kourdistoportocali.comNews DeskΚολλέγιο Αθηνών> Η συγκλονιστική απόφαση της απορρίψεως Ιδρύσεως παραρτήματος στο Πάρκο του Ελληνικού. Οι 7 Λόγοι που πιθανόν έλαβε υπόψη του για την απόφαση που προκαλεί αίσθηση

Breaking News

Κολλέγιο Αθηνών> Η συγκλονιστική απόφαση της απορρίψεως Ιδρύσεως παραρτήματος στο Πάρκο του Ελληνικού. Οι 7 Λόγοι που πιθανόν έλαβε υπόψη του για την απόφαση που προκαλεί αίσθηση

Τις ακριβείς διαστάσεις της θα τις διαβάσετε μόνο στο Κουρδιστό Πορτοκάλι

Η σχετική είδηση πέρασε στα ψιλά των αθλίων ΜΜΕ. Τη διακρίναμε μόλις σε άρθρο του Ηλία Μπέλλου, στη Καθημερινή η οποία, ως αλλαλάζον έγκριτον κύμβαλον, θα είχε πρώτο θέμα την θετική έκβασή της.

-Απορρίφθηκαν τα σχέδια για ίδρυση Κολλεγίου Αθηνών στο Ελληνικό

Γράφει ο Sir Thomas Lawrence

Το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα δεν θα προχωρήσει τελικά στην ίδρυση και λειτουργία ενός νέου σχολείου της οικογένειας του Κολλεγίου Αθηνών στην έκταση του πρώην αεροδρομίου

Η είδηση είναι συγκλονιστική. Τις ακριβείς διαστάσεις της θα τις διαβάσετε μόνο στο Κουρδιστό Πορτοκάλι.

Το 2025 το Κολλέγιο της εγχώριας αριστείας συμπληρώνει 100 έτη (1925-2025), έναν αιώνα λειτουργίας και συσσωρευμένης σοφίας.

Ως απαύγασμα της τελευταίας θεωρούμε την απόφασή του να αποφύγει την Ίδρυση παραρτήματος του ιστορικού ιδρύματος στις παρυφές του σχεδιαζόμενου Καζίνο και των γυάλινων skyscrapers οι οποίοι θα λειτουργούν ως ταχυσυσσωρευτές θερμότητος κάτω από τον καυτό “ελληνικό” ήλιο-πριν τον σβήσει ο Bill Gates καθώς ακόμη και αυτό είναι στα σκαριά της elite για τις ανάγκες της επιχείρησης ελέγχου και μείωσης του πληθυσμού η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας εκτιμούμε ότι έλαβε υπόψη του τις δραματικές εξελίξεις του κοντινού μέλλοντος καθώς και τη προάσπιση του κύρους του Ιδρύματος με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην απόρριψη του σχεδίου το οποίο πανηγυρικά προανήγγειλαν ένα έτος πριν οι κυβερνητικές φυλλάδες της ευθανασίας.

Ήτο μία τολμηρή, οραματική και εν τέλει σοφή απόφαση η απόρριψη της ιδέας-η γέννηση της οποίας ήτο αρκετή να προκαλέσει βλάβη στο κύρος του Κολλεγίου, πόσο μάλλον η υλοποίησή της.

Πάμε να δούμε κάποιους παράγοντες που εκτιμούμε ότι πιθανόν έλαβε υπόψη της η ηγεσία του Κολλεγίου ώστε να αποφύγει ένα ιστορικό ολίσθημα για το κύρος του Ιδρύματος-την ιδέα του παραρτήματος στο Πάρκο του Ελληνικού.

Πρώτον> Η συσσώρευση πολλών σημειολογικών “στόχων” σε ένα σημείο αντενδείκνυται στο εγγύτερο και απώτερο μέλλον των διαρκών ανατροπών. Μετά το χτύπημα του deep state στους Δίδυμους Πύργους και στο Νότιο Ισραήλ θα ήτο απόφαση υψηλού ρίσκου και αντίστοιχης ανοησίας να προστεθεί το Κολλέγιο Αθηνών στον ελκυστικό “στόχο” όπως θα μπορούσε να εξελιχθεί το σχεδιαζόμενο Πάρκο της ελληνικής σατυροΡιβιέρας.

Δεύτερον> Το Κολλέγιο Αθηνών σε ουδεμία περίπτωση δεν θα ήθελε να εγκλωβίσει τους σπουδαστές, τους υπαλλήλους και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ιδρύματος σε μία τυρρανική πόλη των 15′ όπως την οραματίζεται στις ευγονικές του φαντασιώσεις ο εγκέφαλος της Μεγάλης Επαναφοράς Γερμανός μηχανικός Dr. Klaus Schwab.

Tρίτον> Το Κολλέγιο Αθηνών δεν θα μπορούσε να μην λάβει υπόψη του το προ των πυλών ΚΡΑΧ στη δυτική οικονομία με τεράστιες επιπτώσεις στο real estate το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους στόχους της αύξησης των επιτοκίων από τη FED. Τα επιτόκια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Κουρδιστού Πορτοκαλιού θα αγγίξουν ακόμη και το 10% εντός δεκαετίας-εκτός κι εάν ο Michel de Nostredame αποφασίσει να εξαπολύσει ακόμη περισσότερο τρόμο πατώντας το πλήκτρο με τα εκρηκτικά με συνέπεια η θεαματική εκτόξευση των επιτοκίων να λάβει χώρα εντός 3ετίας ή 5ετίας.

Τέταρτον> Η απειλή ενός πολέμου Ελλάδας-Τουρκίας βρίσκεται πλέον πιο κοντά από ποτέ, όπως επίσης και η γενίκευση της σύγκρουσης στην Ευρώπη. Κι αυτό γιατί οι παγκοσμιοποιητές δεν κατάφεραν το αποτέλεσμα που επεδίωκαν με την εκτόξευση του ιού που προκαλεί τoν COVID-19 και την απόπειρα να πείσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό να εμβολιάζεται με προθυμία -έως θανάτου. Το σχέδιο απέτυχε σε μεγάλο βαθμό και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με την αποκάλυψη της αλήθειας στις ευρύτερες μάζες. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που το deep state έστειλε τους Ναζί της Hamas να σφαγιάσουν τον μαρτυρικό Εβραικό λαό και να προκαλέσουν το ΝΕΟ Ολοκαύτωμα της 7ης Οκτωβρίου.

Πέμπτον> Ο κίνδυνος το έργο του Ελληνικού να μείνει ημιτελές αρχίζει πλέον να γίνεται ορατός στους έχοντες κοινή λογική για όλους τους παραπάνω λόγους. Καθώς θα αποκαλύπτεται το σχέδιο μείωσης του πληθυσμού σε όλες τις εκφάνσεις του και ο ρόλος των δυτικών ηγεσιών (καθώς και των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως σε αυτό) κανείς δεν θα θέλει οικειοθελώς να φυλακιστεί σε ένα σχεδιαζόμενο στρατόπεδο το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της Μεγάλης Επαναφοράς.

Έκτον> Το ρίσκο να μετατραπεί το παράρτημα του Κολλεγίου στο Πάρκο του Ελληνικού σε μία ακόμη γιάφκα αντισημιτισμού (φαντασθείτε τους σπουδαστές του με επικεφαλής την αριστερή γόνο δικαιωματίστρια-ακτιβίστρια να διαδηλώνουν From the River to the Sea Palestine Will be Free) όπως συμβαίνει με τα κολλέγια της Αμερικανικής elite είναι ορατός εξαιτίας της προέλευσης των κεφαλαίων που φιλοδοξούν να τοποθετηθούν στο Ελληνικό αλλά και των θρησκευτικών εθνοτήτων που εκπροσωπούνται από τους φημολογούμενους αγοραστές-επενδυτές.


Έβδομον> Το Κολλέγιο Αθηνών σε ουδεμία περίπτωση δεν θα ήθελε να βρεθεί ανοικτό και έρμαιο τόσο στις διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις όσο και στις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις οι οποίες είναι πλέον ορατές διά γυμνού οφθαλμού.

Αποτέλεσμα των παραπάνω η αιτιολόγηση της απόρριψης της ιδέας επέκτασης του Κολλεγίου Αθηνών στην Αθηναική σατυροΡιβιέρα όπως αυτή αναλύεται στην σχετική ανακοίνωση του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος είναι σχεδόν απαξιωτική για το όλο εγχείρημα>

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«15 Δεκεμβρίου 2022, σε έκτακτη γενική συνέλευση του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, με εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του και τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου των Επιτροπών του Κολλεγίου Αθηνών, αποφασίστηκε η υπό ορισμένες προϋποθέσεις ίδρυσης σχολείου στην περιοχή ανάπτυξης του Ελληνικού.

Μετά από ενδελεχή εξέταση των προϋποθέσεων και στάθμιση όλων των παραμέτρων του εγχειρήματος το Διοικητικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο των Επιτροπών, ομόφωνα αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην ίδρυση του νέου Σχολείου.

Ευχαριστούμε τη Lamda Development για τη δυνατότητα να διερευνήσουμε την ίδρυση σχολείου στο Ελληνικό, για την ενδιαφέρουσα προσφορά της και για τον επαγγελματισμό της σε όλες τις συζητήσεις μας.

Η διαδικασία μελέτης και σχεδιασμού υπήρξε διεξοδική και εποικοδομητική με ιδιαίτερη έμφαση στα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά θέματα που αφορούν τόσο σε ένα νέο σχολείο όσο και στις υφιστάμενες σχολικές μονάδες του Κολλεγίου.

Η νέα αυτή γνώση αποτελεί για το Κολλέγιο πρόσθετο εφόδιο στην πραγμάτωση των στρατηγικών του στόχων στο κατώφλι της ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΗΡΙΔΟΣ (1925-2025), που θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή εκπαιδευτικής καινοτομίας και πρόοδο για το Σχολείο.

Με ακλόνητο θεμέλιο της κολεγιακές αρχές και παραδόσεις, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του ιδρυτικού του νόμου και υιοθετώντας τις βέλτιστες σύγχρονες διεθνείς εκπαιδευτικές πρακτικές, το Κολλέγιο Αθηνών πορεύεται στην επόμενη σελίδα της ιστορίας του ως διεθνούς κύρους κέντρο εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής αριστείας, πάντα με πίστη στο όραμα των ιδρυτών του».

Την ανακοίνωση υπογράφουν η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αννίκα Παπαντωνίου και ο chairman, board of Trustees Γιώργος Αντωνιάδης.

Αννίκα Παπαντωνίου

Η Αννίκα Παπαντωνίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 και αποφοίτησε από το Abbots Hill School στο Hertfordshire της Βρετανίας. Είναι κάτοχος Πτυχίου  Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος-Deree.

Είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της A.M. Nomikos Transworld Maritime Agencies SA, οικογενειακής επιχείρησης ιδιόκτητων και υπό διαχείριση ποντοπόρων πλοίων.

Ως σύζυγος και μητέρα αποφοίτων του Κολλεγίου και σήμερα ως γιαγιά μαθητριών του, συνδέεται άρρηκτα με το Σχολείο. Επί πολλά χρόνια είναι ενεργό μέλος της Κολλεγιακής οικογένειας με σημαντική προσφορά από διάφορες θέσεις ευθύνης.

Η Κολλεγιακή δραστηριότητά της άρχισε το 1989 από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κολλεγίου Ψυχικού, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος (1992-1995), και συνεχίσθηκε στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κολλεγίου Αθηνών, του οποίου επίσης διετέλεσε Πρόεδρος (1996-1999). Από το 1992 υπήρξε ενεργό μέλος της Επιτροπής Γονέων-Parents Fund Drive και σήμερα αποτελεί μέλος της Επιτροπής Γονέων Αποφοίτων-Alumni Parents Fund Drive.

Από το 2000 είναι μέλος του Σωματείου «Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα». Το 2005 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΙ, στο οποίο έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας (2010-2018) και Αντιπρόεδρος (2018-2020).

Από το 2010 είναι Ταμίας του Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος Γεωργίου & Μάρης Βεργωτή.

Σύζυγός της είναι ο απόφοιτος του Κολλεγίου Νίκος Παπαντωνίου ’70, MD, PhD,  Ομότιμος Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας – Εμβρυομητρικής Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Έχουν τρία παιδιά, αποφοίτους του Κολλεγίου (Αντώνη ’00, Τάσο ’02, Αγγελική ’03).

Γεώργιος Αντωνιάδης

Ο Γεώργιος Αντωνιάδης αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1980. Απέκτησε Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης (ETH) και MBA με Διάκριση (Distinction) από το Harvard Business School. Είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της PlaneSense, Inc., που ιδρύθηκε το 1995, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες μερισματικής ιδιοκτησίας (fractional ownership) αεροσκαφών παγκοσμίως. Πριν από την ίδρυση της PlaneSense, ήταν Σύμβουλος επιχειρήσεων στη McKinsey & Company, Inc.

Είναι μέλος του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Κολλεγίου στις ΗΠΑ από το 2017 και Ταμίας του από το 2018, ενώ τον Μάρτιο του 2023 εξελέγη Πρόεδρος.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK