kourdistoportocali.comNews DeskMark McGowan> Mε ξαφνική ειδοποίηση μόλις 45 λεπτών τα βρόντηξε (αλά Jacinda Ardern) και ο πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας

Breaking News

Mark McGowan> Mε ξαφνική ειδοποίηση μόλις 45 λεπτών τα βρόντηξε (αλά Jacinda Ardern) και ο πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας

-Η αλήθεια είναι ότι είμαι κουρασμένος, εξαιρετικά κουρασμένος. Στην πραγματικότητα, είμαι εξαντλημένος

Ο πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας (WA) Mark McGowan ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την πολιτική με μια ανακοίνωση-βόμβα.

Σε μια συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε με ειδοποίηση μόλις 45 λεπτών, ο κ. McGowan είπε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού και μέλους του Rockingham στο τέλος της εβδομάδας.

“Η αλήθεια είναι ότι είμαι κουρασμένος, εξαιρετικά κουρασμένος. Στην πραγματικότητα, είμαι εξαντλημένος”, είπε.

O αιφνίδιος τρόπος της παραίτησης του κ. McGowan, έρχεται με την ίδια σχεδόν συνταγή που παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern.

Τόσο ο κ. McGowan όσο και η κ. Ardern υπήρξαν από τους πλέον τυρρανικούς επιβολείς του επισήμου αφηγήματος του COVID-19 και της επιβολής των εμβολίων ελέγχου και μείωσης του πληθυσμού..

Οι Εργατικοί WA, υπό την ηγεσία του κ. McGowan, ανέβηκαν στην εξουσία το 2017, κερδίζοντας μια με μεγάλη διαφορά έναντι ενός Φιλελεύθερου Κόμματος υπό την ηγεσία του επί μακρόν πρωθυπουργού Colin Barnett.

Ο 55χρονος Mark McGowan επανεξελέγη για δεύτερη θητεία το 2021, κερδίζοντας 53 από τις 59 έδρες στην Κάτω Βουλή της πολιτείας.

«Ήταν τιμή και προνόμιο να υπηρετήσω τον λαό της πολιτείας στην κοινότητά μου όλο αυτό το διάστημα», είπε ο κ. McGowan.

«Είναι πολύ πέρα ​​από αυτό που θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα ήταν η καριέρα μου».

Ο κ. McGowan είπε ότι το να γίνει πρωθυπουργός της WA ήταν κάτι που ποτέ δεν ονειρευόταν ότι θα συμβεί όταν μετακόμισε στην πολιτεία από τη Νέα Νότια Ουαλία.

«Ως νεαρός αξιωματικός του ναυτικού, όταν διέσχισα το Nullabor με το Corolla μου τον Ιούνιο του 1991, για να μου δοθεί η θέση μου στο Garden Island, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα γινόμουν μια μέρα ο πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας», είπε.

Περιτριγυρισμένος από το υπουργικό συμβούλιο στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Mark McGowan είπε ότι οι «αδυσώπητες» πιέσεις της πολιτικής ζωής τον είχαν εξαντλήσει.

«Μου άρεσε η πρόκληση να λύνω προβλήματα, να παίρνω αποφάσεις, να έχω αποτελέσματα και να βοηθάω τους ανθρώπους», είπε.

Η δική μας κ. Γιάννα Αγγελοπούλου η οποία πολύ νωρίς είχε πάρει υπό την σκέπη της τον κ. Αλέξη Τσίπρα (-πρέπει να αποκτήσουμε κουλτούρα εμβολιασμού COVID-19) φρόντισε πρόσφατα να δώσει μία διέξοδο στη πλήξη της κ. Ardern.

H είδηση προκαλεί αναβλύζοντα ρίγη συγκινήσεως.

Ερχεται μάλιστα από τη Νέα Ζηλανδία μέσα από τα χείλη της πρώην πρωθυπουργού και τυραννικής επιβολέως των θανάσιμων και αναποτελεσματικών εμβολίων COVID-19 κ. Jacinda Ardern.

Η κ. Ardern αποχαιρετώντας για το επόμενο εξάμηνο τους συμπολίτες της απεκάλυψε ότι αισθάνεται απίστευτα ταπεινή που
“προσκλήθηκα να συμμετάσχω στο Harvard University αργότερα αυτό το έτος ως 2023 Angelopoulos Global Public Leaders Fellow και ως Hauser Leader στο Kennedy School’s Center for Public Leadership.

Έτσι το ζεύγος Αγγελοπούλου και κυρίως η Γιάννα Αγγελοπούλου θα μπορεί να δηλώνει υπερήφανη πως μετά τον κ. Αλέξη Τσίπρα επιμελήθηκε την εκπαίδευση και της ηγέτιδος Jacinda καθώς η ιστορία επαναλαμβάνεται ενίοτε ως δραματική κωμωδία.

Με την ευκαιρία σας θυμίζουμε πως είχε περιγράψει η Γιάννα στο βιβλίο της την στενή επαφή με το Harvard University, τον Bill Clinton και το πάθος της να επωάζει ηγέτες. Ένα πάθος που μοιράζεται με τον Γερμανό οικονομολόγο-μηχανικό και ιδρυτή το WEF, κ. Klaus Martin Schwab, ο οποίος αρέσκεται εξίσου να επωάζει τους ηγέτες του μέλλοντος.

«Οταν άρχισα να ασχολούμαι με το Kennedy School του Harvard, ένιωθα μεγάλη έμπνευση από το μότο του: «Διαμορφώνουμε τους ηγέτες που θα αλλάξουν τον κόσμο». Με παρακίνησε όμως και ο Bill Clinton, που άλλαξε τον τρόπο που σκέφτομαι για τη δημόσια διοίκηση και τον ρόλο που μπορεί να παίξει μέσω του Harvard και του Kennedy School. (…) Είμαι περήφανη που πριν από δέκα χρόνια έγινα πρότυπο ηγεσίας για τη χώρα μου, σε μια προσπάθεια που ένωσε το έθνος μπροστά στο κοινό συμφέρον. Ομως οι κυβερνήσεις, κυρίως με τους σκληρούς οικονομικούς περιορισμούς που υπάρχουν σήμερα, είναι συχνά πολύ αναποτελεσματικές και πολιτικά ανασφαλείς για να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους για το δημόσιο καλό και για όσους υποφέρουν. Ο Bill Clinton με ενέπνευσε να βρω ένα νέο μονοπάτι και ελπίζω ότι το πρόγραμμα θα εμπνεύσει και άλλους να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Η δημόσια διοίκηση ήταν το ονειρό μου σαν παιδί και η δουλειά μου ως ενήλικας. Επέστρεψα σε αυτή την αρένα λίγο τραυματισμένη αλλά σοφότερη από τις εμπειρίες μου. Είμαι σίγουρη ότι όχι μόνο μπορώ να κάνω τη διαφορά αλλά και ότι μπoρώ να κάνω τη διαφορά στις ζωές των εξαιρετικών ηγετών που με τη σειρά τους θα κάνουν τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων».

Πάμε τώρα στη Jacinda>

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jacinda Ardern (@jacindaardern)

A quick update! When I did my final interviews before leaving Parliament, I said that alongside working as a special envoy to the Christchurch Call, and joining the Earthshot board, I would also be doing some speaking, teaching, and learning. Here’s a little more detail on that….

I’m incredibly humbled to be invited to join Harvard University later this year as 2023 Angelopoulos Global Public Leaders Fellow and as a Hauser Leader in the Kennedy School’s Center for Public Leadership.

Harvard have been a really important partner in the Christchurch Call work, and my semester there later this year will also be an opportunity to take up the first tech governance leadership fellowship at the Berkman Klien Center. Not only will this be a chance to work collaboratively with the center’s research community, but also work on the challenges around the growth of generative AI tools.

I’ll also be sharing my experiences through speaking both here and abroad, while also taking time over the next year to learn too.

While I’ll be gone for a semester (helpfully the one that falls during the NZ general election!) I’ll be coming back at the end of the fellowships. After all, New Zealand is home!

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023. Ο πλανήτης ανάποδα.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern, μία εκ των ηγετών που εφήρμοσαν με τον πιο τυραννικό τρόπο τα lockdown, τις υποχρεωτικότητες και τις εντολές εμβολίων ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί τον επόμενο μήνα.

Κι αυτό καθώς ο αριθμός των εμβολιασμένων ανθρώπων που πεθαίνουν ξαφνικά και στη χώρα της συγκλονίζει τους συμπολίτες της.

-Σε ποια χώρα θα καταφύγει στην εξορία για να αποφύγει τη δίωξη;,

είναι τα πρώτα σχόλια που ακολούθησαν την είδηση.

Πρόκειται για μία ακόμη βόμβα πυρηνικής ισχύος μετά την συντριβή του επικεφαλής της Pfizer στο Davos, όταν ο διαβόητος Bourla δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη καθώς δεχόταν στους χιονισμένους δρόμους ένα κροτάλισμα με 29 ερωτήσεις.

Δείτε ΕΔΩ τη συντριβή του Albert Bourla και πάμε στην συνέχεια να δούμε τι μεταδίδει το BBC για την παραίτηση της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Ardern θα παραιτηθεί τον επόμενο μήνα.

Δεν έχω πια αρκετά στο αποθέματα…

Η 42χρονη είπε ότι σχεδόν έξι χρόνια προκλήσεων στη δουλειά την είχαν επιβαρύνει.

Η τελευταία ημέρα της κυρίας Ardern ως πρωθυπουργού θα είναι στις 7 Φεβρουαρίου. Τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθεί ψηφοφορία για τον καθορισμό της αντικατάστασής της ως αρχηγού του Εργατικού Κόμματος.


SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK