kourdistoportocali.comNews DeskSOUTH CAROLINA> Νομοσχέδιο καθιστά παράνομο το ερώτημα της κατάστασης εμβολιασμού

Breaking news

SOUTH CAROLINA> Νομοσχέδιο καθιστά παράνομο το ερώτημα της κατάστασης εμβολιασμού

«Είμαι ο εργοδότης σου και σε ρώτησα αν είσαι έγκυος. Δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο»

Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές στη Νότια Καρολίνα εισήγαγαν προς ψήφιση νομοθεσία που καθιστά παράνομο για τους εργοδότες να ρωτούν εργαζομένους για την κατάσταση εμβολιασμού τους κατά του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι πρόκειται για ιδιωτικές ιατρικές πληροφορίες.

Ο συντάκτης του νομοσχεδίου ανέφερε ότι η νομοθεσία είναι απαραίτητη επειδή τα μη εμβολιασμένα άτομα υφίστανται συνέπειες στην αγορά. «Έχουμε ανθρώπους στη Νότια Καρολίνα που χάνουν τις δουλειές τους επειδή πρέπει να αναφέρουν στον εργοδότη τους ότι δεν έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε στο Fox News Digital ο εκπρόσωπος του νομοσχεδίου, Mike Burns. «Έχουμε επίσης ανθρώπους, των οποίων τα ασφάλιστρα εντάσσονται σε διαφορετική κατηγορία. Χρεώνουν έως και 100 $ επιπλέον την εβδομάδα περισσότερο τους μη εμβολιασμένους από τα εμβολιασμένα άτομα. Είναι απολύτως τρελό να κάνεις κάτι τέτοιο».

Η νομοθεσία, H. 4848, εισήχθη στις 20 Ιανουαρίου και είναι σε αναμονή προς ψήφιση. Το νομοσχέδιο καθιστά ποινικό αδίκημα για οποιονδήποτε εργοδότη, επιχείρηση, μη κερδοσκοπικό ή δημόσιο φορέα ρωτά για την κατάσταση εμβολιασμού κάποιου για την COVID-19.

Ο Burns είπε ότι το να ρωτάει κάποιος για την κατάσταση του εμβολιασμού ενός άλλου είναι πλέον εκτός ορίων και είναι ακριβώς σαν να ρωτάς μια γυναίκα για την κατάσταση της εγκυμοσύνης της.

«Είμαι ο εργοδότης σου και σε ρώτησα αν είσαι έγκυος. Δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο», ανέφερε ο Burns συγκεκριμένα στο Fox News Digital. «Δεν μπορώ να σε ρωτήσω αν σκέφτεσαι να μείνεις έγκυος. Δεν μπορώ να σε ρωτήσω αν έχεις ΣΜΝ ή HIV. Δεν μπορώ να κάνω καμία από αυτές τις ιδιωτικές ιατρικές ερωτήσεις. Αλλά έως τώρα ήταν εντάξει να απολύσεις ανθρώπους επειδή δεν έκαναν το εμβόλιο, το οποίο έχει εγκριθεί μόνο για επείγουσα χρήση. Αυτό είναι γελοίο».

Ο Burns εισήγαγε τη νομοθεσία μαζί με τους εκπροσώπους των Ρεπουμπλικάνων, Patrick Haddon, Steven Long, Bill Chumley, Sandy McGarry και Vic Dabney. Η νομοθεσία καθιστά την αίτηση του καθεστώτος εμβολιασμού εργαζομένων πλημμέλημα, που επιφέρει πρόστιμο έως και 14.000 $ ή/και ένα χρόνο φυλάκιση.

Κι όλα αυτά, ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε πρόσφατα την ομοσπονδιακή εντολή εμβολίου ή rapid test της κυβέρνησης Biden σε εργοδότες με περισσότερους από 100 υπαλλήλους. Η νομοθεσία, εάν θεσπιστεί, θα εμποδίσει τους εργοδότες της Νότιας Καρολίνας να εφαρμόσουν εθελοντικά τις απαιτήσεις υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Ωστόσο, ο Burns αναγνώρισε ότι η νομοθεσία έχει λίγες πιθανότητες να γίνει νόμος αφού μόνο «περίπου το 5% όλων των νομοσχεδίων» που κατατίθενται γίνονται νόμοι. Ωστόσο, είπε ότι ήθελε να αναλάβει δράση γιατί «οι άνθρωποι αγωνιούν και αγχώνονται αρκετά από αυτές τις εντολές».

Πάνω από το 80% όλων των ατόμων ηλικίας 5 ετών και άνω στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Τα ποσοστά εμβολιασμού στη Νότια Καρολίνα είναι χαμηλότερα από τον εθνικό μέσο όρο, με περίπου το 62% όλων των επιλέξιμων κατοίκων να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Νότιας Καρολίνας.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο κ. Ιωάννης Βαληνάκης αμφισβήτησε αποφασιστικά τα αποτελέσματα του ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη. Μένει να φανεί εάν το έπραξε για λογαριασμό τρίτου
Kevin Barry> Πρώην ομοσπονδιακός δικηγόρος στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αποδίδει την Ισπανική Γρίπη σε Πείραμα ενός εμβολίου σε Αμερικανούς στρατιώτες το 1918-1919
Karel Komarek> Τεράστια προσφορά στη δημόσια υγεία και τα παιδιά μας
Paul Krugman> Η κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων έχει ξανασυμβεί. Αλλά σήμερα είναι διαφορετικά
Η Κατερίνα Βελλίδη δεν έκανε τίποτε διαφορετικό από τους λοιπούς Έλληνες εκδότες που διάγουν βίο νεόπλουτων με τα λεφτά των τραπεζών
Jeffrey David Sachs> Ο Αμερικανός οικονομολόγος και ακαδημαϊκός παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία για την εργαστηριακή προέλευση του Covid-19
Το Politico αναλύει τα ανταλλάγματα που ζητά ο Erdogan από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ
SiC> Πως ένα “μαγικό υλικό” από εργαστήριο της Tesla θα αλλάξει την παγκόσμια οικονομία
Νew York Times_Thomas L. Friedman> Ας πούμε επιτέλους την αλήθεια για την πράσινη ενέργεια και τα ορυκτά καύσιμα
ΙΣΡΑΗΛ> Τα εμβόλια δεν φτιάχτηκαν για την αντιμετώπιση της COVID-19. Το 80% των σοβαρών κρουσμάτων είναι 3 φορές εμβολιασμένοι. Καθηγητής παγώνει το υπουργικό συμβούλιο. Πατέντα εμβολίου του 2016 της Moderna έχει κοινή ακολουθία με τον ιό COVID
[EVENT 201] ΝEW YORK, OCTOBER 18, 2019> Oι διαβολικές συμπτώσεις μίας Άσκησης Πανδημίας με τη Πραγματική Πανδημία!
H Ιστορία επαναλαμβάνεται είτε σαν φάρσα, είτε σαν τραγωδία ενώ εσύ ανεβάζεις insta stories