kourdistoportocali.comNews DeskΟ αναπάντεχος Κυριάκος έκλεισε τα σχολεία κόντρα στις κραυγές της Μέρκελ. Γνωρίζει ότι αναμετράται με την Ιστορία

Αποκλειστικό ρεπορτάζ

Ο αναπάντεχος Κυριάκος έκλεισε τα σχολεία κόντρα στις κραυγές της Μέρκελ. Γνωρίζει ότι αναμετράται με την Ιστορία

Moνόδρομος η εφαρμογή του "δόγματος" της ασύμμετρης διακυβέρνησης

Ο Κυριάκος είναι το μεγαλύτερο πολιτικό κεφάλαιο της χώρας. Ένας αναπάντεχος Κυριάκος που γνωρίζει ότι πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με την ιστορία για 2η φορά μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα (η πρώτη όταν απέκρουσε την τουρκική επίθεση στον Έβρο η οποία μετατράπηκε σε μία νίκη των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων που τόσο την είχαμε ανάγκη) καλείται να σπάσει τα ταμπού του χυδαίου πελατειακού κράτους και των εγχωρίων και ξένων συμφερόντων που το στηρίζουν.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ο Έλληνας πρωθυπουργός όπως έχουμε ξαναγράψει πρέπει να αντιμετωπίσει την ασύμμετρη απειλή που δέχεται η Ελλάδα με ασύμμετρη διακυβέρνηση.

Η τουρκική απειλή, η απειλή του coronavirus είναι θανάσιμες απειλές για τη χώρα. Αυτές οι απειλές απαιτούν πλέον ασύμμετρη διακυβέρνηση.

Απαιτούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μετατραπεί σε μια ασύμμετρη απειλητική μηχανή ο ίδιος.

Πρώτα απ΄όλα πρέπει να γίνει απειλητικός για εκείνους από τους υπουργούς του που δεν διαθέτουν τόλμη και φαντασία.

Ο Κυριάκος λοιπόν καλείται να γίνει ασύμμετρη απειλή με μοναδικό στόχο την μετατροπή της χώρας σε φορολογικό Παράδεισο.

Οσες επενδύσεις και να κάνει το τσακισμένο ελληνική δημόσιο δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το χρήμα των Κινέζων και των Ιρανών πετρελαιάδων για παράδειγμα.

Ο Κυριάκος σήμερα κιόλιας πρέπει να μειώσει κατά 50% και πλέον τους φορολογικούς συντελεστές (στο 10 με 12%) και να εξαλείψει τα φορομπηχτικά χαράτσια του Σύριζα. Οι επενδύσεις είναι θέμα εθνικής επιβίωσης-τίποτε λιγότερο.

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει προορισμός ακόμη και του τυχοδιωκτικού ξένου χρήματος.

Να μην περιμένουμε δηλαδή να έλθουν εδώ για να χτίσουν Παρθενώνες.

Χρήμα να πέσει στη χώρα, αυτό έχει σημασία. Σ΄αυτή την κατεύθυνση ο Κυριάκος δεν πρέπει να υπολογίζει τη γνώμη της ολίγιστης καιροσκόπου Μέρκελ, η οποία οδηγεί το ευρωπαικό σκάφος στο παγόβουνο εξαιτίας της ανεπάρκειάς της.

Η επιβίωση της Ελλάδας περνάει μέσα από ρήξεις και όχι τζάμπα μαγκιές, αλά Τσίπρα, ο οποίος κατέληξε να γίνει το pool boy της Γερμανίδας.

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι πιστεύει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της ανάταξης της χώρας μέσα από τη κόλαση που βιώνουμε για μία και πλέον δεκαετία.

Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες του Κουρδιστού Πορτοκαλιού ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε-πολύ πρόσφατα- να πάει κόντρα τόσο σε κάποιους δειλούς υπουργούς του όσο και στην καιροσκόπο Γερμανίδα.

Η πρώτη σκληρή κόντρα του Κυριάκου με τη Μέρκελ έγινε για το κλείσιμο των σχολείων. Ο Κυριάκος ενημέρωσε την Γερμανίδα ότι θα κλείσει τα σχολεία.

Η αντίδραση της Μέρκελ ήταν σαν τα γνωστά videακια που διακωμωδούν τον Χίτλερ. Άρχισε να χτυπιέται και να φωνάζει (στον Κυριάκο) στο τηλέφωνο:

-Mην το κάνεις. Εάν κλείσεις τα σχολεία θα προκαλέσεις πανικό στην Ευρώπη…Δεν πρέπει να το κάνεις αυτό…

Δυστυχώς (για τους ίδιους) παρόμοιες ενστάσεις-φοβίες εξέφρασαν και κάποιοι από τους υπουργούς του για το θέμα: Aντί το υπουργικό πάθος να δίνει ώθηση στον πρωθυπουργό κάποιοι από τους υπουργούς -με πολλές πίσω σκέψεις-επιχειρούν να τον φοβίζουν.

Ο Κυριάκος αγνόησε τόσο τη Μέρκελ όσο και τους υπουργούς του και έκλεισε τα σχολεία.

Στο κάτω κάτω η χώρα μας πρέπει να σταματήσει να είναι γερμανικό (σας θυμίζουμε τον απαξιωτικό τρόπο αποκλεισμού της Ελλάδας από τη διάσκεψη του Βερολίνου), αμερικανικό, γαλλικό, ρωσικό ή κινέζικο προτεκτοράτο αλλά ένα ανεξάρτητο κράτος.

Πολύ σωστά ο Κυριάκος ζήτησε τη βοήθεια των Κινέζων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και μόνο η μαζική προσέλευση των Κινέζων μπορεί να σώσει τον ελληνικό τουρισμό και το ελληνικό real estate. Κρατήστε το αυτό. Πάμε παρακάτω.

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να κλείσει τα σχολεία ήταν μία ασύμμετρη αντίδραση. Σαν κι αυτή έχουμε ανάγκη πολλές.

Σ΄αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός απαίτησε και πήρε και την ποσοτική χαλάρωση…Με αυτά τα γκάζια πρέπει να συνεχίσει να κυβερνά τη χώρα και όσοι από τους υπουργούς έχουν τα κότσια να τον ακολουθήσουν ας το κάνουν. Διαφορετικά ας πάνε σπίτια τους…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK