kourdistoportocali.comNews DeskO Alex Berenson (Yale, New York Times, Edgar Awards) και τα προφανή συμπτώματα της Νόσου Parkinson στο κατ΄εξοχήν πολιτικό εργαλείο κατά της δυτικής οικογένειας. Τον Joe Biden

Breaking News

O Alex Berenson (Yale, New York Times, Edgar Awards) και τα προφανή συμπτώματα της Νόσου Parkinson στο κατ΄εξοχήν πολιτικό εργαλείο κατά της δυτικής οικογένειας. Τον Joe Biden

-Οι άνθρωποι θα γίνουν έξαλλοι όταν συνειδητοποιήσουν ότι έχουν εξαπατηθεί να κάνουν εμβόλια που δεν λειτούργησαν και δυνητικά έβλαψαν τους ίδιους, τους γονείς τους ή τα παιδιά τους

Ο Alex Berenson γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1973 και μεγάλωσε στο Englewood του N.J. Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Yale το 1994 με πτυχία στην ιστορία και τα οικονομικά, εντάχθηκε στην Denver Post ως ρεπόρτερ. Το 1996, έγινε ένας από τους πρώτους εργαζόμενους στο TheStreet.com, τον πρωτοποριακό ιστότοπο οικονομικών ειδήσεων.

Βy Pendulum

Το 1999, εντάχθηκε στους New York Times. Στους Times, κάλυψε τα πάντα, από τη βιομηχανία φαρμάκων μέχρι τον τυφώνα Κατρίνα. Το 2003 και το 2004, υπηρέτησε δύο θητείες ως ανταποκριτής στο Ιράκ, μια εμπειρία που τον οδήγησε να γράψει το The Faithful Spy, το ντεμπούτο του στο μυθιστόρημα, το οποίο κέρδισε το βραβείο Edgar από τους Mystery Writers of America για το καλύτερο πρώτο μυθιστόρημα. Έφυγε από τους Times το 2010 για να αφοσιωθεί στη συγγραφή μυθοπλασίας. Αλλά οι συζητήσεις με τη σύζυγό του τον οδήγησαν να αρχίσει να ερευνά την επιστήμη γύρω από την κάνναβη και τις ψυχικές ασθένειες, ένα έργο που έγινε το βιβλίο Tell Your Children, που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 2019.

Τώρα έχει γράψει δώδεκα μυθιστορήματα John Wells και δύο non-fiction books, το The Number και το Tell Your Children. Ο Alex ζει στην Hudson Valley με τη σύζυγό του, Dr. Jacqueline Berenson, ιατροδικαστική ψυχίατρο, και τα παιδιά τους.

Ο Βerenson αμφισβήτησε εξαρχής τα εμβόλια COVID-19 με αποτέλεσμα ο Λευκός Οίκος να του κατεβάσει το profile στο Twitter (πριν το εξαγοράσει ο Elon Musk) και ο Berenson προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Ο Biden o οποίος θα έπρεπε να διδάσκετε στις ιατρικές σχολές ως παράδειγμα για τα συμπτώματα της άνοιας και του Parkinson κατανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της θητείας ώστε να εφαρμόσει την Ατζέντα μείωσης του δυτικού πληθυσμού επιβάλοντας σε συνεργασία με τα ελεγχόμενα ΜΜΕ το αφήγημα της planδημίας, των εμβολίων ευθανασίας COVID-19, το αφήγημα της κλιματικής κρίσης, το αφήγημα υπέρ των εκτρώσεων, την υποδοχή των μεταναστών με τη πολιτική ανοιχτων συνόρων και φυσικά τη WOKE ιδεολογία και όλες τις απολήξεις της. Στη καρδιά αυτής της Ατζέντας βρίσκεται η κοστοβόρα δυτική οικογένεια. Αυτή θα πρέπει να καταστραφεί. Αυτή είναι η αποστολή αναθέτει στους δήθεν εκλεγμένους ηγέτες το deep state.

Λίγες ώρες πριν o Αlex Berenson ανέβασε στο προσωπικό του substack το email που του έστειλε γιατρός ο οποίος εξηγεί γιατί τα συμπτώματα του Biden παραπαίμπουν στην Νόσο Parkinson.

Μετά το άρθρο σήμερα το πρωί σχετικά με τις επανειλημμένες επισκέψεις ενός ειδικού στη νόσο του Parkinson στην ιατρική κλινική του Λευκού Οίκου από το περασμένο καλοκαίρι, ένας γιατρός μου έστειλε email για να υποστηρίξει ότι οι ιδιαιτερότητες της διάγνωσης του Biden δεν έχουν σημασία όσο το γεγονός ότι τα συμπτώματά του είναι πλέον τόσο ορατά.

Συμφώνησε να δημοσιευτεί το email του, υπό τον όρο ότι δεν κατονομάζεται.

(Αυτό επεξεργάστηκε μόνο για διορθώσεις μήκους και δευτερεύουσες επιδιορθώσεις επεξεργασίας αντιγραφής)

Όλα τα ενοχλητικά συμπτώματα που όλοι βλέπουμε ονομάζονται Parkinsonism-Παρκινσονισμός. Αυτό είναι απλώς ένα γεγονός. Αποτελούνται από επιβράδυνση της κίνησης, διασκεδαστικό βάδισμα με μειωμένη αιώρηση του χεριού,  «πρόσωπο» σαν μάσκα, μειωμένη φωνητική ένταση.

Στην πραγματικότητα, στην ιατρική σχολή παρακολουθούμε video με ασθενείς με παρκινσονισμό όπως ο Biden για να δείξουμε στους φοιτητές πώς εκδηλώνεται αυτό.

Το μόνο ερώτημα είναι τι το προκαλεί. Το καλύτερο σενάριο γι’ αυτόν θα ήταν ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για τη νόσο του Parkinson. Υπάρχει πολλή θεραπεία και τα γνωστικά αποτελέσματα μπορεί να είναι ποικίλα και μερικές φορές όχι τόσο σημαντικά.

Η χειρότερη περίπτωση θα ήταν η Lewy body dementia– LBD. Αυτή μπορεί να είναι επιταχυνόμενη και η διάγνωση γίνεται συνήθως μόνο μεταθανάτια ή βασίζεται στην ταχεία πτώση.

(Η άνοια του σώματος Lewy (LBD) είναι μια διαταραχή του εγκεφάλου που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με τη σκέψη, την κίνηση, τη συμπεριφορά και τη διάθεση. Οι οπτικές παραισθήσεις ή το να βλέπεις πράγματα που δεν υπάρχουν, είναι ένα κοινό σύμπτωμα και τείνουν να συμβαίνουν νωρίς)

Άλλες πιθανότητες περιλαμβάνουν τη νόσο του Alzheimer, αν και είναι λιγότερο πιθανό να έχει παρκινσονισμό. Και, τέλος, η αγγειακή άνοια, η οποία σίγουρα μπορεί να παρουσιαστεί έτσι, και η πορεία μπορεί να είναι μεταβλητή, μερικές φορές οροσειρά για μεγάλες χρονικές περιόδους. Υπάρχουν και άλλες πολύ σκοτεινές αιτίες του Παρκινσονισμού που σίγουρα θα μπορούσαν να είναι πιθανές, αλλά πολύ λιγότερο πιθανές.

Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι αν πάσχει από Parkinsonism. Αυτό είναι κάτι που είναι απλά παρατηρήσιμο, το ερώτημα παραμένει και το μόνο ερώτημα είναι τι το προκαλεί αυτό και αν είναι πιθανό να υπάρξει σημαντική ή ταχεία πτώση, ιδιαίτερα στη γνωστική λειτουργία.

Το σκάνδαλο είναι ότι τα κρύβουν όλα αυτά και ότι δεν κάνουμε δημόσια συζήτηση για αυτό. Παρατήρησα ότι ο επικεφαλής ιατρικός ανταποκριτής του CNN Dr. Sanjay Gupta άρχιζε να μπαίνει με τις μύτες των ποδιών σε αυτή τη συζήτηση.

Ένα τελευταίο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου. Έκανε κάποιο είδος νευροχειρουργικής για «ανεύρυσμα, αιμορραγία» και τα άτομα με αυτά τα είδη αιμορραγιών είχαν υψηλότερη συχνότητα νευρογνωστικής έκπτωσης καθώς γερνούσαν.

Για να μην δεχθείτε καμία κριτική, υπάρχει μια τελευταία πιθανή εξήγηση για τον παρκινσονισμό του και αυτή θα ήταν μια παρενέργεια φαρμακευτικής αγωγής. Αλλά αν αυτό ήταν αλήθεια, θα μας έλεγαν ποιο ήταν το φάρμακο μέχρι τώρα, και δεν εξηγεί τη σύγχυση και ορισμένες από τις γνωστικές αλλαγές.

Τα παρκινσονικά χαρακτηριστικά που προκαλούνται από φάρμακα είναι ένα κοινό πράγμα, αν και συνήθως χωρίς αλλαγές νοητικής κατάστασης και από την εμπειρία μου χωρίς όλες τις φωνητικές αλλαγές που βλέπουμε στη περίπτωσή του.

Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι η φαρμακευτική αγωγή για το Parkinson μπορεί να έχει πρωτεϊνικές επιδράσεις στην ψυχική κατάσταση. Μερικές φορές περίεργα πράγματα όπως ο compulsive gambling-ψυχαναγκαστικός τζόγος.

(Ο ψυχαναγκαστικός τζόγος, που ονομάζεται επίσης διαταραχή του τζόγου, είναι η ανεξέλεγκτη παρόρμηση να συνεχίσετε να παίζετε παρά το κόστος που παίρνει στη ζωή σας. Ο τζόγος σημαίνει ότι είστε πρόθυμοι να ρισκάρετε κάτι που εκτιμάτε με την ελπίδα να αποκτήσετε κάτι ακόμη μεγαλύτερης αξίας)

Καμία από αυτές τις αλλαγές δεν θα θέλατε να εκδηλωθεί σε κάποιον στο Oval Office.

Τέλος, οι άνθρωποι γίνονται πολύ επικριτικοί κάθε φορά που χρησιμοποιείτε διαγνωστικούς όρους, επομένως είναι πάντα σημαντικό να διατυπώνεις τα λόγια σου με συγκεκριμένο τρόπο.

Οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τη διάγνωση είναι απλώς η ανασκόπηση αυτού που ονομάζεται λίστα διαφορικής διάγνωσης για άτομα με αυτά τα συμπτώματα. Αυτό είναι κάτι που διδάσκουμε σε κάθε φοιτητή ιατρικής.

Άρα δεν δίνει διάγνωση. Απλώς εξετάζει τις κοινές αιτίες αυτών των συμπτωμάτων. Και εγώ επισημαίνω πάντα ότι η ίδια η διάγνωση απαιτεί πραγματικά την αξιολόγηση του ασθενούς με τη λίστα που σας έδωσα.

Τρίτη 7 Μαίου 2024

Ακόμη και οι New York Times, το κατ΄εξοχήν και διαχρονικό εργαλείο του deep state, στις σελίδες του οποίου εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1964-ένα έτος μετά τη δολοφονία του JFK-o όρος θεωρία συνωμοσίας με στόχο να εξοβελίσει την τότε διαδεμένη πίστη των Αμερικανών ότι η CIA οργάνωσε τη δολοφονία του. Σήμερα ακόμη περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν ότι αυτό ακριβώς συνέβη.

Όταν ξέσπασε η planδημία και ακολούθησε η επιβολή των εμβολίων ευθανασίας (γενοκτονίας και μείωσης του κοστοβόρου δυτικού πληθυσμού σε έναν πλανήτη με 307 τρις παγκόσμιο χρέος) οι NYT θα υποστήριζαν το επίσημο αφήγημα των εμπνευστών της planδημίας.

Ο Αlex Berenson, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Yale, με τους 374.000 ακολούθους πρώην συντάκτης των ΝΥΤ και βραβευμένος συγγραφέας με το βραβείο Edgar (AND #1 NEW YORK TIMES BEST SELLER) υπήρξε ο πρώτος που αμφισβήτησε τα εμβόλια της Pfizer για τον COVID-19. Θεωρήθηκε συνωμοσιολόγος και το-πριν τον Elon Musk- Twitter του μπλόκαρε το λογαριασμό.

Πριν λίγα 24ωρα και καθώς οι New York Times επιχειρούν να δώσουν ελάχιστα ψήγματα αλήθειας για την κόλαση σε εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές που προκάλεσαν τα εμβόλια ο Alex Berenson θα γράψει>

Το 2021, προσπάθησαν να με καταστρέψουν επειδή είπα την αλήθεια
Αυτό δεν είναι παράνοια. Σκληρά στοιχεία δείχνουν ότι ο Λευκός Οίκος και τα μέσα ενημέρωσης στόχευσαν το δικαίωμά μου να μιλώ – και να υποστηρίζω την οικογένειά μου.

Την περασμένη εβδομάδα, μια επιτροπή του Κογκρέσου δημοσίευσε μια τεράστια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς πώς η κυβέρνηση Βiden σφράγισε την Πρώτη Τροποποίηση το 2021 κατά την καταδικασμένη προσπάθειά της να επιβάλει εμβόλια mRNA σε κάθε ενήλικα Αμερικανό.

Μέχρι τον Ιούλιο, με τα mRNA να αποτυγχάνουν και τους θανάτους από Covid να αυξάνονται, ο Λευκός Οίκος επιτέθηκε ιδιωτικά και δημόσια στο Facebook, προσπαθώντας να κάνει τη μεγαλύτερη εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο να λογοκρίνει τους επικριτές του τζόγου. Τα στελέχη του Facebook ήταν εξαγριωμένα – και ανησύχησαν για τις συνταγματικές επιπτώσεις της πίεσης που αντιμετώπισαν.

Ναι, μια ιδιωτική εταιρεία αποδείχθηκε πολύ πιο ανήσυχη για την Πρώτη Τροποποίηση από ό,τι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που ορκίστηκαν να την υποστηρίξουν.

Στο επίκεντρο της εκστρατείας πίεσης: Andrew M. Slavitt. Δημοκρατικός επιχειρηματίας και επενδυτής στον τομέα της υγείας.

Ο Slavitt πίεσε το Facebook για λογοκρισία τόσο κατά τη διάρκεια της επίσημης θητείας του ως ανώτερου συμβούλου στην ομάδα απόκρισης Biden Covid, η οποία έληξε τον Ιούνιο του 2021, όσο και στη συνέχεια – όταν τα έγγραφα δείχνουν ότι εκπροσωπούσε κρυφά τον Λευκό Οίκο σε συνομιλίες με τον Nick Clegg, ανώτερο στέλεχος του Facebook.

Όπως γνωρίζετε, έχω μηνύσει τον Slavitt, μαζί με άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους και δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης για τη συνωμοσία τους να αναγκάσουν το Twitter να με απαγορεύσει το 2021.

Τα νέα έγγραφα μπορεί να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην περίπτωσή μου, Berenson κατά Biden, επειδή δείχνουν ότι ο Slavitt ενεργούσε για λογαριασμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όχι απλώς ως ιδιώτης, τον Ιούλιο, ακόμη και όταν συνέχιζε την εκστρατεία του εναντίον μου. (Περισσότερα για αυτό θα ακολουθήσουν.)

Η κυβέρνηση Βiden άρχισε να πιέζει τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για λογοκρισία αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Ωστόσο, η εκστρατεία επιταχύνθηκε τον Ιούλιο, καθώς ο Λευκός Οίκος συνειδητοποίησε ότι τα mRNA απέτυχαν και θα χρειαζόταν γρήγορα να προωθήσει μια τρίτη «ενισχυτική» βολή, καθώς και εντολές εμβολίων, τις οποίες είχε αποκλείσει προηγουμένως.

Στις 16 Ιουλίου 2021, ο Πρόεδρος Βiden είπε ότι το Facebook και άλλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης «σκοτώνουν ανθρώπους» επιτρέποντας την κριτική για τα εμβόλια.

Σε απάντηση, η Sheryl Sandberg, το δεύτερο υψηλότερο στέλεχος τότε του Facebook, παραπονέθηκε σε μια αλυσίδα κειμένου με τον ιδρυτή Mark Zuckerberg ότι ο Λευκός Οίκος κατηγορούσε την εταιρεία λόγω «έναν ιού που δεν μπορούν να ελέγξουν».

Αργότερα πρόσθεσε: «Ο Τrump είπε πράγματα τόσο ανεύθυνα; Αν ο Τrump κατηγορούσε μια ιδιωτική εταιρεία όχι τον εαυτό του και την κυβέρνησή του, όλοι θα είχαν τρελαθεί».

(Δεν είναι αστείο, γιατί είναι αλήθεια.)

Αλλά η κυβερνητική λογοκρισία δεν είναι όλη η ιστορία.

Τα ΜΜΕ δεν αναφέρουν σχεδόν καθόλου την έκθεση του Κογκρέσου από τότε που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα – παρόλο που αποδεικνύεται ότι κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Βiden πίεσαν τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να λογοκρίνουν τις αληθινές δηλώσεις Αμερικανών, αν ο Λευκός Οίκος πίστευε ότι αυτές οι δηλώσεις θα μείωναν τη λήψη εμβολίων.

Γιατί;

Ενδεχομένως επειδή τα αριστερίστικα μέσα ενημέρωσης -δηλαδή τα «mainstream»- φώναζαν τα ίδια το 2021 για να λογοκρίνεται όποιος μιλούσε ενάντια στα εμβόλια.

Το θυμήθηκα όταν ξαναπαρακολούθησα ένα κομμάτι του Tucker Carlson τον Απρίλιο του 2021 που η έκθεση του Κογκρέσου χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα ενοχλητικό για τον Λευκό Οίκο.

Κοντά στο τέλος, ο Tucker ανέφερε τον Brian Stelter, ο οποίος εκείνη την εποχή παρουσίαζε την εκπομπή κριτικής των μέσων ενημέρωσης του CNN “Reliable Sources”. (Τον Αύγουστο του 2022, καθώς οι θεαματικότητες της εκπομπής προσέγγισαν ασυμπτωτικά το μηδέν, το CNN την ακύρωσε, μια πράξη ελέους τόσο για τον Stelter όσο και για τους θεατές του.)

Και το πρόσωπο του Stelter γέμισε τον υπολογιστή μου, σκέφτηκα αυτό που σκέφτομαι πάντα όταν το βλέπω: αυτός ο τύπος* προσπάθησε να κάνει το Substack να με απαγορεύσει.

(* Ο τύπος δεν είναι η πραγματική λέξη νομίζω.)

Το έκανε επίσης.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2021 -έναν μήνα αφότου ο Λευκός Οίκος και η Pfizer ανάγκασαν το Twitter να με απαγορεύσει – ο Stelter πήρε συνέντευξη από τον Chris Best, διευθύνοντα σύμβουλο της Substack, στην εκπομπή του – και με κατονόμασε ως κάποιον που «διέδιδε παραπληροφόρηση».

Ο Stelter συνέχισε, «Πότε αποφασίζετε ότι η παραπληροφόρηση ή η παραπληροφόρηση Covid δεν είναι αποδεκτή στην πλατφόρμα σας; Πού είναι αυτή η γραμμή;»

Προς αιώνια τιμή του, ο Best δεν υπαναχώρησε, λέγοντας ότι ήταν ζωτικής σημασίας «η διαφωνία να επιτρέπεται και η συζήτηση για αντιδημοφιλή πράγματα να μη καταστέλλεται, απλώς πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια σημαντική αρχή για οποιονδήποτε».

Τον Σεπτέμβριο του 2021, μετά την απαγόρευση του Twitter, αυτό το Substack ήταν τόσο η μόνη μου πραγματική διέξοδος στον κόσμο όσο και η κύρια πηγή εισοδήματος της οικογένειάς μου. Ο Brian Stelter αποφάσισε ότι δεν άξιζα να έχω μια δημόσια πλατφόρμα. Προσπάθησε να πείσει το Substack να με απαγορεύσει.

Έκανε λάθος, λάθος στα γεγονότα και λάθος που προσπάθησε να με λογοκρίνει. Είχα δίκιο, είχα δίκιο για τα mRNA, δίκιο για τον Covid και είχα δίκιο να πιστεύω στην ελευθερία του λόγου. Ο Stelter ήθελε να με φιμώσει και λειτουργικά να με χρεοκοπήσει.

-Δεν θα ξεχάσω ποτέ, δεν θα συγχωρήσω ποτέ.

Ακόμη και όταν οι υποστηρικτές του εμβολίου Covid προσπαθούν να πουν την αλήθεια για τα mRNA, καταλήγουν να λένε ψέματα.

Οι New York Times γράφουν ένα άρθρο σχετικά με τους τραυματισμούς από τα εμβόλια Covid – αλλά αγνοεί τις πιο σοβαρές βλάβες και καταλήγει να ισχυρίζεται, παραδόξως, ότι τα τρυπήματα είναι η μεγαλύτερη ιατρική πρόοδος των τελευταίων δεκαετιών

Για ένα λεπτό την Παρασκευή το πρωί, σκέφτηκα ότι οι New York Times θα ήταν ειλικρινείς σχετικά με τις λήψεις mRNA.

Τι ανόητος που είμαι.

Την Παρασκευή, οι Times δημοσίευσαν ένα άρθρο της Apoorva Mandavilli σχετικά με τους τραυματισμούς από τρύπημα Covid.

Η Mandavilli είναι ο ρεπόρτερ που βοήθησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία με ανοησίες σχετικά με το πώς τα παιδιά μπορεί να είναι υπερ-διαδότες του Covid. Η οποία έγραψε στο Twitter ότι «κάποια μέρα θα σταματήσουμε να μιλάμε για τη θεωρία της διαρροής εργαστηρίου και ίσως ακόμη και να παραδεχτούμε τις ρατσιστικές της ρίζες». Η οποία στα τέλη του 2022 ισχυρίστηκε ότι ο Covid σκότωσε το 3% των ανθρώπων που μόλυνε.

Όπως έγραψε ο Δρ Vinay Prasad πέρυσι, «Η Apoorva Mandavilli είναι μια τρομερή επιστημονική ρεπόρτερ», λέξεις πιο αληθινές από οποιονδήποτε Mandavilli έχει γράψει ποτέ.

Βλέποντας το byline του Mandavilli σε ένα κομμάτι σχετικά με τους τραυματισμούς από τρύπημα Covid δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη. Ακόμα ήλπιζα.

Τότε είδα τον τίτλο: «Χιλιάδες πιστεύουν ότι τα εμβόλια Covid τους βλάπτουν. Ακούει κανείς;

Οι λέξεις-κλειδιά εκεί είναι «πιστεύω» και «ακούω». Έδωσαν το χέρι των Times, μετατρέποντας το κομμάτι σε ένα αριστούργημα με γκάζι.

Παραδόξως, μια περίληψη του άρθρου της Apoorva που έγραψε ο ανώτερος συγγραφέας των Times, David Leonhardt για το “The Morning”, το ευρέως διαβασμένο καθημερινό ενημερωτικό δελτίο της εφημερίδας, ήταν ακόμη χειρότερη – και τελείωσε με ένα αποδεδειγμένα ψευδές σχόλιο για τα θαύματα των jabs.

Οι Times δεν μπορούν να εξετάσουν με ειλικρίνεια τα mRNA.

Σφαλίζει και την πιο ήπια κριτική τους με μέλι για το μεγαλείο τους. Υποψιάζομαι ότι αυτή η αποτυχία οφείλεται εν μέρει στο ότι οι ρεπόρτερ των Times γνωρίζουν ότι οι αναγνώστες τους θα φρικάρουν σε κάθε πρόταση ότι τα τρυπήματα έχουν προβλήματα.

Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε πραγματικές συνδέσεις είναι να διαβάσετε αναφορές περιπτώσεων και μελέτες από γιατρούς σε όλο τον κόσμο που έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά με κριτές.

Αυτά δείχνουν ότι τα mRNA προκαλούν καρδιαγγειακές και αυτοάνοσες κρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου και του διαβήτη τύπου 1. (Πρόσφατα, ιαπωνικά δεδομένα πρόσφεραν στοιχεία ότι τα mRNA μπορεί να συνδέονται με ορισμένους τύπους καρκίνου.)

Το πόσο συχνά τα τρυπήματα προκαλούν σοβαρά καρδιακά και αυτοάνοσα προβλήματα παραμένει ανοιχτό προς συζήτηση αλλά το γεγονός ότι τα προκαλούν έχει αποδειχθεί πέρα ​​από κάθε εύλογη αμφιβολία.

Η μυοκαρδίτιδα από mRNA εμβόλια Covid πιθανότατα σκότωσε εκατοντάδες υγιείς νεαρούς ενήλικες παγκοσμίως, σύμφωνα με μια νέα μελέτη

Η μυοκαρδίτιδα που προκαλείται από mRNA

Εμβολιασμοί κατά του Covid σκότωσαν 12 Νοτιοκορεάτες κάτω των 45 ετών, ανέφεραν Κορεάτες ερευνητές σε ένα έγγραφο-βόμβα. Σε οκτώ θανάτους, οι γιατροί δεν συνειδητοποίησαν αρχικά ότι η μυοκαρδίτιδα που προκλήθηκε από το εμβόλιο είχε σκοτώσει τα θύματα. Οι θάνατοι χαρακτηρίστηκαν γενικά ως «αιφνίδιοι καρδιακοί θάνατοι», αλλά οι αυτοψίες απέδειξαν τη σχέση, έγραψαν οι ερευνητές…

Η Mandavilli θα μπορούσε να είχε προσπαθήσει να εξετάσει συγκεκριμένους τραυματισμούς όπου η επιστημονική υποστήριξη για μια σύνδεση είναι ισχυρότερη.

Θα μπορούσε να είχε μιλήσει με γιατρούς και ερευνητές για πιθανούς μηχανισμούς δράσης. Για παράδειγμα, τα mRNA προκαλούν αυτοάνοσα προβλήματα σε μερικούς ανθρώπους επειδή ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα τόσο ισχυρά;

Αντί για έρευνα ή εξήγηση των επιστημονικών ερωτημάτων γύρω από τις παρενέργειες του mRNA, το άρθρο της Mandavilli έγινε μια ιστορία για το τι «πιστεύουν» μια χούφτα ασθενών και γιατί κανείς δεν θα τους «ακούσει».

Και έτσι οι Times δεν χρειάστηκε να πάρουν πραγματική θέση για τους πιθανούς κινδύνους των τρυπημάτων.

Το πιο δυνατό μέρος του κομματιού ήρθε όταν η Mandavilli εξήγησε τα προβλήματα με το ομοσπονδιακό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να αποζημιώσει τους Αμερικανούς για τραυματισμούς από εμβόλια Covid.

Όπως έγραψα τον Μάρτιο, ο ομοσπονδιακός νόμος ουσιαστικά εμποδίζει οποιονδήποτε να κάνει μήνυση για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ τραυματισμό που σχετίζεται με τους πυροβολισμούς, αναγκάζοντάς τον σε ένα διοικητικό πρόγραμμα που από την 1η Ιανουαρίου είχε πληρώσει συνολικά 11 αξιώσεις για τραυματισμούς από τρύπημα Covid, με περίπου 4.000 $ το καθένα .

Έτσι, σε μια φράση, η Mandavilli το έγραψε αυτό

«Το υποστελεχωμένο ταμείο αποζημίωσης της κυβέρνησης έχει πληρώσει τόσο λίγα επειδή αναγνωρίζει επίσημα λίγες παρενέργειες για τα εμβόλια Covid…»

Αλλά στο αμέσως επόμενο, πρόσθεσε ότι «οι υποστηρικτές των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων των ομοσπονδιακών αξιωματούχων, ανησυχούν ότι ακόμη και ένας ψίθυρος πιθανών παρενεργειών τροφοδοτεί την παραπληροφόρηση που διαδίδεται από ένα βιτριολικό κίνημα κατά των εμβολίων».

Αυτός είναι περισσότερο ο ορισμός του να κατηγορείς το θύμα.

Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι μείωσαν τους θανάτους από Covid το 2021, τα εμβόλια δεν έχουν αποδειχθεί ποτέ ότι μειώνουν τη θνησιμότητα από κάθε αιτία και κανείς δεν ισχυρίζεται ότι το κάνει. Ούτε μείωσαν ουσιαστικά την πορεία της επιδημίας του Covid.

Στα τέλη του 2021, αφού σχεδόν κάθε ενήλικας σε πλούσιες χώρες είχε λάβει τα mRNA – συμπεριλαμβανομένων δεκάδων εκατομμυρίων Αμερικανών που το έκαναν μόνο υπό ακραία πίεση – η επιδημία μαινόταν.

Οι ευρωπαϊκές χώρες και οι γαλάζιες πολιτείες οδηγήθηκαν ξανά στο lockdown. Μόνο η άφιξη της παραλλαγής Omicron, η οποία ήταν πιο μεταδοτική αλλά λιγότερο θανατηφόρα, τερμάτισε τον Covid ως κοινωνικό πρόβλημα.

