kourdistoportocali.comNews DeskΜετά τον tycoon του real estate Παπαδημούλη στηρίζει την Αχτσιόγλου και ο Ξανθός. Οργή στην αυλή του Μαρμαρωμένου Βασιλιά

Breaking News

Μετά τον tycoon του real estate Παπαδημούλη στηρίζει την Αχτσιόγλου και ο Ξανθός. Οργή στην αυλή του Μαρμαρωμένου Βασιλιά

-Νομίζω ότι όλα θα τεθούν στο τραπέζι

Mατά τον mogul του real estate Δημήτρη Παπαδημούλη και ο πρώην Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός βρήκε το θάρρος να αμφισβητήσει τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά της Κουμουνδούρου. Ερωτηθείς στο Πρώτο Πρόγραμμα εάν στις εσωκομματικές συζητήσεις μετά και τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας, απάντησε «νομίζω ότι όλα θα τεθούν στο τραπέζι».

By Ιan Ford

Πιο συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Ξανθός, σημείωσε ότι δεν μπορεί να συζητηθεί τώρα ποιες θα είναι οι κινήσεις που θα κάνει το κόμμα μακροπρόθεσμα, καθώς απαιτείται μια απόσταση από την συγκυρία, όπως και να έχει ολοκληρωθεί ο εκλογικός κύκλος με την διενέργεια και των επόμενων εκλογών, της 25ης Ιουνίου, ωστόσο είπε χαρακτηριστικά «πιστεύω ότι μετά από ένα τέτοιο αρνητικό αποτέλεσμα κανείς δεν μπορεί να πει ότι “αυτό είναι ένα θέμα ταμπού, δεν το συζητάω”».

Μετά από απαίτηση εκατομμυρίων τηλεθεατών επαναλαμβάνουμε τη παρέμβαση υπέρ της αμείλικτης Eφης Αχτσιόγλου του tycoon του real estate Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Η πρόκληση για εμάς είναι για τον ένα μήνα μέχρι τις εκλογές, με τον Τσίπρα επικεφαλής και βγάζοντας πιο μπροστά και νέα στελέχη, που διακρίθηκαν στις κάλπες αυτές, τις πολύ δύσκολες για εμάς όπως η Έφη Αχτσιόγλου, όπως ο Αλέξης Χαρίτσης, όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος, που πρώτευσαν με πολύ μεγάλο αριθμό σταυρών στις περιφέρειές τους, να οργανώσουμε τη δική μας ανασυγκρότηση με μεγαλύτερη πολιτική και προγραμματική σαφήνεια για το σχέδιο που θέλουμε για την Ελλάδα και για την ατζέντα της αντιπολίτευσής μας» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης στο Action 24. Επιπλέον, ο Ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι πρέπει «να διδαχτούμε από τα λάθη μας και να διοργανώσουμε την ανασύνταξή μας»

Ο Ανδρέας Ξανθός τώρα είναι γιατρός Μικροβιολόγος και μέχρι την εκλογή του στη Βουλή, εργαζόταν ως γιατρός του ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας Περάματος και στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Είναι βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υπήρξε για πολλά χρόνια Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Συμμετείχε ενεργά στην ίδρυση του Εθελοντικού Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Ρέθυμνο το 2008. Υπήρξε αναπληρωτής Υπουργός Υγείας από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2015 και Υπουργός Υγείας από το Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Ιούλιο 2019.

Όπως αντιλαμβάνεσθε μετά την τοποθέτηση Ξανθού είναι θέμα χρόνου να αισθανθεί εκ νέου αηδία η κ. Ρένα Δούρου.

H υπόδειξη του mogul του real estate Δημήτρη Παπαδημούλη της Έφης Αχτσιόγλου ως διαδόχου του Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την ανάφλεξη της εύφλεκτης Ρένας Δούρου παρότι ο tycoon του real estate σ΄αυτή τη περίπτωση έχει δίκιο. Κάθε μέρα που ο Τσίπρας παραμένει στην εξουσία κάνει τον Ανδρου-λάκη να δείχνει Sir Winston Churchill και εάν δεν έμοιαζε με sir λόγω των blue blood γονιδίων του θα τους είχε πλακώσει όλους στα χαστούκια.

Ο tycoon Παπαδημούλης του οποίου η καριέρα θα μπορούσε να συνεχισθεί ως CEO στο Sotheby’s International Realty, προφανώς άγγιξε μία η περισσότερες ευαίσθητες χορδές της κ. Δούρου καθώς πρότεινε την Έφη Αχτσιόγλου ως διάδοχο του μπετοναρισμένου στην ηγεσία Αλέξη.

Μάλιστα όταν οι τολμητίες δημοσιογράφοι του Alpha Radio 989, Τάκης Χατζής και Γιώργος Ευγενίδης με καλεσμένη τη Ρένα Δούρου στην εκπομπή τους ανέφεραν την λέξη “Παπαδημούλης”, η Ρένα σκέφτηκε αμέσως το “αηδιαστικός” και εκστόμισε το εξής>

Για αυτό επανέρχομαι στις δηλώσεις του κ. Παπαδημούλη που στην καλύτερη περίπτωση είναι αηδιαστικές για να μην αποδώσω άλλα πολιτικά σχέδια.
Είναι ίσως η πρώτη φορά στη πολιτική ιστορία του τόπου που ο όρος “αηδιαστικός” που παραπέμπει σε ήπια έως άγρια διαστροφή και γενικότερα εμετικές καταστάσεις, αξιοποιείται στην πολιτική ορολογία αφήνοντας μάλιστα “δυστοπικές”αιχμές για τον ζάπλουτο tycoon του real estate.

Ήτο τέτοιο το βάθος της φλέβας που χτύπησαν οι καλοί δημοσιογράφοι εντός της ώστε στη συνέχεια η κ. Δούρου έδωσε ένα ρεσιτάλ ασυναρτησίας στη προσπάθειά της να υποστηρίξει τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά της Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει παρών στον αγώνα αυτό, και με τη δήλωσή του οριοθέτησε και την άμεση προοπτική. Έθεσε έναν στόχο, είπε να αποτρέψουμε έναν παντοδύναμο ηγεμόνα πρωθυπουργό και να προστατέψουμε την πρωταγωνιστική παρουσία της Αριστεράς στην πολιτική ζωή του τόπου. Αυτή τη στιγμή είναι ο αρχιστράτηγος όπου μπορεί αρκετά χαρακώματα αυτή τη στιγμή να τα έχει ανακαταλάβει ο αντίπαλος και ο εχθρός αλλα δεν ξέρω εγώ αρχιστράτηγο επειδή χάνει δύο (και όχι 20!) χαρακώματα να μην είναι στην επόμενη μάχη. Τη μάχη δεν τη δίνει κανένας ούτε με ημερομηνία λήξης.

Για την απόσταση ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ: Δεν πρέπει απλά να επιχειρήσουμε, αλλά να βιαστούμε και να συζητήσουμε την αιτία αυτής ήττας. Αύριο έχουμε Κεντρική Επιτροπή για να ξεκινήσει η ανάλυση των αιτιών. Δεν είναι μία μακάρι να ήταν μία , είναι αρκετές, να δούμε τη χαμηλή συσπείρωση του κόμματος, να δούμε την Ψήφο των νέων, την ψήφο μιας σειρά επαγγελματικών κατηγοριών, των κεντρώων ψηφοφόρων. Νομίζω αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και να μην είμαστε αυτές οι κουβέντες οι επιδερμικές που γίνονται ως επί τω πλείστων, αυτό είναι μόνο το ξεκίνημα μιας συζήτησης που θα πρέπει να κρατήσει.

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα ριζοσπαστικό κόμμα αριστερό ή θα είναι μια προοδευτική συμμαχία: Θέλω να σας θυμίσω ότι όταν είμασταν ακόμα στο 7%, μιλάγαμε για κυβερνησιμότητα. Δεν θα τα ξεχάσουμε όλα τώρα μετά το σοκ όπως είπε πολύ απλά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έχει υποχρέωση να παραμείνει ισχυρός, να είναι κορμός δημοκρατικής παράταξης και αυτός δεν είναι ένας ευσεβής μου προσωπικός πόθος αλλά πρέπει αυτή τη στιγμή να υπερασπιστούμε το δημόσιο σύστημα υγείας, τη δημόσια Παιδεία, τα εργασιακά δικαιώματα όσων έχει αφήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Άρα να ξεκαθαρίσουμε γιατί το βλέπω τώρα τρεις μέρες και γυροφέρνει ακόμα και από αρκετά μας μέλη και στελέχη που αισθάνονται αυτή τη στιγμή εν άμυνα. Εμείς δεν πάμε απλά να ισχυροποιήσουμε ένα ρόλο αντιπολίτευσης καλύτερο από το ΚΙΝΑΛ.

Από τότε που έχει αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία μιλάμε για κυβερνησιμότητα και μιλάμε ότι πρέπει να είμαστε κυβερνητική δύναμη. Το ότι η ταυτότητά μας είναι αριστερή , το ότι πολλοί σοσιαλδημοκράτες που δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στις προηγούμενες φάσεις και περιόδους του ΚΙΝΑΛ έχουν έρθει σε εμάς είναι πολύ διαφορετικό πράγμα. Αλλά αν θέλετε κρατήστε από τη Ρένα Δούρου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα κόμμα το οποίο είναι εδώ.

Για αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει παρών στον αγώνα αυτό, και με τη δήλωσή του οριοθέτησε και την άμεση προοπτική. Έθεσε έναν στόχο, είπε να αποτρέψουμε έναν παντοδύναμο ηγεμόνα πρωθυπουργό και να προστατέψουμε την πρωταγωνιστική παρουσία της Αριστεράς στην πολιτική ζωή του τόπου. Αυτή τη στιγμή είναι ο αρχιστράτηγος όπου μπορεί αρκετά χαρακώματα αυτή τη στιγμή να τα έχει ανακαταλάβει ο αντίπαλος και ο εχθρός αλλα δεν ξέρω εγώ αρχιστράτηγο επειδή χάνει δύο (!) χαρακώματα να μην είναι στην επόμενη μάχη. Τη μάχη δεν τη δίνει κανένας ούτε με ημερομηνία λήξης.

Greece’s Prime Minister Alexis Tsipras visits Iran on Feb.8, 2016. / Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν, 8 Φεβρουαρίου 2016.

Για δήλωση Παπαδημούλη για αλλαγή προσώπων στην πρώτη γραμμή (Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλο, Χαρίτση): Εγώ ξαφνιάστηκα. Ο κ. Παπαδημούλης εδώ και πολύ καιρό θορυβωδώς είπε ότι δεν συμμετέχει και όντως δεν συμμετέχει στα συλλογικά όργανα και προτίμησε τον τηλεοπτικό χρόνο για να υποδείξει στα συλλογικά όργανα και στον Αλέξη Τσίπρα τι πρέπει να κάνει. Αυτά δεν τιμούν ούτε την πορεία του ούτε το γεγονός ότι ο κόσμος τον έχει τιμήσει και τον έχει στείλει στην Ευρωβουλή αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια θα τα πούμε και αυτά.

Για αλλαγή προσώπων στην πρώτη γραμμή (εκτός δήλωσης Παπαδημούλη): Το θυμάστε εκείνο το Γιώργο άλλαξε τα όλα; Δεν πήγε και πάρα πολύ μακριά. Εγώ ισχυρίζομαι ότι βεβαίως τα πρόσωπα παίζουν ρόλο αλλά οι αιτίες του αποτελέσματος αυτού δεν είναι μόνο θέμα προσώπων, είναι και θέμα πολιτικών. Διότι τα καλύτερα πρόσωπα να έχεις τα πιο δημοφιλή, αν η πολιτική σου και αν αυτά τα οποία μάχεσαι δεν είναι αυτά τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας το να αλλάξεις τα πρόσωπα θα παίξεις τις μουσικές καρέκλες. Για αυτό επανέρχομαι στις δηλώσεις του κ. Παπαδημούλη που στην καλύτερη περίπτωση είναι αηδιαστικές για να μην αποδώσω άλλα πολιτικά σχέδια.

Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή στο μέσο της μάχης και στο μέσο μιας δύσκολης μάχης που έχουμε ένα διπλό μέτωπο όχι στενά για τό κόμμα αλλά για τον τόπο, δηλαδή να σταθούμε δυνατό ανάχωμα στην παντοδυναμία και την αλαζονεία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και να μην κάνουμε το χατίρι όσων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ να δουν τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρεται να μπαίνουν κάποιοι σε ονοματολογία. Θεωρώ ότι είναι ατυχείς αυτές οι δηλώσεις ιδίως όταν δεν γίνονται μέσα στα συλλογικά όργανα. Αύριο έχουμε Κεντρική Πολιτική αν κάποιος θεωρεί αυτό ότι είναι προς συζήτηση πρέπει να το βάλει στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, είτε παραφράζουμε και εξηγούμε και ερμηνεύουμε πολιτικές μας για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες όπως έκανε ο κ. Κατρούγκαλος, είτε θέλουμε αλλαγές σε πρόσωπα εγώ έχω μάθει τόσα χρόνια να τα λέω εκεί που πρέπει. Όχι για να τα κρατάω κρυφά από τον Ευγενίδη και τον Χατζή για να μην κάνω παραπολιτικό αλλά για να σέβομαι τους ανθρώπους που με ψήφισαν στην Κεντρική Επιτροπή ή που με ψήφισαν τώρα στον Δυτικό Τομέα. Δεν θα βάλουμε κάτω το κεφάλι και τα πόδια ψηλά.

Για κριτική που ασκήθηκε σε Τσίπρα γιατί δεν κράτησε την διερευνητική εντολή: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε κάτι διαφορετικό απ’ ότι και ο κ. Μητσοτάκης που επέστρεψε την εντολή μετά από τρεις ώρες. Το ίδιο έκανε και ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλά δεν είδαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να του ασκεί κριτική. Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο και προκάλεσε τέτοια οργή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο; Είπε τέσσερα πράγματα που τον διαφοροποιούν από τον κ. Μητσοτάκη. Ότι ο ίδιος αναλαμβάνει χωρίς περιστροφές την ευθύνη για το αποτέλεσμα, ακέραια, το δεύτερο είναι ότι ζήτησε και συγγνώμη, διότι αυτή τη μάχη δεν την έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και πέντε άλλοι, τη δώσανε εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι μαχητές και τους ζήτησε και συγγνώμη.

Για το αν θα ενδιαφερθεί στην περίπτωση που υπάρξει θέμα ηγεσίας: Περιμένετε από έναν άνθρωπο που έχει δείξει πραγματικά ότι είναι στρατιώτης , ότι έχει παραιτηθεί τη βουλευτικής έδρας χωρίς δίχτυ ασφαλείας για να διεκδικήσει τότε τη μάχη της Περιφέρειας που οι δημοσκοπήσεις τότε μας φέρναν τρίτη δύναμη, να θεωρείτε ότι σε αυτή την ηλικία εγώ φιλοτεχνώ ένα προφίλ ηγετικό και το λέω κοροϊδεύοντας διότι δεν τις μπορώ πια αυτές τις λέξεις. Η χώρα αυτή τη στιγμή έχει τεράστια προβλήματα , έχει το Ταμείο Ανάπτυξης και Σταθερότητας μπροστά της. Να μην ξεχνάμε την αφετηρία της καθεμιάς και του καθενός. Εγώ δεν έχω ξεκινήσει ούτε με πατέρα πρωθυπουργό ούτε από παλάτια και τζάκια. Και το γεγονός ότι ο κόσμος με τιμά και στέκεται δίπλα μου και στα δύσκολα θεωρώ ότι είναι ήδη πάρα πολύ σπουδαίο για να το τσαλακώνω, να μην το εκτιμώ και να το θεωρώ ως βατήρα για κάτι άλλο.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK