kourdistoportocali.comNews DeskKoρυφαίος αξιωματούχος του Ισραήλ αντιτίθεται με σφοδρότητα στους εμβολιασμούς COVID-19

Breaking news

Koρυφαίος αξιωματούχος του Ισραήλ αντιτίθεται με σφοδρότητα στους εμβολιασμούς COVID-19

Πριν ενταχθεί στο Shalom Corps, ο Beer υπηρέτησε ως επικεφαλής της Ισραηλινής Εταιρείας Διεθνούς Ανάπτυξης

Επικεφαλής της υποστηριζόμενης από το κράτος εθελοντικής ομάδας δέχεται πυρά για πανδημικά tweets κατά των γιατρών.

Ο Alon Beer, ο οποίος διορίστηκε πρόσφατα Διευθύνων Σύμβουλος της Shalom Corps, έχει κληθεί για άμεση ακρόαση εν αναμονή τερματισμού για προσωπικές επιθέσεις σε αξιωματούχους του υπουργείου Υγείας

Ο πρόσφατα διορισμένος επικεφαλής της ημικυβερνητικής εθελοντικής οργάνωσης Shalom Corps αντιμετώπιζε πιθανή απόλυση την Πέμπτη, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε ασκήσει επανειλημμένες προσωπικές επιθέσεις εναντίον ανώτερων στελεχών υγείας καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς τους ως «δολοφόνους».

Το Shalom Corps, εμπνευσμένο από το Σώμα Ειρήνης των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι μια πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από κοινού από το Υπουργείο Διασποράς, το Jewish Agency και το Mosaic United.

Ο Beer κλήθηκε σε ακρόαση για τα σχόλια, ανέφερε το Εβραϊκό Πρακτορείο. Αντιμετωπίζει πιθανές απολύσεις ή άλλα τιμωρητικά μέτρα.

«Το Εβραϊκό Πρακτορείο ανακοινώνει ότι το διοικητικό συμβούλιο του Shalom Corps συμφώνησε να διεξαγάγει μια άμεση ακρόαση για τον Alon Beer, παράλληλα με μια ενδελεχή και εκτενή έρευνα για τα προσβλητικά σχόλια που του αποδίδονται», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Jewish Agency.

«Δεν γνωρίζαμε τις δηλώσεις του και επομένως επανεξετάζουμε την απασχόληση του Beer μέχρι να ολοκληρωθεί μια πλήρης και ολοκληρωμένη έρευνα», ανέφερε η οργάνωση.

Τα σχόλια του Beer, τα οποία έγιναν το 2020 και το 2021, ήρθαν στο φως από την εφημερίδα Yedioth Ahronoth την Πέμπτη.

Η Mosaic United, μια εβραϊκή φιλανθρωπική οργάνωση, δήλωσε ότι δεν γνώριζε τα πολυάριθμα tweets του Beer εναντίον δημοσίων υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας όταν εξέτασε την αίτησή του για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Ο Beer ήταν ένας από τους 170 υποψηφίους για τον ρόλο.

«Προηγουμένως αγνοούσαμε αυτές τις δηλώσεις. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη αυτό το θέμα και είναι υπό επανεξέταση», ανέφερε η οργάνωση σε δήλωση.

Δεν ήταν αμέσως σαφές γιατί οι οργανισμοί δεν εξέτασαν τη δημόσια ροή του Beer στο Twitter κατά την εξέταση της αίτησής του για τη θέση του CEO.

Τόσο το Υπουργείο Διασποράς όσο και το Εβραϊκό Πρακτορείο κατήγγειλαν τις δηλώσεις του Beer.

«Το Υπουργείο αντιτίθεται στις παρατηρήσεις του κ. Alon Bar και δεν αντικατοπτρίζουν ούτε εκπροσωπούν τη θέση του Υπουργείου με οποιονδήποτε τρόπο», δήλωσε ο υπουργός Διασποράς Nachman Shai σε δήλωση.

«Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι βλαβερές διαβολές εναντίον δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι αποδεκτές για εμάς, ιδιαίτερα όταν αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται στα συστήματα υγείας και ιατρικής, των οποίων την αφοσίωση και τη δέσμευση εκτιμούμε και θεωρούμε ως θαυματουργή», ανέφερε η Εβραϊκή Υπηρεσία.

Μεγάλο μέρος του βιτριόλι της Beer στράφηκε εναντίον της Δρ. Sharon Alroy-Preis, επικεφαλής των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο ήταν υπεύθυνο για τη χάραξη μεγάλου μέρους των πολιτικών της χώρας σχετικά με τον κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένων των lockdown, των απαιτήσεων για μάσκα και των εμβολιασμών.

Ο Beer ήταν ιδρυτής μιας οργάνωσης γνωστής ως Δημόσιο Συμβούλιο Έκτακτης Ανάγκης-Public Emergency Council, μιας ομάδας που αποτελείται από ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου που γενικά αντιτίθενται στις πολιτικές της κυβέρνησης για τον COVID-19.

Ο Alroy-Preis, ένας από τους κορυφαίους συμβούλους της κυβέρνησης για τον COVID-19, ήταν και συνεχίζει να είναι τακτικός στόχος παρενόχλησης και σκληρής κριτικής, καθώς σχετίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού. Της έχουν δοθεί τακτικά συνοδοί ασφαλείας λόγω επανειλημμένων απειλών εναντίον της.

Στα tweet του, ο Beer αποκάλεσε την Alroy-Preis ψεύτη και υπαινίχθηκε ότι είχε συνάψει διεφθαρμένη συμφωνία με τη φαρμακευτική εταιρεία Pfizer, η οποία παρήγαγε το πιο κοινό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που χρησιμοποιείται στο Ισραήλ.


Ο Beer επιτέθηκε επίσης σε έναν άλλο κορυφαίο σύμβουλο της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, τη Δρ. Galia Rahav, επικεφαλής της μονάδας μολυσματικών ασθενειών στο Sheba Medical Center.

«Η Galia Rahav έκαψε το Ισραήλ. Το αίμα χιλιάδων είναι στα χέρια της», έγραψε σε ένα tweet στις 5 Μαρτίου 2021.

Η μπύρα έθεσε επίσης επανειλημμένα αμφιβολίες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, προβάλλοντας αβάσιμους ισχυρισμούς ότι προκάλεσε προβλήματα γονιμότητας και άλλα προβλήματα υγείας.

Ο Beer υπερασπίστηκε τα tweet του, λέγοντας στον Yedioth Ahronoth ότι ήταν θεμιτή κριτική.

«Ευτυχώς, ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα, όπου εξακολουθείτε να επιτρέπεται να εκφράζετε θέσεις που είναι ενάντια στη θέση του κράτους», είπε στην εφημερίδα.

Ο Beer αρνήθηκε επίσης ότι εναντιώθηκε στο εμβόλιο, σημειώνοντας ότι ο ίδιος και άλλα μέλη του Δημόσιου Συμβουλίου Έκτακτης Ανάγκης είχαν εμβολιαστεί.

Πριν ενταχθεί στο Shalom Corps, ο Beer υπηρέτησε ως επικεφαλής της Ισραηλινής Εταιρείας Διεθνούς Ανάπτυξης, μιας οργάνωσης-ομπρέλας που συγκεντρώνει διαφορετικές ομάδες που επικεντρώνονται στη διεθνή ανάπτυξη και την ανθρωπιστική βοήθεια.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK