kourdistoportocali.comNews DeskΚυνική παραδοχή Fauci> Από την 1η Φεβρουαρίου 2020 είχε ενημερωθεί ότι ο κορωνοϊός πιθανά να είναι εργαστηριακός

Τι αναφέρει δημοσίευμα της USA Today

Κυνική παραδοχή Fauci> Από την 1η Φεβρουαρίου 2020 είχε ενημερωθεί ότι ο κορωνοϊός πιθανά να είναι εργαστηριακός

Κατά περίεργο τρόπο όσα καταγράφηκαν σε ιδιωτική κλήση πέντε ειδικών και επιστημόνων αποσιωπήθηκαν με προκλητικό τρόπο

Ο Δρ. Anthony Fauci παραδέχτηκε ότι από το Φεβρουάριο του 2020 είχε ενημερωθεί από μία ομάδα επιστημόνων πως η COVID-19 «θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένας εργαστηριακός ιός». Ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας δήλωσε στην εφημερίδα USA Today ότι δέχθηκε μία επείγουσα κλήση σχετικά με το θέμα, με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι η κατάσταση γύρω από την προέλευση του ιού «έπρεπε πραγματικά να εξεταστεί προσεκτικά».

Δημόσια, ο Fauci υιοθέτησε τη θέση ότι η COVID-19 μεταδόθηκε με φυσικό τρόπο από ζώο σε άνθρωπο στην υγρή αγορά της Wuhan κοντά στο Ινστιτούτο ιολογίας. Πλέον, είναι αντιμέτωπος με μία έντονη κριτική σχετικά με τη θεωρία του για την πραγματική προέλευση του ιού, καθώς υπάρχει μια αυξανόμενη πεποίθηση ότι ήταν το αποτέλεσμα μιας εργαστηριακής διαρροής στη Wuhan, είτε ως ατύχημα είτε με σκοπό την περαιτέρω διερεύνηση των συνεπειών ως μέρος μίας έρευνας Gain of Function.

Ο πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου επί διακυβέρνησης Trump, Mark Meadows, την Παρασκευή, κατηγόρησε τον Fauci και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι «αγνόησαν τα στοιχεία και πήραν το μέρος της Κίνας». «Αυτό που πραγματικά έπρεπε να είχε συμβεί είναι οι δημοσιογράφοι να κάνουν τη δουλειά τους. Υπάρχει ένα βραβείο Πούλιτζερ που περιμένει κάποιον να το πάρει και ποτέ δεν ήταν πρόθυμοι να δουν τα γεγονότα εξαιτίας της εχθρότητας απέναντι στον Donald Trump, τον πρόεδρο και την κυβέρνησή του», ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox.

Το τελευταίο διάστημα και μετά την απόφαση Biden να ζητήσει από τις υπηρεσίες πληροφοριών μία έκθεση σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού, υπάρχει μια αυξανόμενη θεωρία ότι η COVID-19 δεν μεταδόθηκε με φυσικό τρόπο από ζώο σε ανθρώπους, αλλά αντ’ αυτού προήλθε από το εργαστήριο της Wuhan κατά τη διάρκεια έρευνας σχετικά με κορωνοϊούς νυχτερίδων, προτού διαρρεύσει στον κόσμο. Είναι μια θεωρία που είχε απορριφθεί εδώ και πολύ καιρό ως συνωμοσία που υποστηρίχτηκε από τον Donald Trump, ωστόσο, πλέον αναδεικνύεται ως ένα σοβαρό ενδεχόμενο.

Ο Fauci επανέλαβε τους ισχυρισμούς του στην USA Today, ότι δηλαδή είχε πάντα «ανοιχτό μυαλό» για την προέλευση του ιού, αλλά εξακολουθεί να πιστεύει ότι πιθανότατα δημιουργήθηκε με φυσικό τρόπο. «Είχα πάντα ανοιχτό μυαλό παρόλο που ένιωθα τότε, και εξακολουθώ να το κάνω, πως η πιο πιθανή προέλευση του ιού είναι μέσω ενός ξενιστή», ανέφερε. Ο Fauci επισήμανε την κλήση έκτακτης ανάγκης από κορυφαίους επιστήμονες, η οποία δεν είχε αποκαλυφθεί ποτέ πριν, ως απόδειξη ότι ήταν πάντα ανοιχτός στην πιθανότητα πως η πανδημία δεν δημιουργήθηκε με φυσικό τρόπο.

Η κλήση πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου, μόλις δύο ημέρες μετά την κήρυξη έκτακτης ανάγκης της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο για την COVID-19. Ήταν επίσης όταν οι ΗΠΑ κατέγραψαν την πρώτη γνωστή περίπτωση εξάπλωσης του ιού από άτομο σε άτομο.

Shi Zhengli

Ο Fauci ανέφερε σχετικά με την κλήση που δέχτηκε ότι ήταν από τον Kristian Andersen, ειδικό για τις μολυσματικές ασθένειες στο Scripps Research Translational Institute στην Καλιφόρνια, ο οποίος είχε εκφράσει την ανησυχία ότι «με την πρώτη ματιά» ο ιός φαινόταν ασυνήθιστος. Στις 31 Ιανουαρίου, ο Andersen μίλησε στον Fauci μέσω τηλεφώνου και αντάλλαξε μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκφράζοντας τις πεποιθήσεις του ότι ο ιός μπορεί να έχει κατασκευαστεί από ανθρώπους.

Πράγματι, σε ένα email που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα, ο Andersen και άλλου επιστήμονες είχαν επισημάνει στον Fauci ότι τα «ασυνήθιστα χαρακτηριστικά» του ιού έδειχναν πως ήταν «κατασκευασμένος». «Τα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά του ιού αποτελούν ένα πολύ μικρό μέρος του γονιδιώματος (<0,1%), οπότε κάποιος πρέπει να κοιτάξει πολύ προσεκτικά όλες τις ακολουθίες για να δει ότι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά (ενδεχομένως) φαίνονται κατασκευασμένα», ανέφερε το email. Ο Andersen ανέφερε ότι το γονιδίωμα ήταν «ασυμβίβαστο με τις αλληλουχίες της εξελικτικής θεωρίας». Πρόσθεσε ότι «αυτές οι απόψεις θα μπορούσαν να αλλάξουν» μετά από στενότερες αναλύσεις.

Ο Fauci ανέφερε στην USA Today ότι ο Andersen είχε εκφράσει επίσης αυτές τις ανησυχίες σε μία τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, όπως επίσης και ο Jeremy Farrar, διευθυντής του Welcome Trust, την ίδια μέρα. Ο Fauci σημείωσε ότι πρότεινε στον Andersen να «δημιουργήσουμε μία διεπιστημονική ομάδα». «Συμφωνήσαμε να μιλήσουμε σχετικά με το θέμα τηλεφωνικά την επόμενη μέρα». Στην κλήση με Zoom ήταν ο Fauci, ο Andersen, ο Farrar, ο Francis Collins, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτο Υγείας και πολλοί άλλοι διεθνείς εμπειρογνώμονες ιολογίας και ασθενειών.

Ο Fauci ανέφερε στην εφημερίδα ότι η τηλεδιάσκεψη ήταν «μια πολύ παραγωγική συνομιλία, όπου κάποιοι θεώρησαν ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένας κατασκευασμένος ιός». Άλλοι, εν τω μεταξύ, πίστευαν ότι τα στοιχεία έδειχναν προς τη φυσική μετάδοση του ιού. «Το θυμάμαι πολύ καλά. Αποφασίσαμε ότι έπρεπε η προέλευση του ιού να εξεταστεί προσεκτικά», δήλωσε ο Fauci. Δημόσια, ωστόσο, ο Fauci υποστήριξε τη θεωρία ότι η COVID-19 είχε μεταδοθεί με φυσικό τρόπο .

«Αν κοιτάξετε την εξέλιξη του ιού σε νυχτερίδες και τι υπάρχει εκεί έξω, [τα επιστημονικά στοιχεία] οδηγούν στο ότι δεν θα μπορούσε η covid-19 να έχει χειραγωγηθεί τεχνητά ή σκόπιμα», είχε πει ο ίδιος τον Μάιο στο National Geographic.

Όμως, ο Fauci δεν ήταν ο μόνος εμπειρογνώμονας του οποίου η δημόσια στάση φαίνεται να ήταν αντίθετη με εκείνη πίσω από τις κλειστές πόρτες. Μετά την κλήση της 1ης Φεβρουαρίου, αποφασίστηκε ο Andersen, ο οποίος μόλις 24 ώρες νωρίτερα είχε μιλήσει για το «ασυνήθιστο» γονιδίωμα του ιού, να περάσει τις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες εξετάζοντας τις ακολουθίες του ιού, σύμφωνα με τον Fauci.

Ωστόσο, έως τις 4 Φεβρουαρίου, μόλις τρεις μέρες μετά την κλήση έκτακτης ανάγκης, ο Andersen φάνηκε να αλλάζει ριζικά τις απόψεις τους, στέλνοντας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε άλλους επιστήμονες ότι θα έπρεπε να είναι «πιο προσεκτικοί στο ζήτημα της μηχανικής», κατακεραυνώνοντας ο ίδιος τη θεωρία της εργαστηριακής προέλευσης του ιού. «Αναρωτιέμαι αν πρέπει να είμαστε πιο σταθεροί στο ζήτημα της μηχανικής», έγραψε, σύμφωνα με την USA Today.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Μια βραδιά στο Leverkusen χτύπησαν οι μυστικές υπηρεσίες;
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
Μετά το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία περιγράφει τα εμβόλια σαν “κουτσές πάπιες”