kourdistoportocali.comNews DeskO Ισραηλινός Πρωθυπουργός Naftali Bennett είναι ένας billionaire από το χώρο της Τεχνολογίας που αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των mRNA εμβολίων και μοιάζει να δικαιώνεται. Ιδού γιατί...

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

O Ισραηλινός Πρωθυπουργός Naftali Bennett είναι ένας billionaire από το χώρο της Τεχνολογίας που αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των mRNA εμβολίων και μοιάζει να δικαιώνεται. Ιδού γιατί…

Στην Ευρώπη βλέπουμε αύξηση σε πολλά μέρη όπου ο περισσότερος πληθυσμός έχει ήδη εμβολιαστεί. Ταυτόχρονα, οι 15 λιγότερο εμβολιασμένες χώρες δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα

Ποιος είναι ο ηγέτης που τόλμησε να αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα των mRNA εμβολίων της Pfizer κι αυτό όταν η παγκόσμια διεθνής κοινότητα έχει στραμμένα τα βλέμματα πάνω του;

By Τhe Clockwork Orange Times Team

Περιμέναμε ότι τα εμβόλια της Pfizer θα είναι πιο αποτελεσματικά απέναντι στη μετάλλαξη Delta. Δυστυχώς δεν είναι…,

Δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ.

-Από μόνα τους δεν αρκούν να αντιμετωπίσουν την πανδημία…

Την ίδια στιγμή από τους 61 νοσηλευόμενους στα Νοσοκομεία του Ισραήλ σε σοβαρή κατάσταση οι 37 είναι πλήρως εμβολιασθέντες και οι 24 ανεμβολίαστοι.

Ποιος είναι ο ηγέτης που τόλμησε να κάνει κάτι τέτοιο όταν οι υπόλοιποι ηγέτες του πλανήτη δέχονται χωρίς ενστάσεις την αποτελεσματικότητά τους. Και γιατί μοιάζει να δικαιώνεται;

Οι περισσότεροι Ισραηλινοί πρωθυπουργοί προέρχονται από τον δημόσιο τομέα ή τον στρατό.

Ο Νaftali Bennett είναι ο πρώτος που εισήλθε στην πολιτική από τον κόσμο της τεχνολογίας.

Απολυόμενος από τον στρατό το 1999, ίδρυσε την εταιρεία καταπολέμησης της διαφθοράς και της απάτης Cyota, η οποία εξαγοράστηκε από την εταιρεία ασφαλείας RSA το 2005 έναντι 145 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οκτώ χρόνια αργότερα, ως επενδυτής και διευθύνων σύμβουλος της Soluto, την οδήγησε σε άλλη μία εξαγορά – αυτή τη φορά αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτά μπορεί να ακούγονται σαν μικρά ποσά σήμερα, ωστόσο αφορούσαν την εποχή πριν το Ισραήλ χαρακτηριστεί διεθνώς ως η “χώρα των start-up”. Αν είχε παραμείνει στον κλάδο των επιχειρήσεων, ορισμένοι στον τομέα της τεχνολογίας του Ισραήλ πιστεύουν ότι σήμερα θα ήταν ένας από τους πλουσιότερους Ισραηλινούς.

Γιόρταζε ακόμα την πολιτική του νίκη όταν μαθεύτηκε ότι η Payoneer, ισραηλινή εταιρεία στην οποία ο Βennett ήταν πρώιμος επενδυτής, συγχωνεύθηκε με μια αμερικανική εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού (SPAC) και θα εισαχθεί στο Nasdaq με αποτίμηση 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το Forbes Israel εκτιμά ότι το μερίδιο του Bennett θα του αποφέρει 5 εκατομμύρια δολάρια. Ειδήμονες ισχυρίζονται ωστόσο ότι θα μπορούσε να του αποφέρει πολύ περισσότερα.

Είναι σχεδόν σίγουρα ο πλουσιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας. Ωστόσο τα χρήματα, για τον Βennett, ήταν μέσο για την επίτευξη του σκοπού του. Το όνειρό του ήταν να γίνει πρωθυπουργός. Έχοντας επιτύχει αυτόν τον στόχο, το ερώτημα είναι: τι θα πράξει ως ηγέτης της χώρας;

Προφανώς και δεν θα απολαμβάνει την σχεδόν απεριόριστη δύναμη του πρώην αφεντικού του – και πλέον άσπονδου πολιτικού εχθρού του – Νetanyahu.

Ο Βennett θα ηγηθεί μιας κυβέρνησης στην οποία το κόμμα του, Yemina, είναι μόνον η πέμπτη σε μέγεθος πολιτική δύναμη του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο τελευταίος, ο οποίος αποτελείται από οκτώ κόμματα όλου του ιδεολογικού φάσματος, δεν θα είναι ικανός για πρωτοβουλίες εξωτερικής πολιτικής μακράς πνοής. Οι στόχοι εξωτερικής πολιτικής του Βennett θα επικεντρωθούν, όπως και όλων των Ισραηλινών πρωθυπουργών, στη σχέση του Ισραήλ με τις ΗΠΑ. Εδώ διαθέτει κάποια πλεονεκτήματα. Μιλά την αμερικανική πολιτική “διάλεκτο” (παραιτήθηκε από την αμερικανική υπηκοότητα το 2013, όταν εξελέγη στην Κνεσέτ). Είναι εφηβικά γοητευτικός όταν το θέλει, ανεπιτήδευτος και ρεαλιστικός όταν είναι απαραίτητο.

Ο Βennett θα αναπτύξει αυτές τις δεξιότητές του για να δημιουργήσει φίλους εντός του κυρίαρχου, αντιΝετανιάχου ρεύματος του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, την ίδια στιγμή που θα εργάζεται για τη βελτίωση και την επέκταση της πυρηνικής συμφωνίας που διαπραγματεύονται οι ΗΠΑ με το Ιράν υπέρ των συμφερόντων του Ισραήλ (ισχυρότερες επιθεωρήσεις, όρια στους βαλλιστικούς πυραύλους και περιορισμοί στην υποστήριξη του Ιράν σε τρομοκρατικές ομάδες) και θα προσπαθεί να δώσει ώθηση στην μετακίνηση της διπλωματικής θέσης της Ουάσινγκτον υπέρ των δύο κρατών στο έδαφος της Παλαιστίνης προς την κατεύθυνση του ειρηνευτικού σχεδίου που εισήγαγε η κυβέρνηση Τραμπ.

Θα διατηρήσει δεσμούς με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ και τους ευαγγελικούς Σιωνιστές, ενώ θα γοητεύει τους φιλελεύθερους εβραίους ηγέτες με την ανεκτική και όχι ιδιαίτερα θρησκευτικά ορθόδοξη στάση του. Πέρα από αυτό, ο κύριος στόχος του θα είναι να διατηρήσει καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ χωρίς να παρασυρθεί σε διαμάχες με την Κίνα και τη Ρωσία.

Ολόκληρη η καμπάνια του επικεντρώθηκε στην αποφυγή πέμπτων συναπτών βουλευτικών εκλογών στη χώρα του, οπότε το πώς θα προτεραιοποιήσει τους διάφορους τομείς πολιτικής είναι ένα ανοικτό ερώτημα.

Στο εσωτερικό, η επιτυχία του Βennett θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητά του να καταλαγιάσει την οδυνηρά τεταμένη πολιτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει ο Νetanyahu, να διατηρήσει τους ετερόκλιτους υπουργούς του στο ίδιο μήκος κύματος με τον ίδιο, να επιτύχει την μετα-Covid ευημερία και να προωθήσει μεταρρυθμίσεις στο νομικό σύστημα, στο πεδίο της κοινωνικής πρόνοιας και στις ψηφιακές υποδομές (αρκετά παράδοξα, η “χώρα των start up” έχει μία από τις πιο αργές ταχύτητες διαδικτύου στον κόσμο).

Ο Βennett αυτοανακηρύσσεται πιστός στο δικαίωμα του Ισραήλ στην κυριαρχία σε ολόκληρη την Ιερουσαλήμ, καθώς και στο σύνολο της Δυτικής Όχθης, στην οποία η ισραηλινή κυβέρνηση αναφέρεται με το Βιβλικό της όνομα, Ιουδαία και Σαμάρεια. Όμως, δεδομένης της ευρύτητας της κυβέρνησής του και της μικρής του δύναμης εντός της, το ζήτημα παραμένει ανοικτό.

Mπορεί να έχει ένα Βιβλικό όραμα, ωστόσο διαθέτει και την διορατικότητα ενός επενδυτή του κλάδου της τεχνολογίας. Ως υπουργός Παιδείας σε προηγούμενη κυβέρνηση του Νετανιάχου, αύξησε σημαντικά τον αριθμό των μαθητών λυκείου που κατευθύνονταν σε σπουδές στα μαθηματικά και τη φυσική.
Είναι επίσης ένθερμος οπαδός της δύναμης της αγοράς. Σε μια συνέντευξη του 2013, ανέφερε ως πρότυπο την απάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους του νεότερου στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. “Είπε στους ανθρώπους να βγουν και να ψωνίσουν”, υπενθύμισε ο Bennett “Πολύ πατριωτικό”.

Φυσικά, ο Μπους κήρυξε επίσης πόλεμο εναντίον του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Ο Βennett, ο οποίος υπηρέτησε ως αξιωματικός σε επίλεκτη μονάδα των ενόπλων δυνάμεων, δεν είναι “περιστέρι της ειρήνης”. Εάν το Ισραήλ δεχθεί ξανά επίθεση από τη Χαμάς, θα απαντήσει με σκληρότητα. Η εθνική ασφάλεια είναι το μοναδικό ζήτημα για το οποίο θα έχει την πλήρη υποστήριξη ολόκληρου του συνασπισμού του, καθώς και της αντιπολίτευσης του Likud.


Εκτός από πόλεμο, θα δυσκολευτεί να κάνει πολλά πράγματα στα δύο χρόνια της θητείας του ως επικεφαλής της κυβέρνησης, αλλά και να διατηρήσει τον συνασπισμό του ενιαίο για τόσο μεγάλο διάστημα.

“Ο Βennett είναι έξυπνος και αποφασιστικός”, λέει ο Roy Katz, οικοδεσπότης της καθημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής “Free Market”, “ωστόσο θα έχει σχετικά μικρή ισχύ. Αυτό που διαθέτει στην πραγματικότητα είναι η ευκαιρία να αλλάξει το εθνικό κλίμα. Και αυτό είναι κάτι που το Ισραήλ χρειάζεται όσο τίποτε άλλο αυτή τη στιγμή”.

Αντιγράφουμε από τον ΖeroHedge> Ο Δρ Robert Malone, πρωτοπόρος στον τομέα των εμβολίων mRNA, μοιράστηκε ένα ιογενές νήμα Twitter την Παρασκευή, το οποίο παρουσιάζει μια ανησυχητική τάση: Oι πιο εμβολιασμένες χώρες στον κόσμο αντιμετωπίζουν αύξηση των περιπτώσεων COVID-19, ενώ οι λιγότερο εμβολιασμένες χώρες δεν αντιμετωπίζουν αντίστοιχη αύξηση.

Κάτι πραγματικά περίεργο συμβαίνει:

Στην Ευρώπη βλέπουμε αύξηση σε πολλά μέρη όπου ο περισσότερος πληθυσμός έχει ήδη εμβολιαστεί.

Ταυτόχρονα, οι 15 λιγότερο εμβολιασμένες χώρες δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.

Σε κάποιο σημείο, η άρνηση αυτού του προβλήματος θα γίνει επώδυνη
“Αυτό με ανησυχεί αρκετά”, έγραψε στο Twitter ο Malone, ενσωματώνοντας το μακρύ νήμα που γράφτηκε από τον χρήστη Twitter @holmenkollin (Corona Realism) μέσω της εφαρμογής “thread reader”.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!
ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Μια βραδιά στο Leverkusen χτύπησαν οι μυστικές υπηρεσίες;
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
ΙΣΡΑΗΛ ΕΚΤΑΚΤΟ> Μόλις στο 80% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών