμε τα εμβόλια να υποχωρήσουν δεν είναι μόνο επικίνδυνο, αλλά παρέχει « τροφή για τους αντιεξουσιαστές και τους θεωρητικούς συνωμοσίας».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

To Ζειμπέκικο μιας Πριγκίπισσας [VIDEO]
Στο Ισραήλ το 30% των θανάτων αφορά σε πλήρως εμβολιασθέντες. Μάχη για τη ζωή του δίνει γνωστός δήμαρχος βορείων προαστίων
Μονομαχία Κύρτσου-Μπακογιάννη για το θάνατο της Φώφης
Φώφη Γεννηματά> Οι δύσκολες τελευταίες δύο εβδομάδες και ο αποχαιρετισμός
Πάνω από 1.750.000 ανεμβολίαστοι Ισραηλινοί βρίσκονται στο επίκεντρο της επικοινωνίας. Γιατί ο Joshua Kimmich της Bayern Μονάχου ανάβει φωτιές
Ο συγκλονιστικός λαός του Ισραήλ δείχνει το δρόμο. Aισιοδοξία αλλά και επιφυλάξεις για το εμβόλιο της Pfizer
Deutsche Welle> Να τινάξει την κυβέρνηση Ερντογάν στον αέρα απείλησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Πέθανε η Φώφη. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, τόσο ξαφνικά…
Η Καθημερινή παρουσιάζει 6 θεωρίες για το Τέλος του Κόσμου και το Κουρδιστό Πορτοκάλι τη 7η!
Διακρίσεις για τον ΟΠΑΠ στα Event Awards 2021
Εικόνες από τη συνάντηση Βαρθολομαίου με Biden και Blinken
Eπάγγελμα>Το Κορίτσι του Μπαμπά