Αντίθετα, τα φάρμακα απώλειας βάρους GLP-1, όπως το Ozempic, έχουν αποδειχθεί σε μεγάλες κλινικές δοκιμές όχι μόνο ότι μειώνουν την παχυσαρκία, αλλά μειώνουν τις καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά και ακόμη μειώνουν τη θνησιμότητα από κάθε αιτία. Και τα αντικαρκινικά φάρμακα «αναστολέας σημείων ελέγχου», κυρίως το Keytruda από τη Merck, βοήθησαν να δώσουν χρόνια ζωής σε πολλά άτομα με καρκίνο σε τελευταίο στάδιο (με εξαιρετικό κόστος).

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μετοχές της Merck -καθώς και της Eli Lilly και της Novo Nordisk, των εταιρειών που παράγουν τα φάρμακα GLP-1- εκτινάσσονται στα ύψη, ενώ η Pfizer βρίσκεται κοντά στο χαμηλό 10ετίας. Οι επενδυτές αναγνωρίζουν και ανταμείβουν τις εταιρείες για την παραγωγή πρωτοποριακών φαρμάκων, επειδή γνωρίζουν ότι οι ασφαλιστές και οι κυβερνήσεις θα τα πληρώσουν.

Τα mRNA κατέρρευσαν.

Είναι ισχυρά διεγερτικά του ανοσοποιητικού, αλλά στην πραγματικότητα δεν λειτουργούν ως εμβόλια. Δεν ήταν μια μακροπρόθεσμη λύση για τον Covid και εξακολουθούμε να μαθαίνουμε τις παρενέργειές τους. Γι’ αυτό κανείς δεν θέλει να τα πάρει πια, όσο κι αν τα πιέζουν η Pfizer και η Moderna και τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων.

Και όσο κι αν οι New York Times προσποιούνται το αντίθετο..

Ο Αlex Berenson, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Yale, με τους 374.000 ακολούθους πρώην συντάκτης των ΝΥΤ και βραβευμένος συγγραφέας με το βραβείο Edgar (AND #1 NEW YORK TIMES BEST SELLER) υπήρξε ο πρώτος που αμφισβήτησε τα εμβόλια της Pfizer για τον COVID-19. Θεωρήθηκε συνωμοσιολόγος και το Twitter του μπλόκαρε το λογαριασμό.

O Αlex Berenson μετά τις αποκαλύψεις που συγκλονίζουν τις ΗΠΑ για τη λογοκρισία που επέβαλε ο Λευκός Οίκος στο Facebook σχετικά με την προέλευση του ιού και τις παρενέργειες των εμβολίων θα γράψει>

ΕΠΕΙΓΟΝ> Οι προσπάθειες του Λευκού Οίκου να λογοκρίνουν τους σκεπτικιστές του εμβολίου Covid το 2021 ήταν στη πραγματικότητα ακόμη χειρότερες από ό,τι ήταν γνωστό στο παρελθόν
Τα στελέχη του Facebook πίστευαν ότι η εταιρεία είχε αναγκαστεί να αφαιρέσει δημοσιεύσεις που δεν έπρεπε. Στο επίκεντρο αυτών των αντισυνταγματικών προσπαθειών: ένας Andrew M. Slavitt (ανώτερος σύμβουλος του Biden).
Μέχρι τον Ιούλιο του 2021, η πίεση της κυβέρνησης Μπάιντεν να λογοκρίνει τους σκεπτικιστές του εμβολίου Covid είχε γίνει τόσο σκληρή, που τα στελέχη του Facebook πίστευαν ότι η διοίκηση ήθελε η εταιρεία να αφαιρέσει οποιοδήποτε «περιεχόμενο που παρέχει οποιεσδήποτε αρνητικές πληροφορίες ή απόψεις σχετικά με το εμβόλιο».

Και τα στελέχη του Facebook παραδέχτηκαν εσωτερικά ότι ο εκφοβισμός από τον Λευκό Οίκο είχε κάνει την εταιρεία να λογοκρίνει δημοσιεύσεις που θα έπρεπε να είχε επιτρέψει.

«Ήμασταν υπό πίεση από τη διοίκηση», έστειλε ένας υπάλληλος του Facebook στον Nick Clegg, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας, ο οποίος ρώτησε εσωτερικά γιατί η εταιρεία είχε λογοκρίνει τη θεωρία διαρροής του εργαστηρίου Covid. «Δεν έπρεπε να το είχαμε κάνει».

Τα έγγραφα του Facebook αποκαλύπτουν έναν Λευκό Οίκο που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις συνέπειες της First Amendment στην πρωτοφανή προσπάθεια να επιβάλει λογοκρισία στο Facebook.

Για μήνες, ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, με επικεφαλής τον Andy Slavitt, είχαν ζητήσει από την εταιρεία να αφαιρέσει δημοσιεύσεις που δεν τους άρεσαν, όπως δείχνουν τα email. Η πίεση αυξήθηκε περαιτέρω τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2021, καθώς τα εμβόλια mRNA απέτυχαν, οι λοιμώξεις από το Delta Covid επιταχύνθηκαν και ο Λευκός Οίκος άρχισε να εξετάζει πολύ διχαστικές εντολές εμβολίων.

Τα έγγραφα κυκλοφόρησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή από την επιτροπή του Κογκρέσου που ερευνά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να λογοκρίνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Facebook άργησε να παραδώσει τα έγγραφα, αλλά το έκανε αφού ο πρόεδρος της επιτροπής, εκπρόσωπος Jim Jordan απείλησε να κρατήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Mark Zuckerberg για περιφρόνηση του Κογκρέσου. Στη συνέχεια ο Jim Jordan τα δημοσίευσε στο Twitter σε δύο συνέχειες την Πέμπτη και την Παρασκευή.


(Μην τολμήσετε να αστειευτείτε για τα εμβόλια για τον Covid! Ο Λευκός Οίκος μας είπε ότι η Πρώτη Τροποποίηση δεν καλύπτει τα αστεία με τα εμβόλια Covid και θα το ξέρουν.)

Τα αρχεία δείχνουν επίσης ότι παρά τις ανησυχίες τους για την πίεση που αντιμετώπισαν για να λογοκρίνουν αληθείς πληροφορίες, τα στελέχη του Facebook ήθελαν να κρατήσουν τον Λευκό Οίκο χαρούμενο το καλοκαίρι του 2021.

Ο Nick Clegg, πρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων της εταιρείας (και πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βρετανίας), έστειλε email σε άλλα στελέχη ότι η Sheryl Sandberg -τότε η γενική διευθύντρια λειτουργίας του Facebook- ήθελε η εταιρεία «να δείξει ότι προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε στο Λευκό Οίκο.»

Εάν η εταιρεία (Facebook) δεν λυγίσει θα αντιμετωπίσει «παρατεταμένη και αυξανόμενη εχθρότητα» με τον Λευκό Οίκο σε μια εποχή που είχε «μεγαλύτερα ψάρια να τηγανίσει με την κυβέρνηση», έγραψε ο Nick Clegg. «Δεν φαίνεται καλό μέρος για εμάς».

Με άλλα λόγια, ένα ανώτερο στέλεχος του Facebook είπε ότι η εταιρεία μπορεί να υποχωρήσει σε αντισυνταγματικές απαιτήσεις λογοκρισίας επειδή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε άλλους μοχλούς σε αυτήν. Τελικά, το Facebook όντως άρπαξε την πίεση και αύξησε σημαντικά τη λογοκρισία και την καταστολή των σκεπτικιστικών αναρτήσεων για τα εμβόλια.

Ο Jordan ανέφερε τα έγγραφα ως “Αρχεία Facebook”, μια αναφορά στα “Αρχεία Twitter” – το εθελοντικό μερικό άνοιγμα των εσωτερικών εγγράφων του Twitter από τον Έλον Μασκ σε μια χούφτα δημοσιογράφων.

Αλλά τα νέα έγγραφα είναι αναμφισβήτητα πιο σημαντικά από οτιδήποτε στα Αρχεία Twitter, επειδή περιλαμβάνουν συζητήσεις από κορυφαίους αξιωματούχους του Facebook σχετικά με τις προσπάθειες λογοκρισίας του Λευκού Οίκου.

Ο Μusk δεν έχει κάνει παρόμοια έγγραφα από το ανώτατο διοικητικό κοινό του Twitter, αν και υπάρχουν. Οι ίδιοι οι δικηγόροι του Twitter αναφέρθηκαν σε αυτά τον Αύγουστο του 2022 ως μέρος του διακανονισμού Berenson εναντίον Twitter, της αγωγής μου κατά του Twitter για την απαγόρευσή μου τον Αύγουστο του 2021

 

Στο μεταξύ ο Elon Musk τον οποίο τα ρεπορτάζ της εποχής ήθελαν να αποκτά δίδυμα στα κρυφά, όσο περίμενε το δεύτερο παιδί του με τη Grime απάντησε με υπονοούμενο για τη μείωση του πληθυσμού της Γης.

Elon Musk> Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την κρίση υποπληθυσμού. Η κατάρρευση του ποσοστού γεννήσεων είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει ο πολιτισμός.

θα απαντούσε πριν λίγο με τιτιβισμά του ο πιο πλούσιος άνθρωπος στο κόσμο.

Τι έγραφε ο Berenson για τα εμβόλια COVID-19

Ο Αlex Berenson, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Yale, με τους 374.000 ακολούθους πρώην συντάκτης των ΝΥΤ και βραβευμένος συγγραφέας με το βραβείο Edgar (AND #1 NEW YORK TIMES BEST SELLER) υπήρξε ο πρώτος που αμφισβήτησε τα εμβόλια της Pfizer για τον COVID-19.

Θεωρήθηκε συνωμοσιολόγος και το Twitter πριν περάσει στα χέρια του Musk του μπλόκαρε το λογαριασμό.

Ο Alex Berenson γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1973 και μεγάλωσε στο Englewood του N.J. Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Yale το 1994 με πτυχία στην ιστορία και τα οικονομικά, εντάχθηκε στην Denver Post ως ρεπόρτερ. Το 1996, έγινε ένας από τους πρώτους εργαζόμενους στο TheStreet.com, τον πρωτοποριακό ιστότοπο οικονομικών ειδήσεων.

Το 1999, εντάχθηκε στους New York Times. Στους Times, κάλυψε τα πάντα, από τη βιομηχανία φαρμάκων μέχρι τον τυφώνα Κατρίνα. Το 2003 και το 2004, υπηρέτησε δύο θητείες ως ανταποκριτής στο Ιράκ, μια εμπειρία που τον οδήγησε να γράψει το The Faithful Spy, το ντεμπούτο του στο μυθιστόρημα, το οποίο κέρδισε το βραβείο Edgar από τους Mystery Writers of America για το καλύτερο πρώτο μυθιστόρημα. Έφυγε από τους Times το 2010 για να αφοσιωθεί στη συγγραφή μυθοπλασίας. Αλλά οι συζητήσεις με τη σύζυγό του τον οδήγησαν να αρχίσει να ερευνά την επιστήμη γύρω από την κάνναβη και τις ψυχικές ασθένειες, ένα έργο που έγινε το βιβλίο Tell Your Children, που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 2019.

Τώρα έχει γράψει δώδεκα μυθιστορήματα John Wells και δύο non-fiction books, το The Number και το Tell Your Children. Ο Alex ζει στην Hudson Valley με τη σύζυγό του, Dr. Jacqueline Berenson, ιατροδικαστική ψυχίατρο, και τα παιδιά τους.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις του Alex Berenson για τα εμβόλια

Σε έναν ορθολογικό κόσμο, το επιστημονικό και ιατρικό κατεστημένο θα είχε αφήσει προ πολλού πίσω κάθε προπαγάνδα υπέρ του mRNA. Τα εμβόλια απέτυχαν. Ήταν ένα (ημι-)ευγενές πείραμα, αλλά απέτυχαν. Η απόδειξη γεμίζει νοσοκομεία και νεκροτομεία από το Τελ Αβίβ έως το Εδιμβούργο.

Αντίθετα, οι ερευνητές θα προσπαθούσαν απεγνωσμένα να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια:

1. Η αρχική αντιγονική αμαρτία θα ρέει πιο βαθιά με τη φυσική ανοσία από τη νόσηση σε σχέση με τα εμβόλια; Με άλλα λόγια, οι εμβολιασμοί που παράγουν υπερφυσικά επίπεδα αντισωμάτων στην αρχική -και πλέον ανενεργή- πρωτεΐνη ακίδας οδηγούν σε βαθύτερη αποτύπωση σε σχέση με τη φυσική ανοσολογική απόκριση που προκαλείται από τη νόσηση; Εάν ναι, ποιος μπορεί να είναι ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος αυτής της «επιδεινωμένης» αποτύπωσης;

2. Τι σημαίνει, αν μη τι άλλο, η σχεδόν πλήρης αποτυχία των εμβολίων στην παραγωγή Τ-κυττάρων CD8+ για την ανάπτυξη μακροχρόνιας ανοσίας σε σχέση με τις επαναμολύνσεις, καθώς εξαπλώνεται ο Sars-Cov-2;

3. Γιατί αυξήθηκαν τόσο πολύ οι μη-covid θάνατοι το περασμένο φθινόπωρο στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την αύξηση να είναι μεγαλύτερη σε άτομα κάτω των 50 ετών που διατρέχουν χαμηλό κίνδυνο από Covid; Γιατί από τότε έχουν υποχωρήσει; Γιατί αυξήθηκαν τόσο πολύ οι θάνατοι ειδικά από καρδιαγγειακά νοσήματα;

4. Έχει αυξηθεί η συχνότητα των μυελοειδών ή λεμφικών καρκίνων τον τελευταίο χρόνο; Πόσο συχνά συμβαίνουν περιπτώσεις όπως αυτή στο Βέλγιο; Οι περιπτώσεις σοβαρής λεμφαδενοπάθειας που μερικές φορές ακολουθούν τους εμβολιασμούς ενέχουν μακροπρόθεσμο κίνδυνο ή υποχωρούν με τον καιρό;

5. ΠΗΓΗ: Frontiers in Medicine: Pathology

6. Τι γίνεται με τη συχνότητα των αυτοάνοσων διαταραχών; Υπάρχουν ενδείξεις μακροχρόνιας δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος μετά από εμβολιασμούς;

7. ΠΗΓΗ: Αυτοάνοσα νοσήματα που εμφανίζονται για πρώτη φορά μετά τον εμβολιασμό κατά της COVID-19

8. Τι πρόσφερε, αν συνέβη αυτό, η προστασία από τη σοβαρή μόλυνση και τον θάνατο από την Covid και τι προσφέρουν στην πραγματικότητα τα εμβόλια mRNA ΑΦΟΥ οι θάνατοι προσδιορίζονται σε ηλικιωμένους, με πολλά επικείμενα νοσήματα; Πώς μειώνεται αυτή η προστασία (στους ηλικιωμένους) με την πάροδο του χρόνου; Πώς άλλαξε την κατάσταση η Omicron;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ BONUS για τη CIA: γιατί η Κίνα έχει αποφύγει εντελώς τη χρήση εμβολίων mRNA;

Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι χρειάζονται τις απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις.

Γιατί κανείς από αυτούς που είναι στην εξουσία δεν φαίνεται να βιάζεται να τους ρωτήσει (τους επιστήμονες).

Όταν οι πολίτες καταλάβουν ότι έχουν εξαπατηθεί η αντίδρασή τους θα είναι τρομακτική. Η Wall Street είναι πολλά πράγματα, αλλά δεν είναι χαζή. Η σύγκριση με τα δάνεια Ninja

Θυμάστε τα δάνεια NINJA; Τα NINJA αντιπροσώπευαν το «Χωρίς εισόδημα, καμία δουλειά / περιουσιακά στοιχεία». Στα μισά της δεκαετίας, όταν οι τράπεζες και όχι οι ρυθμιστικές αρχές ήταν αυτές που τρελαίνονταν και έβαζαν φωτιά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με δωρεάν χρήματα, όλοι τρέχαμε.
Θυμάμαι να ακούω διαφημίσεις με αυτά το 2006 και το 2007 και σκεφτόμουν ότι επρόκειτο για δολώματα. Δεν είναι δυνατόν να μπορείς να μπεις στο Your Friendly MegaBank και να βγεις με μερικές εκατοντάδες ευρώ για ένα σπίτι χωρίς καμία απόδειξη ότι έχεις καν δουλειά! Η δουλειά θα έπρεπε να ήταν το βασικό. Αλλά μπορούσες. Και οι άνθρωποι το έκαναν. Πολλοί άνθρωποι.

Βέβαια, μέσα σε αυτή την τρέλα υπήρχε κάτι βασικό. Οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών δεν είχαν καταρρεύσει ποτέ σε εθνικό επίπεδο και μάλιστα ταυτόχρονα, τουλάχιστον από την εποχή της Ύφεσης. Επομένως, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκαναν οι τράπεζες και οι δημιουργοί στεγαστικών δανείων κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ.

Ως εκ τούτου, σε εθνική βάση, η εξασφάλιση, τα σπίτια δηλαδή, στα οποία βασίζονται τα στεγαστικά δάνεια, θα ήταν πάντα εντάξει, ακόμα κι αν οι δανειολήπτες δεν μπορούσαν να τα αποπληρώσουν. Οι δανειστές έπρεπε απλώς να βρίσκονται σε διαφορετικές αγορές για να προστατεύονται γεωγραφικά. Εξάλλου, όλοι οι τραπεζίτες μεταπωλούσαν τα δάνεια και ξεφορτώνονταν τον κίνδυνο. Πληρωνόντουσαν εκ των προτέρων, είτε τα δάνεια είχαν αποπληρωθεί είτε όχι.

Ήταν μια πολύ καλή επιχείρηση.

Μέχρι που πήγε άσχημα.

«Πώς χρεοκόπησες;» ρώτησε ο Bill.

«Με δύο τρόπους», είπε ο Mike. «Σταδιακά και μετά ξαφνικά».

Θυμόσαστε το 2008. Ήσασταν εκεί!

Μέσα σε λίγους μήνες, οι μεγάλες τράπεζες έγιναν τα πιο μισητά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η απελπισία να τις κατηγορήσουμε ήταν τόσο βαθιά που όλοι φαινόταν να συμφωνούμε συλλογικά ότι τα θύματα ήταν οι δανειολήπτες. Δηλαδή, οι άνθρωποι που είχαν πάρει τα χρήματα δεν είχαν καμία ευθύνη για την υπογραφή αυτών των δανείων, πολύ περισσότερο για την αποπληρωμή τους.

Προφανώς, αυτή η διατύπωση ήταν απλοϊκή. Πολλοί από τους NINJA και παρόμοιους δανειολήπτες αναμφίβολα κατάλαβαν το παιχνίδι που έπαιζαν. Ήλπιζαν να αγοράσουν και να ζήσουν σε σπίτια που δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά.

Πλέον, δεν είχε καμία σημασία. Είχαν χάσει. Τέλος πάντων, δεν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε κακούς τα εκατομμύρια απλούς ανθρώπους. Οπότε, εστιάσαμε την οργή μας στους μεγιστάνες της Wall Street που είχαν καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα και είχαν βγάλει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάμε γρήγορα στο 2022.

Αυτή τη φορά ο μύθος του πραγματικά αθώου θύματος δεν είναι μύθος.

Οι εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν λάβει εμβόλια mRNA/LNP και DNA/AAV Covid-19 δεν είχαν πραγματική ιδέα τι έπαιρναν.

Το έκαναν μετά από παρότρυνση των φαρμακευτικών εταιριών και των υγειονομικών αρχών, οι οποίες τους είπαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσουν τους εαυτούς και τις οικογένειές τους και ότι θα τερματίσουν την επιδημία της Covid.Οι δηλώσεις ήταν δημόσιες. Πολλές είναι σχετικά πρόσφατες. Δεν μπορούν να σβηστούν από τη μνήμη, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά θέλει κάποιος να προσπαθήσει.

Κάθε μία από αυτές τις δηλώσεις έχει αποδειχθεί λανθασμένη (τόσο λάθος που οι εταιρείες, που διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο νομικό κίνδυνο από τις αρχές δημόσιας υγείας) που δεν προσπαθούν πλέον καν να τις υπερασπιστούν.

Δείτε τι είπε ο Albert Bourla, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στο CNBC:

«Η ελπίδα είναι ότι θα πετύχουμε κάτι που θα παρέχει πολύ καλύτερη προστασία, ιδιαίτερα από λοιμώξεις, επειδή η προστασία από νοσηλεία και σοβαρές ασθένειες είναι εύλογη αυτή τη στιγμή με τα τρέχοντα εμβόλια, αρκεί να κάνετε, ας πούμε, την τρίτη δόση».

Διαβάστε αυτές τις λέξεις πολύ προσεκτικά.

Η προστασία από τη «σοβαρή ασθένεια» είναι «εύλογη αυτή τη στιγμή» για άτομα που έχουν λάβει «τρίτη δόση» του εμβολίου Pfizer.

Αφήστε στην άκρη το γεγονός ότι ακόμη και αυτές οι λέξεις είναι στην καλύτερη περίπτωση μια αισιόδοξη ερμηνεία των σημερινών δεδομένων.

Αφήστε κατά μέρος το γεγονός ότι η Pfizer ΠΟΤΕ δεν συνέκρινε ένα σχήμα εμβολίου τριών δόσεων με ένα εικονικό φάρμακο σε κλινική δοκιμή.

Αφήστε στην άκρη το γεγονός ότι το «εύλογο τώρα» υποδηλώνει ότι οποιαδήποτε επίδραση τρίτης δόσης δεν θα διαρκέσει. Κάτι που συμβαίνει ήδη στο Ισραήλ όπου συντρίβεται και η 4η δόση λόγω αναποτελεσματικότητας.

Στην αναποτελεσματικότητα προσθέστε και την επικινδυνότητα για τις βλάβες που προκαλούν στον ανοσοποιητικό. Ακόμη και ο ανυπόληπτος ΕΜΑ επιχειρεί να μαζέψει το τραχανά.

Αυτό που σας λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer είναι ότι ΑΝ ΛΑΒΑΤΕ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΥΣΙ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ.

Ακόμη και «κατά της νοσηλείας και της σοβαρής ασθένειας».

Πρέπει να «έχετε κάνει, ας πούμε, την τρίτη δόση» για προστασία από αυτές.

Δεν το είπα εγώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer το είπε. (Και ανυπομονώ να δω τους δικηγόρους του Twitter να προσπαθούν να το εξηγήσουν όταν υπερασπίζονται την πέμπτη δόση).

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει ακόμα το πόσο εγκλωβισμένοι είναι.

Αλλά θα συμβεί.

Οι σκληροί αριθμοί είναι αμείλικτοι. Στο Ontario, για παράδειγμα, το 76% των νοσηλευόμενων ατόμων και το 56% εκείνων που βρίσκονται σε εντατικές θεραπείες είναι πλέον εμβολιασμένοι. Τόσο οι αριθμοί όσο και τα ποσοστά έχουν εκτοξευθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Τα δεδομένα εκτός Ευρώπης είναι παρόμοια. Ο μόνος λόγος που τα αμερικανικά δεδομένα φαίνονται διαφορετικά είναι ότι δεν μπορούμε να δούμε τους πρωτογενείς αριθμούς.

Αντίθετα, οι υγειονομικές αρχές παρέχουν ανούσιες προσαρμοσμένες αναλογίες ποσοστών (προσαρμοσμένες στην ηλικία των εμβολιασμένων ατόμων, αλλά ΟΧΙ για τις μολύνσεις χρηστών εμβολίων χωρίς νοσήματα). Επιπλέον, τα αμερικανικά νοσοκομεία αναφέρουν τους ανθρώπους ως μη εμβολιασμένους όταν η κατάσταση του εμβολιασμού τους είναι «άγνωστη», παραμορφώνοντας περαιτέρω τις αναλογίες.

Αλλά εσείς μπορείτε ακόμα να εμπιστεύεστε τον Albert Bourla: Η προστασία του εμβολίου έναντι σοβαρών καταστάσεων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και πέφτει πολύ πιο γρήγορα έναντι της παραλλαγής Omicron.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος.

Η άλλη πλευρά είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες. Δεν γνωρίζουμε πόσο πιο άσχημες θα είναι αυτές μετά από μία τρίτη δόση, πολύ περισσότερο μετά από μία τέταρτη ή πέμπτη ή περισσότερες δόσεις. (Πώς θα μπορούσαμε άλλωστε; Θυμηθείτε, οι εταιρείες δεν έλεγξαν τρεις δόσεις έναντι εικονικών φαρμάκων).

Αλλά τα δεδομένα για τη μυοκαρδίτιδα από την τρίτη λήψη φαίνονται άσχημα. Και η αύξηση των θανάτων από κάθε αιτία σε όλη την Ευρώπη τους τελευταίους μήνες δεν μπορεί να αγνοηθεί, ακόμη κι αν οι υγειονομικές αρχές το αγνοούν.

Υποψιάζομαι ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι στις εταιρείες γνωρίζουν όλο και περισσότερο την πιθανή κρίση της επαναλαμβανόμενης δόσης. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που ο Bourla είπε επίσης στη συνέντευξη του στο CNBC, «Δεν ξέρω αν υπάρχει ανάγκη για τέταρτη ενίσχυση».

Τι; Στην ίδια συνέντευξη, όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer προειδοποίησε τους ανθρώπους να μην περιμένουν μακροχρόνια προστασία από μια τρίτη δόση («λογικό αυτή τη στιγμή») αποστασιοποιήθηκε επίσης από την περίπτωση περισσότερων δόσεων;

Αντιθέτως, ο Bourla μίλησε για το Paxlovid, το νέο φάρμακο αντιικής θεραπείας των 530 $ της εταιρείας του. «Εδώ στοχεύουν οι περισσότερες προσπάθειες της κυβέρνησης».

Στην πραγματικότητα, το Paxlovid δεν είναι ουσιαστικά διαθέσιμο αυτήν τη στιγμή. Η Pfizer έχει υποσχεθεί 120 εκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως το 2022, αλλά πριν από 10 ημέρες, μόνο 180.000 ήταν διαθέσιμες.

Ποιο είναι λοιπόν το παιχνίδι του Bourla; Δεν θέλει να πουλήσει όσα περισσότερα εμβόλια μπορεί;

Μάλλον όχι. Ειδικά όχι όταν έχει κάθε λόγο να σπρώξει το χάπι που δυνητικά μπορεί να είναι τεράστιας αξίας (530 x 120 εκατομμύρια $ = 62 δισεκατομμύρια $. Και αυτή τη φορά η Pfizer δεν θα χρειαστεί να τα μοιραστεί με τη BioNTech).

Πιο σημαντικό για τον Bourla, είναι ο πραγματικός κίνδυνος για την Pfizer -και γι’ αυτόν- προέρχεται από τις παρενέργειες. Οι άνθρωποι θα οργιστούν όταν καταλάβουν ότι έχουν εξαπατηθεί κάνοντας εμβόλια που δεν είχαν αποτέλεσμα.

Εδώ ο τίτλος θα μπορούσε να είναι Χαμένοι Στα Εμβόλια.

Μπορεί όμως να υπάρχουν παρενέργειες. Οι άνθρωποι θα γίνουν έξαλλοι όταν συνειδητοποιήσουν ότι έχουν εξαπατηθεί να κάνουν εμβόλια που δεν λειτούργησαν και δυνητικά έβλαψαν τους ίδιους, τους γονείς τους ή τα παιδιά τους.

Σε αντίθεση με την BioNTech και τη Moderna, η Pfizer δεν έχει κολλήσει με τα mRNA. Είναι μια φαρμακευτική εταιρεία αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δραστηριοποιείται ενεργά στην αγορά εμβολίων προκειμένου να αγοράζει πολλές έρευνες. Επιπλέον, τώρα έχει και το Paxlovid.

(Οι μεγάλοι επενδυτές τα έχουν καταλάβει όλα αυτά, παρεμπιπτόντως. Οι μετοχές της BioNTech και της Moderna έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 50% από την κορύφωση της φρενίτιδας των εμβολίων τον Αύγουστο, ενώ η Pfizer έχει σημειώσει άνοδο 20%, κοντά στο υψηλό της όλων των εποχών. Η Wall Street είναι πολλά πράγματα, αλλά δεν είναι χαζή).

Έτσι, η συνετή κίνηση για τον Albert Bourla, Διδάκτωρ Κτηνιατρικής, PhD., είναι να αρχίσει να μειώνει τις προσδοκίες για τα εμβόλια, να καθυστερήσει να τρέξει περισσότερες ενισχυτικές δόσεις και να ελπίζει ότι η Omicron θα κάνει όλη τη δουλειά για εκείνον. Το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι πιθανότατα ότι οι αρχές δημόσιας υγείας είναι πολύ πιο ανόητες από αυτόν και συνεχίζουν να πιέζουν για ενισχυτικές δόσεις.

Θα ήθελα πολύ να μάθω τι τους λέει η Pfizer ιδιωτικά. Θα υποθέσω όμως ότι δεν θα είναι μέσω email.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK