kourdistoportocali.comNews DeskMark Zuckerberg> Με προδιαγραφές τούνελ της Hamas το υπόγειο καταφύγιο του στη Χαβάη. Πυκνώνουν τα σημάδια κάτι αλλόκοτου (;) που πλησιάζει

Breaking News

Mark Zuckerberg> Με προδιαγραφές τούνελ της Hamas το υπόγειο καταφύγιο του στη Χαβάη. Πυκνώνουν τα σημάδια κάτι αλλόκοτου (;) που πλησιάζει

«Είναι λέσχη μάχης. Και δεν πρέπει να μιλάμε για τη λέσχη μάχης», λέει ο David, πρώην υπάλληλος στο έργο

Oι άνθρωποι εκεί έξω επιμένουν να αγνοούν τα σημάδια ακόμη και όταν υπάρχουν 17 εκατομμύρια νεκροί από τα εμβόλια ευθανασίας COVID-19 τα οποία αναπτύχθηκαν πριν την εκτόξευση του σχετικού ιού εναντίον της ανθρωπότητας με τον Βill Gates να επενδύει μόλις τον Σεπτέμβριο του 2019 στην Βiontech η οποία λίγους μήνες μετά θα κυκλοφορούσε το γνωστό εμβόλιο από κοινού με την Pfizer.

By Pendulum

Eάν δεν σας αρκούν τα παραπάνω ώστε να συνειδητοποιήσετε ότι μας σκοτώνουν δώστε λίγη προσοχή στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που φθάνουν από το Ισραήλ σύμφωνα με τις οποίες άνδρες του ΟΗΕ συμμετείχαν από κοινού με τους τρομοκράτες της Hamas στη σφαγή, τους τεμαχισμούς, τους βιασμούς και το κάψιμο αμάχων Εβραίων στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Εάν και αυτό σας αφήνει αδιάφορους ίσως το γεγονός ότι ο Mark Zuckerberg ετοιμάζει στη Χαβάη υπόγειο καταφύγιο-αστακό 5 στρεμμάτων καλό θα ήταν να αποσπάσει την εξοχότητά σας από την προθανάτια σιέστα.

(Λάβε υπόψη σου ότι στο διαμέρισμά σου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα εύκολα το κράτος μπορεί να σου κόψει ή να σου δηλητηριάσει τη παροχή νερού για να πεθάνεις σε περίπτωση που εξακολουθήσεις να αρνείσαι την επιλογή να εμβολιαστείς με τα εμβόλια ευθανασίας COVID-19 ή να λάβεις επίδομα ευθανασίας.)

Ο Mark Zuckerberg λοιπόν φέρεται να επενδύει ένα εντυπωσιακό χρηματικό ποσό στο ράντσο του στη Χαβάη για να διαθέτει πολλές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός υπόγειου καταφυγίου.

Το έργο στο Ko’olau Ranch, όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta Platforms ονόμασε το ακίνητό του των 1.400 στρεμμάτων στο νησί Kauai της Χαβάης, θα απαιτήσει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το Wired τον Δεκέμβριο, επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει τα σχέδια ανάπτυξης και ανάπτυξης.

Αυτός ο αριθμός έρχεται να προστεθεί στα 170 εκατομμύρια δολάρια που φέρεται να έχει ήδη ρίξει ο Zuckerberg για να αποκτήσει το ακίνητο για το ράντσο. Αγόρασε για πρώτη φορά έκταση στην πολιτεία πριν από σχεδόν 10 χρόνια.
Mark Zuckerberg

Το συνεχιζόμενο έργο του δισεκατομμυριούχου περιλαμβάνει ένα υπόγειο καταφύγιο, που σχεδιάζεται να εκτείνεται σε 5.000 τετραγωνικά πόδια, το οποίο θα βρίσκεται υπόγεια ανάμεσα στα δύο κύρια κτίρια του ακινήτου, σύμφωνα με το Wired.

«Όταν απέκτησαν το ακίνητο, ακύρωσαν μια υπάρχουσα συμφωνία που θα επέτρεπε να χωριστούν τμήματα του ακινήτου σε 80 πολυτελείς κατοικίες», δήλωσε στο FOX Business την Τρίτη εκπρόσωπος του Zuckerberg και της Priscilla Chan. «Υπό τη φροντίδα τους, λιγότερο από το ένα τοις εκατό της συνολικής γης αναπτύσσεται με τη συντριπτική τους πλειοψηφία αφιερωμένη στη γεωργία, την εκτροφή, τη διατήρηση, τους ανοιχτούς χώρους και τη διατήρηση της άγριας ζωής».

Ο Zuckerberg φέρεται να θέλει επίσης το ακίνητο να έχει εγκαταστάσεις αυτάρκειας όσον αφορά τη δύναμη και τα τρόφιμα.

Έξω από τον αυτοκινητόδρομο δύο λωρίδων που εκτυλίσσεται κατά μήκος της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού Kauai της Χαβάης, σε ένα ήσυχο τμήμα ράντσο μεταξύ των τουριστικών κόμβων Kapaa και Hanalei, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα τεράστιο, μυστικό έργο κατασκευής-σύμφωνα με το WIRED

Ένας τοίχος μήκους 6 ποδιών εμποδίζει τη θέα από έναν κοντινό δρόμο μπροστά από το έργο, όπου τα αυτοκίνητα καθυστερού με τους επιβάτες να προσπαθούν να ρίξουν μια ματιά στο τι υπάρχει πίσω του. Φρουροί ασφαλείας στέκονται σε μια πύλη εισόδου και περιπολούν στις γύρω παραλίες με ATV. Τα φορτηγά περνούν μέσα και έξω, μεταφέροντας οικοδομικά υλικά και εκατοντάδες εργαζομένους.

Κανείς που εργάζεται σε αυτό το έργο δεν επιτρέπεται να μιλήσει για αυτό που χτίζει. Σχεδόν οποιοσδήποτε συμμετέχει- από ξυλουργούς μέχρι ηλεκτρολόγους, μπογατζήδες και φρουρούς ασφαλείας – δεσμεύεται από μια αυστηρή συμφωνία μη αποκάλυψης, σύμφωνα με αρκετούς εργάτες που συμμετέχουν στο έργο. Και, λένε, αυτές οι συμφωνίες δεν είναι τυπικές.

Πολλοί εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι είδαν ή άκουσαν για συναδέλφους που εκδιώχθηκαν από το έργο επειδή ανάρτησαν σχετικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Διαφορετικά συνεργεία κατασκευής εντός του εργοταξίου ανατίθενται σε ξεχωριστά έργα και οι εργαζόμενοι απαγορεύεται να μιλούν με άλλα συνεργεία για την εργασία τους, λένε πηγές.

Αυτό παραπαίμπει στη στελέχωση και δράση τρομοκρατικής ομάδας τουλάχιστο.

«Είναι λέσχη μάχης. Και δεν πρέπει να μιλάμε για τη λέσχη μάχης», λέει ο David, πρώην συμβασιούχος υπάλληλος στο έργο.

Το WIRED συμφώνησε να αποκρύψει το πραγματικό του όνομα επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει στον Τύπο. “Οτιδήποτε δημοσιεύεται από εδώ, το καταλαβαίνουν αμέσως.”

Ένας άλλος πρώην εργάτης του εργοταξίου, που θα ονομάσουμε John, λέει ότι του είπαν ότι ένα άλλο μέλος της κατασκευαστικής του εταιρείας απολύθηκε επειδή φέρεται να μοιράστηκε μια φωτογραφία του έργου στο Snapchat. Έχει ακούσει παρόμοιες ιστορίες από άλλα συνεργεία. Ο John λέει ότι η «πολύ αυστηρή» επιβολή των NDA έχει κάνει τους εργαζόμενους στο χώρο να μην θέλουν να «αδράξουν την ευκαιρία να πιαστούν ακόμα και να βγάζουν μια φωτογραφία».

Το έργο είναι τόσο τεράστιο που ένα διόλου ευκαταφρόνητο μερίδιο του νησιού δεσμεύεται από τη NDA. Αλλά όλοι εδώ ξέρουν ποιος είναι πίσω από αυτό. Ο Mark Zuckerberg, Διευθύνων Σύμβουλος της Meta, ο οποίος αγόρασε τη γη σε μια σειρά από συμφωνίες που ξεκινούσαν τον Αύγουστο του 2014.

Συνεντεύξεις με αρκετούς ανθρώπους που σχετίζονται με το έργο, μαζί με δημόσια αρχεία και δικαστικά έγγραφα που είδε το WIRED, υποδηλώνουν ότι έκτοτε, ο σχεδιασμός και η κατασκευή του συγκροτήματος περίπου 1.400 στρεμμάτων καλύπτεται από μυστικότητα. Το ακίνητο, γνωστό ως Koolau Ranch, θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τα έγγραφα σχεδιασμού, ένα υπόγειο καταφύγιο 5.000 τετραγωνικών ποδιών, θα έχει τις δικές του προμήθειες ενέργειας και τροφίμων και, σε συνδυασμό με τις τιμές αγοράς γης, θα κοστίζει πάνω από 270 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με στοιχεία που εξετάστηκαν από το WIRED, το έργο βασίστηκε σε νομικούς ελιγμούς και πολιτική δικτύωση και κατά καιρούς, σύμφωνα με πηγές, έδειξε περιφρόνηση για το τοπικό κοινό. Όλο αυτό το διάστημα, ο Zuckerberg και η σύζυγός του Priscilla Chan συνεχίζουν να χτίζουν ένα από τα πιο ακριβά ακίνητα στον κόσμο.
Πέτρινος τοίχος με ανοιχτή ξύλινη πύλη, δείκτης διεύθυνσης που γράφει 7800, κώνος κυκλοφορίας και πινακίδα πέρα από την πύλη…


Η κύρια πύλη του συγκροτήματος του Zuckerberg

Ένας τοπικός αρχιτέκτονας που δεν σχετίζεται με το έργο Zuckerberg αστειεύεται ότι του θυμίζει μεσαιωνικούς ηγεμόνες που, σύμφωνα με το μύθο, σκότωσαν τους αρχιτέκτονες των πιο φιλόδοξων έργων τους, ώστε τα μυστικά των σχεδίων τους να πεθάνουν μαζί τους.

Αλλόκοτες ιστορίες για το συγκρότημα και τον ιδιοκτήτη του κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο τοπικό μύλο φημών. Ένα άτομο άκουσε ότι ο Zuckerberg έχτιζε μια τεράστια υπόγεια πόλη. Πολλοί άνθρωποι εικάζουν ότι η τοποθεσία θα γίνει κάποιο είδος μεταποκαλυπτικού καταφυγίου σε περίπτωση κατάρρευσης του πολιτισμού. Λεπτομερή έγγραφα σχεδιασμού που ελήφθησαν από το WIRED μέσω μιας σειράς αιτημάτων δημόσιας καταγραφής δείχνουν τις κατασκευές ενός πολυτελούς τεχνο-Xanadu, με υπόγειο καταφύγιο και κάτι που φαίνεται να είναι μια πόρτα ανθεκτική στις εκρήξεις. Κάτι σαν τα τούνελ της Hamas στη Γάζα.

Σύμφωνα με σχέδια που προβλήθηκαν από το WIRED και μια πηγή εξοικειωμένη με την ανάπτυξη, το μερικώς ολοκληρωμένο συγκρότημα αποτελείται από περισσότερα από δώδεκα κτίρια με τουλάχιστον 30 υπνοδωμάτια και 30 μπάνια συνολικά. Επικεντρώνεται γύρω από δύο αρχοντικά με συνολική επιφάνεια δαπέδου συγκρίσιμη με ένα επαγγελματικό γήπεδο ποδοσφαίρου (57.000 τετραγωνικά πόδια), τα οποία περιλαμβάνουν πολλαπλούς ανελκυστήρες, γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων και μια κουζίνα βιομηχανικού μεγέθους.

Σε μια κοντινή δασώδη περιοχή, σχεδιάζεται ένας ιστός από 11 δεντρόσπιτα σε σχήμα δίσκου, τα οποία θα συνδέονται με περίπλοκες γέφυρες από σχοινιά, επιτρέποντας στους επισκέπτες να περνούν από το ένα κτίριο στο άλλο ενώ μένουν ανάμεσα στις κορυφές των δέντρων. Ένα κτίριο στην άλλη πλευρά των κύριων αρχοντικών θα περιλαμβάνει γυμναστήριο πλήρους μεγέθους, πισίνες, σάουνα, υδρομασάζ, και γήπεδο τένις. Το ακίνητο είναι διάσπαρτο με άλλους ξενώνες και λειτουργικά κτίρια. Η κλίμακα του έργου υποδηλώνει ότι θα είναι κάτι περισσότερο από ένα προσωπικό εξοχικό σπίτι — ο Zuckerberg έχει ήδη φιλοξενήσει δύο εταιρικές εκδηλώσεις στο συγκρότημα.

Τα σχέδια δείχνουν ότι τα δύο κεντρικά αρχοντικά θα ενωθούν με μια σήραγγα που θα διακλαδίζεται σε ένα υπόγειο καταφύγιο 5.000 τετραγωνικών ποδιών, που θα διαθέτει χώρο διαβίωσης, ένα μηχανικό δωμάτιο και μια καταπακτή διαφυγής που μπορεί να προσεγγιστεί μέσω μιας σκάλας. “Υπάρχουν κάμερες παντού”, λέει ο David – και τα έγγραφα το υποστηρίζουν. Περισσότερες από 20 κάμερες περιλαμβάνονται μόνο στα σχέδια για ένα μικρότερο κτήριο επιχειρήσεων στο ράντσο. Πολλές από τις πόρτες του συγκροτήματος σχεδιάζεται να λειτουργούν με πληκτρολόγιο ή να έχουν ηχομόνωση. Άλλες, όπως αυτές της βιβλιοθήκης, περιγράφονται ως «τυφλές πόρτες», φτιαγμένες για να μιμούνται το σχέδιο των γύρω τοίχων. Η πόρτα στο υπόγειο καταφύγιο θα κατασκευαστεί από μέταλλο και θα γεμιστεί με σκυρόδεμα – ένα στυλ που συνηθίζεται σε αποθήκες και καταφύγια βομβών.

Σύμφωνα με πηγές και έγγραφα σχεδιασμού που εξετάστηκαν από το WIRED, το συγκρότημα θα είναι αυτάρκες, με τη δική  δεξαμενή νερού, 55 πόδια σε διάμετρο και 18 πόδια ύψος — μαζί με ένα σύστημα αντλίας. Μια ποικιλία τροφίμων παράγεται ήδη στα 1.400 στρέμματα μέσω της κτηνοτροφίας και της γεωργίας. Ο Brandi Hoffine Barr, εκπρόσωπος του Mark Zuckerberg και της Priscilla Chan, αρνήθηκε να σχολιάσει το μέγεθος ή τις ιδιότητες του έργου που μοιάζουν με bunker.

Το κόστος ανταγωνίζεται αυτό των μεγαλύτερων ιδιωτικών, προσωπικών κατασκευαστικών έργων στην ανθρώπινη ιστορία. Οι οικοδομικές άδειες ανεβάζουν το τίμημα για την κύρια κατασκευή σε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια, επιπλέον των 170 εκατομμυρίων δολαρίων σε αγορές γης, αλλά αυτό είναι πιθανώς μια υποεκτίμηση. Το κόστος κατασκευής στο απομακρυσμένο νησί εξακολουθεί να είναι υψηλότερο από τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Αυτή η τιμή για μια ιδιωτική κατοικία είναι απαράμιλλη στην τοπική κατασκευαστική βιομηχανία—όπως και το επίπεδο μυστικότητας και ασφάλειας. «Η μόνη άλλη φορά που το βλέπεις είναι όταν κάνεις ασφαλείς στρατιωτικές εγκαταστάσεις», λέει ένας τοπικός αξιωματούχος της κατασκευαστικής βιομηχανίας που συνδέεται με την τοποθεσία. «Για ένα ιδιωτικό έργο να υπάρχει συμφωνία εμπιστευτικότητας (NDA-Non disclosure agreement) είναι πολύ σπάνο

Στο βιβλίο του Survival of the Richest, ο θεωρητικός των μέσων ενημέρωσης Douglass Rushkoff περιγράφει τη συνάντηση με μια ομάδα δισεκατομμυριούχων προπονητών που τον βομβάρδισαν με ερωτήσεις σχετικά με το πώς να διαμορφώσουν καλύτερα τις αποθήκες τους για να επιβιώσουν στους έσχατους καιρούς.

Το WIRED έδειξε μερικά από τα σχεδιασμένα στοιχεία του συγκροτήματος του Zuckerberg στον Rushkoff νωρίτερα φέτος. «Για να δικαιολογήσετε την ύπαρξη ενός παλατιού, πρέπει να δείξετε ότι έχετε κάνει τη βασική δέουσα επιμέλεια σχετικά με τις δυνατότητές του», λέει ο Rushkoff για τα σχέδια. «Δείχνει ότι δεν είναι απλώς πολυτέλεια. Αυτό είναι το δέρμα σου στο παιχνίδι».

Στο βιβλίο του, ο Rushkoff επικρίνει αυτό που αποκαλεί «η νοοτροπία» – μια πεποίθηση ότι «με αρκετά χρήματα και τεχνολογία, οι πλούσιοι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν ως θεοί και να ξεπεράσουν τις συμφορές που πλήττουν όλους τους άλλους». Με αυτόν τον τρόπο, γράφει, εφαρμόζουν την ίδια στρατηγική εξόδου των startups της Silicon Valley στον ίδιο τον πολιτισμό.

«Αν κάποιος έχει αρκετά χρήματα για να απομονωθεί από τη ζημιά που δημιουργήθηκε για την κοινωνία, θα ήταν ο Zuck», λέει ο Rushkoff. «Κάπως έτσι είναι. Κατέστρεψε την κυβέρνηση και την κοινωνία και τώρα μπορεί να πάει χτίσει ένα φρούριο…»

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK