kourdistoportocali.comNews DeskΟ δισεκατομμυριούχος επενδυτής Bill Ackman προτείνει τον Jamie Dimon ως υποψήφιο για τον Λευκό Οίκο

Breaking News

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Bill Ackman προτείνει τον Jamie Dimon ως υποψήφιο για τον Λευκό Οίκο

-Η χώρα μας κινδυνεύει με χρέος 32 τρισεκατομμυρίων δολαρίων χωρίς να διαφαίνεται τέλος σε τεράστια ελλείμματα

«Αγαπώ τη χώρα μου και ίσως μια μέρα να υπηρετήσω τη χώρα μου με τη μια ή την άλλη ιδιότητα», είπε ο 67χρονος Dimon, σε μια συνέντευξη στο Bloomberg όταν ρωτήθηκε αν έχει σκεφτεί ποτέ δημόσιο αξίωμα. Τα σχόλιά του, που έγιναν στην ετήσια Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Κίνα στη Σαγκάη την Τετάρτη, έρχονται καθώς οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για την προεδρική κούρσα του 2024.

Ο financier είναι μεταξύ μιας ομάδας μακροχρόνιων αρχηγών της Wall Street που περιλαμβάνει επίσης τον Brian Moynihan, 63, ο οποίος ηγείται την Bank of America Corp. από το 2010, και τον James Gorman, 64 ετών της Morgan Stanley, ο οποίος έγινε Διευθύνων Σύμβουλος στις αρχές του 2010 και έχει πει ότι σχεδιάζει να παραιτηθεί τους επόμενους 12 μήνες.

Ο Dimon, ο οποίος είναι επικεφαλής της JPMorgan από το 2005, αστειεύτηκε επανειλημμένα ότι σχεδιάζει να παραμείνει στην κορυφή της μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ για άλλα πέντε χρόνια, ανεξάρτητα από το πότε του ζητηθεί. Επίσης, έσπευσε να κλείσει τις εικασίες για μια προεδρική υποψηφιότητα που εμφανίζεται περιοδικά την τελευταία δεκαετία.

Προς το παρόν, είπε ότι έχει επικεντρωθεί στη δουλειά του που διευθύνει τη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, έναν ρόλο στον οποίο είναι «αρκετά χαρούμενος». «Μου αρέσει αυτό που κάνω», είπε. Η JPMorgan κάνει «θαυμάσια δουλειά για να βοηθήσει τους Αμερικανούς, για να βοηθήσει χώρες σε όλο τον κόσμο».

>

Tην υπόθεση θα σχολιάσει ως εξής ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επενδυτής και διαχειριστής hedge funds Bill Ackman, ο οποίος είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Pershing Square Capital Management, μιας εταιρείας διαχείρισης hedge funds.

Ο Jamie Dimon είναι ένας από τους πιο αξιοσέβαστους επιχειρηματικούς ηγέτες στον κόσμο. Πολιτικά είναι κεντρώος. Είναι υπέρ του επιχειρείν και των ελεύθερων επιχειρήσεων, αλλά επίσης υποστηρίζει καλά σχεδιασμένα κοινωνικά προγράμματα και ορθολογικές φορολογικές πολιτικές που μπορούν να βοηθήσουν τους λιγότερο τυχερούς. Είναι εξαιρετικά έξυπνος, στοχαστικός και πραγματιστής και ξέρει πώς να φέρνει κοντά τα αντίπαλα μέρη. Τον σέβονται πολύ η Δεξιά, η Αριστερά και το Κέντρο.

Ο Jamie είναι αγαπητός στους 240.000+ υπαλλήλους του, με μεγάλο σεβασμό από τον στρατό μας καθώς και από τους παγκόσμιους πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες που έχουν σημασία. Τα έχει πάει περίφημα με τη @jpmorgan
μέσα από κάθε κρίση και έχει δημιουργήσει το καλύτερο, μεγαλύτερο, παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στον κόσμο που εργάζεται για πελάτες, από νεοφυείς επιχειρήσεις και pops, μέχρι παγκόσμιες εταιρείες και χώρες.

Η χώρα μας κινδυνεύει με χρέος 32 τρισεκατομμυρίων δολαρίων χωρίς να διαφαίνεται τέλος σε τεράστια ελλείμματα, οδεύοντας σε ύφεση σε μια περίοδο μεγάλης πολιτικής αβεβαιότητας. Χρειαζόμαστε έναν υποδειγματικό επιχειρηματικό, οικονομικό και παγκόσμιο ηγέτη για να διαχειριστούμε μια κρίσιμης σημασίας δεκαετία για τη χώρα μας όσο αφορά τον καθορισμό της μοίρας μας.

Ο Jamie Dimon είναι αυτός ο ηγέτης.

Είναι υποδειγματικός χαρακτήρας. Είναι ένας σοβαρός, ευθύς, χαρισματικός ηγέτης με τεράστια γνώση των προβλημάτων του κόσμου και του τρόπου αντιμετώπισης τους. Είναι ένας εξαιρετικός επικοινωνιακός που κάνει όποιον ακούει τα λόγια του να αισθάνεται σεβασμό και έμπνευση. Έχει τεράστια ενέργεια, σθένος και ορμή.

Είναι ένας υπέροχος πατέρας, φίλος, σύζυγος και γιος. Εν ολίγοις, είναι το είδος του ανθρώπου που αξίζει στη χώρα μας ως επόμενος ηγέτης μας. Και σαφώς σκέφτεται να τρέξει.

Ο Βiden είναι εξαιρετικά αδύναμoς και σε γνωστική έκπτωση. Το 70% των Δημοκρατικών δεν θέλει να είναι υποψήφιος. Η αδυναμία του Βiden ανοίγει ένα μεγάλο άνοιγμα για έναν ικανό αουτσάιντερ να θέσει υποψηφιότητα ως Δημοκρατικός.

Ο Jamie μπορεί να κερδίσει τον Biden στις προκριματικές εκλογές και τον DonaldTrump
στις γενικές εκλογές, αλλά πρέπει να ξεκινήσει τώρα και να χτίσει την αναγνώριση του ονόματος στο ευρύ εκλογικό σώμα.

Θα συγκεντρώσει εύκολα δισεκατομμύρια δολάρια από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία του και ξέρει πώς να χτίσει υποστήριξη.

Κάθε χρόνο, ο Jamie επιβιβάζεται σε ένα λεωφορείο και ταξιδεύει σε όλη τη χώρα συναντώντας ταμείες, διευθυντές υποκαταστημάτων και άλλους υπαλλήλους για να διαδώσει την κουλτούρα και να εμπνεύσει την ομάδα της JPM. Αυτό είναι μεγάλη εμπειρία για μια προεδρική υποψηφιότητα. Θα είναι επίσης απίστευτος στη σκηνή του debate.

Και δεν έχει τίποτα άλλο να πετύχει στο JPM. Έχει ήδη στεφθεί ως ο καλύτερος τραπεζίτης του κόσμου. Η μετοχή της JPM θα ανέβει ακόμη περισσότερο όταν γίνει POTUS, καθώς μπορεί να κάνει περισσότερα για την τράπεζα και την οικονομία μας ως Πρόεδρος παρά ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JPM. Η τράπεζα θα είναι σε εξαιρετική κατάσταση αφού έχει φτιάξει έναν βαθύ πάγκο διαδοχής που είναι κάτι παραπάνω από έτοιμος να ανέβει.

Υπάρχει μόνο μία καλύτερη δουλειά για τον Jamie από τον CEO της JPM και αυτή είναι του POTUS.

Οι προκλήσεις μας ως έθνος οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε αποτυχίες ηγεσίας. Η Αμερική χρειάζεται και αξίζει μεγάλη ηγεσία και τη χρειαζόμαστε τώρα

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK