kourdistoportocali.comNews DeskMykonos [-80%]. Όταν λύγισε ο ελληνικός τουρισμός!

Αποκλειστικό ρεπορτάζ και Εικόνες

Mykonos [-80%]. Όταν λύγισε ο ελληνικός τουρισμός!

Η κυβέρνηση δημιούργησε τις συνθήκες για ξαφνικό θάνατο του καλοκαιριού στις 20 Αυγούστου 2020

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι σε απευθείας μετάδοση από τη Μύκονο, εδώ όπου χτυπάει η καρδιά του Ελληνικού Τουρισμού, σας μεταδίδει χωρίς παραμορφωτικά φίλτρα το μεγάλο ΚΡΑΧ.

Γράφει ο Βασίλης Μπόνιος

Μέρες τώρα μιλάμε με τους πρωταγωνιστές της απόλυτου ελληνικού τουριστικού προορισμού και αποφασίσαμε να σας μεταφέρουμε με τον μοναδικό τρόπο που το κάνει το Κουρδιστό Πορτοκάλι τα γεγονότα αλλά και τις ευθύνες των εμπλεκομένων την ημέρα που ο πρωθυπουργός επέλεξε αντί να προχωρήσει σε έναν τολμηρό ανασχηματισμό ή ακόμη και πρόωρες εκλογές να αυξήσει το ήδη πολυμελές κυβερνητικό σχήμα με θεωρητικούς και όχι πρόσωπα της αγοράς και της δράσης σαν κι αυτή που θα ακολουθήσει στη συνέχεια του κειμένου.

Hδη στο Νησί των Ανέμων η απογοήτευση από τους επιτηδευματίες του νησιού είναι διάχυτη και δεν έχουν άδικο οι άνθρωποι.

-Με πληγώνει καθώς να προσγειώνονται στο νησί αυτά τα μικρά αεροπλάνα της Ολυμπιακής. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πολύς κόσμος που να θέλει να έλθει στο νησί. Στο μεταξύ μαθαίνω ότι κι άλλες αεροπορικές εταιρίες ενημερώνουν τους ταξιδιώτες ότι πρόκειται να σταματήσουν πιο σύντομα απ΄ότι υπολόγιζαν τις πτήσεις τους.

Μιλάμε με τον κ. Νίκο Δακτυλίδη, τον επιχειρηματία του beach bar στο Αγράρι. Έναν επιχειρηματία ο οποίος σέβεται και αγαπάει το νησί αλλά και εκείνους από τους τουρίστες που το σέβονται εξίσου.

Είναι αλήθεια ότι για κάποια χρόνια στο νησί είχε χαθεί κάθε μέτρο. Υπήρξαν τουρίστες  που το βεβήλωσαν, όπως υπήρξαν και επιχειρηματίες που αισχροκέρδησαν πάνω στους τουρίστες και σε βάρος του νησιού…Φέτος το χειμώνα φοβάμαι ότι πολύς κόσμος θα ανακαλύψει την αξία του γαιδάρου…Για τόση φτώχια μιλάμε…

Κάπως έτσι αρχίζει το ρεπορτάζ που διαβάζεται.

Απέναντι από το Αεροδρόμιο δεσπόζει η ιστορία ενός ανθρώπου που είχε πάθος για τη δουλειά του και τη τύχη να γνωρίσει μία σπουδαία σύντροφο.

Τη σύζυγό του το όνομα της οποίας έδωσε και στη σπουδαία επιχείρησή του, την αλυσίδα super market Flora. Mιλάμε για τον Γιάννη Κονταράτο που έχει φύγει από τη ζωή αφήνοντας πίσω μία επιχείρηση την οποία πλέον τρέχει ο γιος του κ. Τάσος Κονταράτος με την ίδια ταπεινότητα, ζήλο, τόλμη και αποφασιστικότητα κάτω από το άγρυπνο μάτι της μητέρας του, της κ. Φλόρα Κονταράτου.

Γι΄αυτή τη σπουδαία επιχείρηση θα μιλήσουμε σε νέα μας ανάρτηση.

Αυτό όμως που θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε είναι ότι οι αλυσίδες τροφίμων στη Μύκονο έχουν σύμφωνα  με το ρεπορτάζ του Κουρδιστού Πορτοκαλιού μία πτώση που κυμαίνεται από 75 έως 85%. Μιλάμε για τρομακτική πτώση στα τρόφιμα ενώ οι ουρές που έβλεπες τα προηγούμενα χρόνια πλέον δείχνουν σαν φαντασίωση.

Εκεί όμως που χάνεται η μπάλα είναι με την ψυχαγωγία και τη διακέδαση.

Η απαγόρευση των ορθίων στα club και η επιβολή της μάσκας στους κλειστούς χώρους κάνει πράγματι πολύ δύσκολη τη διασκέδαση αλλά και αφαιρεί το μεγαλύτερο κίνητρο για ένα τουρίστα να επισκεφθεί ένα νησί σαν τη Μύκονο.

Η οδηγία για την απαγόρευση των ορθίων στα club στο διάστημα 3-9 Αυγούστου δείχνει την απουσία επικοινωνίας του εμπνευστή της με την πραγματικότητα.

Πως είναι δυνατόν να απαγορεύσεις τους όρθιους πελάτες στα club όταν σε όλα τα μυκονιάτικα σοκάκια οι θαμώνες στέκονται όρθιοι έξω από τα καταστήματα της ψυχαγωγίας;

Δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε ανθρώπους να κάθονται όρθιοι στο δρόμο.

Την ίδια στιγμή οι επιχειρηματίες της Μυκόνου είναι αγανακτισμένοι από τις διαρκείς εφόδους των αστυνομικών για έλεγχο στις επιχειρήσεις τους για το εάν τηρούνται τα μέτρα.

Πάμε λοιπόν στα μέτρα και τον λάθος σχεδιασμό τους. Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν έκαναν αυτό που υποδεικνύει η απλή λογική.

Να φωνάξουν δηλαδή εκπροσώπους των ιδιοκτητών εστιατορίων, club, super markets, ξενοδοχείων και να τους ρωτήσουν τι μέτρα θα πρότειναν οι ίδιοι μια και εκείνοι γνωρίζουν περισσότερα από το πως κινούνται οι πελάτες μέσα στους χώρους τους.

Αυτό δεν έγινε. Αντίθετα οι θεωρητικοί της εκάστοτε κυβέρνησης εξαγγέλουν μέτρα μέσα από τη γυάλα της Αθήνας με τη λογική αμολάω μία παπάρα και άσε τους άλλους να τρέχουν.

Την αγωνία τους για την τύχη των επιχειρήσεων της εστίασης μας εξέφρασαν σχεδόν όλοι οι επιχειρηματίες του νησιού με τους οποίους ήλθαμε σε επαφή.

Οι περισσότεροι θεωρούν την 20η Αυγούστου ημερομηνία αυλαίας της θερινής σεζόν μια και τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν-μάλλον στο πόδι- προκάλεσαν απογοήτευση σε όσους επρόκειτο να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα ενώ περιόρισαν τον χρόνο παραμονής όσων βρίσκονται ήδη εδώ.

Με απλά λόγια η κυβέρνηση δημιούργησε τις συνθήκες για ξαφνικό θάνατο του καλοκαιριού στις 20 Αυγούστου 2020.

Στο μεταξύ γνωστές αλυσίδες ξενοδοχείων στη Μύκονο αποφάσισαν για το φετινό καλοκαίρι να μην μπουν καν στη διαδικασία να ανοίξουν ενώ οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό εκτιμούν ότι θα χρειαστεί να περάσουν 3-4 χρόνια για να επανέλθει ο ελληνικός τουρισμός στα επίπεδα του 2019.

2020>Καλοκαίρι στη Μύκονο

[ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ο θρυλικός Jimmy’s στη χώρα της Μυκόνου. Τα σουβλάκια του μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Συνιστά ψυχραμία και δύναμη.

Μικρή ουρά για την είσοδο στο εστιατόριο INTERNI. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες δεν μπορούσαν να καθήσουν πάνω από 80 θαμώνες.

Η όμορφη Καλλιόπη στη πόρτα του ΚOURSAROS

 Εικόνες από το μοναδικό MAMALOUKA του Γιώργου και της Πόπης

Στιγμιότυπα από το Αglio e Olio του Στέλιου με τα φοβερά γλυκά του (κάτω) και τις νεαρές Ιταλίδες να γιορτάζουν εδώ τα γενέθλιά τους

        

Ένα έργο τέχνης το μικρό DELI  του κ. Βασίλη (δεξιά στη  εικόνα) στη χώρα. Στη φωτογραφία με τον Κώστα Μαστοράκη της LIASTIS (κέντρο) και τον επιχειρηματία Βαγγέλη Συρίγο.

Ο κ. Βασίλης με το mini market στη Λάκα της Μυκόνου. Δεν χάνει με τίποτε το χιούμορ του.

Η απαγόρευση των ορθίων στα club δεν άφησε αλώβητο τον περίφημο SCORPIOS. Στην εικόνα η είσοδος του club την τελευταία Κυριακή πριν τις νέες οδηγίες.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK