kourdistoportocali.comNews DeskNew York Times-Forbes> Το εμβόλιο της J.&J μόλις 33% αποτελεσματικό στη μετάλλαξη Delta. Διαφωνεί ο Ηλίας Μόσιαλος

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

New York Times-Forbes> Το εμβόλιο της J.&J μόλις 33% αποτελεσματικό στη μετάλλαξη Delta. Διαφωνεί ο Ηλίας Μόσιαλος

Σύγχυση και αγωνία στους πολίτες του κόσμου

Το εμβόλιο Covid της J.&J. είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικό έναντι των παραλλαγών Delta και Lambda σε σχέση με τον αρχικό ιό, σύμφωνα με νέα μελέτη. Το εύρημα έρχεται σε αντίθεση με εκείνα από μικρότερες μελέτες που δημοσιεύθηκαν από την εταιρεία.
Η μελέτη συνάδει με τις παρατηρήσεις ότι μια εφάπαξ δόση του εμβολίου AstraZeneca δείχνει μόνο περίπου 33% αποτελεσματικότητα έναντι της παραλλαγής Delta. Οι ειδικοί (!) λένε ότι όλα τα εμβόλια φαίνεται να λειτουργούν καλύτερα όταν χορηγούνται σε δύο δόσεις.
Νέα μελέτη από μία ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης προκαλεί ακόμη περισσότερη σύγχυση.

Τα σχετικά ρεπορτάζ των New York Times  και Forbes αναφέρουν ότι ενώ το εμβόλιο της  J&J έχει αποτελεσματικότητα 66% έναντι στο αρχικό στέλεχος του ιού στη περίπτωση της Delta η αποτελεσματικότητά του βουτάει περίπου στο 33% όσο και η αποετλεσματικότητα μίας δόσης ΑstraZeneca έναντι της μετάλλαξης Delta.

Η μελέτη, η οποία δεν έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους, βασίστηκε σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε δείγματα αίματος που προέρχονταν από άτομα που έλαβαν τα τρία εμβόλια κοροναϊού εγκεκριμένα για χρήση στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους New York Times, τα ευρήματα συνάδουν με προηγούμενες κριτικές για την απόδοση του εμβολίου AstraZeneca μιας δόσης έναντι της παραλλαγής Delta, η οποία βρήκε ποσοστό αποτελεσματικότητας περίπου 33%.

Οι κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου J&J ήταν περίπου 66% έναντι του αρχικού στελέχους του κοροναϊού.

Ο διευθυντής του CDC, Δρ. Rochelle Walensky, δήλωσε την Τρίτη ότι η παραλλαγή Delta αποτελεί πλέον το 83% όλων των περιπτώσεων Covid στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι συγγραφείς της μελέτης πρότειναν ότι οι παραλήπτες J&J ενδέχεται να χρειάζονται ενισχυτικές βολές για καλύτερη προστασία έναντι της παραλλαγής Delta, αλλά οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας δεν προτείνουν ενισχυτές για κανένα εμβόλιο αυτή τη στιγμή.

Το εμβόλιο Johnson & Johnson είχε πολλές αναφορές προβλημάτων από τότε που έλαβε έγκριση τον Φεβρουάριο.

Τον Απρίλιο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρότεινε μια παύση 10 ημερών για τους εμβολιασμούς Johnson & Johnson, ενώ διερεύνησε συνδέσμους με ένα σοβαρό πρόβλημα πήξης του αίματος. Ένα άλλο πρόβλημα προέκυψε νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν αναφέρθηκε ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο νευρολογικής διαταραχής που ονομάζεται σύνδρομο Guillain-Barre. Οι περιπτώσεις τόσο του συνδρόμου Guillain-Barre όσο και της πήξης του αίματος μετά το εμβόλιο J&J ήταν εξαιρετικά σπάνιες, αλλά τα ζητήματα ήταν αρκετά για να μειώσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εμβόλιο σε σύγκριση με τις άλλες λήψεις που είναι διαθέσιμες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτά λοιπόν υποστηρίζει η νέα μελέτη και καλά θα κάνουν οι αναγνώστες του Κουρδιστού Πορτοκαλιού να λάβουν υπόψη τους και τον ανταγωνισμό των εταιριών εμβολίων.

 

Ο Ηλίας Μόσιαλος τώρα από την άλλη είναι θερμός θιασώτης του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Γράφει λοιπόν στη σχετική ανάλυσή του>

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson προσφέρει ισχυρή ανοσοπροστασια απέναντι στις μεταλλάξεις δέλτα, έψιλον και κάππα
Αναφέρθηκα πρόσφατα στα δεδομένα που έχουμε για την ισχυρή κυτταρική ανοσοπροστασία που μας παρέχουν τα mRNA εμβόλια. Πολλοί αναρωτιούνται για το αν έχουμε αντίστοιχα στοιχεία για την προστασία που μας παρέχουν τα εμβόλια ιικού φορέα, όπως δηλαδή της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.
Τι νεότερα έχουμε για την προστασία από αυτού του τύπου τα εμβόλια;
Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου (DOI: 10.1056/NEJMc2108829), αναλύονται τα αποτελέσματα της ανοσοαπόκρισης 20 συμμετεχόντων που έλαβαν μία ή δύο δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson. Αξιολογήθηκε η ανοσοαπόκριση σε 10 συμμετέχοντες που είχαν λάβει μόνο μία δόση (8 μήνες μετά τον εμβολιασμό τους), και σε 10 συμμετέχοντες που είχαν λάβει 2 δόσεις (6 μήνες μετά την δεύτερη δόση).

Η μελέτη αναφέρει πως διαπιστώθηκαν πολύ ικανοποιητικές αποκρίσεις έναντι όλων των στελεχών του κορωνοϊού που ανέλυσαν: δηλαδή έναντι του αρχικού στελέχους που είχε ανιχνευθεί στην Κίνα, έναντι της πρώτης παραλλαγής (D614G) που κυριάρχησε στην Ευρώπη την άνοιξη του 2020, αλλά και των παραλλαγών Άλφα, Βήτα, Γάμμα, Δέλτα, Έψιλον και Κάππα.
Επιπλέον, η μελέτη έδειξε πως το εμβόλιο της Johnson & Johnson προκάλεσε ισχυρές (χυμική και κυτταρική ανοσοαπόκριση) για τουλάχιστον 8 μήνες μετά την ανοσοποίηση μέσω της πρώτης δόσης του εμβολίου. Επιπλέον, παρατηρήθηκε μια επέκταση του εύρους των εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι των παραλλαγών του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, συμπεριλαμβανομένης και της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα.
Η προστασία λοιπόν και του εμβολίου της Johnson & Johnson 8 μήνες μετά τον εμβολιασμό με μία δόση, παραμένει υψηλή. Θεωρώ πως πολύ σύντομα θα έχουμε αντίστοιχα ενθαρρυντικές δημοσιεύσεις και για το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο βασίζεται σε παρόμοιο μηχανισμό ανοσοποίησης.
Αυτού του είδους τα αποτελέσματα υποστηρίζουν περαιτέρω τη χρήση των εμβολίων για την καταπολέμηση της πανδημίας. Αναμένουμε, λογικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες και από τους ερευνητές του Ηνωμένου Βασιλείου, επιβεβαίωση των ενθαρρυντικών εργαστηριακών αποτελεσμάτων από κλινικά δεδομένα.
Ευτυχώς, όπως βλέπουμε, τα υπάρχοντα εμβόλια έχουν υψηλή αποτελεσματικότητα και μας προστατεύουν ακόμα έναντι των παραλλαγών. Δυστυχώς, δεν ξέρουμε για πόσο καιρό θα ισχύει αυτό. Ξέρουμε όμως πως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων σε άλλες χώρες δεν έχει πρόσβαση στα εμβόλια και θα ήθελε να ήταν στη θέση μας.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Η κωλοτούμπα του επιστημονικού Lancet για την Εργαστηριακή προέλευση του ιού και οι ποινικές ευθύνες ενός πιθανού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας
Ραγδαίες πολιτικές, δικαστικές και ιατρικές εξελίξεις στο Ισραήλ μετά το διαφαινόμενο φιάσκο των εμβολίων και τη τρομακτική συγκάλυψη της προέλευσης του ιού
Aμηχανία στο Ισραήλ που έχει εμβολιάσει ήδη 3 εκατ. με 3η δόση μετά την απόφαση της Αμερικανικής FDA να μην εγκρίνει τη μαζική χορήγησή της
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Από την επόμενη εβδομάδα στους ασθενείς το κοκτέιλ αντισωμάτων Ronapreve
Στροφή 180 μοιρών και για το Lancet> Στηρίζει νέα επιστολή επιστημόνων που θεωρούν ως πιθανή την εργαστηριακή προέλευση του κορωνοϊού
Πάνω από 3 εκατ. Ισραηλινοί που έκαναν τη 3η δόση αγωνιούν μετά την απόφαση της Αμερικανικής FDA
Γιατί οι διανομείς δεν πρέπει να πληρώνονται αλλά να πληρώνουν για την απόκτηση της εμπειρίας
ΕΚΤΑΚΤΟ-ΒΟΜΒΑ> Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ αρνήθηκε τη μαζική χορήγηση της 3ης δόσης!
Σημαντική μελέτη> Ο κορωνοϊός εξελίσσεται ταχύτατα στο να μεταδίδεται ευκολότερα μέσω του αέρα
Kάτι συμβαίνει στον πλανήτη> Το FOXnews καταγγέλει “τη μεγαλύτερη συγκάλυψη στην ανθρώπινη Ιστορία” από τα μεγάλα Αμερικανικά ΜΜΕ τα οποία έθαψαν τη μελέτη-βόμβα των Ρεπουμπλικάνων που απεκάλυψε ότι η COVID κυκλοφορούσε στη Wuhan από τον Σεπτέμβριο του 2019
Πέθανε από κοροναιό γνωστός γιατρός της Καβάλας πλήρως εμβολιασμένος