kourdistoportocali.comNews Desk-O κ. Αλέξης Κούγιας δεν ήταν ποτέ μέλος μας! Σκληρή απάντηση της Ένωσης Ποινικολόγων στον Αλέξη Κούγια που ανακοίνωσε ότι αποχωρεί...

Θεικό!

-O κ. Αλέξης Κούγιας δεν ήταν ποτέ μέλος μας! Σκληρή απάντηση της Ένωσης Ποινικολόγων στον Αλέξη Κούγια που ανακοίνωσε ότι αποχωρεί…

Ο κ.Κούγιας χωρίς να είναι μέλος της Ένωσης μας, κλήθηκε τιμητικά σε δύο συνέδρια ως προεδρεύων (μαζί βέβαια και με άλλους συναδέλφους)

Σκληρή απάντηση στην αιχμηρή ανακοίνωση αποχώρησης του Αλέξη Κούγια από την Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, έδωσε η Ένωση με ένα μακροσκελές δελτίο τύπου….

Ο γνωστός Έλληνας ποινικολόγος ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, ότι αποχωρεί, ενώ κατηγόρησε την διοίκηση της Ένωσης για χαμηλού επιπέδου αντιπαραθέσεις και «διοργανώσεις συνεδρίων χωρίς σοβαρό επιστημονικό υπόβαθρο». Η μακροσκελής απάντηση της Ένωσης «αδειάζει» τον δικηγόρο, αφού ξεκαθαρίζει ότι δεν ήταν ποτέ μέλος της.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Πριν από αρκετά χρόνια μαζί με τον αείμνηστο συνάδελφο Νίκο Μαυρομάτη και άλλους αξιόλογους δικηγόρους αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων. Λόγω ελλείψεως χρόνου δεν ασχολήθηκα ποτέ με τη διοίκησή της, παρά το ότι μου προτάθηκε κατ’ επανάληψη η θέση του Προέδρου….

Παρατηρώντας τα όσα συμβαίνουν στο περιβάλλον αυτής της Ενώσεως, με αποκορύφωμα τα όσα συνέβησαν με τη χαμηλοτάτου επιπέδου αντιπαράθεση της προηγούμενης διοικήσεως με τη νυν διοίκηση όσον αφορά στην εκλογική διαδικασία, αλλά και τη διαπίστωση, την οποία προσωπικά έκανα ως Πρόεδρος στο τελευταίο συνέδριο που διοργανώθηκε στην Καλαμάτα, για την εσφαλμένη αντίληψη, με την οποία λειτουργεί πλέον η Ένωση, θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι αρνούμαι να νομιμοποιώ με την παρουσία μου πολιτικές συνδικαλιστικές μικροσκοπιμότητες, αλλά και διοργανώσεις συνεδρίων χωρίς σοβαρό επιστημονικό υπόβαθρο και παύω πλέον να έχω την οιαδήποτε σχέση με τη συγκεκριμένη Ένωση. Αυτονόητο είναι ότι παραμένω μέλος, διανύοντας την 5η δεκαετία παρουσίας μου στην Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων”.

Η απάντηση της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων…

Εν προκειμένω και αναφορικά με το σημερινό δελτίο τύπου του συναδέλφου κ. Αλέξη Κούγια, έχουμε κατ’αρχάς να παρατηρήσουμε ότι ο κ. Κούγιας ουδέποτε ήταν εγγεγραμμένο μέλος της Ενώσεως μας, ούτε ιδρυτικό ούτε και στη συνέχεια. Ποτέ δεν είχε υπογράψει το ιδρυτικό καταστατικό, όπως είχαν κάνει ο αείμνηστος ο Νίκος Μαυρομάτης, ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο Βασίλης Ταουξής, ο Γρηγόρης Τσόλιας, ο Θόδωρος Μαντάς και πολλοί άλλοι. Ποτέ στη συνέχεια δεν γράφηκε ως μέλος στην Ένωση μας, καταβάλλοντας, όπως απαιτείται, το τέλος εγγραφής των 2 ευρώ και τη συνδρομή των 5 ευρώ….

Και βέβαια ποτέ δεν συμμετείχε σε κάποια διαδικασία αρχαιρεσιών, ούτε και ποτέ κανένας τον πρότεινε για Πρόεδρο, όπως διατείνεται, ούτε εκλέγεται το ΔΣ και ο Πρόεδρος με προτάσεις, αλλά με «χαμηλότατου επιπέδου» (κατά τον κ.Κούγια) δημοκρατικές διαδικασίες και αρχαιρεσίες, στις οποίες μάλιστα (όπως πριν από ένα χρόνο) συμμετείχαν πάνω από 1500 συνάδελφοι. Η Ένωση μας παρά την αντιπαράθεση και σε πείσμα πολλών που θα ήθελαν την διάλυση της, παραμένει ενωμένη και δυνατή και αποτελεί πλέον σταθερό σημείο αναφοράς σε όλο το νομικό κόσμο, καθόσον είναι η μεγαλύτερη (σε αριθμό μελών) δικηγορική επιστημονική ένωση της χώρας μετά τους δικηγορικούς συλλόγους, Αθηνών και Θεσσαλονίκης με πάνω από 3.000 μέλη πανελλαδικά.

Ο κ.Κούγιας χωρίς να είναι μέλος της Ένωσης μας, κλήθηκε τιμητικά σε δύο συνέδρια ως προεδρεύων (μαζί βέβαια και με άλλους συναδέλφους) και ειδικότερα στο 7ο συνέδριο μας στις 13 και 14.5.2018 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου μάλιστα και δήλωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε συνέδριο (βλ. από 5.42 και μετά https://youtu.be/e1dv-EufqOA ) και στο 19ο συνέδριο μας στις 10-11.7.2021 στην Καλαμάτα, στο σύνδεσμο (https://youtu.be/9mIAs5R2D3Q ) του οποίου παραπέμπουμε για να ανακαλύψετε αν υπήρχε οιαδήποτε πολιτική και συνδικαλιστική μικροσκοπιμότητα, όπως διατείνεται.

Προφανώς για τον κ. Κούγια, το προηγούμενο (19ο) συνέδριο μας στην Καλαμάτα με τις συμμετοχές του Εισαγγελέα του ΑΠ, κ. Πλειώτα, του Αντεισαγγελέα του ΑΠ ε.τ. κ. Κατσιρώδη, του Αρεοπαγίτη κ. Τράγκα, του Προέδρου Εφετών κ. Παπαγεωργίου, της Εφέτη και τ. Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Στενιώτη, των καθηγητών κ. Χρήστου Μυλωνόπουλου, Αρη Χαραλαμπάκη και Στράτου Γεωργούλα, των συναδέλφων κ.Αντωνίου Φούσα, Δημητρίου Τσοβολα, Θεόδωρου Μαντά, Ζήση Κωνσταντίνου, Κώστα Ντάλτα και πολλών άλλων, αλλά και της επιστημονικής επιτροπής (Λάμπρος Μαργαρίτης, Αθανάσιος Κατσιρώδης, Χρήστος Μυλωνόπουλος, Στέφανος Παύλου, Αρης Χαραλαμπάκης, Θεόδωρος Μαντάς, Χρίστος Βρούστης και Κώστας Ντάλτας), ήταν χωρίς σοβαρό επιστημονικό υπόβαθρο.

Προφανώς και το επόμενο μας συνέδριο στα Γιάννενα (2-3.10.2021) που έχει ήδη πάνω από 300 προεγγραφές και τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου ΑΠ κ. Μιλτιάδη Χατζηγεωργίου, του Αντεισαγγελέα του ΑΠ κ.Λάμπρου Σοφουλάκη, του Αντεισαγγελέα του ΑΠ ε.τ. κ. Αθανασίου Κατσιρώδη, του Αρεοπαγίτη κ. Δημητρίου Τράγκα, του Εισαγγελέα Εφετών κ. Αναστασίου Σκάρα, των Προέδρων Εφετών κ. Γιάννη Μαρούδη κ.Γεωργίου Παπαγεωργίου και κ.Ηλία Γιαρενη, της Εφέτη και τ.Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ.Μαργαρίτας Στενιώτη, της Εφέτη κ.Νεκταρίας Σουκάρα, του Εισαγγελέα Εφετών κ.Ευσταθίου Βεργώνη, της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ιωαννίνων κ.Σπυριδούλας Σταυράτη και του Αντεισαγγελέως κ.Πελοπίδα Ανδρέου, των καθηγητών κ.Λάμπρου Μαργαρίτη, κ.Χρίστου Μυλωνόπουλου, κ.Αριστοτέλη Χαραλαμπάκη, κ.Αδάμ Παπαδαμάκη και της κ.Κατερίνας Συκιώτη-Χαραλαμπάκη, των συναδέλφων κ. Σακη Κεχαγιογλου, κ.Θεόδωρου Μαντά, κ.Αντωνίου Φούσα, κ.Γρηγόρη Τσολια, κ.Ζωής Σπυροπούλου, κ.Δημητρίου Τσοβόλα, κ.Μιχάλη Καλαντζόπουλου, κ.Βούλας Δημητριάδου, κ.Ζήση Κωνσταντίνου, κ.Κώστα Ντάλτα, κ.Χρήστου Ντιβανίδη, κ. Χαράλαμπου Σύψα, κ.Ναταλίας Γρεβια, κ.Χρίστου Βρούστη, κ.Γιώργου Μπιστιόλη, κ.Αλέξανδρου Παπαιωαννίδη, κ.Ειρήνης Μαρούπα, κ.Γιαννη Μαρκουλάκου, κ.Θεοδώρας Λιόντου, κ.Λουκά Προυσανίδη, κ.Κώστα Ζώη, κ.Χρήστου Τσιμπούκη, κ.Βασίλειου Χριστοφορίδη, κ.Εμμανουήλ Παπαδάκη, κ.Ιπποκράτη Μυλωνά, κ.Μαρίας Νάκα, κ.Μεθόδιου Ματαλιωτάκη, κ.Δημήτρη Αναστασόπουλου, κ.Αλεξάνδρας Μάμμα, κ.Παναγιώτη Κατσάνου, κ.Στυλιανής Χαραλαλαμπίδου, κ.Κωνσταντίνου Γώγου, κ. Δημήτρη Δήμου, κ. Δημήτρη Μπουκα, κ.Νάνσυς Παπαχρόνη, κ. Χρήστου Δερδεμέζη, κ. Βάσως Πανταζή και κ. Σπύρου Δημητρίου, του ψυχιάτρου Γιάννη Καραμπουτάκη, του πραγματογνώμονα-γενετιστή κ.Γιώργου Φιτσιάλου του κ. Ιωάννη Παναγόπουλου, του αστυνομικού διευθυντή κ. Κωνσταντίνου Χασιώτη και του δημοσιογράφου κ.Βάιου Σύρρου είναι κι αυτό «χωρίς σοβαρό επιστημονικό υπόβαθρο» για τούτο και ο κ. Κούγιας, παύει να έχει πλέον σχέση με την Ένωση μας….χωρίς όμως ποτέ να είχε!!!!

Ολοκληρώνοντας και αντιπαρερχόμενοι προς το παρόν τα λοιπά σχόλια του, ευχόμαστε στο μη μέλος της Ενώσεως και επισκέπτη κάποιων συνεδρίων μας, καλή σταδιοδρομία στην 5η του δεκαετία του στην Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων, αφού όμως προηγουμένως δει ξανά τι έλεγε στο συνέδριο του Ηρακλείου (https://youtu.be/9mIAs5R2D3Q) αλλά και για την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων στο συνέδριο της Καλαμάτας (βλ.στο 3.36.36 https://youtu.be/9mIAs5R2D3Q ) «..μετετράπη η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων ουσιαστικά σε δικηγορική εταιρία…..με τη σύμπτωση ξαφνικά τα μέλη της μόνο του Προεδρείου ουσιαστικά να είναι οι δικηγόροι σε συγκεκριμένου είδους υποθέσεις…»….

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Deutsche Welle> Είναι ο Putin και η Gazprom πίσω από την ενεργειακή κρίση;
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
-Δεν είναι η πρώτη ατυχία που είχα στη ζωή μου…Ελπίζω να είναι η τελευταία…