kourdistoportocali.comNews DeskΝέα μετεκλογική δημοσκόπηση της Kapa Reasearch δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 18%!

Τσίπρας τέλος, η ώρα της Αχτσιόγλου;

Νέα μετεκλογική δημοσκόπηση της Kapa Reasearch δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 18%!

Τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ συγκεντρώνουν ένα ποσοστό κοντά στο 20%

Επτά κόμματα μπαίνουν στη Βουλή, σύμφωνα με την έρευνα της Κάπα Research η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 22-23 Μαΐου, δηλαδή αμέσως μετά τις εκλογές.
Η μέτρηση της Κάπα Reasearch στον απόηχο των εκλογών απαντά πού οφείλεται η σαρωτική επικράτηση της ΝΔ, σε τι προσβλέπει ο κόσμος από εκείνη αλλά και τι πρέπει να γίνει στον χώρο της Κεντροαριστεράς και δίνει μία πρώτη εκτίμηση για τις δεύτερες εκλογές οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου.
Το γεγονός αυτό και μόνο κάνει επιτακτική την ανάγκη αλλαγής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και διαδοχή στην ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα από την Έφη Αχτσιόγλου.
Σε διαφορετική περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς διάλυση.
Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ συγκεντρώνουν ένα ποσοστό κοντά στο 20% και σε περίπτωση που ενώσουν δυνάμεις θα μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη.
Πρόσωπα που θα μπορούσαν να έχουν ενωτικό ρόλο εδώ είναι ο καθηγητής Κωνσταντίνος Βαθιώτης αλλά και ο Δημήτρης Καζάκης.
Kωνσταντίνος Βαθιώτης

Δημήτρης Καζάκης

Στο μεταξύ σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η πολιτική elite του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ένα πράγματι ενδιαφέρον πρόσωπο ως διάδοχο του Αλεξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος.

Πρόκειται για την αμείλικτη Εφη Αχτσιόγου το όνομα της οποίας περίτεχνα υπέδειξε ο mogul του real estate Δημήτρης Παπαδημούλης.

O Παπαδημούλης μέλος του βαθέως κράτους της ευρωπαικής γραφειοκρατικής ιεραρχίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή την ήττα-σοκ, ενισχύοντας τη συλλογικότητα και τη συνοχή του και επενδύοντας στο μέλλον. Πρέπει να αξιοποιήσουμε δίπλα στον Τσίπρα, στελέχη της νέας γενιάς που ανέδειξε η λαϊκή ψήφος, όπως η Αχτσιόγλου, ο Χαρίτσης, ο Ηλιόπουλος…

Ο tycoon του real estate Έλληνας αριστερός έκανε τη σωστή υπόδειξη.

Η Εφη εκτός των άλλων είναι vegan και άυπνη καθώς είναι αφοσιωμένη στο μεγάλωμα του παιδιού της, όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή της.

“Μου προέκυψε ως επιθυμία να γίνω μάνα αλλά το τι σημαίνει επιθυμία το έζησα από τη στιγμή που το βίωσα και μετά. Είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση και κάτι που η κοινωνία ασκεί μεγάλη πίεση στις μητέρες σήμερα. Πρέπει να αφήνουμε τις γυναίκες να κάνουν η κάθε μια τις επιλογές της” πρόσθεσε.


 

Όταν έγινα υπουργός, το πιο δύσκολο πράγμα να καταλάβω και να διαχειριστώ ήταν η σχέση με τα media. Ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο από πάρα πολλούς δημοσιογράφους και ξαφνικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι σου μιλάνε σαν να σε ξέρουν από πάντα. Και λες: “μισό, λεπτό, δεν ξέρω ποιοι είστε”. Μιλάς και σου μιλάνε πάρα πολύ φιλικά και την επόμενη μέρα μπορεί να δεις στις εφημερίδες κάτι πάρα πολύ αρνητικό” δήλωσε.

“Το πρώτο ψευδές δημοσίευμα που διάβασα όταν έγινα υπουργός ήταν ότι είχα κάποια σχέση με τον κύριο Κατρούγκαλο. Αδυνατούσαν να αποδεχτούν ότι μια γυναίκα νεαρής ηλικίας μπορεί να αναλάβει κάτι τέτοιο. Και πρόσφατα γράφτηκε ότι πήγα καλά στις εσωκομματικές -υποτιθέμενες- εκλογές επειδή είμαι η σύζυγός του γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλου. Έμαθα από την αρχή που έγινα υπουργός να τα βάζω λίγο στην άκρη αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν με στεναχωρούν”

Έφη Αχτσιόγλου

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γιαννιτσά, 04/01/1985
Επάγγελμα:
Δικηγόρος.
Σπουδές:
Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μεταπτυχιακές σπουδές στο δημόσιο δίκαιο και στις πολιτικές επιστήμες και διδακτορική διατριβή στο εργατικό δίκαιο. Το 2015 αναγορεύτηκε διδάκτορας νομικής με τιμητική διάκριση.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Βουλευτής Επικρατείας, ΣΥΡΙΖΑ,

Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων

Μέλος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος που συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Διετέλεσε Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2019.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Πάμε τώρα να δούμε την έρευνα της Κάπα Research η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 22-23 Μαΐου, δηλαδή αμέσως μετά τις εκλογές.

Στην πρόθεση ψήφου για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, αποτυπώνεται επτακομματική Βουλή. Η ΝΔ συγκεντρώνει 38,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 18% ενώ το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 13,3% ενώ μπαίνουν στη Βουλή Πλεύση Ελευθερίας και ΝΙΚΗ, αντιθέτως μένει εκτός το ΜέΡΑ25. Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 7,8%.

  • ΝΔ: 38,1%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 18%
  • ΠΑΣΟΚ: 13,3%
  • ΚΚΕ: 6,6%
  • Ελληνική Λύση 4,2%
  • ΝΙΚΗ 3,2%
  • Πλεύση: 3,6%
  • ΜέΡα25: 1,8%
  • Άλλο κόμμα: 3,4%
  • Αδιευκρίνιστη ψήφος: 7,8%

Tσίπρας τέλος;

Λόγια, εκθέσεις (των όποιων) ιδεών του. Βουτηγμένος στην ασάφεια.

Έχασε με 20 μονάδες. Δεν αμφισβήτησε το αποτέλεσμα, πράγμα που σημαίνει ότι αποδέχεται την ανεπάρκεια του κόμματός του και του ίδιου προσωπικά.

Ολα αυτά τα χρόνια υπηρέτησε με την ίδια προθυμία την ίδια κυβερνητική ατζέντα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ενίοτε καυγάδιζε μαζί του στη Βουλή με το επιχείρημα ότι ο Κυριάκος δεν ήταν τόσο πρόθυμος στην εφαρμογή της ατζέντας.

Δεν διαπιστώσαμε ουδεμία διαφοροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τις διαρκείς επιθέσεις στη Mαρέβα ενώ ο κόσμος εκεί έξω βίωνε ένα φλεγόμενο τοπίο.

Μετά από τη συντριβή του αντί να δώσει μία έκτακτη συνέντευξη τύπου στη διάρκεια της οποίας να παραθέσει τις θέσεις του στα μείζονα όπως είναι το θανάσιμο χρέος της χώρας και η διαχείρισή του για παράδειγμα, όπως είναι η απουσία πραγματικού φιλικού περιβάλλοντος για τις επενδύσεις με εξαίρεση το real estate-όπως ακριβώς το περιέγραψε και ο Κώστας Σημίτης, όπως είναι η οδυνηρή και “ανεξήγητη” μείωση του ελληνικού πληθυσμού, οι ξαφνικοί θάνατοι, όπως είναι οι αντεθνικές θέσεις του κόμματός του ενάντια στις γεωτρήσεις, όπως είναι το μίσος του Σύριζα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και πάει λέγοντας, δεν ακούσαμε τις θέσεις του κ. Τσίπρα για την πληθυσμιακή αλλοίωση της Ευρώπης, την επίθεση που δέχεται η δυτική οικογένεια, την επίθεση που δέχονται τα σχολεία, κλπ.

Μετά από 20 μονάδες συντριβής ακούσαμε τα συνήθη λόγια του αέρα και κάτι μας λέει πως τον βολεύει ο ρόλος του μονίμου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ένα είδος Κουτσούμπα) και εάν με τη βοήθεια του λογισμικού της Τεχνητής Νοημοσύνης του οξυδερκούς Κυριάκου Πιερρακάκη, τον βολέψουν με ένα ποσοστό 28-29% την Κυριακή 25 Ιουνίου θα πέσει εκ νέου στη πλουμιστή χειμερία νάρκη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άσε τους άλλους να πεθάνουν-από τη γνωστή ταινία.

Aποτέλεσμα να χάσει ακόμη και στο χωριό του>

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK