kourdistoportocali.comNews DeskO Eραστής του Emmanuel, είναι ήσσονος σημασίας και προσωπική του επιλογή. Οι φερόμενες μίζες της γαλλικής Thales (Mirage) για να εξασφαλίσει αμυντικές συμφωνίες, όχι. Πως εμπλέκονται τα Rafale...

Breaking news

O Eραστής του Emmanuel, είναι ήσσονος σημασίας και προσωπική του επιλογή. Οι φερόμενες μίζες της γαλλικής Thales (Mirage) για να εξασφαλίσει αμυντικές συμφωνίες, όχι. Πως εμπλέκονται τα Rafale…

Η εμπλοκή στις αμυντικές προμήθειες της Ινδικής κυβέρνησης και ο ριγμένος μεσάζοντας

Είναι δικαίωμα του Γάλλου Προέδρου να επιλέγει το φύλο των εραστών του, των ερωμένων του, etc αρκεί να είναι ενήλικοι να μην ασκεί βία, να μην εμπλέκεται σε παιδοφιλίες. Το ποιοι ή ποιος είναι ο Εραστής του Γάλλου πιθανόν να επηρεάζει ή όχι τη προεδρική του δυνότητα και τις αποφάσεις του με την έννοια εάν είναι παράνομοι έρωτες θα μπορούσαν να κρατάνε τον εκάστοτε πρόεδρο η πρωθυπουργό έρμαια μυστικών υπηρεσιών, ιδιωτικών φορέων και ενός εκάστου που θα είχε στη κατοχή του στοιχεία της προσωπικής ζωής που ένας ηγέτης επιλέγει να τα κρατάει μακριά από το φως της δημοσιότητας.

By Βlade Runner

Το να λέει όμως ότι θέλει να “γαμ…” τους ανεμβολίαστους όταν οι αποκαλύψεις για την εργαστηριακή φύση του ιού και των ουκ εστιν αριθμός παραλλαγών του απασχολούν την πολιτική ζωή των ΗΠΑ και είναι το πρώτο που θα όφειλε να ερευνήσει η Ε.Ε. στο σύνολό της ώστε να προστατέψει τους πολίτες της θα μπορούσε να είναι και ποινικά κολάσιμο εάν η υπόθεση της προέλευσης του ιού οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Για την ώρα θα βρεθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων μία άλλη αρκετά επώδυνη υπόθεση για τον Γάλλο Πρόεδρο σύμφωνα με τη βρετανική The Telegraph.

Η γαλλική αμυντική εταιρεία Thales (Mirage) μηνύεται από τον φερόμενο μεσάζοντα Sanjay Bhandari για μη καταβολή προμηθειών. Η εταιρεία έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Ο Bhandari καταζητείται στην Ινδία με τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και καταπολεμά τα αιτήματα έκδοσης από το Νέο Δελχί. Ο Bhandari είχε καταφύγει στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2016 και ζητούσε άσυλο εκεί. Η δίκη για την έκδοσή του αναμένεται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο.

Η βρετανική The Telegraph ανέφερε πρόσφατα ότι ο Bhandari είχε καταθέσει αγωγή κατά της Thales σε εμπορικό δικαστήριο κοντά στο Παρίσι. Ο Bhandari ισχυρίστηκε ότι προσλήφθηκε από την Thales για να εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του ινδικού στόλου των μαχητικών Mirage 2000, το οποίο υπογράφηκε το 2011. Η Telegraph ανέφερε «Ο Bhandari ζητά από το δικαστήριο να διατάξει την Thales να του πληρώσει προμήθειες που λέει ότι είναι οφείλονται. Η αγωγή βρίσκεται σε εξέλιξη και η απόφαση αναμένεται εντός του έτους».

Ο Bhandari ισχυρίστηκε ότι από το 2008, είχε βοηθήσει την Thales να εξασφαλίσει τη συμφωνία για την αναβάθμιση των μαχητικών Mirage 2000 διευκολύνοντας μια συνάντηση με έναν Ινδό αξιωματούχο της άμυνας.

(Πόσο “ελληνικά” είναι όλα αυτά…Η ιστορία της ελληνικής μεταπολίτευσης…)

«Ισχυρίζεται ότι του όφειλε αμοιβή συμβούλου ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά πληρώθηκε μόνο 9 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε η Telegraph.

Ο Bhandari ισχυρίστηκε ότι η Thales τον είχε πληρώσει μέσω «ένα περίπλοκο χρηματοοικονομικό μυστικό σχέδιο στην Ινδία και το Ντουμπάι-χα,χα,χα, που επέτρεψε την πληρωμή μυστικών προμηθειών σε μεσάζοντες».

Ο Bhandari ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του BJP τον στόχευε για τις σχέσεις του με το κόμμα του Ινδικού Κογκρέσου.

Ένας εκπρόσωπος της Thales είπε στους Times of India, «Ο κ. Bhandari υπέβαλε αίτηση κατά της Thales SA σε εμπορικό δικαστήριο τον Ιούνιο του 2021 για τη διευθέτηση ποσών που φέρεται να του οφείλονται σε ένα έργο αεροναυτικού εκσυγχρονισμού. Η Thales αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του κ. Sanjay Bhandari σχετικά με τα φερόμενα ως οφειλόμενα ποσά ή οποιεσδήποτε άλλες πληρωμές σε αυτόν από την Thales SA. Η Thales δεν υπέγραψε ποτέ σύμβαση με τον κ. Bhandari ή τις εταιρείες του σε σχέση με αυτό το έργο. Η Thales συμμορφώνεται με το νόμο και εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής για τη διαφθορά και την επιρροή. Το πρόγραμμα ακεραιότητας του ομίλου αξιολογείται τακτικά και τροποποιείται για να αντικατοπτρίζει τις αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία και τις βέλτιστες πρακτικές.»

Το ρεπορτάζ της Telegraph σημείωσε ότι οι ισχυρισμοί θα μπορούσαν να φέρουν σε δύσκολη θέση τη γαλλική κυβέρνηση καθώς προσπαθεί να πουλήσει περισσότερα αεροσκάφη Rafale στην ινδική Πολεμική Αεροπορία και επίσης να εξασφαλίσει σύμβαση με το Ινδικό Ναυτικό. Η Thales είναι ένας σημαντικός προμηθευτής για το Rafale, παρέχοντας το ραντάρ του μαχητικού, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, οπτικό σύστημα στόχευσης και λοβούς στόχευσης λέιζερ.

ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΑΣΤΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Πολιτικός σχολιαστής υποστηρίζει σε ντοκιμαντέρ ότι η Μπριζίτ Μακρόν δέχτηκε τηλεφώνημα από κάποιον άγνωστο, ο οποίος της είπε ότι ο σύζυγός της ήταν εκείνη την ώρα με τον εραστή του
Όργιο φημών για την προσωπική ζωή του Εμανουέλ Μακρόν με ανώνυμους χρήστες, άτομα που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο και γενικότερα όσους θέλουν να αμαυρώσουν την εικόνα του Γάλλου προέδρου να σπέρνουν ζιζάνια για την προσωπική του ζωή ενώ παραμένει πρώτος στις δημοσκοπήσεις, ενόψει των εκλογών της άνοιξης.

Στο στόχαστρο των ψευδών ειδήσεων βρέθηκε αρχικά η «Πρώτη Κυρία», Μπριζίτ Μακρόν , η οποία, σύμφωνα με τις «κακές γλώσσες», είναι τρανσέξουαλ και ονομάζεται Ζαν Μισέλ Τρονιέ. Στη συνέχεια, σειρά είχε ο σύζυγός της, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος φέρεται να είναι γκέι και να έχεi εκτός από σύζυγο και …εραστή.

Γαλλικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε χθες από το δίκτυο BFM υποστηρίζει ότι, η Μπριζίτ Μακρόν έλαβε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα, στο οποίο ένας άγνωστος φέρεται να της είπε ότι ο πρόεδρος της χώρας ήταν μe ένα γκέι εραστή.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ντοκιμανταίρ, παρά τους εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλες τις τηλεφωνικές συσκευές του Ελιζέ, ο άγνωστος άνδρας κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί της και να της πει: «Ξέρω ότι ο σύζυγός σου είναι αυτή τη στιγμή με έναν άντρα».

Όπως αναφέρει το περιοδικό «Gala» όπως και η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o πολιτικός σχολιαστής, Νικολά Πριζέτ, προέβη σε αυτό τον ισχυρισμό στο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε χθες το βράδυ, υπό τον τίτλο: «Η κόλαση των προεδρικών εκστρατειών».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος γερουσιαστής Φρανσουά Πατριά, επιβεβαίωσε ότι η Μπριζίτ ένιωσε συντετριμμένη από το τηλεφώνημα κι ότι είπε σε φίλους της:
«Συνειδητοποιείτε τι τολμούν να πουν; Δεν θα μας χαριστούν σε τίποτα. Ήμουν στεναχωρημένη και σοκαρισμένη που το άκουσα, αλλά θα συνεχίσω».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι φήμες περί ομοφυλοφιλίας του Μακρόν κυκλοφορούν στη Γαλλία από το 2017, όταν άρχισε να καταγράφεται δημοσκοπική άνοδος του πρώην υπουργού Οικονομίας επί Ολάντ.

Υπήρξαν δημοσιεύματα ότι, ο τότε ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν που διεκδικούσε τη γαλλική προεδρία, είχε «διπλή ζωή» κι ότι ήταν ζευγάρι με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Γαλλικής Ραδιοφωνίας “Radio France”, Ματιέ Γκαλέ.

Klaus Schwab, left, executive chairman of the World Economic Forum, and French President Emmanuel Macron in Davos on Jan. 24, 2018/Jason Alden—Bloomberg/Getty Images

 

ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΑΜ…Ο EMMANUEL

Γράφτηκε από τον Gavin Mortimer στον The Spectator

Ποιο είναι το 10% δέκα τοις εκατό του γαλλικού πληθυσμού που ο Emmanuel Macron επιθυμεί να «γαμ…» ή, όπως λέμε από αυτήν την πλευρά της Μάγχης, να «τσαντίσει»; Είναι ένα ερώτημα που σπάνια εξετάζεται εξονυχιστικά, σίγουρα από τον ξένο Τύπο. Είναι οι αρνητές Γαλάτες απάντηση στους Novak Djokovic και Piers Corbyn?

Υπάρχει στη Γαλλία, όπως και στη Βρετανία, ένα ηχηρό και επιθετικό κίνημα κατά του εμβολίου που προπαγανδίζει κάθε είδους άγριες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το τρύπημα. Είναι όμως στη μειοψηφία μεταξύ των μη εμβολιασμένων. Στις σπάνιες περιπτώσεις, όταν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ερευνούν το ιστορικό των πέντε εκατομμυρίων που αρνήθηκαν τον εμβολιασμό, διαπιστώνουν ότι είναι κυρίως νέοι κάτοικοι της πόλης, συχνά άνεργοι ή με χαμηλά εισοδήματα.

Οι δύο περιοχές που διαθέτουν την καλύτερη πρόσληψη εμβολίων (83%) είναι η Vendée και η Finistère στη δυτική Γαλλία. Αντίθετα, οι δύο περιοχές όπου οι άνθρωποι είναι πιο απρόθυμοι να χτυπηθούν με τρυπήματα είναι η Άνω Κορσική και το βόρειο προάστιο του Παρισιού Seine-Saint-Denis, με μόλις το 65% του πληθυσμού να δέχεται τρύπημα. Το ποσοστό είναι ακόμη χειρότερο στο στερημένο και εγκληματικό 15th διαμέρισμα της Μασσαλίας, όπου μόνο το 45 τοις εκατό έχει λάβει δύο εμβόλια

Αυτό που μοιράζονται αυτές οι περιοχές είναι μια «αποσχιστική» νοοτροπία. Το εθνικιστικό κίνημα της Κορσικής αποκήρυξε τη βία πριν από μερικά χρόνια, αλλά παραμένει μεταξύ του λαού μια σειρά σκληρής ανεξαρτησίας, και μαζί της μια δυσπιστία για οποιοδήποτε διάταγμα προέρχεται από το Παρίσι.

Στα βόρεια της Μασσαλίας και στο Seine-Saint-Denis, που έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό μεταναστών στη Γαλλία, υπάρχει επίσης μια ιδεολογική απόσχιση από τη Δημοκρατία, σε αυτές τις περιπτώσεις εμπνευσμένη από το Ισλάμ. Το Seine-Saint-Denis έχει περιγραφεί ως το «επίκεντρο του γαλλικού τζιχαντισμού» και παρείχε στο Isis πολλές στρατολογήσεις.

Το Seine-Saint-Denis έχει μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό και, όπως έχουν δείξει επανειλημμένες δημοσκοπήσεις στη Γαλλία, πολλοί νέοι δεν έχουν καλή διάθεση για τη χώρα τους. Μια έρευνα το 2020 αποκάλυψε ότι το 74%  των Γάλλων Μουσουλμάνων κάτω των 25 ετών έδινε μεγαλύτερη σημασία στους θρησκευτικούς νόμους τους από αυτούς της Δημοκρατίας. Μια δημοσκόπηση τον περασμένο μήνα αποκάλυψε ότι όταν τέθηκε η ίδια ερώτηση σε μουσουλμάνους μαθητές γυμνασίου, το 65% είπε ότι ήταν πίστη στον ισλαμικό νόμο.

Πολλοί από τους περίπου έξι εκατομμύρια μουσουλμάνους της Γαλλίας είναι εμβολιασμένοι. Όταν ξεκίνησε η κυκλοφορία του εμβολίου στη Γαλλία στις αρχές του 2021, η Επιτροπή Ιμάμηδων του Μεγάλου Τζαμί του Παρισιού ενέκρινε κατηγορηματικά το εμβόλιο. Αλλά η Επιτροπή των Ιμάμηδων ασκεί μικρή επιρροή σε πολλές «χαμένες περιοχές» της Δημοκρατίας, ένας όρος που επινοήθηκε πριν από είκοσι χρόνια από τον ιστορικό Georges Bensoussan. Πέρυσι κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο «Τα εδάφη που κατακτήθηκαν από τον ισλαμισμό» στο οποίο ο συγγραφέας, ο ειδικός στη Μέση Ανατολή Bernard Rougier, απεικόνιζε μια παράλληλη κοινωνία. Η Δημοκρατία θεωρείται από ορισμένους που ζουν εκεί ως «μηχανή για την καταστροφή του Ισλάμ».

Η υποψήφια που θεωρείται από πολλούς ως ο κύριος αντίπαλος του Μακρόν στις εκλογές του Απριλίου, η κεντροδεξιά Valerie Pécresse, υποσχέθηκε την περασμένη εβδομάδα να «καθαρίσει αυτές τις γειτονιές που έχουν γίνει περιοχές χωρίς νόμους και μερικές φορές χωρίς Γαλλία». Αστειεύτηκε ότι θα χρησιμοποιήσει έναν εύκαμπτο σωλήνα τροφοδοσίας, αλλά κάτι ισχυρότερο θα απαιτηθεί δεδομένου του πολλαπλασιασμού των όπλων εφόδου στις «χαμένες περιοχές».

Υπάρχουν, φυσικά, πολλοί καλοί σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι που ζουν στο Seine-Saint-Denis. Η πρώην σύζυγός μου διδάσκει σε ένα κρατικό σχολείο εκεί και λέει ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της είναι να απαλλάξει τους μαθητές της από τις πολλές θεωρίες συνωμοσίας που αφθονούν στα social media, πολλές από τις οποίες υποστηρίζουν ότι το γαλλικό κράτος είναι εχθρικό προς τους μουσουλμάνους.

Αναρωτιέται κανείς πώς ένιωσε το 35% των μη εμβολιασμένων στο Seine-Saint-Denis όταν άκουσαν τα λόγια του προέδρου τους. Πολλοί δεν θα επηρεαστούν από την εισαγωγή του νέου διαβατηρίου εμβολίων που ουσιαστικά αποκλείει από την κοινωνία όσους άνδρες και γυναίκες δεν έχουν τριπλό εμβολιαστεί. Είναι ήδη πολιτιστικά αποκομμένοι από τη χώρα στην οποία ζουν. Δεν συχνάζουν σε μπαρ ή εστιατόρια, ούτε επισκέπτονται μουσεία ή θέατρα.

Αυτό ήταν ένα σημείο που επισημάνθηκε όταν το διαβατήριο εφαρμόστηκε τον Ιούλιο από τον Alexis Spire, διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας. «Για να προσεγγίσουμε τους επιφυλακτικούς μεταξύ της εργατικής τάξης και των προαστίων, θα ήταν καλύτερα να προσπαθήσουμε να πείσουμε παρά να απειλήσουμε», είπε. Ο Μacron έχει ξεκινήσει την τελευταία προεκλογική πορεία και, όπως έχει αναγνωρίσει, η επιλογή των λέξεων του την περασμένη εβδομάδα δεν ήταν τυχαία. Η σκληρή του ομιλία ήταν μια έκκληση της εκστρατείας στο 90% των εμβολιασμένων ενόψει των εκλογών του Απριλίου. Θα μπορούσε κανείς να το ονομάσει πολιτική σφυρίχτρα σκύλου, ένα κλείσιμο του ματιού σε όσους στη Γαλλία κλίνουν προς τα δεξιά και είναι ακόμη αναποφάσιστοι για το πώς θα ψηφίσουν.

«Λέει δυνατά αυτό που πολλοί άνθρωποι σκέφτονται σιωπηλά», είπε ο Roland Lescure, βουλευτής που υποστηρίζει τον Μακρόν. «Η ελευθερία του 10% των μη εμβολιασμένων τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του 90% που είναι εμβολιασμένοι. Αυτό είναι.”

Αν ο Μacron ήθελε πραγματικά να «τσαντίσει» το 10%, θα ακολουθούσε το παράδειγμα πολλών άλλων χωρών της ΕΕ και θα έκανε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό. Αλλά δεν τολμά γιατί ξέρει ότι ένας τέτοιος νόμος θα ήταν ανεφάρμοστος στα «χαμένα εδάφη». Η αστυνομία ήδη φοβάται να μπει σε αυτούς τους θύλακες, οπότε τι πιθανότητες έχουν γιατροί και νοσοκόμες; Αντίθετα, ο Μacron τους απομονώνει ακόμη περισσότερο και προσβάλλει τους ανθρώπους εκεί μέσα. Για χρόνια η πολιτική τάξη στη Γαλλία υπερασπίστηκε το Vivre-Ensemble («Ζήστε μαζί»), αλλά αυτή η κοινωνική ουτοπία καταστράφηκε από τον Μacron με μια χλευαστική πρόταση.

Τα λόγια έχουν συνέπειες, γεγονός που φαίνεται να διέφυγε από τον Μακρόν σε όλη τη διάρκεια της προεδρίας του. Η δήλωσή του στην ίδια αμφιλεγόμενη συνέντευξη ότι «οι ανεύθυνοι άνθρωποι δεν είναι πια πολίτες» είναι αναμφισβήτητα πιο εμπρηστική από τον ωμό εκφοβισμό του προς τους μη εμβολιασμένους.

Οι εξτρεμιστές και οι συμμορίες ναρκωτικών σε αυτούς τους θύλακες δεν θεώρησαν ποτέ τους εαυτούς τους πολίτες της Γαλλίας, αλλά θα χρησιμοποιήσουν τη λαϊκίστικη ρητορική του προέδρου για να στρατολογήσουν περισσότερους δυσαρεστημένους νέους για τον σκοπό τους και να σπείρουν περισσότερες διαιρέσεις στη γαλλική κοινωνία. Θα χρειαστούν περισσότερα από έναν εμβολιασμό για να θεραπεύσει το συγκεκριμένο άρρωστο.

>

Ο Gavin Mortimer είναι ένας Βρετανός συγγραφέας που ζει στο Παρίσι για 12 χρόνια. Γράφει για τη γαλλική πολιτική, την τρομοκρατία και τον αθλητισμό.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ενώ ουδείς ανεμβολίαστος έφυγε ξαφνικά, συμβαίνουν τα εξής
ΣΟΚ στην Ινδία. Έφυγε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς στα 62 του ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Rakesh Jhunjhunwala, επονομαζόμενος και Warren Buffett της Ινδίας
Εγχώριοι επιχειρηματίες, επώνυμοι και ανώνυμοι, αναζητούν απεγνωσμένα την ένεση-αντιεμβόλιο που εξουδετερώνει τις μελλοντικές παρενέργειες των εμβολίων COVID στον οργανισμό
Ο Giannis Antetokounmpo επενδύει χρήματα στην ισραηλινή startup Antidote Health. Δείτε γιατί
Joseph Mercola> O κορυφαίος Εβραίος καθηγητής εξηγεί πώς να αποτοξινωθείτε από την πρωτεΐνη ακίδας μετά από COVID-19 ή εμβόλιο COVID-19
Υuval Harari> Οι κοινοί άνθρωποι πρέπει να ζουν με φόβο στην ιδέα «δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειονότητα από εσάς»
Politico> Γιατί το Βερολίνο τρέμει πολύ περισσότερο και από τους ίδιους τους Ταϊβανέζους μια κινεζική εισβολή στο Νησί
Kύπριος Επισμηνίας χειριστής ελικοπτέρων πέταξε ξαφνικά στην αιωνιότητα. Κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν ζωντανός εάν υπηρετούσε στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις
Η εταιρεία μόδας της Victoria Beckham έχει χρέη ύψους 53,9 εκατομμυρίων λιρών
Shmuel Shapira> Ο Ισραηλινός επικεφαλής του Ιατρικού Σώματος του IDF και διευθυντής του Ισραηλινού Ινστιτούτου Βιολογικής Έρευνας υποστηρίζει ότι η Ευλογιά των Πιθήκων προκλήθηκε από τα εμβόλια COVID-19
FOXnews> Η Carnival Cruise Line ανακοίνωσε ότι είναι δεκτοί οι ανεμβολίαστοι επιβάτες
New York Times> Γιατί η ρωσική οικονομία δεν κατέρρευσε υπό το βάρος των κυρώσεων, διαψεύδοντας “επιφανείς” οικονομολόγους