kourdistoportocali.comNews DeskLIBΕRATION-ΒΟΜΒΑ> Τα στοιχεία δείχνουν ντέρμπυ Εμβολιασθέντων και Ανεμβολίαστων στα Νοσοκομεία της Ευρώπης. Ποιος είναι ο ρόλος των Ευρωπαίων ηγετών σε αυτή τη πανδημία; ΣΟΚ και στις ΗΠΑ από ανεξήγητους θανάτους στις ηλικίες 18-49 ετών

Βreaking news

LIBΕRATION-ΒΟΜΒΑ> Τα στοιχεία δείχνουν ντέρμπυ Εμβολιασθέντων και Ανεμβολίαστων στα Νοσοκομεία της Ευρώπης. Ποιος είναι ο ρόλος των Ευρωπαίων ηγετών σε αυτή τη πανδημία; ΣΟΚ και στις ΗΠΑ από ανεξήγητους θανάτους στις ηλικίες 18-49 ετών

Tι συμβαίνει στον πλανήτη καθώς αυξάνονται τα ντοκουμέντα για την εργαστηριακή προέλευση του ιού και τις εφιαλτικές παρενέργειες στου εμβολίου;

Mια συζήτηση μεταξύ του Jean Terlier, βουλευτή του Tarn, και του Florian Philippot, στις 5 Ιανουαρίου στο CNews. Αναφερόμενος στη  κατάσταση των νοσοκομείων στη Γαλλία σχετικά με τους νοσηλευόμενους, ο Jean Terlier, εκπρόσωπος των βουλευτών του LREM στη Συνέλευση, δήλωσε: «Σήμερα, έχετε 3.600 άτομα στην εντατική, το 85% αυτών των ανθρώπων είναι μη εμβολιασμένοι», προσθέτοντας: «Οι 20.000 που νοσηλεύονται , το 85% είναι μη εμβολιασμένοι. Στην οποία ο ακροδεξιός υποψήφιος απάντησε: «Είναι λάθος, κοιτάζω τα στατιστικά, εγώ. Από την πλευρά των μη εμβολιασμένων λέτε ψέματα». Κατηγορώντας τις γαλλικές αρχές ότι υπολογίζουν τους ανθρώπους χωρίς ανάκληση ως μη εμβολιασμένους, ο Florian Philippot προσθέτει: «Έτσι υπάρχει ένα φαινόμενο σύννεφο αλά Τσερνομπίλ στη Γαλλία. Παγκοσμίως, είναι 20% στα νοσοκομεία ή 25%».

Υπάρχει γαλλική εξαίρεση όσον αφορά τον Covid; αναρωτιούνται οι συντάκτες Cédric Mathiot et Jacques Pezet της Liberation.

Αναζητήσαμε δεδομένα από γειτονικές χώρες σχετικά με το ποσοστό των μη εμβολιασμένων ατόμων στις εισαγωγές σε νοσοκομεία και σε μονάδες εντατικής θεραπείας ή μονάδες εντατικής θεραπείας. Πρέπει να σημειωθεί ότι η σύγκριση αυτών των στοιχείων, πέρα ​​από την παρατήρηση των τάξεων μεγέθους, δεν έχει μεγάλη σημασία. Πράγματι, τα ποσοστά των μη εμβολιασμένων μεταξύ νοσηλευόμενων ασθενών ποικίλλουν ανάλογα με τις παραμέτρους που διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα: τη δυναμική της επιδημίας, το μερίδιο του όμικρον σε σύγκριση με το δέλτα, την εμβολιαστική κάλυψη ή την πρόοδο της εκστρατείας ανάκλησης. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας δεν έχουν απαραίτητα την ίδια εμβέλεια ανάλογα με τη χώρα.

Ωστόσο, εάν η ανάλυσή μας δείχνει ότι τα στοιχεία που παραθέτει ο Jean Terlier για τη Γαλλία είναι κατά προσέγγιση ή ανακριβή (σχετικά με νοσηλεία), η δήλωση του Florian Philippot για μια υποτιθέμενη γαλλική μοναδικότητα φαίνεται επίσης να είναι λανθασμένη.
Στη Γαλλία, το 59% στην εντατική και το 46,5% των νοσηλειών

Ας ξεκινήσουμε με τη Γαλλία. Σε αντίθεση με ό,τι λέει ο βουλευτής Jean Terlier, δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι στις 5 Ιανουαρίου, την ημερομηνία της συζήτησης, το 85% των 3.600 ασθενών εντατικής θεραπείας ήταν ανεμβολίαστοι.

Το πιο κοντινό ποσοστό στο ποσοστό που ανέφερε ο Jean Terlier είναι αυτό της Γαλλικής Εταιρείας Αναισθησίας και Αναζωογόνησης (Sfar). Μια flash έρευνα που διεξήχθη από τη Sfar στις 28 Δεκεμβρίου σε 165 μονάδες εντατικής θεραπείας (δηλαδή περίπου το ένα τρίτο των γαλλικών μονάδων εντατικής θεραπείας) έχει ως αποτέλεσμα το 80% του ποσοστού των μη εμβολιασμένων μεταξύ 900 «ασθενών Covid» που διασωληνώθηκαν στην εντατική.

Δεδομένα που δεν μπορούν απαραίτητα να επεκταθούν σε όλες τις μονάδες εντατικής θεραπείας και ακόμη λιγότερο στους 3.600 ασθενείς που αναφέρει ο Jean Terlier, οι οποίοι αντιστοιχούσαν στον αριθμό των ασθενών με Covid σε εντατική φροντίδα (συμπεριλαμβανομένης της ανάνηψης, αλλά και της ιατρικής περίθαλψης), εντατική και συνεχής παρακολούθηση ).

Η μόνη πηγή που δίνει στοιχεία για ολόκληρη τη Γαλλία είναι το Drees, το οποίο δημοσιεύει στοιχεία για την κατάσταση εμβολιασμού των ατόμων που βρίσκονται σε εντατική (και επομένως όχι μόνο στην εντατική).

Μεταξύ 6 Δεκεμβρίου 2021 και 2 Ιανουαρίου 2022, οι μη εμβολιασμένοι αντιπροσώπευαν το 58% των εισαγωγών εντατικής θεραπείας. Λάβετε υπόψη ότι τα στατιστικά σχετίζονται με την κατάσταση των εισαγωγών (η ροή), για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπου η Sfar φωτογραφίζει την κατάσταση εμβολιασμού των νοσηλευόμενων ασθενών (το απόθεμα) σε μια δεδομένη στιγμή. Δύο διαφορετικές μέθοδοι που πιθανώς εξηγούν εν μέρει τη διαφορά μεταξύ των δύο πηγών, όπως εξηγήσαμε σε αυτό το άρθρο.

Όσον αφορά το ποσοστό των μη εμβολιασμένων μεταξύ των νοσηλευόμενων σήμερα, ο Jean Terlier το τοποθετεί επίσης στο 85%. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την εμβολιαστική κατάσταση του «αποθέματος» των νοσηλευόμενων ασθενών. Όμως τα μόνα δεδομένα, αυτά του Drees και που αφορούν τις εισαγωγές, απέχουν πολύ από αυτά που αναφέρει ο αναπληρωτής. Αν αφήσουμε κατά μέρος τους μερικούς εμβολιασμούς, οι μη εμβολιασμένοι αντιπροσώπευαν το 46,5% των εισαγωγών σε συμβατικά νοσοκομεία μεταξύ 6 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου.
Σημειωτέον ότι αυτά τα στοιχεία από το DREES (ή αυτό του Sfar), σε αντίθεση με ό,τι προτείνει ο Florian Philippot, θεωρούν ως μη εμβολιασμένο άτομο που δεν έχει κάνει καμία ένεση. Αυτό συμβαίνει και στα στατιστικά στοιχεία που ακολουθούν και αφορούν άλλες χώρες. Για το τελευταίο, η μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι υγειονομικές αρχές είναι παρόμοια με αυτή του DREES: είναι το καθεστώς εμβολιασμού των νέων εισαγωγών (και όχι του αποθέματος), κάθε φορά σε διάστημα αρκετών εβδομάδων (μεταξύ δύο και τεσσάρων ).

Στο Βέλγιο, το 55% στην εντατική, το 44% στα νοσοκομεία

Το εβδομαδιαίο δελτίο του Sciensano με ημερομηνία 7 Ιανουαρίου δίνει τον ημερήσιο μέσο όρο για τον αριθμό των εισαγωγών στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ανά κατάσταση εμβολιασμού και ανά ηλικιακή ομάδα, για την περίοδο από 20 Δεκεμβρίου 2021 έως 2 Ιανουαρίου 2022. 13,1 ημερήσιες εισαγωγές κατά μέσο όρο για μη εμβολιασμένους , 5,9 για πλήρως εμβολιασμένο χωρίς αναμνηστικό και 4,9 για πλήρως εμβολιασμένο με αναμνηστικό. Εξαιρούνται από τον υπολογισμό μερικώς εμβολιασμένοι. Από αυτό το σύνολο, υπάρχει λοιπόν το 55% των μη εμβολιασμένων μεταξύ των εισακτέων στη ΜΕΘ (μονάδα εντατικής θεραπείας).

Όσον αφορά τις εισαγωγές στα νοσοκομεία την ίδια περίοδο από τις 20 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 2 Ιανουαρίου 2022, οι μη εμβολιασμένοι αντιπροσώπευαν το 44% των συνολικών εισαγωγών. Οι πλήρως εμβολιασμένοι χωρίς αναμνηστικό αντιπροσώπευαν το 31,5% των εισαγωγών και οι εμβολιασμένοι με αναμνηστικό το 24,5%.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 61% στην εντατική, το 37,5% των νοσηλειών

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το μερίδιο των μη εμβολιασμένων στις νέες εισαγωγές στην εντατική ήταν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου και Έρευνας Εντατικής Θεραπείας (Icnarc), 61%.


Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται στις τρεις πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου. Οι μη εμβολιασμένοι (όπως στη Γαλλία) ήταν σε μεγάλο βαθμό στην πλειοψηφία τους την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού (ιδίως λόγω της χαμηλότερης εμβολιαστικής κάλυψης). Ήταν επομένως 75% τον Μάιο και τον Ιούνιο. Το μερίδιο αυτό στη συνέχεια μειώθηκε στο 70% τον Ιούλιο, στο 63% τον Αύγουστο και στο 52% τον Σεπτέμβριο. Οι μη εμβολιασμένοι όμως ήταν μειοψηφία τον Οκτώβριο, αντιπροσωπεύοντας το 47% των εισαγωγών. Έκτοτε (όπως και στη Γαλλία) το μερίδιό τους έχει αυξηθεί, με 51% τον Νοέμβριο και άρα 61% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία του Icnarc.

Όπως και στη Γαλλία, οι σχολιαστές σημείωσαν ότι αυτά τα δεδομένα ήταν χαμηλότερα από αυτά ορισμένων νοσοκομείων, τα οποία μερικές φορές δίνουν σημαντικά υψηλότερα στοιχεία. Όπως εξηγήθηκε για τη Γαλλία, η διαφορά μπορεί σε μεγάλο βαθμό να εξηγηθεί από τη διαφορά στη μέθοδο μεταξύ μιας μακροπρόθεσμης μελέτης εισδοχής και μιας στιγμιότυπου της κατάστασης μιας υπηρεσίας σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Οι αποκλίσεις μπορούν επίσης να εξηγηθούν από το γεγονός ότι η κατάσταση ποικίλλει ανάλογα με τις περιφέρειες. Έτσι, σύμφωνα με το Icnarc, τις πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου, το ποσοστό των μη εμβολιασμένων στις εισαγωγές στη ΜΕΘ αντιπροσώπευε 67% στο Λονδίνο, 60% στα Μίντλαντς, 55,3% στη Βορειοανατολική και στο Γιορκσάιρ, 64,8% στη Βορειοδυτική, 50,6% στα νοτιοανατολικά και 66,2% στα νοτιοδυτικά.

Όσον αφορά το μερίδιο των μη εμβολιασμένων στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, το τελευταίο ήταν, σύμφωνα με 37,5% κατά την περίοδο που κάλυπτε τις τρεις τελευταίες εβδομάδες του 2021 και την πρώτη εβδομάδα του 2022, σύμφωνα με έκθεση της Health Security Agency με ημερομηνία 13 Ιανουαρίου (σελ.40 ).

Στην Ισπανία, το 45,5% στην εντατική, το 32% των νοσηλειών

Στην Ισπανία, μια πρόσφατη έκθεση του Υπουργείου Υγείας, με ημερομηνία 7 Ιανουαρίου, παρέχει πληροφορίες για την περίοδο μεταξύ 1ης Νοεμβρίου και 26 Δεκεμβρίου. Τα στοιχεία (σελ. 14 του εγγράφου) αφορούν τον πληθυσμό ηλικίας 12 ετών και άνω, σε δεκαοκτώ αυτόνομες κοινότητες ή πόλεις. Από το σύνολο των πλήρως εμβολιασμένων (τουλάχιστον δύο δόσεων) ή των μη εμβολιασμένων ατόμων, και εξαιρουμένων των μερικώς εμβολιασμένων, οι μη εμβολιασμένοι αντιπροσώπευαν το 45,5% των εισαγωγών στην εντατική. Αν δούμε την περίοδο από 18 Οκτωβρίου έως 12 Δεκεμβρίου, το ποσοστό των μη εμβολιασμένων ήταν 43%.

Όσον αφορά τις νοσηλείες με την ευρεία έννοια, την ίδια περίοδο από 1 Νοεμβρίου έως 26 Δεκεμβρίου, οι μη εμβολιασμένοι αντιπροσώπευαν το 32% των εισαγωγών. Η Ισπανία είναι μία από τις χώρες με την υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη (81,5% του πληθυσμού που εμβολιάστηκε στις 11 Ιανουαρίου, έναντι 74,5% στη Γαλλία). Στα τέλη Δεκεμβρίου, το 90% των άνω των 12 ετών είχαν πλήρες πρόγραμμα εμβολιασμού (με ή χωρίς αναμνηστικό).

Στη Γερμανία το 68,5% στην εντατική, το 62% των νοσηλειών

Στη Γερμανία, η εβδομαδιαία έκθεση του Ινστιτούτου Koch παρέχει πληροφορίες για τις τελευταίες τρεις εβδομάδες του Δεκεμβρίου και την πρώτη Ιανουαρίου, αλλά διευκρινίζει ότι τα στατιστικά στοιχεία πάσχουν από μεγάλο αριθμό περιπτώσεων για τις οποίες δεν ήταν γνωστή η κατάσταση εμβολιασμού. Από τους ασθενείς για τους οποίους το ινστιτούτο είχε πληροφορίες, υπάρχουν 62% μη εμβολιασμένων έναντι 38% εμβολιασμένων. Την ίδια περίοδο, οι μη εμβολιασμένοι αντιπροσώπευαν το 73% των εισαγωγών στην εντατική.

Ας σημειωθεί ότι η Divi, γερμανική ένωση επείγουσας ιατρικής, επεσήμανε ότι αυτή η στατιστική σχετικά με την εντατική θεραπεία βασίστηκε σε επιμέρους δεδομένα και έδωσε διαφορετικά στοιχεία. Σε ένα δελτίο τύπου με ημερομηνία 13 Ιανουαρίου, η ένωση αναφέρει έτσι ότι μεταξύ 14 Δεκεμβρίου 2021 και 12 Ιανουαρίου 2022, από τις 8.912 εισαγωγές Covid στην εντατική θεραπεία για τις οποίες ήταν γνωστό το καθεστώς εμβολιασμού (και με την κατάργηση 856 μερικών εμβολιασμών), το ποσοστό των μη εμβολιασμένων είναι 68,5% (5.521 περιπτώσεις).

Στην Ιταλία το 65% στην εντατική, το 50% των νοσηλειών

Στην Ιταλία, τα στοιχεία μπορούν να βρεθούν σε μια έκθεση της 5ης Ιανουαρίου (ενημερώθηκε στις 11 Ιανουαρίου) που δημοσιεύτηκε από το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας. Όσον αφορά τα στοιχεία του προηγούμενου μήνα (19 Νοεμβρίου έως 19 Δεκεμβρίου), αναφέρει 1.806 ασθενείς που εισήχθησαν στην εντατική κατά την περίοδο αυτή. Από αυτό το σύνολο, 1.202 δεν είναι εμβολιασμένοι, 31 είναι μερικώς εμβολιασμένοι, 72 έχουν ολοκληρώσει τον πλήρη κύκλο εμβολιασμού τους (χωρίς αναμνηστικό) για λιγότερο από 120 ημέρες, 496 έχουν ολοκληρώσει τον πλήρη κύκλο εμβολιασμού τους (χωρίς αναμνηστικό) για περισσότερες από 120 ημέρες και 46 ολοκλήρωσαν τον πλήρη κύκλο εμβολιασμού τους και έλαβαν την αναμνηστική τους δόση. Το οποίο λοιπόν καθιστά, εξαιρουμένων των μερικών εμβολιασμών, το 65% των μη εμβολιασμένων. Την ίδια περίοδο, οι μη εμβολιασμένοι αντιπροσώπευαν το 50,5% των νοσηλειών.

Θυμηθείτε, όπως έχουμε ήδη γράψει αρκετές φορές, ότι αυτά τα ποσοστά, υπολογιζόμενα στον αριθμό των ασθενών σε απόλυτη τιμή, δεν δίνουν καμία ένδειξη για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, αφού δεν λαμβάνουν υπόψη τους αριθμούς των δύο πληθυσμών (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστος).

Όπως και να έχει μέρα με τη μέρα και ώρα με την ώρα τα εμβόλια συντρίβονται στα Νοσοκομεία της Ευρώπης αφήνοντας όμως τους εμβολιασμένους που θα καταφέρουν να επιβιώσουν από τον COVID-19 με την αγωνία για τις παρενέργειες του μέλλοντος. Κάτω από αυτές τις συνθήκες και καθώς τα στοιχεία για την Εργαστηριακή προέλευση του ιού πυκνώνουν αυξάνονται και τα ερωτηματικά για το ρόλο των ηγετών της Ε.Ε. και του Αμερικανού προέδρου σ΄αυτή τη δυστοπική πανδημία με τις δυστοπικές και όπως όλα δείχνουν εργαστηριακές μεταλλάξεις.

Δεν τελειώσαμε. Δείτε γιατί>

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ> ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ 18-49 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ COVID-19

 

Έρευνες επιβεβαίωσαν στην ιστοσελίδα The Epoch Times ότι προετοιμάζονται να ξεκινήσουν πολλά υγειονομικά τμήματα Πολιτειών στις ΗΠΑ προκειμένου να εξετάσουν την απότομη αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας για άτομα ηλικίας 18 έως 49 ετών το 2021, η πλειονότητα των οποίων δεν συνδέεται με την COVID-19.

Οι θάνατοι μεταξύ της συγκεκριμένης, μεγάλης ηλικιακής ομάδας αυξήθηκαν περισσότερο από 40% τους 12 μήνες από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2021 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018-2019, πριν από την πανδημία, σύμφωνα με ανάλυση των δεδομένων πιστοποιητικών θανάτου που πραγματοποίησε η ιστοσελίδα με βάση τα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ο οργανισμός δεν έχει ακόμη πλήρη στοιχεία για το 2021, καθώς τα στοιχεία των πιστοποιητικών θανάτου καθυστερούν στην ταυτοποίηση τους έως και οκτώ εβδομάδες ή περισσότερο από τη στιγμή της έκδοσης τους Η αύξηση διαφέρει αρκετά από πολιτεία σε πολιτεία, με την πιο δραματική αύξηση των θανάτων νεαρής ηλικίας έως μέσης ηλικίας να συμβαίνουν στη Νότια, τη Μεσοδυτική και τη Δυτική Ακτή, ενώ οι βορειοανατολικές πολιτείες γενικά βίωσαν πολύ πιο ήπιες αιχμές. Οι αρχές δημόσιας υγείας σε πολλές πολιτείες εξετάζουν ήδη το το φαινόμενο.

Το Τέξας είδε τη θνησιμότητα από 18 έως 49 ετών να αυξάνει κατά 61%, η δεύτερη υψηλότερη αύξηση στη χώρα. Από αυτό, λιγότερο από το 58% αποδόθηκε στην COVID-19. «Το Κέντρο μας για τις Στατιστικές Υγείας εξετάζει τα δεδομένα», δήλωσε ο Chris Van Deusen, επικεφαλής των Σχέσεων με τα ΜΜΕ στο Υπουργείο Υγείας του Τέξας, μέσω email. «Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας όταν έχουμε στοιχεία».

Η Florida, η οποία κατέγραψε αύξηση 51%, το 48% της οποίας αποδίδεται στην COVID-19, διερευνά επίσης το θέμα. «Το εξετάζουμε για να δω αν υπάρχει κάποιου είδους συσχέτιση/αιτιώδης σχέση», είπε ο Jeremy Redfern, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Πολιτείας μέσω email.

Η Nevada σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση, 65%, εκ των οποίων μόλις το 36% αποδόθηκε στην COVID-19. Η Shannon Litz, υπάλληλος δημόσιας πληροφόρησης στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Πολιτείας, ανέφερε μέσω email ότι διαβίβασε ερωτήσεις σχετικά με την απότομη αύξηση της θνησιμότητας στο Γραφείο Analytics της υπηρεσίας «για έλεγχο».

Η Περιφέρεια της Columbia κατέγραψε επίσης αύξηση 72%, ωστόσο δεν αποδόθηκε στην COVID-19. Ο Robert Mayfield, εκπρόσωπος της υγειονομικής αρχής της περιφέρειας, παρέπεμψε τους The Epoch Times στο Office of Chief Medical Examiner (OCME) της περιοχής, το οποίο ισχυρίστηκε ότι δεν έχει την τεχνογνωσία για να αναλύσει το φαινόμενο. «Το OCME δεν διαθέτει επί του παρόντος επιδημιολόγο, επομένως δεν έχει την ικανότητα να αναλύσει τα δεδομένα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γραφείου Rodney Adams μέσω email.

Άλλες πολιτείες με κάποιες από τις υψηλότερες αυξήσεις ήταν το Tennessee (57% πάνω, 33% του οποίου αποδίδεται στην COVID-19), η California (55%, το 42% αποδίδεται στην COVID-19), το New Mexico (52%, το 33% αποδίδεται στην COVID-19) και η Louisiana (51% αύξηση, το 32% αποδίδεται στην COVID-19). Καμία από τις υγειονομικές αρχές τους δεν απάντησε σε αιτήματα της The EPoch Times για σχολιασμό.

Η αύξηση της θνησιμότητας φαίνεται να είναι σημαντικά πιο ήπια στα βορειοανατολικά. Το New Hampshire δεν σημείωσε αύξηση, η Massachusetts είχε αύξηση μόνο 13% (το 24% από αυτήν αποδίδεται στην COVID-19) και η Νέα Υόρκη, μια από τις χειρότερες πληγείσες από την πανδημία περιοχή, η θνησιμότητα παρουσίασε αύξηση κατά 29% (το 30% αυτής αποδίδεται στην COVID-19).

Τα δεδομένα του CDC σχετικά με τις αιτίες αυτών των υπερβολικών θανάτων δεν είναι ακόμη διαθέσιμα για το 2021, εκτός από εκείνα που αφορούν την COVID-19, την πνευμονία και τη γρίπη. Σύμφωνα με αυτά, υπήρξαν σχεδόν 6.000 περισσότεροι θάνατοι από πνευμονία που δεν αφορούσαν COVID-19 στην ηλικιακή ομάδα 18 έως 49 ετών τους 12 μήνες που έληξαν τον Οκτώβριο του 2021. Η γρίπη αφορά μόνο 50 θανάτους σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, από 550 την ίδια περίοδο προ πανδημίας, σύμφωνα με το CDC.

Ένα μέρος της αύξησης θα μπορούσε πιθανότατα να οφείλεται σε υπερβολικές δόσεις ναρκωτικών ή άλλων φαρμακευτικών ουσιών, οι οποίες αυξήθηκαν σε περισσότερες από 101.000 περιπτώσεις τους 12 μήνες ως τον Ιούνιο του 2021 από περίπου 72.000 το 2019, εκτιμά το CDC. Περίπου τα δύο τρίτα αυτών των θανάτων αφορούσαν συνθετικά οπιοειδή όπως η φαιντανύλη που συχνά μεταφέρεται λαθραία στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Κίνα μέσω Μεξικού.

Για τα άτομα ηλικίας 50 έως 84 ετών, η θνησιμότητα αυξήθηκε περισσότερο από 27%, ποσοστό που αντιπροσωπεύει πάνω από 470.000 περισσότερους θανάτους. Περίπου το 77% των συγκεκριμένων θανάτων είχαν την COVID-19 ως αιτία στο πιστοποιητικό ή παράγοντα που συνέβαλλε στον θάνατο.

Για τα άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω, η θνησιμότητα αυξήθηκε περίπου 12%, ποσοστό που αντιπροσωπεύει πάνω από 100.000 περισσότερους θανάτους. Υπήρξαν περισσότεροι από 130.000 θάνατοι που σχετίζονται με την COVID σε αυτήν την ομάδα, υποδεικνύοντας ότι αυτοί οι ηλικιωμένοι ήταν λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από αιτία που δεν σχετίζεται με την COVID από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2021 σε σχέση με την ίδια περίοδο 2018–2019.

Συγκρίνοντας το 2020 με το 2019, η θνησιμότητα αυξήθηκε περίπου 24% για τα άτομα ηλικίας 18 έως 49 ετών, με λιγότερο από το ένα τρίτο αυτών των υπερβολικών θανάτων να αφορούν την COVID-19. Για τα άτομα ηλικίας 50 έως 84 ετών, η θνησιμότητα αυξήθηκε λιγότερο από 20%, με πάνω από το 70% του ποσοστού να αφορά την COVID-19. Για τους ακόμη μεγαλύτερους, η θνησιμότητα αυξήθηκε κατά περίπου 16%, με σχεδόν το 90% να αφορά COVID-19.

Για τα άτομα κάτω των 18 ετών, η θνησιμότητα μειώθηκε περίπου 0,4% το 2020 σε σύγκριση με το 2019. Στους 12 μήνες που έληξαν τον Οκτώβριο του 2021, μειώθηκε περίπου 3,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο 2018–2019.

Δεν τελειώσαμε. Δείτε γιατί>

OI ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΤΗΣ PFIZER ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ

Xάρη σε ένα νεαρό επίμονο Εβραίο δικηγόρο της Νέας Υόρκης, υπήρξε μία πρώτη ρογμή στο Σιδηρούν Θόλο της Pfizer, εδώ όπου καταγράφονται οι παρενέργειες των εμβολίων της.

Tην ίδια στιγμή η FDA ζητεί εμπάργκο 75-95 χρόνων ώστε να δώσει στη δημοσιότητα ένα “θησαυροφυλάκιο” 451.000 εγγράφων τα οποία υποτίθεται ότι μελέτησε σε διάστημα 180 ημερών για να δώσει την άδεια στο εμβόλιο της Pfizer.

Καθώς ηχούν στα αυτιά μας οι προτροπές του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου, της Μαρίας Θεοδωρίδου και ένα τάγματος των υπολοίπων οι οποίοι κάνουν λόγο για τα ασφαλή εμβόλια της Pfizer, πάρτε μια βαθιά ανάσα> Aπό τα ελάχιστα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα (ο FDA ζητά εμπάργκο 95 ετών) ξεδιπλώνεται ο εφιάλτης των παρενεργειών.

Ο Εβραίος δικηγόρος Aaron Siri-κεντρική photo-, είναι ο πρώτος στο κόσμο που θα προκαλέσει ρήγμα σε ένα παγκόσμιο τείχος σιωπής των εμπλεκομένων οργανισμών όπως ο ΠΟΥ, ο ΕΜΑ και φυσικά ο αντίστοιχοι φορείς του κάθε κράτους των ελληνικών συμπεριλαμβανομένων.

Τα άκρως εμπιστευτικά έγγραφα της Pfizer, τα οποία ήταν συνώνυμα με την ακραία έλλειψη διαφάνειας που αποκαλύφθηκε από τις ενέργειες των κεντρικών κυβερνητικών υπηρεσιών, τους τελευταίους 20 μήνες, που οδηγούν τους επικριτές της επίσημης αφήγησης να απαιτούν «να μας δείξουν τα δεδομένα», τελικά αποκαλύπτονται.

Οι πρώτες εκατοντάδες ανανεωμένες σελίδες από ένα θησαυροφυλάκιο 451.000 εγγράφων είναι ήδη αρκετές ώστε να δώσουν μία γεύση του εφιάλτη. Την ίδια στιγμή κορυφαίος Γάλλος φαρμακοβιομήχανος θα εξολογηθεί σε Ελληνίδα ανταποκρίτρια στη Γαλλία ότι θα πρέπει να περιμένουμε ένα παγκόσμιο τσουνάμι αυτοάνοσων ασθενειών.

By Sonia Elijah/Trial Site News

Τι οδήγησε στην αποκάλυψη;

Η ρωγμή στη διαφύλαξη δεδομένων τύπου σιδήρου θόλου της Pfizer και της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), έφτασε με τη μορφή έκδοσης του νόμου περί ελευθερίας πληροφοριών (FOIA) με το αίτημα που κατατέθηκε στις 27 Αυγούστου 2021, για πρόσβαση σε όλη την τεκμηρίωση της Pfizer στο οποίο είχε βασιστεί η FDA για να εγκρίνει το εμβόλιο Pfizer-BioNTech Covid-19 για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης.

Μια υπηρεσία που έχει λάβει αίτημα FOIA απαιτείται να «καθορίσει εντός 20 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή οποιουδήποτε τέτοιου αιτήματος εάν θα συμμορφωθεί με αυτό το αίτημα», όπως ορίζεται από το νόμο FOIA του 1967.

Η FDA χρειάστηκε ωστόσο τρεις μήνες για να κυκλοφορήσει τις πρώτες 91 ανανεωμένες σελίδες, στις 20 Νοεμβρίου.

Το αίτημα FOIA εκδόθηκε από μια ομάδα άνω των 30 επιστημόνων και ακαδημαϊκών που κατέθεσαν αγωγή πολιτικής αγωγής εναντίον του οργανισμού επειδή δεν συμμορφώθηκαν πλήρως με το αίτημα, καθώς λιγότερο από το 1% της τεκμηρίωσης κυκλοφόρησε και η FDA πήρε τη θέση ότι όλα τα δεδομένα θα κοινοποιούνταν μέχρι το 2076 (!).

Στη συνέχεια, η κυβερνητική υπηρεσία είχε το θράσος να ωθήσει την ημερομηνία ακόμα πιο πίσω στο 2096. Αυτό οφειλόταν στην πρόσφατη αποκάλυψη της ύπαρξης χιλιάδων επιπλέον σελίδων, συνολικού αριθμού 451.000 έναντι του αρχικά δηλωθέντος 320.000 σελίδες. Ωστόσο, ο ρυθμός με τον οποίο ο FDA είναι πρόθυμος να δημοσιεύσει την τεκμηρίωση δεν έχει αλλάξει και παραμένει στις 500 σελίδες το μήνα.

Δηλαδή με το σταγονόμετρο, για τη ακρίβεια με το μαρτύριο της σταγόνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο FDA χρειάστηκε μόλις 108 ημέρες για να εξετάσει όλη την τεκμηρίωση της Pfizer προτού εγκρίνει το εμβόλιο Pfizer BNT162B2 για χρήση έκτακτης άδειας την 1η Δεκεμβρίου 2020.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Trial Site News, ο Aaron Siri, διευθύνων σύμβουλος της νομικής εταιρείας Siri & Glimstad LLP, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία σε αστικές διαφορές, δήλωσε:

«Το δικαστήριο δεν έχει διατάξει ακόμη την παραγωγή ούτε μιας σελίδας. Ως επί το πλείστον, όταν η εταιρεία μας υποβάλλει αίτημα FOIA, [ο οργανισμός] θα παράγει έγγραφα, αλλά η FDA θέλει να το κάνει με έναν απίστευτα αργό ρυθμό, όχι ανάλογο με τις ανάγκες του αιτήματος. Ο αγώνας δεν είναι αν θα το παράγουν – θα το παράγουν. Ο αγώνας είναι πόσος χρόνος θα πάρει και μετά ο αγώνας μόλις τα πάρουμε θα είναι οι διασκευές που θα κάνουν.

Όταν τον ρώτησα εάν θα υποβληθούν αιτήματα FOIA για την απόκτηση της τεκμηρίωσης της Moderna και της Janssen (θυγατρική της Johnson and Johnson) που παρέχεται στην FDA για να εξασφαλιστεί η άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, απάντησε:

«Δεν μπορείτε να υποβάλετε αίτημα μέχρι να αδειοδοτηθεί ένα εμβόλιο. Η εξουσιοδότηση για χρήση έκτακτης ανάγκης δεν είναι η ίδια με την άδεια ή την έγκριση. Το εμβόλιο Pfizer είναι το μόνο εμβόλιο που έχει λάβει άδεια/εγκεκριμένο ως «ασφαλές και αποτελεσματικό» σύμφωνα με τον FDA στις 23 Αυγούστου 2021.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση και τα σχετικά δικαστικά έγγραφα μπορείτε να βρείτε στο blog του Aaron Siri, Injecting Freedom.

Οι πρώτες μερικές εκατοντάδες σελίδες των πρόσφατα δημοσιευμένων εγγράφων της Pfizer κοινοποιήθηκαν στον ιστότοπο του PHMPT.

Το επίκεντρο αυτής της ερευνητικής έκθεσης επικεντρώνεται στο έγγραφο 38 σελίδων, με τίτλο «Σωρευτική Ανάλυση Αναφορών Ανεπιθύμητων Συμβάντων μετά την Εξουσιοδότηση του PF-07302048 (BNT162B2) που ελήφθη έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021».“Cumulative Analysis of Post-Authorization Adverse Event Reports of PF-07302048 (BNT162B2) received through 28 February 2021.”

Η αναφορά συντάχθηκε από την ίδια την Pfizer, από την 1η Δεκεμβρίου 2020 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021. Οι αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και άλλες 56 χώρες.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το τεχνούργημα αντιπροσωπεύει μια τροποποιημένη ανάλυση που παρέχεται από την Pfizer, μια απάντηση στις αποτυχίες της που σχετίζονται με την ελλιπή υποβολή ενός πακέτου δεδομένων ασφαλείας στην FDA, την οποία σχολίασε η υπηρεσία.

Γίνεται αναφορά στο αίτημα του FDA της 9ης Μαρτίου προς την Pfizer: «Ενδιαφερόμαστε περισσότερο για μια σωρευτική ανάλυση δεδομένων ασφάλειας μετά την έγκριση για να υποστηρίξουμε τη μελλοντική σας υποβολή BLA. Υποβάλετε μια ολοκληρωμένη ανάλυση των σωρευτικών δεδομένων ασφαλείας σας μετά την έγκριση, συμπεριλαμβανομένης της εμπειρίας μετά την έγκριση των ΗΠΑ και του εξωτερικού, στην επερχόμενη υποβολή BLA. Συμπεριλάβετε μια αθροιστική ανάλυση των Σημαντικών Προσδιορισμένων Κινδύνων, των Σημαντικών Πιθανών Κινδύνων και των περιοχών Σημαντικών Ελλειπόμενων Πληροφοριών που προσδιορίζονται στο Σχέδιο Φαρμακοεπαγρύπνησης, καθώς και ανεπιθύμητων συμβάντων ειδικού ενδιαφέροντος και σφαλμάτων χορήγησης εμβολίου (είτε σχετίζονται είτε όχι με ανεπιθύμητη ενέργεια). Συμπεριλάβετε επίσης δεδομένα διανομής και ανάλυση των πιο κοινών ανεπιθύμητων ενεργειών. Επιπλέον, υποβάλετε το ενημερωμένο Σχέδιο Φαρμακοεπαγρύπνησης μαζί με την υποβολή BLA.»

Τα πολλά άγνωστα

Στη σύντομη τρίμηνη περίοδο κατά την οποία τα δεδομένα «αναφέρθηκαν αυθόρμητα στην Pfizer», καταγράφηκαν 42.086 περιπτώσεις με 158.893 συμβάντα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μπορεί κανείς να ερμηνεύσει ότι ο μέσος άνθρωπος (περίπτωση) θα είχε υποφέρει από μόλις τέσσερα συμπτώματα (γεγονότα). Ιδιαίτερα ανησυχητικό, το γεγονός ότι η FDA επέλεξε να προστατεύσει τα συμφέροντα της Pfizer μεταφέροντας τον συνολικό αριθμό δόσεων στο (β) (4), εμποδίζοντας τη δυνατότητα υπολογισμού των ποσοστών επίπτωσης και παροχής ουσιαστικής ανάλυσης των δεδομένων. Ένα άλλο πολύ ανησυχητικό γεγονός επικεντρώνεται σε σημαντικούς περιορισμούς που αναφέρει η Pfizer: «Το μέγεθος της υποαναφοράς είναι άγνωστο.»

Σε σχέση με αυτό το θέμα, ερευνητές που ηγήθηκαν μιας εξέχουσας μελέτης του Χάρβαρντ που διεξήχθη από το 2007-2010, ανακάλυψαν ότι «λιγότερο από το 0,3% όλων των ανεπιθύμητων φαρμάκων συμβάντα και το 1-13% των σοβαρών συμβάντων αναφέρονται στον FDA.» Υποθέτοντας ότι αυτά τα μαθηματικά είναι σωστά, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι 42.086 περιπτώσεις αντιπροσωπεύουν ένα εκπληκτικά υποαναφερόμενο ποσό.

Οι 1228 Θάνατοι

Άλλα σημαντικά «άγνωστα» που περιέχονται σε όλη την ανάλυση της Pfizer είναι:

2990 περιπτώσεις όπου το φύλο είναι άγνωστο
6876 περιπτώσεις όπου η ηλικία είναι άγνωστη
9440 περιπτώσεις όπου τα αποτελέσματα είναι άγνωστα

Μια άλλη ανωμαλία που ξεχωρίζει είναι ότι για τις εκβάσεις των περιπτώσεων, η Pfizer επέλεξε να συμπεριλάβει όσους αναρρώνουν από ανεπιθύμητες ενέργειες στην ίδια κατηγορία με αυτούς που αναρρώθηκαν, με την ετικέτα «Ανακτήθηκε/Ανάκτηση». Αυτή η κίνηση από μόνη της φαίνεται αμφισβητήσιμη.

Ο μεγάλος αριθμός αυθόρμητων αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών

Ανησυχητικά, η ανάλυση σημειώνει το γεγονός ότι υπήρξε τόσο μεγάλος όγκος ανεπιθύμητων ενεργειών, που έχουν ταξινομηθεί ως «σοβαρές περιπτώσεις» σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, που η Pfizer χρειάστηκε να προσλάβει περισσότερους υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης και να δημιουργήσει σημαντική τεχνολογία αλλαγές για την αντιμετώπιση των ογκωδών αναφορών, ενώ παράλληλα τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα υποβολής εκθέσεων. Όπως καταγράφεται στο έγγραφο:

«Λόγω του μεγάλου αριθμού αυθόρμητων αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών που ελήφθησαν για το προϊόν, ο Κάτοχος Αδείας Κυκλοφορίας έχει δώσει προτεραιότητα στη διεκπεραίωση σοβαρών περιπτώσεων, για την τήρηση ταχέων ρυθμιστικών χρονοδιαγραμμάτων αναφοράς και για να διασφαλίσει ότι αυτές οι αναφορές είναι διαθέσιμες για δραστηριότητα ανίχνευσης και αξιολόγησης σημάτων.» Συνέχισε η έκθεση> «Η Pfizer έχει επίσης αναλάβει πολλαπλές ενέργειες για να βοηθήσει στην ανακούφιση της μεγάλης αύξησης των αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών. Αυτό περιλαμβάνει σημαντικές τεχνολογικές βελτιώσεις και λύσεις διεργασιών και ροής εργασιών, καθώς και αύξηση του αριθμού των συναδέλφων εισαγωγής δεδομένων και επεξεργασίας υποθέσεων. Μέχρι σήμερα, η Pfizer έχει ενσωματώσει περίπου επιπλέον υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης (FTE).».

Στο έγγραφο που δημιούργησε η Pfizer, εμφανίζεται μια σοβαρή κόκκινη σημαία: καταγράφηκε ότι 1228 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε τρεις μήνες μετά τη λήψη του εμβολίου, ενώ κανένα αρχείο δεν αναφέρει το φύλο των συμμετεχόντων στη μελέτη που πέθαναν. Αυτά τα δεδομένα, τα οποία έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην ασφάλεια, ήταν γνωστά στην Pfizer μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ωστόσο, στις 12 Απριλίου, ο Dr Mace Rothenberg, πρώην επικεφαλής ιατρικός διευθυντής της Pfizer, μιλώντας στο Washington Journal σχετικά με την ανάπτυξη του εμβολίου Pfizer είπε: «Μπορώ να πω ότι δεν κόπηκαν οι γωνίες» και «δεν υπήρξαν θάνατοι που να έχουν συμβεί άμεσα ως αποτέλεσμα του εμβολίου και μόνο».

Όσοι υπερασπίζονται την ασφάλεια του εμβολίου Pfizer έχουν εγείρει το επιχείρημα ότι «η συσχέτιση δεν συνεπάγεται αιτιώδη συνάφεια», στην οποία δύο γεγονότα που συμβαίνουν μαζί δεν καθορίζουν μια σχέση αιτίου-αποτελέσματος (!).

Η σελίδα 10 της ανάλυσης της Pfizer παρουσιάζει έναν σημαντικό εντοπισμένο κίνδυνο αναφυλαξίας με εννέα αναφερόμενους θανάτους. Τέσσερα από τα εννέα συνέβησαν την ίδια ημέρα που τα άτομα εμβολιάστηκαν (βλ. παρακάτω).

Η Pfizer τόνισε ότι αυτά τα άτομα είχαν υποκείμενες ιατρικές παθήσεις, αλλά το να πεθάνουν και τα τέσσερα την ίδια ημέρα που έλαβαν το εμβόλιο, υποδηλώνει πιθανή αιτιότητα θανάτου από εμβολιασμό.

Στον Πίνακα 7 της σελίδας 16-17, αναφέρθηκαν 1403 περιπτώσεις Καρδιαγγειακών AESIs (Ανεπιθύμητη Συμβάν Ειδικού Ενδιαφέροντος) και τμηματοποιήθηκαν ως εξής: Αρρυθμία. Καρδιακή ανακοπή; Οξεία καρδιακή ανεπάρκεια; Καρδιογενές σοκ; Στεφανιαία νόσο; Εμφραγμα μυοκαρδίου; Σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας; Καρδιομυοπάθεια στρες; Ταχυκαρδία.

Η σχετική καθυστέρηση έναρξης συμβάντων κυμαινόταν από λιγότερο από 24 ώρες έως 21 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι τα σχετικά συμβάντα εμφανίστηκαν από οποιαδήποτε στιγμή λιγότερο από 24 ώρες έως 21 ημέρες από τη λήψη του εμβολίου, με διάμεσο διάστημα μικρότερο από 24 ώρες. 136 σχετικά αποτελέσματα συμβάντων ήταν θανατηφόρα. Ως εκ τούτου, το 50% αυτών των σχετικών αποτελεσμάτων (συμπεριλαμβανομένων των θανάτων) συνέβη σε λιγότερο από 24 ώρες από τη λήψη του εμβολίου. Αυτό υποδεικνύει και πάλι την αιτιότητα του θανάτου του εμβολίου.

Ωστόσο, η Pfizer καταλήγει κατά κάποιο τρόπο: «Αυτή η σωρευτική ανασκόπηση των περιπτώσεων δεν εγείρει κανένα νέο ζήτημα ασφάλειας. Η επιτήρηση θα συνεχιστεί.»

Κατά την εξέταση της κατηγορίας «Ανοσομεσολαβούμενα/Αυτοάνοσα AESIs», αναφέρθηκαν 1050 περιπτώσεις, με λίγο περισσότερες από τρεις φορές περισσότερες γυναίκες που προσβλήθηκαν από τους άνδρες – υπήρξαν 12 θανατηφόρες εκβάσεις. Ο διάμεσος λανθάνοντας χρόνος έναρξης του σχετικού συμβάντος ήταν μικρότερος από 24 ώρες, γεγονός που υποδηλώνει και πάλι την αιτιότητα θανάτου από το εμβόλιο.

Η σοβαρότητα των υποθέσεων

Βλέποντας το παρακάτω γράφημα, ένα σημαντικό μέρος των περιπτώσεων αναφέρονται ως σοβαρές σε σύγκριση με μη σοβαρές με τον υψηλότερο αριθμό σοβαρών περιπτώσεων στην κατηγορία «γενικών διαταραχών». Σοβαρή περίπτωση είναι αυτή που είναι ιατρικά σημαντική και καταλήγει είτε σε νοσηλεία είτε που έχει απειλητικές για τη ζωή συνέπειες ή θάνατο. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι για καρδιακές, ανοσολογικές, αγγειακές και λοιμώξεις κυριαρχούν οι σοβαρές περιπτώσεις και για τις ανοσοποιητικές περιπτώσεις, όλες ταξινομούνται ως σοβαρές.

Οι γυναίκες επηρεάστηκαν x3 φορές περισσότερο από ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο

Σε γενικές γραμμές, σε κάθε κατηγορία AESI (ανεπιθύμητες ενέργειες ειδικού ενδιαφέροντος), οι γυναίκες επηρεάστηκαν γενικά τρεις φορές περισσότερο από τους άνδρες. Ωστόσο, πουθενά αυτό δεν ήταν τόσο έντονο όσο στην περίπτωση της αναφυλαξίας (μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή αλλεργική αντίδραση), όπου οι γυναίκες επηρεάζονταν περισσότερο από οκτώ φορές.

Από τις 1002 περιπτώσεις αναφυλαξίας που αναφέρθηκαν ότι πληρούσαν το επίπεδο Συνεργασίας Brighton 1-4 (το επίπεδο 1 είναι το υψηλότερο επίπεδο διαγνωστικής βεβαιότητας της αναφυλαξίας) προσβλήθηκαν 876 γυναίκες σε σύγκριση με 106 άνδρες. Οι γυναίκες επηρεάστηκαν επίσης σημαντικά περισσότερο από καρδιαγγειακά συμβάντα. 1076 γυναίκες αναφέρθηκαν ως κρούσματα σε σύγκριση με 291 άνδρες. Τα στατιστικά σημαντικά δεδομένα αποκαλύπτουν την πραγματική πιθανότητα κινδύνου για την ασφάλεια του εμβολίου ανάλογα με το φύλο.

Ωστόσο, πουθενά στην ανάλυση της Pfizer η εταιρεία δεν σχολιάζει αυτά τα δεδομένα, αλλά αντ’ αυτού επαναβεβαιώνει με σιγουριά ότι «η σωρευτική ανασκόπηση της υπόθεσης δεν εγείρει κανένα νέο ζήτημα ασφάλειας».

Οι πληροφορίες που λείπουν

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα δεδομένα που σχετίζονται με τη «Χρήση στην εγκυμοσύνη και τη γαλουχία» αποκλείστηκαν κατά κάποιο τρόπο στην αρχική ανάλυση που υποβλήθηκε στον FDA. Στην τροποποιημένη έκδοση, αναφέρονται 413 ανεπιθύμητες περιπτώσεις με τις 84 να ταξινομούνται ως σοβαρές.

Τα αποτελέσματα εγκυμοσύνης για τις 270 εγκυμοσύνες αναφέρθηκαν ως αυτόματη αποβολή (23), έκβαση σε εκκρεμότητα (5), πρόωρη γέννηση με νεογνικό θάνατο, αυτόματη αποβολή με ενδομήτριο θάνατο (2 η καθεμία), αυτόματη αποβολή με νεογνικό θάνατο και φυσιολογική έκβαση (1 η καθεμία) .

Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η Pfizer υποστηρίζει ότι «δεν προέκυψαν σήματα ασφαλείας από την ανασκόπηση αυτών των περιπτώσεων χρήσης στην εγκυμοσύνη και κατά τον θηλασμό.» Τα δεδομένα που περιέχονται στο έγγραφο με μεγάλη αναθεώρηση φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με αυτήν την αισιόδοξη αξιολόγηση.

Σε παιδιά ηλικίας 12 ετών για τα οποία αρχικά απουσίαζαν στοιχεία, από την ανάλυση της Pfizer, αναφέρθηκαν 34 κρούσματα με τα 24 να κατηγοριοποιούνται ως σοβαρά. Το γεγονός ότι χορηγήθηκε το εμβόλιο Pfizer σε μικρά παιδιά εγείρει ανησυχία, καθώς δεν είχε δοθεί άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στην εταιρεία για να το χορηγήσει στον παιδιατρικό πληθυσμό εκείνη την εποχή. Επιπλέον, το εύρος ηλικιών προκάλεσε σημαντικό συναγερμό δεδομένου του «από 2 μηνών έως 9 ετών». Στην έκθεση δεν υπάρχουν δεδομένα σχετικά με το σε πόσα παιδιά συνολικά χορηγήθηκε το εμβόλιο, επομένως, δεν υπάρχει τρόπος υπολογισμού των ποσοστών επίπτωσης για να προεκτεθεί μια ουσιαστική ανάλυση.

Δείγμα λίστας των γνωστών AESI στην αθροιστική ανάλυση της Pfizer.

Διαταραχές του αίματος και του λεμφικού συστήματος: Λεμφαδενοπάθεια

Καρδιαγγειακά συμβάντα: οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Αρρυθμία, Καρδιακή ανακοπή, Οξεία καρδιακή ανεπάρκεια; Καρδιογενές σοκ, Στεφανιαία νόσος, Εμφραγμα μυοκαρδίου, Σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας, Καρδιομυοπάθεια στρες, Ταχυκαρδία

Γαστρεντερικές διαταραχές

Γενικές διαταραχές και καταστάσεις του σημείου χορήγησης

Μολύνσεις και προσβολές

Διαταραχές του μυοσκελετικού συστήματος και του συνδετικού ιστού: Αρθραλγία; Αρθρίτιδα; Βακτηριακή αρθρίτιδα; Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης; Πολυαρθρίτιδα; Πολυνευροπάθεια; Σύνδρομο μετα-ιογενούς κόπωσης. Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Διαταραχές του νευρικού συστήματος

Διαταραχές του αναπνευστικού, του θώρακα και του μεσοθωρακίου: Λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος. Αναπνευστικές ανεπάρκειες, Ιογενείς λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος. σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας; Ενδοτραχειακή διασωλήνωση; Υποξία; Πνευμονική αιμορραγία; Αναπνευστική διαταραχή; Σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο.

Διαταραχές του δέρματος και του υποδόριου ιστού

Αναφυλαξία

Βελτίωση της νόσου που σχετίζεται με το εμβόλιο (VAED) συμπεριλαμβανομένης της αναπνευστικής νόσου που σχετίζεται με το εμβόλιο (VAERD).

Παράλυση προσώπου

Ανοσομεσολαβούμενες/Αυτοάνοσες διαταραχές

Νευρολογικά (συμπεριλαμβανομένης της απομυελίνωσης): Σπασμοί. Αταξία; Καταπληξία; Εγκεφαλοπάθεια; Ινομυαλγία; Η ενδοκρανιακή πίεση αυξήθηκε. Μηνιγγίτιδα; Μηνιγγίτιδα άσηπτη; Ναρκοληψία

Σχετική με την εγκυμοσύνη: Λοίμωξη αμνιακής κοιλότητας. Καισαρική τομή; Συγγενής ανωμαλία; Νεογνικός θάνατος; Εκλαμψία; Σύνδρομο εμβρυϊκής δυσφορίας; Μωρό με χαμηλό βάρος γέννησης; Έκθεση της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Praevia Placenta; Προεκλαμψία; Πρόωρος τοκετός; Νεκνότητα; Ρήξη μήτρας; Vasa praevia

Νεφρός: Οξεία νεφρική βλάβη, νεφρική ανεπάρκεια

Θρομβοεμβολικά επεισόδια: Εμβολή και θρόμβωση. Εγκεφαλικό επεισόδιο AESI, Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση. Διάχυτη ενδοαγγειακή πήξη; Εμβολισμός; Εμβολή φλεβική; Πνευμονική εμβολή

Αξίζει να συγκρίνετε την παραπάνω λίστα με την παρακάτω λίστα στην οποία έχετε πρόσβαση μέσω του ιστότοπου του FDA κάτω από το έγγραφο «Ενημερωτικό δελτίο Pfizer-BioNTech για παραλήπτες και φροντιστές», που αναθεωρήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2021. Είναι προφανές ότι πολλές από τις απειλητικές παρενέργειες δεν έχουν συμπεριληφθεί, παρόλο που η αθροιστική ανάλυση της Pfizer για τις αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών μετά την έγκριση δημιουργήθηκε για τον FDA στις 30 Απριλίου 2021.

 

Συμπέρασμα

Ενώ αυτός ο συγγραφέας προσπαθεί να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός και αμερόληπτος, μια διεξοδική ανασκόπηση αυτής της έκθεσης υποδηλώνει ότι η FDA και η Pfizer φαίνεται να αποκρύπτουν την πλήρη έκταση των παρενεργειών του εμβολίου Pfizer-BioNTech από το κοινό. Εάν αυτή η υπόθεση είναι πράγματι αληθινή, τότε η ρυθμιστική υπηρεσία «Gold Standard» και η διάσημη πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία έχουν πετάξει από το παράθυρο ολόκληρη την έννοια της ενημερωμένης συναίνεσης.

Είναι επίσης παρωδία το γεγονός ότι μήνες αργότερα, η FDA έσυρε τα πόδια της και κυκλοφόρησε αυτό το σημαντικό έγγραφο ασφάλειας με βάση τις αναφορές περιστατικών ανεπιθύμητων συμβάντων σύμφωνα με τη νομοθεσία FOIA. Οι αναφορές περιπτώσεων διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη φαρμακοεπαγρύπνηση. Η αναγνώριση της σχέσης μεταξύ της θαλιδομίδης που χορηγείται στις μητέρες και των δυσπλασιών στα μωρά τους προκλήθηκε από μια αναφορά περιστατικού.

Ίσως ακόμη πιο καταστροφικό -και μια κοροϊδία για το όλο θέμα των προηγμένων ρυθμιστικών συστημάτων που προορίζονται για τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας- θα ήταν εάν ο FDA κερδίσει τη συνεχιζόμενη διαμάχη για την καθυστέρηση της δημοσιοποίησης πληροφοριών, τότε το κοινό θα πρέπει να περιμένει άλλα 75 χρόνια για να έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα. Μέχρι τότε θα είναι πολύ αργά.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο κ. Ιωάννης Βαληνάκης αμφισβήτησε αποφασιστικά τα αποτελέσματα του ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη. Μένει να φανεί εάν το έπραξε για λογαριασμό τρίτου
Kevin Barry> Πρώην ομοσπονδιακός δικηγόρος στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αποδίδει την Ισπανική Γρίπη σε Πείραμα ενός εμβολίου σε Αμερικανούς στρατιώτες το 1918-1919
Karel Komarek> Τεράστια προσφορά στη δημόσια υγεία και τα παιδιά μας
Paul Krugman> Η κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων έχει ξανασυμβεί. Αλλά σήμερα είναι διαφορετικά
Η Κατερίνα Βελλίδη δεν έκανε τίποτε διαφορετικό από τους λοιπούς Έλληνες εκδότες που διάγουν βίο νεόπλουτων με τα λεφτά των τραπεζών
Jeffrey David Sachs> Ο Αμερικανός οικονομολόγος και ακαδημαϊκός παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία για την εργαστηριακή προέλευση του Covid-19
Το Politico αναλύει τα ανταλλάγματα που ζητά ο Erdogan από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ
SiC> Πως ένα “μαγικό υλικό” από εργαστήριο της Tesla θα αλλάξει την παγκόσμια οικονομία
Νew York Times_Thomas L. Friedman> Ας πούμε επιτέλους την αλήθεια για την πράσινη ενέργεια και τα ορυκτά καύσιμα
[EVENT 201] ΝEW YORK, OCTOBER 18, 2019> Oι διαβολικές συμπτώσεις μίας Άσκησης Πανδημίας με τη Πραγματική Πανδημία!
H Ιστορία επαναλαμβάνεται είτε σαν φάρσα, είτε σαν τραγωδία ενώ εσύ ανεβάζεις insta stories
Σ’ αυτή τη φωτογραφία δεν υπάρχει καμία λογική, καμία αισθητική, απουσιάζουν ο αυτοσεβασμός και η αξιοπρέπεια. Πως μπορούν οι 3 πρώην να το κάνουν στον εαυτό τους όλο αυτό;