kourdistoportocali.comNews DeskΚι όμως οι νομοί της Ελλάδας με την υψηλότερη αποχή (πάνω από 70%) αποτελούν προορισμούς για σκεπτόμενους πολίτες

Το Νέο από εδώ

Κι όμως οι νομοί της Ελλάδας με την υψηλότερη αποχή (πάνω από 70%) αποτελούν προορισμούς για σκεπτόμενους πολίτες

Χαστούκι και στο σαθρό μηντιακό σύστημα της μεταπολίτευσης

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Καθώς οι Έλληνες πολίτες διαπίστωσαν ποιοι ζητούσαν τη ψήφο τους, τον ρόλο τους και κυρίως το κοινό αφήγημα που υπηρετούν (την ατζέντα απομείωσης του δυτικού πληθυσμού με κύριο στόχο την “κοστοβόρα” δυτική οικογένεια) επέλεξαν να απέχουν από τις εκλογές.

Aνάλυση George Orwell

Μάλιστα οι νομοί με τη μεγαλύτερη αποχή θα μπορούσαν να αποτελούν προορισμό για σκεπτόμενους ανθρώπους καθώς ελπίζεις να συναντήσεις εδώ ανθρώπους που γνωρίζουν τι συμβαίνει στο δυτικό κόσμο και το ρόλο των σημερινών κομμάτων.

Η αποχή πάνω από 60% αποτελεί επίσης ένα χαστούκι στο σαθρό μηντιακό σύστημα της μεταπολίτευσης.

Υπάρχουν νομοί της Ελλάδος στους οποίους οι πληθυσμοί δεν δίνουν δεκάρα για τα χαζοκάναλα και τις μεγάλες ιστοσελίδες και εφημερίδες. Δεν επηρεάζουν κανένα-πέρα από την σχέση διαπλοκής που αναπτύσσουν με τους εκάστοτε κυβερνώντες.

Οσο για τα αποτελέσματα- που λάβετε υπόψη σας ότι θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί των εκλογών όπως τα εμβόλια προηγήθηκαν της κατασκευασμένης πανδημίας- αντανακλούν ακριβώς την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού και την εξάρτησή του από τα Ιδρύματα που τους ανήκει ο κόσμος και του οποίου τη (παγκόσμια) διακυβέρνηση επιχειρούν διά μέσω του WEF.

Oπως πολύ νωρίς είχε επισημάνει το Κουρδιστό Πορτοκάλι ο Κασσελάκης για παράδειγμα είναι 110% Μητσοτάκης και αυτό αποτυπώθηκε. Υπηρετούν την ίδια Ατζέντα-τα ίδια Ιδρύματα.

Είχε πολύ δίκιο ο συντάκτης της Εφημερίδας Δημοκρατία για όσα έγραψε για τον Κασσελάκη ο οποίος εν μέσω Γενοκτονίας ασχολείται με lifestyle εμφανίσεις-χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.

Ποια Αριστερά και απίδια μάντολες; Η Αριστερά δεν είναι παρά μία παγκόσμια ΜΚΟ του Soros και των γνωστών δύο-τριών  άλλων Ιδρυμάτων. Από το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ, ως τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη και την αριστερή Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη και την Αριστερά του προπαγανδιστή του εμβολιασμού Κουτσούμπα και πάει λέγοντας.

Όσο έγραψε στην ανάρτησή του ο δημοσιογράφος της Δημοκρατίας Γιώργου Χατζηδημητρίου αποτελούν την εξήγηση του γιατί ενώ η ΝΔ έχασε 13% σε ένα χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και τα λοιπά (δήθεν αριστερά) γκρουπούσκουλα δεν είδαν τα ποσοστά τους να ανεβαίνουν.

Η ανάρτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Χατζηδημητρίου για τον Κασσελάκη και το συμβάν στο γεύμα με τους δημοσιογράφους είχε ως εξής:

«Καθένας είναι γιος του μπαμπά του!

Μας έβγαλε για ένα κρασί, στην Αδάμαντος στο Θησείο κάτω απ΄ την Ακρόπολη, εμάς που καλύπτουμε το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα Σάββατο μεσημέρι, παραμονές της κάλπης ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αφήνω στη μπάντα που ήρθε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση, έδωσε το σκυλί του στον σύζυγο και κάθησε δίπλα στις τηλεοράσεις. Λες κι εμείς οι εφημεριδάδες, είμαστε τίποτε αργόσχολοι παρακατιανοί… Κι αφήνω όσα είπε και είναι off για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και τις διαθέσεις του να γα@@@ το εναπομείναν σύμπαν…

Έρχεται και στο τραπέζι μας κάποια στιγμή και τον ρωτάω, αν ο επιδεικτικός τρόπος του, να δείχνει δηλαδή τα πανάκριβα σπίτια του την ώρα που ο κόσμος δεν ημπορεί να σταθεί πουθενά συνάδει με το Ήθος της Αριστεράς που αυτός επικαλείται.

«Είσαι μ@@@@ς!» μου απαντά. «Άντε γ@@@ ρε φλώρε. Μ@@@@ς είσαι και φαίνεσαι» του λέω κι εγώ και σηκώθηκε κι έφυγε θυμωμένος δείχνοντας τα όριά του και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος…

Υ.Γ: Για να μην παρεξηγηθώ και νομίσει κανείς πως είμαι εξαίρεση- που όντως είμαι!.. Την προσφώνηση «μ@@@@ς», «είσαι μ@@@@ς» ή «λες μ@@@@ς», την είχε πολλές φορές χρησιμοποιήσει νωρίτερα και για άλλους συναδέλφους. Απλά εγώ δεν το ανέχτηκα.

Υ.Γ2: Ήρθε μετά στην αποχώρησή του να με χαιρετήσει ενοχικά λέγοντας «γειά σου αριστερόμετρο». Τον έγραψα στ’ αρ@@@@ μου. Έστριβα επιμελώς το τσιγαράκι μου εκείνη την ώρα».

Η “ελληνική” αποχή από τις Ευρωεκλογές 2024 άγγιξε το 60%- σε κάποιους νομούς το ξεπέρασε και φλέρταρε με το 70%

Αυτοί οι νομοί της χώρας αποτελούν πλέον προορισμό για σκεπτόμενους ανθρώπους. Εάν υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να γεννηθεί κάτι νέο από εδώ θα ξεκινήσει.

Από τη Λακωνία, τη Κεφαλλονιά, τη Φλώρινα, τα Δωδεκάνησα.

Το υψηλότερο ποσοστό αποχής καταγράφεται στην εκλογική περιφέρεια της Φλώρινας με 74%, ενώ πάνω από 70% είναι και σε Κεφαλληνία και Λακωνία.

Δεν προσήλθε επίσης στις κάλπες σχεδόν το 67% των εγγεγραμμένων σε Δωδεκάνησα, Λέσβο και Ευρυτανία, ενώ υψηλά είναι τα αντίστοιχα ποσοστά και σε Δυτική Αττική (62,55%) και Α’ Αθηνών (60,70%).

Οι νομοί με την μεγαλύτερη αποχή (πάνω από 60%)

Φλώρινας: 74,61%
Κεφαλληνίας: 72,06%
Λακωνίας: 70,55%
Δωδεκανήσου: 68,08%
Ευρυτανίας: 67,34%
Αρκαδίας: 66,81%
Λέσβου: 66,55%
Κέρκυρας: 66%
Θεσπρωτίας: 65,59%
Σερρών: 65,05%
Ροδόπης: 64,91%
Δράμας: 64,85%
Ξάνθης: 64,73%
Μεσσηνίας: 64,63%
Χίου 64,58%
Ζακύνθου: 64,37%
Λευκάδας: 64,35%
Σάμου: 63,79%
Ηλείας: 63,28%
Καστοριάς: 63,18%
Β’ Δυτικής Αττικής: 62,94%
Καβάλας: 62,53%
Κιλκίς: 61,87%
Έβρου: 61,58%
Κυκλάδων: 60,90%

Kυριακή 9 Ιουνίου 2024

Τα δύο-τρία Ιδρύματα που κυβερνούν τον κόσμο διά μέσω της εργολαβίας του WEF έδειξαν την έξοδο στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ μισάνοιξαν τη πόρτα στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς εκτιμούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης με μεγαλύτερη προθυμία θα υπερασπιστεί το κλίμα, τις planδημίες, τα εμβόλια ευθανασίας και γενικότερα την Ατζέντα αποπληθυσμού-ερήμωσης του κοστοβόρου δυτικού πληθυσμού με ταυτόχρονες ανθρωποθυσίες υποταγής όπως τα Τέμπη και το Μάτι.

Δεν θα ήτο υπερβολή να πούμε ότι το αποτέλεσμα είχε προηγηθεί της διεξαγωγής των εκλογών όπως τα εμβόλια της planδημίας. -13 και πλέον μονάδες από το 41% αποτελούν προειδοποίηση τέλους.

Μόνο που ακόμη και η elite που κυβερνάει το κόσμο γνωρίζει τελευταία οδυνηρές απώλειες και ενδοοικογενειακές συγκρούσεις, κάποιες σκηνοθετημένες και άλλες ανεξέλεγκτες.

Με αποτέλεσμα ούτε εκείνη να αισθάνεται σίγουρη για τις επιλογές της.

Ακόμη μεγαλύτερη ήτο η συντριβή για τους τηλεσεσημασμένους πεπετζήδες εκλογικούς αναλυτές τύπου Δρυμιώτη ο οποίος είναι φτυστή εικόνα των επιδημιολόγων της planδημίας. Καθώς μπαίνουμε σε ακόμη πιο συναρπαστική περίοδο μείνετε συντονισμένοι στο Κουρδιστό Πορτοκάλι.

Καραγκιοζιλίκια…

 

Η ΝΔ λοιπόν φλερτάρει ανάμεσα στο 25-27%, ο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στο 15-17%, το ΠΑΣΟΚ στο 12,9 , το ΚΚΕ στο 9,4 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 9,6, η ΝΙΚΗ 4,4, η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3,5, η ΜΕΡΑ25 2,4, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2,4, Πατριώτες 1,4, Φωνή Λογικής 3,0, ο Κόσμος 1,0, το μειονοτικό ΚΙΕΦ 0,8, οι Δημοκράτες 1,4 και τα λοιπά κόμματα στο 5% συνολικά.

Πάμε να δούμε τώρα τις πρόσφατες εκτιμήσεις του καιροσκόπου αναλυτή Δρυμιώτη και την οδυνηρή εγκυρότητά τους.

Τις εκτιμήσεις του για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου παρουσίασε λοιπόν το πρωί της Τρίτης ο εκλογικός αναλυτής, Ανδρέας Δρυμιώτης, σύμφωνα με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία θα κινηθεί στα επίπεδα του 33-35%, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα συγκεντρώσουν μαζί 30% και ΚΚΕ με Βελόπουλο θα πάρουν 20%.

Ειδικά για τη μάχη της δεύτερης θέσης ο κ. Δρυμιώτης είπε στο Action24 ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερος καθαρά γιατί ο Ανδρουλάκης έχει χάσει εντελώς τη μπάλα. Ο άλλος απευθύνεται σε ένα διαφορετικό κοινό που το έχει ξυπνήσει. ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Κασσελάκης άλλο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει. Ο Ανδρουλάκης μου θυμίζει τον άνθρωπο που στη ρουλέτα παίζει το νούμερο που βρήκε».

Συνεχίζοντας για το ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι «είχε την ευκαιρία και την έχασε. Δεν μπορεί να μιμηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ όπως επιχειρεί να κάνει ο Ανδρουλάκης. Πήγε κόντρα στα μη κρατικά πανεπιστήμια, στην επιστολική ψήφο. Αν θέλει να ψηφίσει κάτι τέτοιο ο κόσμος θα ψηφίσει το original και όχι το μαϊμού. Ο ένας (σ.σ. ο Κασσελάκης) χαμογελάει, ο άλλος (σ.σ. ο Ανδρουλάκης) είναι μουτρωμένος, από ποιον θα αγοράζατε αυτοκίνητο; Η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι καταστροφική. Από ό,τι καταλαβαίνω ο Ανδρουλάκης έχει κάνει ένα στενό κύκλο που του λένε πόσο καλός είσαι».

Όπως πρόσθεσε «η βασικη διαφορά του Κασσελάκη είναι ότι έχει απομακρυνθεί από τις ριζοσπαστικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως για παράδειγμα με τον φράχτη στον Έβρο».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK