kourdistoportocali.comNews DeskΚαθώς οι εταιρίες στη Κίνα στήνουν τους δικούς τους εθελοντικούς στρατούς (!) ο επιχειρηματικός κόσμος της Ελλάδας "βλέπει" Σαμαρά

Breaking News

Καθώς οι εταιρίες στη Κίνα στήνουν τους δικούς τους εθελοντικούς στρατούς (!) ο επιχειρηματικός κόσμος της Ελλάδας “βλέπει” Σαμαρά

Οι εξελίξεις στον δυτικό κόσμο αποκτούν δραματικό χαρακτήρα με την αμφισβήτηση της αμερικάνικης ηγεμονίας

Καθώς οι εξελίξεις στον δυτικό κόσμο αποκτούν δραματικό χαρακτήρα με την αμφισβήτηση της αμερικάνικης ηγεμονίας- η οποία προκαλεί τεράστια ανασφάλεια στην εξαρτημένη Ευρώπη- να βρίσκεται στο επίκεντρο, ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας “ξαναδιαβάζει” με προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του Αντώνη Σαμαρά τόσο για τους μετανάστες-εισβολείς όσο και για την τεκνοθεσία ομοφύλων.

Στο μεταξύ και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα της οποίας θα μπορούσε να είχε προηγηθεί μία νέα Νύχτα Ιμίων.

Εδώ εξηγήσαμε το γιατί.

Κι ενώ η Ρωσία είναι απασχολημένη με πόλεμο η Κίνα ετοιμάζεται με πρωτόγνωρο τρόπο για κάτι ΜΕΓΑΛΟ σύμφωνα με τη Laura He του CNN Business.

Κινεζικές εταιρείες κάνουν κάτι που σπάνια έχουμε δει από τη δεκαετία του 1970: Στήνουν τους δικούς τους εθελοντικούς στρατούς (!)

Τουλάχιστον 16 μεγάλες κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου ενός ιδιόκτητου κολοσσού γαλακτοκομικών προϊόντων, έχουν δημιουργήσει τις δικές τους μονάδες στρατού, σύμφωνα με ανάλυση του CNN που βασίζεται σε αναφορές κρατικών μέσων ενημέρωσης της χώρας.

Γνωστές ως Τμήματα Λαϊκών Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούνται από πολίτες που διατηρούν τις κανονικές τους θέσεις εργασίας. Λειτουργούν ως εφεδρική και βοηθητική δύναμη για τον στρατό της Κίνας, τον μεγαλύτερο στον κόσμο, και είναι διαθέσιμες (οι μονάδες) για αποστολές που περιλαμβάνουν από την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και τη βοήθεια στη διατήρηση της «κοινωνικής τάξης» έως την παροχή υποστήριξης κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Οι δυνάμεις, που δεν δραστηριοποιούνται επί του παρόντος εκτός Κίνας, έχουν περισσότερα κοινά με την Εθνική Φρουρά της Αμερικής παρά με τα διάφορα παρόμοια κινήματα, τα οποία σχετίζονται με ιδιωτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις που συνήθως έχουν μια δεξιά πολιτική εστίαση.

Η ίδρυση εταιρικών ταξιαρχιών υπογραμμίζει τις αυξανόμενες ανησυχίες του Πεκίνου για πιθανές συγκρούσεις με εξωτερικές δυνάμεις καθώς και για κοινωνική αναταραχή στο εσωτερικό αφού η κινεζική οικονομία παραπαίει, λένε οι αναλυτές.

Η αναβίωση θεωρείται επίσης ως απάντηση στην πανδημία και μέρος των προσπαθειών του Κινέζου ηγέτη Xi Jinping να ενισχύσει τον έλεγχο του Κομμουνιστικού Κόμματος στην κοινωνία, συμπεριλαμβανομένου του εταιρικού τομέα.

«Η επιστροφή των εταιρικών πολιτοφυλακών αντανακλά την αυξανόμενη εστίαση του Xi στην ανάγκη καλύτερης ενσωμάτωσης της οικονομικής ανάπτυξης στην εθνική ασφάλεια καθώς η χώρα αντιμετωπίζει ένα πιο δύσκολο μέλλον βραδύτερης ανάπτυξης και αυξανόμενου γεωπολιτικού ανταγωνισμού», δήλωσε ο Neil Thomas, συνεργάτης για την κινεζική πολιτική στην Asia Society, ένα Κέντρο για την ανάλυση θεμάτων της Κίνας του Πολιτικού Ινστιτούτου.

«Εταιρικές πολιτοφυλακές υπό στρατιωτική ηγεσία θα μπορούσαν να βοηθήσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα να καταστείλει πιο αποτελεσματικά περιστατικά κοινωνικής αναταραχής, όπως διαμαρτυρίες καταναλωτών και απεργίες εργαζομένων», είπε.

Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε κατά 5,2% το 2023, ελαφρώς καλύτερα από τον επίσημο στόχο που είχε θέσει το Πεκίνο. Ωστόσο, η χώρα αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ύφεσης ρεκόρ στα ακίνητα, της αυξανόμενης ανεργίας των νέων, της αποπληθωριστικής πίεσης, της αύξησης των εταιρικών χρεοκοπιών και της αυξανόμενης οικονομικής πίεσης στις τοπικές κυβερνήσεις.

Και οι ανησυχίες που συνοδεύονται από διαμαρτυρίες φαίνεται να εξαπλώνονται καθώς η απογοήτευση μεγαλώνει.

Ο αριθμός των εργατικών απεργιών και διαδηλώσεων αυξήθηκε σε 1.794 το 2023, υπερδιπλασιασμένος από το 2022, όταν καταγράφηκαν 830 περιπτώσεις, σύμφωνα με στοιχεία από το China Labor Bulletin, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα το Χονγκ Κονγκ που παρακολουθεί τις διαδηλώσεις των εργαζομένων.

 

Μόλις πριν από ένα χρόνο, οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο στο Zhengzhou, καθώς η οργή έβραζε εναντίον της Foxconn επειδή αρνήθηκε να τηρήσει τις υποσχέσεις της, μεταξύ των οποίων να αυξήσει τους μισθούς και τα επιδόματα για να προσελκύσει εργαζομένους πίσω μετά την πανδημία.

Εκτός του εταιρικού τομέα, οι μονάδες πολιτοφυλακής οργανώνονται συχνά από τοπικές κυβερνήσεις και πανεπιστήμια, σύμφωνα με το τι ίσχυε στο παρελθόν όσον αφορά το έργο της πολιτοφυλακής. Αυτές οι μονάδες εξακολουθούν να υπάρχουν στα περισσότερα από αυτά τα μέρη σήμερα, μόνο σε πολύ μικρότερη κλίμακα από τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ποικιλία εταιρειών

Οι περισσότερες από τις εταιρείες που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής τη δημιουργία πολιτοφυλακών είναι κρατικές επιχειρήσεις (SOE), οι οποίες ανήκουν άμεσα σε κεντρικές ή περιφερειακές κυβερνήσεις.

Όμως, τον Δεκέμβριο, ο όμιλος Yili, ο πέμπτος μεγαλύτερος παραγωγός γαλακτοκομικών στον κόσμο, έγινε η πρώτη μεγάλη ιδιωτικά ελεγχόμενη κινεζική εταιρεία στην πρόσφατη ιστορία που δημιούργησε μονάδα του Τμήματος των Λαϊκών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Yili δεν ελέγχεται κατά πλειοψηφία από το κράτος, αλλά η τοπική κυβέρνηση στο Hohhot, την πόλη όπου εδρεύει, έχει μερίδιο 8,5%, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες αναφορές στο χρηματιστήριο.

Η εταιρεία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τη δύναμη της μονάδας ή τα δημογραφικά στοιχεία των εργαζομένων που έχουν ενταχθεί σε αυτήν. Σύμφωνα με τον νόμο περί στρατιωτικής υπηρεσίας της Κίνας, τα μέλη ανδρών πολιτοφυλακών θα πρέπει να είναι ηλικίας 18 έως 35 ετών, ενώ υπάρχει κάποια ευελιξία για άτομα με ειδικές δεξιότητες. Οι γυναίκες μπορούν επίσης να συμμετάσχουν, αν και οι προϋποθέσεις όσον αφορά την ηλικία δεν αναφέρονται στο νόμο.

Η μονάδα του ομίλου Yili βρίσκεται υπό την άμεση διαχείριση της φρουράς του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) στην Εσωτερική Μογγολία, την περιοχή όπου εδρεύει η εταιρεία, και της επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της περιφερειακής κυβέρνησης.

Η μονάδα οργανώθηκε για να δημιουργήσει μια εθνική αμυντική δύναμη με βάση την Yili, η οποία μπορεί «να υπηρετήσει σε καιρό ειρήνης, να αντιμετωπίσει καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να ανταποκριθεί σε καιρό πολέμου», δήλωσε ο Huang Zhiqiang, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Αυτόνομης Περιφέρειας Εσωτερικής Μογγολίας, σε μια τελετή στην περιφερειακή πρωτεύουσα του Hohhot. Παρόντες ήταν επίσης ένας ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος της περιοχής και ο γραμματέας του κόμματος της πόλης.

Αυτή ήταν η πιο πρόσφατη δημιουργία μιας σειράς πολιτοφυλακών που ιδρύθηκαν από μεγάλες κινεζικές εταιρείες τον περασμένο χρόνο.

Τον Σεπτέμβριο, η Shanghai Municipal Investment Group, μια κρατική εταιρεία ανάπτυξης και κατασκευής ακινήτων, δημιούργησε επίσης μια μονάδα των Λαϊκών Ενόπλων Δυνάμεων. Εποπτεύεται από τη φρουρά της Σαγκάης του PLA, σύμφωνα με την Jiefang Daily, την επίσημη εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος στην πόλη.

Ο Liu Jie, ο διοικητής της φρουράς, είπε ότι η πολιτοφυλακή θα βοηθήσει τον στρατό σε καθήκοντα όπως η παροχή θέσεων εργασίας σε αποστρατευμένους βετεράνους ή στη στρατολόγηση στρατιωτών για τον στρατό.

Τουλάχιστον 14 άλλες κρατικές εταιρείες έχουν κάνει το ίδιο πέρυσι, σύμφωνα με την ανάλυση του CNN που βασίζεται σε αναφορές κρατικών μέσων ενημέρωσης της χώρας.

Σε αυτές περιλαμβάνονται η Mengniu Dairy, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός γαλακτοκομικών προϊόντων της Κίνας, η Hai’an, επενδυτική και αναπτυξιακή εταιρεία αστικών κατασκευών στην πόλη Nantong της επαρχίας Jiangsu, τρεις εταιρείες κατασκευής ακινήτων, μεταφορών και υπηρεσιών ύδρευσης στην πόλη Huizhou, στην επαρχία Guangdong, καθώς και εννέα εταιρείες στη Wuhan, την πρωτεύουσα της επαρχίας Hubei.

Σε συνέντευξη Τύπου τον Οκτώβριο, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Κίνας είπε ότι η ώθηση για τη σύσταση πολιτοφυλακών σε κρατικές εταιρείες έγινε για «να ενισχυθεί η ανάπτυξη της εθνικής άμυνας».

Μια μακρά ιστορία

Οι πολιτοφυλακές της Κίνας προηγούνται της ίδρυσης της Λαϊκής Δημοκρατίας το 1949. Στην πραγματικότητα, ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1920 και στήριξαν το Κομμουνιστικό Κόμμα στις πολυάριθμες μάχες του. Μετά το 1949, όταν το κόμμα ανέλαβε τον έλεγχο της ηπειρωτικής Κίνας, οι μονάδες ενσωματώθηκαν τελικά σε κυβερνήσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα και εταιρείες.

Οι συγκεκριμένες δυνάμεις ήταν διαδεδομένες κατά τη διάρκεια της μαοϊκής εποχής από το 1949 έως το 1976 και ο αριθμός τους κορυφώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 -με 220 εκατομμύρια μέλη- όταν η στρατιωτική ένταση με τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν υψηλή και αφορούσε την Ταϊβάν, σύμφωνα με κυβερνητικά έγγραφα.

Οι πολιτοφυλακές αποτελούν βασικό μέρος του στρατού της Κίνας, ο οποίος αποτελείται από δύο επαγγελματικές δυνάμεις πλήρους απασχόλησης: Τον PLA και τη Λαϊκή Ένοπλη Αστυνομία, η οποία είναι επιφορτισμένη με την εσωτερική ασφάλεια. Οι πολιτοφυλακές διαδραματίζουν υποστηρικτικό ρόλο στον PLA, σύμφωνα με τον αμυντικό νόμο της χώρας.

Με την εγγραφή μεγάλου αριθμού αμάχων στις ταξιαρχίες, ο Mao Zedong, ο επαναστάτης ηγέτης της Κίνας, είπε ότι ενίσχυε την άμυνα της χώρας έναντι της απειλής των «αυτοκρατορικών δυνάμεων» όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά οι ιστορικοί είπαν ότι ο Mao χρησιμοποίησε τις δυνάμεις για να προωθήσει την προσωπική του ατζέντα και να εδραιώσει την εξουσία του.

Ο ίδιος ενσωμάτωσε τις ταξιαρχίες στις Λαϊκές Κομμούνες, στις τεράστιες συλλογικότητες που επισημοποιήθηκαν το 1958 και διαχειρίζονταν σχεδόν όλες τις οικονομικές και πολιτικές δραστηριότητες στην αγροτική Κίνα. Οι κομμούνες αποτελούσαν κεντρικό μέρος της εκστρατείας του Mao για το Μεγάλο Άλμα Προς τα εμπρός, μια τεράστιας προσπάθεια να γαλβανίσει τη γεωργία και να αυξήσει την παραγωγή χάλυβα μέσω της κολεκτιβοποίησης που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο Mao επέκτεινε επίσης το σύστημα πολιτοφυλακής για να καταστείλει και να εκφοβίσει ανθρώπους που αντιτάχθηκαν στις ριζοσπαστικές πολιτικές του, αναπτύσσσοντας μια λατρεία προσωπικότητας εντός και εκτός του κόμματος.

Μετά τον θάνατο του Mao το 1976, η χώρα άρχισε να στρέφει το ενδιαφέρον της στην οικονομική ανάπτυξη και όχι στην πολιτική πάλη. Καθώς η οικονομία απογειώθηκε, τα μέλη των πολιτοφυλακών κατέρρευσαν στα 8 εκατομμύρια μέχρι το 2011, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Αν και ορισμένες κρατικές επιχειρήσεις διατήρησαν τις πολιτοφυλακές τους, δεν υπήρχαν προηγουμένως σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις μέχρι πρόσφατα, καθώς ο ιδιωτικός τομέας άρχισε να αποκαθίσταται μόνο μετά το 1978, όταν η Κίνα εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις στο δρόμο της προς την ελεύθερη αγορά.

Γιατί τώρα

Η αναζωπύρωση των εταιρικών πολιτοφυλακών πιθανότατα προέκυψε εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 και την πρόσφατη κρίση στον τομέα των ακινήτων, σύμφωνα με τον Timothy Heath, ανώτερο ερευνητή σε διεθνή αμυντικά θέματα στη Rand Corporation.

«Η πανδημία Covid-19 θα μπορούσε να έχει παίξει ρόλο στο να παρακινήσει τους κεντρικούς ηγέτες να αναζητήσουν πιο αποτελεσματικούς οργανισμούς και δυνάμεις στην κοινωνία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διαχείριση και τον συντονισμό των απαντήσεων σε μεγάλες εθνικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως οι πανδημίες», είπε.

Ωστόσο, και η χρόνια ύφεση στην αγορά ακινήτων έχει προκαλέσει μια ευρεία αναταραχή στην πληρωμή των σταγεαστικών δανείων. Από το 2022, οι οργισμένοι αγοραστές κατοικιών σε πολλές κινεζικές πόλεις αρνούνται να πληρώσουν τα στεγαστικά δάνειά τους για ημιτελή διαμερίσματα, αφού οι κατασκευαστές καθυστέρησαν ή εγκατέλειψαν τις κατασκευές.

Οι συνέπειες της πτώσης της αγοράς των ακινήτων εξαπλώθηκαν στον χρηματοπιστωτικό τομέα, προκαλώντας ορισμένες μεγάλες σκιώδεις τράπεζες να χρεοκοπήσουν εξαιτίας των επενδυτικών τους προϊόντων, κάτι που με τη σειρά του έχει προκαλέσει διαδηλώσεις από ανθρώπους που έχασαν χρήματα.

Η επανίδρυση των Τμημάτων των Λαϊκών Ενόπλων Δυνάμεων σχετίζεται επίσης με τη μεγαλύτερη προσπάθεια του Xi να αναδιοργανώσει τον κινεζικό στρατό, πρόσθεσε ο Heath. Ο Κινέζος ηγέτης δεν έχει κρύψει τον στόχο του να «εκσυγχρονίσει» τον PLA και να τον μετατρέψει σε μια μαχητική δύναμη «παγκόσμιας κλάσης».

«Ο κύριος σκοπός των αλλαγών είναι να βελτιωθεί η ικανότητα του στρατού να πραγματοποιήσει κινητοποίηση πόρων για την άμυνα. Αυτό μπορεί, μακροπρόθεσμα, να βοηθήσει στην εξοικονόμηση των πόρων του PLA αναθέτοντας ορισμένα καθήκοντα στις δυνάμεις της πολιτοφυλακής», είπε ο Heath.

Την αίσθηση του déjà vu επισημαίνει σε ανάλυση του και ο Willy Lam, ανώτερος συνεργάτης του Ιδρύματος Jamestown: «Βλέπουμε την αναβίωση των βασικών συνθημάτων του Mao -«τον λαϊκό πόλεμο» και «τη οργανική συνύπαρξη του πολιτικού και του στρατιωτικού τομέα», είπε.

Αυτό μπορεί να αντανακλά την επιθυμία του Πεκίνου να ενισχύσει περαιτέρω τον έλεγχο της κοινωνίας και να θέσει τη χώρα σε πολεμική βάση, όπως έκανε ο Mao τις δεκαετίες του 1950 και του 1960.

Μακροπρόθεσμα, ο Xi ίσως και να προετοιμάζεται για μια εισβολή στην Ταϊβάν, όταν «μεγάλο μέρος της Κίνας θα στρατιωτικοποιηθεί», είπε ο Lam, προσθέτοντας ότι οι μεγάλες πόλεις θα μπορούσαν να μετατραπούν σε «στρατιωτικοποιημένες ζώνες» ή «λιμάνια».

Ο Xi έχει ορκιστεί ότι η ενδεχόμενη «επανένωση» του νησιού με την ηπειρωτική χώρα είναι «ένα ιστορικό αναπόφευκτο». Το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας βλέπει την Ταϊβάν ως μέρος της επικράτειάς του, παρόλο που δεν την έχει ελέγξει ποτέ. «Εάν όλο και περισσότεροι πολίτες γίνουν μέλη της πολιτοφυλακής τους, η εθνικιστική τους ζέση υποτίθεται ότι θα αυξηθεί», είπε ο Lam.

Στην Ελλάδα τώρα και καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η πλήρης γελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Σαμαράς ενημερώνεται διαρκώς για τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Στο περιβάλλον του υπάρχει μία διάχυτη αίσθηση ότι πολύ σύντομα ο πρώην πρωθυπουργός θα κληθεί εκ νέου από την ιστορία να αναλάβει τις τύχες της χώρας.

Δεν είναι δυνατόν ο Αντώνης Σαμαράς να μην παρακολουθεί το Twitter για παράδειγμα και να αρκείται στις εγχώριες φυλάδες της μεγάλης επαναφοράς. Δεν είναι δυνατόν να μην παρακολουθεί τον Elon Musk για παράδειγμα ο οποίος επανέφερε τον απαγορευμένο λογαριασμό του Alex Jones σε λειτουργία.

Ένας Alex Jones τον οποίο επιχείρησαν αρχικά να τον βγάλουν από τη μέση με την περιθωριοποίηση του συνομωσιολόγου ώσπου καθώς οι Αμερικανοί συνειδητοποιούσαν πως σε όλα όσα υποστήριζε για το “κατασκευασμένο” από το deep state χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, για την κατασκευασμένη από το deep state planδημία COVID-19 καθώς και τα εμβόλια ευθανασίας COVID-19, για τους κατασκευασμένους από το deep state Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για την κατασλευασμένη από το deep state LGTBQ (H-Hamas) ατζέντα, για τη κατασκευασμένη από το deep state έκρηξη του μεταναστευτικού δλδ την αντικατάσταση της κοστοβόρας δυτικής οικογένειας στην οποία βασίσθηκε το χρεοκοπημένο πλέον american dream (33 τρις το χρέος των ΗΠΑ) και κοντά στα 400 τρις το Παγκόσμιο Χρέος το οποίο ελέγχεται σε μεγάλο ποσοστό από τη FED και την BIS-κατ΄εξοχήν ιδιωτικές τράπεζες.

Δεν μπορεί να μην τα γνωρίζει όλα αυτά ο πλήρως εμβολιασθείς Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στο μεταξύ έχει ασθενήσει τουλάχιστο δύο φορές με COVID-19, καθώς ένας άλλος πρώην πρωθυπουργός-ο Κώστας Καραμανλής-έχει κάνει ήδη δημόσιες παρεμβάσεις που τον εμφανίζουν να γνωρίζει για την επιχείρηση ελέγχου και μείωσης του δυτικού πληθυσμού (σε σκοτώνουν οξυδερκή μου) που βρίσκτεται σε εξέλιξη με εργαλεία τους δυτικούς ηγέτες σχεδόν στο σύνολό τους και αιχμή του δόρατος ανάμεσά τους τον διαβόητο Joe Biden.

Ο Elon Musk τα γνωρίζει όλα αυτά και προσπαθεί να κάνει το κόσμο καλύτερο. Οι Έλληνες πολιτικοί από την άλλη είναι στο σύνολό τους σχεδόν πειθήνια όργανα της μεγάλης επαναφοράς. Κανείς μάλιστα από δαύτους δεν μπορεί να σκεφθεί το αυτονόητο-πως εάν οι εγκέφαλοι που βρίσκονται στην ηλικία των 86 και 87 ετών φύγουν από τη μέση θα ξηλωθεί το πουλόβερ της Ατζέντας καθώς οι διάδοχοι δεν διαθέτουν το κύρος τους.

Κι εάν οι σαρδανάπαλοι του Σύριζα (Τσίπρας-Κασελάκης-Παππάς) και το μπουλούκι ασημαντοτήτων τύπου Αχτσιόγλου, Τσακαλώτου, κλπ, φροντίζουν με εξίσου εμετικό τρόπο να υπηρετούν την Ατζέντα άρα η αξιωματική αντιπολίτευση -του ανύπαρκτου Ανδρουλάκη συμπεριλαμβανομένου-υπηρετεί πρόθυμα τον αφανισμό του δυτικού λευκού ανθρώπου, είναι τουλάχιστο έξυπνο απλά να ποντάρει κανείς στο γεγονός ότι ο Elon Musk και οι Αμερικανοί που αφυπνίζονται καθώς οι εμβολιασμένοι πεθαίνουν ξαφνικά και οι μετοχές της Pfizer βουλιάζουν χωρίς πάτο, καθώς το deep state πιέζει την Ε.Ε να εμπλακεί και να προκαλέσει ένα ακόμη παγκόσμιο πόλεμο, καθώς εάν δεν του βγει αυτό θα μπορούσε εύκολα να προκαλέσει ανάφλεξη Ελλάδας-Τουρκίας (εντός του 2024) με την συνταγή που έστειλε τη Hamas να μακελέψει τον Εβραικό λαό προκαλώντας ένα νέο Ολοκαύτωμα- για το οποίο οι δυτικοί ηγέτες δεν ψέλλισαν παρά μόνο κάτι αθλιότητες που εξίσωναν τους Ναζί της Hamas με τον μαρτυρικό Εβραικό λαό-, είναι τουλάχιστο έξυπνο ο Καραμανλής και ο Σαμαράς να θέσουν υποψηφιότητα για την διαδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς για το 2024 όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και αυτό πέρα από πολιτικά κόμματα αφορά και τις μεγάλες εταιρίες σε ολόκληρο το κόσμο.

Οι σημερινές τους επιλογές θα μπορούσαν είτε να ναρκοθετήσουν το μέλλον τους και να διαλύσουν κολοσσούς ή να αποδειχθούν επιλογές σύνεσης και διορατικότητας. Αυτό αφορά όλους μας-σαν άτομα, οικογένειες, κλπ.

Ο Σαμαράς λοιπόν οφείλει να τα γνωρίζει όλα αυτά. Οφείλει να αφιερώσει προσωπικό χρόνο για τη σχετική γνώση με κρύο αίμα και με ψυχρή λογική και ανάλυση. Κατά πάσα πιθανότητα ο δυτικός κόσμος στο τέλος του 2024 δεν θα έχει ουδεμία σχέση με τον σημερινό.

Ακόμη και για τους τζογαδόρους είναι συναρπαστικό αυτό.

[ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Η PLANΔΗΜΙΑ]

Συνεχίζουμε ως εξής και καλούμε τους Σαμαρά-Καραμανλή να ασχοληθούν περισσότερο με την εκρηκτική σύγκρουση του Elon Musk με τον Joe Biden και τους χορηγούς του, δλδ το deep state.

-O Πρόεδρος Biden εμποδίζει τον Elon να κάνει αυτόν τον κόσμο καλύτερο

έγραψε η Μaye Musk, μητέρα του Elon αντιδρώντας στα διαρκή κυβερνητικά χτυπήματα που δέχεται ο γιος της από τον Λευκό Οίκο. Ο Musk με τη σειρά του “απάντησε” στον Biden επαναφέροντας τον λογαριασμό του Alex Jones στο Τwitter.

Ο Jones ξεκίνησε την ολική επαναφορά του με ένα video-ντοκυμαντέρ το οποίο αποκαλύπτει ότι ο πρώτος και ο δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν δημιουργήματα του deep state το οποίο χρηματοδοτούσε όλους τα εμπλεκόμενα μέρη. Σύμφωνα με το ίδιο ντοκυμαντέρ και οι Κινέζοι ηγέτες είναι τηλεχειριζόμενοι από το deep state το οποίο έχει σαν πρότυπο τη Κίνα.

O Alex Jones υποστήριξε επίσης ότι ο ιός που προκαλεί τον COVID-19 είναι εργαστηριακά κατασκευασμένος από την elite του deep state το οποίο-σύμφωνα με τον Jones-βρίσκεται πίσω και από μία νέα ταινία του Χόλιγουντ που το σενάριό της θέλει την Αμερική να εμπλέκεται σε εμφύλιο τους επόμενους μήνες.

Η ιδέα ότι ο κατ΄εξοχήν εκλεκτός ηγέτης του deep state Joe Biden θα μπορούσε να χάσει τις εκλογές μοιάζει εφιαλτική για τους χειριστές του.

Το πρώτο trailer για το Civil War του A24 μόλις κυκλοφόρησε την Τετάρτη, απεικονίζει δημοσιογράφους να περιηγούνται σε μια κατεστραμμένη από τον πόλεμο Αμερική.

Η κυκλοφορία έχει οριστεί για την άνοιξη του 2024, ακριβώς στην ώρα της περιόδου των προεδρικών εκλογών μιας κυβέρνησης που θέλει μια διχασμένη Αμερική.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Alex Garland, ο οποίος έγραψε επίσης τα 28 Days Later, Ex Machina και Annihilation.

Το σύνθημα είναι «Όλες οι αυτοκρατορίες πέφτουν».

Μια σκηνή δείχνει έναν αναστατωμένο άνδρα να ανακρίνεται από έναν λευκό άνδρα που κρατά ένα τουφέκι μπροστά σε ένα κορίτσι.

«Υπάρχει κάποιου είδους παρεξήγηση εδώ», λέει ο ηθοποιός Wagner Moura. «Είμαστε Αμερικανοί».

«Εντάξει», απαντά ο ένοπλος ανταγωνιστής. «Τι είδους Αμερικανός είσαι;»

Το trailer της πρεμιέρας έρχεται μετά από μια παρόμοια ταινία που ονομάζεται Leave The World Behind, η οποία παρουσιάζει μια κυβερνοεπίθεση που διακόπτει την εξουσία και καταρρέει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μητέρα του Elon Musk λοιπόν κατηγόρησε τον Πρόεδρο Biden την Τετάρτη ότι σταμάτησε τις προσπάθειες του δισεκατομμυριούχου να «κάνει αυτόν τον κόσμο καλύτερο», αφού η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών-Federal Communications Commission (FCC) αρνήθηκε να δώσει στη Starlink σχεδόν 900 εκατομμύρια δολάρια σε επιδοτήσεις.

Η Maye Musk, 75 ετών, σχολίασε ότι ήταν ανεξήγητο πώς η FCC έκρινε ότι η εταιρεία του γιου της «απέτυχε να αποδείξει ότι μπορούσε να προσφέρει την υπηρεσία που είχε υποσχεθεί».

«Είμαι η μητέρα του @elonmusk Στόχος του είναι να κάνει αυτόν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Ο @POTUS θέλει να τον σταματήσει. Έχεις ιδέα πόσο έξαλλη είμαι;»

Η Maye Musk έγραψε στο X, μια από τις πολλές εταιρείες που επιβλέπονται από τον γιο της.

«Οι άνθρωποι σε άλλες χώρες είναι περήφανοι για τον Elon και δεν καταλαβαίνουν το κίνητρο του Προέδρου των ΗΠΑ. Παρακαλώ πείτε μου πώς πρέπει να τους απαντήσω.”

Το μοντέλο επισύναψε την κριτική του σε ένα tweet του Επιτρόπου της FCC, Brendan Carr, ο οποίος κατηγόρησε την αντιπροσωπεία του ότι εντάχθηκε σε έναν «αυξανόμενο κατάλογο ομοσπονδιακών υπηρεσιών που εμπλέκονται στη ρυθμιστική παρενόχληση του Elon Musk».

Ο Carr ήταν ένας από τους δύο Ρεπουμπλικάνους επιτρόπους στην πενταμελή FCC που διαφώνησαν με την επαναβεβαίωση της απόφασης του 2022 να αρνηθεί στη δορυφορική διαδικτυακή μονάδα SpaceX Starlink 885,5 εκατομμύρια δολάρια σε επιδοτήσεις αγροτικής ευρυζωνικότητας.

Η FCC είχε ανακαλέσει τη χρηματοδότηση τον Αύγουστο του 2022 με βάση τα δεδομένα δοκιμών ταχύτητας, αφού η Starlink συμφώνησε να παρέχει υπηρεσίες διαδικτύου υψηλής ταχύτητας σε 642.000 αγροτικές κατοικίες και επιχειρήσεις σε 35 πολιτείες.

Πρότεινε ότι η FCC, με επικεφαλής την διορισμένη από τους Δημοκρατικούς πρόεδρο Jessica Rosenworcel, έλαβε την απόφαση με βάση την οργή της κυβέρνησης Biden προς τον Elon Musk.

Ο Elon Musk συγκρούστηκε συχνά με την κυβέρνηση Βiden από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος το 2020.

Ο δισεκατομμυριούχος έχει αναφερθεί στον Biden ως μια «υγρή μαριονέτα» και κατηγόρησε τον πρόεδρο ότι σνόμπαρε την Tesla παρά τον ηγετικό της ρόλο στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου επανέλαβε τους ισχυρισμούς του Carr και της μητέρας του, γράφοντας στο X ότι ο Λευκός Οίκος «άλλαζε τους κανόνες για να αποτρέψει τον ανταγωνισμό της SpaceX».

O Alex Jones τώρα επανέρχεται στο Twitter με το ENDGAME, ένα ντοκιμαντέρ που τα λέει όλα!

Aντώνης Σαμαράς> Υπήρξα και παραμένω μάχιμος πολιτικός. Όλα είναι πολιτική

«Είμαστε η παράταξη που οφείλει να δώσει τη μάχη των ιδεών ενωμένη και ενόψει των εκλογών όποτε και αν γίνουν και ανεξάρτητα από τις εκλογές. Είμαι εδώ, παρών , μαζί σας. Με την ψυχή μου, με τη συνείδησή μου και με την πατρίδα σαν πυξίδα μου. Παρών, για τα μεγάλα στοιχήματα της Ιστορίας. Που θα τα κερδίσουμε. Παρών για την μεγάλη παράταξή μας – που της χρωστάμε πολλά. Παρών για την Ελλάδα μας – που της χρωστάμε τα πάντα», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς στην ιδρυτική εκδήλωση του Ιδρύματος που φέρει το όνομά του παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή, Λουκά Παπαδήμου και Π.Πικραμμένου, υπουργών, βουλευτών και στελεχών της ΝΔ.

«Από την πλευρά μου υπήρξα και παραμένω μάχιμος πολιτικός. Όλα είναι πολιτική», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε η παράταξη που εγγυάται την πολιτική σταθερότητα και θωρακίζει τη χώρα απέναντι σε κάθε εθνική απειλή».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η μάχη των ιδεών ήταν πάντα κρίσιμη, αλλά σήμερα γίνεται πολύ πιο επίκαιρη γιατί στις μέρες μας, ο δυτικός πολιτισμός – στο σύνολό του – δέχεται μιαν επίθεση που ανοιχτά επιδιώκει την ακύρωσή του.

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για το σύνολο των θεμάτων.

Για το μεταναστευτικό είπε ότι «τους αληθινούς πρόσφυγες και τους νόμιμους μετανάστες τους αγκαλιάζουμε προφανώς» αλλά «δεν δεχόμαστε το σύγχρονο δουλεμπόριο».

Κατηγόρησε επ αυτού την Τουρκία ότι χρησιμοποιεί εργαλειοποιημένους παράνομους μετανάστες σε βάρος και της Ελλάδας και την Ευρώπης.

«Θαυμάζουμε τους Ουκρανούς που πολεμάνε πεισματικά για την πατρίδα τους. Πολύ καλά κάνουν! Αλλά εμείς για τη δική μας Πατρίδα; Να κάνουμε πάντα πίσω; Προφανώς καταγγέλλουμε τη Ρωσία που εισβάλλει στην Ουκρανία. Αλλά για την Τουρκία που έχει ήδη εισβάλλει στην Κύπρο εδώ και πενήντα χρόνια, να μην λέμε κουβέντα; Γιατί όποιος το τολμήσει, είναι λέει, “εθνικιστής”; Κάτι τέτοιο είναι αχαρακτήριστο και ασυγχώρητο! Σας το λέω εγώ, που όταν η Χρυσή Αυγή εγκλημάτησε, την έστειλα στη δικαιοσύνη σιδεροδέσμια. Κι από εκεί βρέθηκαν στη φυλακή! Καθαρές κουβέντες: ‘Αλλο πράγμα οι απεχθέστατοι νεοναζί κι άλλο πράγμα ο πατριωτισμός!», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Δεν θα ξεχάσω όταν η τρόικα μου είπε να παραδώσουμε σε ένα υπερταμείο όλη την περιουσία της χώρας. Δεν το δέχτηκα. Το δέχτηκαν όμως δυστυχώς κάποιοι άλλοι αργότερα», πρόσθεσε ενώ μίλησε και για την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο. «Ευρώπη χωρίς πυξίδα, χωρίς τιμόνι, χωρίς ηγεσία», ανέφερε μεταξύ άλλων και σημείωσε πως η Τουρκία παρότι μέλος του ΝΑΤΟ έχει ευθυγραμμιστεί περισσότερο με τον Πούτιν.

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για «κενό ηγεσίας στη Δύση χωρίς προηγούμενο».

«Πιστεύω ότι για να μη διαλυθεί πια η Ευρώπη από τις αγκυλώσεις , τις αστοχίες και τις αντιφάσεις της χρειάζεται μια νέα συνθήκη επανίδρυσης», τόνισε.

Είπε ότι η Ελλάδα άντεξε. «Ήταν πράγματι σωστό ότι η χώρα υπέγραψε την Ελληνογαλλική συμφωνία Αμυντικής Συνδρομής.Ήταν πολύ σωστό, που πήραμε τα αεροσκάφη Rafale και τις σύγχρονες φρεγάτες Belhara. Ήταν πολύ σωστό που προωθήσαμε την αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη. Και την αναβάθμιση στη Σούδα και στο Στεφανοβίκειο. Που όλα αυτά παρακάμπτουν την περιφερειακή στήριξη της Αμερικής στην Τουρκία και κυρίως της αφαιρούν ένα σημαντικό γεωπολιτικό πλεονέκτημα. Όλα αυτά σωστά έγιναν από ελληνικής πλευράς.

Και τα πιστώνεται ασφαλώς ο σημερινός πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης», υπογράμμισε ενώ είπε πως η ‘Αγκυρα επιδιώκει να υφαρπάξει το μεγαλύτερο μέρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στη θάλασσα. «Το διεθνές δίκαιο της θάλασσας προβλέπει σαφώς ότι τα νησιά έχουν πλήρη δικαιώματα σε ΑΟΖ, άρα και το σύμπλεγμα του Καστελόριζου. Η Τουρκία απαιτεί να παραιτηθούμε και να οριοθετήσουμε μοιράζοντας μαζί της. Κάποιοι θέλουν να μας σύρουν σε διαπραγμάτευση, σε αυτό που ονομάζεται «Πρέσπες του Αιγαίου». Αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε», υπογράμμισε.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ πάγωσε τα πάντα και «ευτυχώς το λάθος διορθώθηκε τελευταία από τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό».

Ο κ. Σαμαράς πρότεινε επιπλέον οι νέες παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα να μη φορολογούνται για 5 χρόνια και είπε πως το κορυφαίο πρόβλημα της χώρας είναι το δημογραφικό.

«Στις Πρέσπες η Ελλάδα υποχώρησε σε όλα. Βλέπετε δεν υπήρχε ένας Κώστας Καραμανλής να απειλήσει με βέτο όπως έκανε στο Βουκουρέστι», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ενώ χαρακτήρισε προσβλητικές τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα εντάχθηκε στο ευρώ.

Για την υπόθεση της Νοβάρτις ανέφερε ότι ήταν σκευωρία εξ αρχής και πως είναι μη δημοκρατικό να μην έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των ψευδομαρτύρων.

Για το θέμα των υποκλοπών είπε ότι θα ήταν αδιανόητο η κυβέρνηση να υπέκλεπτε τηλεφωνικές επικοινωνίες. «Η παράταξή μας θεμελίωσε τη δημοκρατία. Αυτά τα φαινόμενα δεν μπορεί να τα ανεχθεί», συμπλήρωσε.

Η πρόεδρος του ιδρύματος και σύζυγος του Αντ. Σαμαρά Γεωργία μίλησε για τη διαδρομή, την προσφορά και την αφοσίωση στην πατρίδα του πρώην πρωθυπουργού ενώ στην εκδήλωση μίλησε και ο καθηγητής του Χάρβαρντ Παναγιώτης Ροϊλός.

Πλήρως εμβολιασμένος και εξαπατηθείς

Θετικός στον κορωνοϊό είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος είναι πλήρως εμβολιασμένος και εμφανίζει ήπια συμπτώματα.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος διαγνώστηκε χθες Πέμπτη θετικός στον κορωνοϊό, εμφανίζει ήπια συμπτώματα ξεκαθαρίζει ανακοίνωση του γραφείου του.

Στην ανακοίνωση ο κ. Σαμαράς διαψεύδει δημοσίευμα σάιτ, σύμφωνα με το οποίο μετέβη στο Σισμανόγλειο για θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα.

«Ενημερώνουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός: Πρώτον, δεν λαμβάνει καμία θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων. Δεύτερον, ότι εμφανίζει ήπια συμπτώματα. Τρίτον, ότι κανέναν γιατρό δεν ανησυχεί η κατάσταση της υγείας του, και, τέταρτον ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως επίδραση στην θεραπεία που ακολουθεί εδώ και χρόνια για το γνωστό πρόβλημα στο μάτι του» σημειώνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.
Με Covid διαγνώστηκε σήμερα το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Ως εκ τούτου, δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και στην ομιλία του πρωθυπουργού.

Μετανάστες ή στρατός εισβολής; Το ηχηρό ΟΧΙ του Αντώνη Σαμαρά στις αθλιότητες της αλλαγής πληθυσμού

Την αντίθεσή του εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που δίνει το δικαίωμα νόμιμης άδειας διαμονής σε μετανάστες τρίτων χωρών που διέμεναν παρανόμως στην Ελλάδα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2023.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Μετανάστευσης ότι η άδεια διαμονής αλλοδαπών εξαρτάται μόνον από την ύπαρξη και τη συνέχιση δηλωμένης εργασίας από τον δικαιούχο, ενώ δεν δίνει δικαίωμα οικογενειακής επανένωσης ούτε μόνιμης διαμονής, αλλά ούτε και ιθαγένειας, ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει λανθασμένο το περιεχόμενο της τροπολογίας.

Η Ελλάδα «με αυτήν την τροπολογία γίνεται, επί της ουσίας, φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, που κάλεσε την κυβέρνηση να την αποσύρει και να επενεξετάσει το όλο ζήτημα.

Η τροπολογία «στην πράξη νομιμοποιεί όλους τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια! Και μάλιστα, συλλήβδην, δίχως ουσιαστικό έλεγχο της ταυτότητας κάθε ενός από την Πολιτεία», επισημαίνει.

Στη δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει ότι η τροπολογία έρχεται σε μία στιγμή «που το μεταναστευτικό συγκλονίζει όλη την Ευρώπη, η οποία αναζητεί αυστηρότερη πολιτική».

«Αδυνατώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνησή μας ελαστικοποιεί κι άλλο τη δυνατότητα παροχής άδειας διαμονής και εργασίας στους παράνομους μετανάστες. Ακόμα και σε αυτούς που έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου! Ακόμη και αν έχουν διαβατήριο, “έστω κι αν αυτό έχει λήξει”… Και οι χορηγήσεις των αδειών γίνονται υποχρεωτικές, και δεν είναι στην διακριτική ευχέρεια των αρμοδίων Αρχών, όπως ισχύει μέχρι σήμερα», αναφέρει, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε θέσει ως προαπαιτούμενο για τη χορήγηση άδειας διαμονής την 7ετή παρουσία στη χώρα, ένα καθεστώς που «το διατήρησε ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ…».

Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι το πρόβλημα των εργατικών χεριών μπορεί να λυθεί μέσω του εγχώριου δυναμικού, με τη νόμιμη μετανάστευση και τις διακρατικές συμφωνίες ορισμένου χρόνου.

«Είναι τελείως άστοχο να ακούγεται ότι η λύση του δημογραφικού προβλήματος μπορεί να είναι η νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών! Η Ελλάδα είναι χώρα, κι όχι χώρος! Ζητώ από την κυβέρνηση να αποσύρει την εν λόγω τροπολογία και να επανεξετάσει το όλο ζήτημα», καταλήγει.

Δήλωση για την τροπολογία περί παράνομων μεταναστών, του Υπ. Μετανάστευσης:
«Η αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας που χορηγεί “νέου τύπου άδεια διαμονής για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών”, είναι λανθασμένη.
— Σαμαράς Αντώνης (@samaras_antonis) December 15, 2023

Αναλυτικά η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για την τροπολογία:

«Η αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας που χορηγεί «νέου τύπου άδεια διαμονής για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών”, είναι λανθασμένη. Στην πράξη νομιμοποιεί όλους τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια! Και μάλιστα, συλλήβδην, δίχως ουσιαστικό έλεγχο της ταυτότητας κάθε ενός από την Πολιτεία! Κι αυτό την ώρα που το μεταναστευτικό συγκλονίζει όλη την Ευρώπη, η οποία αναζητεί αυστηρότερη πολιτική! Αδυνατώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνησή μας ελαστικοποιεί κι άλλο τη δυνατότητα παροχής άδειας διαμονής και εργασίας στους παράνομους μετανάστες. Ακόμα και σε αυτούς που έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου! Ακόμη και αν έχουν διαβατήριο, «έστω κι αν αυτό έχει λήξει»… Και οι χορηγήσεις των αδειών γίνονται υποχρεωτικές, και δεν είναι στην διακριτική ευχέρεια των αρμοδίων Αρχών, όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζω ότι η κυβέρνησή μας το 2012-2014 είχε θεσπίσει ένα νομικό πλαίσιο που προέβλεπε, κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, τη χορήγηση της άδειας διαμονής μόνο εάν οι αιτούντες συμπλήρωναν 7 έτη συνεχούς παρουσίας στη χώρα. Κι αυτό το καθεστώς το διατήρησε ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ…

Η χώρα μας, με αυτήν την τροπολογία, γίνεται, επί της ουσίας, φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών.

Η ανάγκη λύσης του προβλήματος εργατικών χεριών μπορεί να γίνει μέσω του εγχώριου δυναμικού. Κι ασφαλώς με τη νόμιμη μετανάστευση και τις διακρατικές συμφωνίες ορισμένου χρόνου όπου οι μετανάστες θα επιστρέφουν στις χώρες τους. Και είναι τελείως άστοχο ν ακούγεται ότι η λύση του δημογραφικού προβλήματος μπορεί να είναι η νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών! Η Ελλάδα είναι χώρα, κι όχι χώρος! Ζητώ από την κυβέρνηση να αποσύρει την εν λόγω τροπολογία και να επανεξετάσει το όλο ζήτημα».

-Η Ελλάδα είναι χώρα, κι όχι χώρος!

Ο Αντώνης Σαμαράς γεννήθηκε το 1951 στην Καλαμάτα, ενώ είναι γνωστή η συγγένειά του με την Πηνελόπη Δέλτα. Σε ηλικία 17 ετών είχε μεγάλη νίκη ως πρωταθλητής νέων στο τένις.

Γονείς του Αντώνη Σαμαρά ήταν ο καρδιολόγος Κώστας Σαμαράς, διευθυντής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και μητέρα του η Ελένη Ζάννα, ανιψιά της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα, από την οποία προκύπτει η συγγενική σχέση του Σαμαρά με τον Παύλο Γερουλάνο υπουργό των κυβερνήσεων του Γιώργου Α. Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου. Από την πλευρά της μητέρας του ο Αντώνης είναι εγγονός του Αλέξανδρου Ζάννα, παλαιού βουλευτή Θεσσαλονίκης και από τον πατέρα του ανιψιός του Γεωργίου Σαμαρά, πρώην βουλευτή του συντηρητικού κόμματος Εθνική Ριζοσπαστική Ένωσις, [Ε.Ρ.Ε.], κι έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Αλέξανδρο.

Παιδί αστικής οικογένειας, στα 15 του χρόνια ο Αντώνης ήταν καλός ντράμερ, συχνά διασκέδαζε τους φίλους του με τραγούδια των Rolling Stones, και διάβαζε ποιήματα του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ.

Την περίοδο 1968 έως το 1970 ήταν πρωταθλητής Εφήβων Ελλάδος στην αντισφαίριση.

Το 1969 αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών και στα 19 του το 1970, ταξίδεψε στις Η.Π.Α. για σπουδές στην Ιατρική. Του άλλαξε γνώμη μια διάλεξη του νομπελίστα οικονομολόγου Γκαλμπρέϊθ και ως το 1974, σπούδασε οικονομικά στο Amherst College, όπου παρουσίασε τη διδακτορική διατριβή του με θέμα «Σχέσεις Πολυεθνικών Εταιρειών και Κυβερνήσεων». Από το 1974 ως το 1976, συνέχισε τις σπουδές του και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Harvard [MBA].

Με τον Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου, γνωρίστηκαν και συγκατοίκησαν για μια χρονιά, στη φοιτητική εστία Charles Pratt, στο «Amherst College» της Μασαχουσέτης. Σε συνέντευξή του στους «Νew York Times», τον Απρίλη του 1985, δήλωσε, «Όταν οι συνάδελφοί μας βουλευτές μας βλέπουν να καθόμαστε και να κρυφογελάμε με τον Γιώργο, δεν μπορούν να διανοηθούν ότι δεν μιλάμε για πολιτικά, αλλά για τις παλιές φιλενάδες μας από το Holyoke και το Smith».

Στη διάρκεια της φοιτητικής τους ζωής, συμμετείχαν στον αποκλεισμό, με καθιστική διαμαρτυρία στη βάση «West Over», στο Νιου Χάμσαϊρ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διάψευση των ισχυρισμών του προέδρου Νίξον ότι δεν γίνονται πια βομβαρδισμοί στο Λάος. Ο Στέφανος Μανουηλίδης, συμφοιτητής του στο «Amherst College», διηγείται ότι εργάστηκε στην πιτσαρία «College Inn» και έμαθε γρήγορα «…να πετάει την πίτσα στον αέρα και να τη στριφογυρίζει σαν Ιταλός εξπέρ».

Ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε να γίνει γιατρός. Πράγμα που ευχόταν κα ο πατέρας του, Κ. Σαμαράς, ο διευθυντής της Καρδιολογικής του Ευαγγελισμού.

Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Κρητικού και είναι πατέρας της Λένας και του Κώστα.

Ο Αντώνης Σαμαράς από το 1977 έως το 1993 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1986 ήρθε για τον ίδιο ένα μεγάλο σοκ. Φονικός σεισμός χτύπησε την Καλαμάτα. Ο 35χρονος τότε βουλευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς, είναι κάθε στιγμή δίπλα στους συμπολίτες του. Το 1989 ορίζεται Υπουργός Οικονομικών, ενώ από το Νοέμβριο του 1989 έως το Φεβρουάριο του 1992 διατέλεσε Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Το 1993 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας με την Πολιτική Άνοιξη, της οποίας υπήρξε Πρόεδρος έως το 2004.

Στις 13 Απριλίου 1992 συγκλήθηκε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, μετά τη σύνοδο, ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αποπομπή του Α. Σαμαρά από την κυβέρνηση και ακολούθως ανέλαβε ο ίδιος το Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς ο Υπουργός είχε προηγουμένως διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική γραμμή παρουσιάζοντας στη σύσκεψη σημείωμα με επτά σημεία δράσης, τα οποία προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού.

Λίγους μήνες αργότερα ο Αντώνης Σαμαράς αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία. Στις 30 Ιουνίου 1993 ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη (ΠολΑν) συγκεντρώνοντας στελέχη όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Ανδρέας Λεντάκης, ο Άκης Γεροντόπουλος, ο Στέφανος Γιώτας, ο Στάθης Παναγούλης, ο Δημήτρης Σταμάτης ο Στέφανος Στεφανόπουλος, ο Μανώλης Καλαμίδας και άλλοι. Πρέπει να αναφερθεί ότι εμπνευστής του ονόματος «Πολιτική Άνοιξη» ήταν ο Οδυσσέας Ελύτης.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου 1993 με προτροπή του Αντώνη Σαμαρά δύο βουλευτές της ΝΔ αποστασιοποιήθηκαν και προσχώρησαν στην Πολιτική Άνοιξη διατηρώντας τη βουλευτική τους έδρα ως ανεξάρτητοι· πρώτα ο Στέφανος Β. Στεφανόπουλος, βουλευτής Ηλείας, και μετά ο Γιώργος Συμπιλίδης, βουλευτής Κιλκίς.

Έτσι, η Νέα Δημοκρατία απώλεσε τη δεδηλωμένη, έχοντας μόνο 150 έδρες στην κοινοβουλευτική της ομάδα. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τον Οκτώβριο του 1993… Οι εκλογές έφεραν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και έδωσαν στον ίδιο ποσοστό 4,88%.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν κατάφερε ποτέ να συγχωρέσει τον Αντώνη Σαμαρά. «Δεν συγχώρησα ποτέ τον Αντώνη Σαμαρά για το έγκλημα που έκανε να ανακόψει την πορεία της Ελλάδας, διότι η Ελλάς θα ήταν αλλιώτικη αν είχαμε τερματίσει την θητεία μας» δήλωσε μιλώντας στο κυπριακό τηλεοπτικό δίκτυο ΡΙΚ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην απώλεια της δεδηλωμένης της κυβέρνησής του το 1993. Ωστόσο, αποκάλυψε ότι στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012 ψήφισε τον πρωθυπουργό, καθώς, όπως είπε, «εκείνη την ώρα πίστευα -και νομίζω σωστά- ότι έπρεπε πάση θυσία να αποφύγουμε να πέσει η Ελλάς σε ακυβερνησία».

Το Μάρτιο του 1995, η Πολιτική Άνοιξη διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρότεινε τον Κωστή Στεφανόπουλο, τον οποίο αποδέχτηκε ο Α. Παπανδρέου. Μάλιστα το 1996 μίλησε στο 4ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ όπου τόνισε ότι το συνέδριο ξέφυγε από τα εσωκομματικά και έχει πάρει τις διαστάσεις αποφασιστικού παράγοντα για την πορεία των εξελίξεων.

Στις εκλογές του 1996 έμεινε εκτός Βουλής συγκεντρώνοντας 2.94%, ενώ έμεινε και εκτός ευρωβουλής το 1999, με ποσοστό 2.3%. Για τον Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησαν τα χρόνια «της ερήμου», όπως τα χαρακτηρίζει ο ίδιος.

Το 2004 ο Κώστας Καραμανλής τον επαναφέρει στο προσκήνιο της Νέας Δημοκρατίας με την εκλογή του ως ευρωβουλετή. Το 2007 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργού Πολιτισμού (Ιανουάριος 2009) ήταν μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τον Οκτώβριο του 2009 επανεκλέγεται πρώτος Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας. Το Νοέμβριο του 2009 εκλέγεται απέναντι στη Ντόρα Μπακογιάννη (από τα μέλη του κόμματος), 7ος Πρόεδρος στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.

15 Φεβρουαρίου 2024>

Ο Αντώνης Σαμαράς κατατρόπωσε τους προθύμους του Klaus Schwab και της Ατζέντας 2030 ελέγχου και μείωσης του πληθυσμού. Δεκάρα δεν δίνει ο Schwab για τα ομόφυλα ζευγάρια. Απλά χρησιμοποιεί κάθε εργαλείο για τον έλεγχο και τη μείωση του κοστοβόρου δυτικού πληθυσμού. Ανάμεσα στους προθύμους της Ατζέντας όλοι σχεδόν οι δυτικοί ηγέτες-είναι οι ίδιοι ηγέτες οι οποίοι επέβαλαν το αφήγημα της planδημίας και των εμβολίων ευθανασίας COVID-19.

Είναι οι ίδιοι ηγέτες που δείχνουν πρόθυμοι να επιβάλουν κάθε εργαλείο της Ατζέντας μείωσης του πληθυσμού επειδή το απαιτεί το WEF το οποίο ανέλαβε την εργολαβία ελέγχου και μείωσης του κοστοβόρου δυτικού πληθυσμού για λογαριασμό της elite που της “ανήκει ο κόσμος” και κυρίως το εργαλείο του παγκοσμίου χρέους.

Ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα οι πολίτες του δυτικού κόσμου συνειδητοποιούν την επιχείρηση εξόντωσής τους η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα εργαλεία στη φαρέτρα της elite είναι πολλά σε αυτή τη κατεύθυνση.

Ο Αντώνης Σαμαράς σήμερα προσέφερε τον εαυτό του στο αυτονόητο με μία συγκλονιστική ομιλία. Προσέφερε τον εαυτό του στους πολίτες οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι βιώνουμε την επιχείρηση μείωσης του δυτικού πληθυσμού. Πρόκειται πράγματι για μία ιστορική ομιλία.

«Επικαλούνται προσχηματικά τα παιδιά. Αλλάζουν τον ίδιο τον ορισμό της οικογένειας. Καταργούμε την πυρηνική οικογένεια. Μάνα και πατέρας είναι δύο διακριτά συναισθηματικά πρότυπα. Δεν μπορείς κανείς να τα υποκαταστήσει. Πώς είναι δυνατόν η έννοια του γάμου να επεκτείνεται σε σχέσεις που δεν συνδέονται με την μητρότητα, ούτε παράγουν παιδιά; Μη νομίσετε ότι το νομοσχέδιο αφορά ελάχιστα άτομα. Πράγματι αφορά άμεσα ελάχιστους αλλά στην ουσία αγγίζει τους πάντες»

Από το 1977 μέσα σε αυτή τη Βουλή, έχω δει πολλές ιδεοληψίες που εμφανίστηκαν ως “προοδευτικές τομές”. Και μετά απέτυχαν ή χρεοκόπησαν ή ξεχάστηκαν. Σε όλα αυτά τα χρόνια είδα πολλά – αλλά ΠΟΤΕ δεν είδα ένα τόσο ζοφερό τοπίο για τη Δύση συνολικότερα, όσο σήμερα. Τόσο ζοφερό για την ίδια την Ευρώπη, στην οποία πιστεύουμε- και τόσο τραυματικό για τις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας, τις οποίες όλοι υπηρετούμε.

Αναλογιστείτε τα αυτά. Γιατί καθώς διολισθαίνουμε σιγά-σιγά στο λεγόμενο woke culture, σε αυτές τις θεωρίες “αποδόμησης των πάντων” – αποδόμησης των συνόρων, αποδόμησης της οικογένειας, αποδόμησης των συλλογικών μας ταυτοτήτων και πατρίδων – οδηγούμε τον κόσμο στον απόλυτο Κυνισμό! Τον στρέφουμε εναντίον μας. Και στέλνουμε πολλούς στους εχθρούς των φιλελεύθερων αξιών.

Κύριοι της Κυβέρνησης, Δεν κάνετε έτσι στροφή στο “Κέντρο”.

Δεν είναι «Κέντρο» η ανατροπή της οικογένειας, δεν είναι «Κέντρο» η κατάργηση της Μάνας και του Πατέρα. Δεν είναι «φιλελευθερισμός» να δίνονται παιδιά προς τεκνοθεσία σε… «κοινόβια».

Δεν είναι «προοδευτισμός» οι πολυγονείκές οικογένειες». Δεν είναι «εκσυγχρονισμός» η θεωρία των 69 φύλων.

Δεν είναι «προαγωγή του Πολιτισμού», να διαβάζουν παραμύθια Drag Queens σε παιδάκια του Δημοτικού ή του Νηπιαγωγείου.

Δεν είναι «μεταρρύθμιση» η προσχώρηση στην κουλτούρα της αποδόμησης των πάντων, στο woke culture.

Δεν ενώνεται έτσι ο Ελληνικός λαός!

Δεν ενισχύεται έτσι η Ενότητα του Έθνους μας. Προσχωρώντας σε θολές ιδεοληψίες και σε έναν επικίνδυνο δικαιωματισμό.

Ο πρώην πρωθυπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να καταψηφίσουμε αυτό το νομοσχέδιο».

Όλοι οι ομοφυλόφιλοι δεν συμφωνούν πάντα με τους ΛΟΑΤΚΙ. «Την ημέρα του Gay Pride μου ζήτησαν από ραδιοφωνικό σταθμό να μιλήσω, αλλά τους είπα ότι δεν συμφωνώ… Κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος για το τι κάνει στο κρεβάτι του…Περήφανος μπορείς να είσαι για….χίλια δύο άλλα πράγματα. Θα μου άρεσε να νιώθω περήφανος για τον εαυτό μου για κάποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά μου. Δεν νιώθω περήφανος που είμαι gay, ούτε εσύ πρέπει να νιώθεις περήφανος που είσαι straight. Να είσαι περήφανος επειδή είσαι τίμιος, καλός άνθρωπος, ή καλός πατέρας.»

>


Όσο για τη παπάτζα με τους gay γάμους και τις υιοθεσίες που ψήφισαν πρόσφατα 175 θανάσιμα πεκινουά της ελληνικής βουλής αρκεί το σχόλιο του Γιώργου Πανόπουλου από το οποίο δεν περισσεύει λέξη>

Μέσα στο ταρατατζούμ του ομοφυλόφιλου γάμου μια σημαντική παρατήρηση: τον εορτάζουν κυρίως στρέιτ γυναίκες, «προοδευτικοί» άντρες, οι απολιτικίκ «μοδάτοι» και οι woke ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές ενώ η πλειονότητα των ομοφυλόφιλων σιωπά, παραμένει σκεπτική, δεν ανατρίχιασε στην ιδέα ότι μπορεί να παντρευτεί. Γιατί άραγε; Γιατί καταρχάς δεν έχουν όλοι οι ομοφυλόφιλοι στο μυαλό τους το γάμο και δεν τον θεωρούν κατάκτηση-κατακτήσεις είναι η ισονομία, η ισότητα, η ορατότητα.
Δεν θέλουν να αναπαράγουν ένα ετεροκανονικό θεσμό που παραπαίει, ούτε να διευρύνουν αστειάκια τύπου- «στα δικά σας οι λεύτερες» και «πότε θα παντρευτείς να δω εγγονάκια» που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο ως χαριτωμενιές. Ούτε να κάνουν το σωσίβιο σ’ ένα θεσμό που τα διαζύγια κοντεύουν να είναι ίσα, ή και παρά πάνω από τους γάμους.
Όπου νομιμοποιήθηκε ο ομοφυλόφιλος γάμος έτρεξαν μαζικά οι ομοφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες να παντρευτούν; Όχι. Ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι νόμιμος σε 37 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στις 24 χώρες που έχουμε στατιστικά στοιχεία (Ιούνιος 2023), οι γάμοι ομοφυλοφίλων κυμαίνονται από 1% έως 3,4% στο σύνολο των γάμων. Το σύμφωνο συμβίωσης με διάφορες ρυθμίσεις αρκεί για να ξεκαθαριστούν πιθανές νομικές και οικονομικές επιπλοκές.
Οι σύγχρονοι ακτιβιστές λένε ότι ο γάμος είναι η μεγάλη νίκη της ορατότητας και των διεκδικήσεων. Αποτελεί τρομακτική προσβολή στα επιτεύγματα των ακτιβιστών που άνοιξαν το δρόμο για τα γκέι δικαιώματα να προσποιούμαστε ότι οι ομοφυλόφιλοι καταπιέζονταν σήμερα περισσότερο από ποτέ και ο γάμος αποτελεί το ύψιστο επίτευγμα. Οι γκέι πρωτοπόροι του ’60, του ’70 και του ’80 θεωρούσαν ότι ένα από τα προνόμια του να είσαι ομοφυλόφιλος/η είναι το να μην παντρεύεσαι.
Το ότι ο γάμος υποστηρίζεται από σελέμπριτις και εύπορους ομοφιλόφιλους που επιδιώκουν και την κοινωνική αναγνώριση για να ολοκληρώσουν το στάτους τους αποτελεί μια ελιτίστικη διάσταση που δεν αφορά τον μέσο ομοφυλόφιλο- άντρα ή γυναίκα- που θεωρεί ότι δεν χρειάζεται εξωτερική κρατική παρέμβαση για να αισθανθεί άνετα με τις επιλογές του.

Αναλυτικά η ιστορική ομιλία Σαμαρά για τα ομόφυλα ζευγάρια

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σήμερα, λίγο πριν από μια σημαντική ψηφοφορία «κατά συνείδησιν», θα σας ζητήσω να ξεχάσετε όλα τα άλλα και να ακούσετε μόνο την συνείδησή σας.

Απευθύνομαι σε όλους σας, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.

Δεν θέλω να αντιδικήσω με κανένα, ούτε να χαίδέψω αυτιά…

Ούτε να εισπράξω χειροκροτήματα.

Απλώς σας ζητώ να σκεφτείτε όσα θα ακούσετε.

Κι ύστερα να σκεφτείτε τι θα ψηφίσετε…

Πρώτα, μια γενική παρατήρηση:

Η κυβέρνηση σήμερα, ουσιαστικά,

δεν νοιώθει να απειλείται από την αντιπολίτευση.

Το ότι δεν έχει αντιπολίτευση όμως, δεν είναι απαραίτητα καλό.

Και σίγουρα δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο…

Δίνω δύο παραδείγματα:

Πριν λίγο καιρό υπέγραψε «Συμφωνία Περί Φιλίας» με την Τουρκία! Χωρίς η Τουρκία να έχει άρει κανένα τετελεσμένο σε βάρος μας.

Προειδοποίησα τότε ότι αυτό ΔΕΝ θα απομάκρυνε την «απειλή» που αντιμετωπίζουμε. Πράγματι, πριν λίγες μέρες ο κ. Ερντογάν μας είπε από τη Σμύρνη ότι θα μας πετάξει ξανά στη Θάλασσα! Και τώρα εξέδωσε και ΝΟΤΑΜ για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας. Είναι αυτό «Συμφωνία Περί Φιλίας»;

Πριν ένα χρόνο προειδοποίησα επίσης, για την κρίση στον αγροτικό τομέα στο σύνολο της Ευρώπης. Και για την επερχόμενη επισιτιστική κρίση, λόγω των «πράσινων συμφωνιών». Τώρα το βλέπουμε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα! Και στην Ελλάδα. Κανείς δεν άκουσε. Και σήμερα οι «πράσινες συμφωνίες» ξαφνικά αναστέλλονται…

Να προσέχει λοιπόν η κυβέρνηση: Η υπερβολική αυτοπεποίθηση, μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα…

Και από την κοινωνία…

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Καλείστε σήμερα να ψηφίσετε ένα νομοσχέδιο που αποτελεί θεμελιώδη ανατροπή του Οικογενειακού Δικαίου.

Δεν υπάρχει καμία πίεση μέσα από την κοινωνία.

Δεν είναι προτεραιότητα της κοινωνίας…

Δεν υπάρχει κανένας καταναγκασμός απ’ έξω.

Έρχεται σε αντίθεση με εκατομμύρια Έλληνες, πέρα και πάνω από κόμματα.

Οι επιπτώσεις του πάνε πολύ πιο πέρα απ’ όσα περιλαμβάνει το ίδιο το Νομοσχέδιο.

Και για όλα αυτά, η Παράταξή μας τουλάχιστον, δεν θα έπρεπε ποτέ να το έχει φέρει προς ψήφισιν…

Εγώ, προφανώς, θα το καταψηφίσω!

Και εξηγούμαι:

O γάμος των ομόφυλων ζευγαριών που συζητάμε σήμερα, δεν αποτελεί “ανθρώπινο δικαίωμα”, δεν κατοχυρώνεται από το Διεθνές Δίκαιο, δεν συνιστά μέρος του «Ευρωπαϊκού κεκτημένου», δεν συνιστά “διεθνή υποχρέωση” της χώρας!

Υπάρχουν μάλιστα αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων, ότι ο γάμος των ομοφύλων ζευγαριών ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός!

Αν μια χώρα θέλει, το κάνει. Αν δεν θέλει, δεν το κάνει. Αλλά ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό να το κάνει γιατί ΔΕΝ συνιστά “ανθρώπινο δικαίωμα”.

Έτσι, όλη η επιχειρηματολογία υπέρ της θέσπισής του, έχει ξεκινήσει με ένα ψέμα: Ότι πρόκειται τάχα για κατοχύρωση “ανθρωπίνου δικαιώματος”. Πράγμα που ΔΕΝ ισχύει…

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Δεν πρόκειται απλώς για ένα ψέμα.

Μακάρι να ήταν μόνον αυτό.

Είναι πολύ πιο επικίνδυνο…

Για τρείς λόγους:

* Πρώτον, γιατί βλέπουμε μιαν επίκληση – ψευδεπίγραφη – για «ανθρώπινα δικαιώματα». Που γίνεται και απειλητική.

Δηλαδή… «μη μιλάτε, και τα κεφάλια μέσα»!

Κι αυτό δεν είναι πρώτη φορά που γίνεται. Να θυμίσω:

Το έχουμε ξαναδεί, με την εισβολή εργαλειοποιημένων από την Τουρκία λαθρομεταναστών – στον Έβρο και στα νησιά μας. Και τότε επικαλούνταν κάποιοι – εδώ και διεθνώς – το “δικαίωμα” των ανθρώπων αυτών να αναζητούν μια καλύτερη τύχη, να περνάνε παράνομα τα σύνορα των χωρών και να καταλήγουν όπου θέλουν.

Παρά τις πολλές ταλαντεύσεις, τελικά καταλάβαμε και τους σταματήσαμε στον Έβρο, τον Φεβρουάριο του 2020. Θυμάστε;

Και τότε όμως, για “ανθρώπινα δικαιώματα” κραύγαζαν κάποιοι…

Όσοι διέδιδαν και πίστευαν αυτά τα ψέματα, ουσιαστικά υπερασπίζονταν το δικαίωμα των λαθροδιακινητών να εκμεταλλεύονται ανήμπορους ανθρώπους.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τα ευτελίζουμε έτσι. Και κάθε καταχρηστική ερμηνεία τα ευτελίζει…

Ανθρώπινο δικαίωμα ΔΕΝ είναι ό,τι σκαρφιστεί κανείς να το διεκδικήσει.

Το δικαίωμα κάποιου τελειώνει εκεί που αρχίζει το δικαίωμα κάποιου άλλου.

* Κι εδώ ερχόμαστε στον δεύτερο λόγο, που καθιστά επικίνδυνο αυτό το νομοσχέδιο…

Τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών κατοχυρώνονται πλήρως με τα σύμφωνα συμβίωσης. Τι παραπάνω θα προσφέρει ο γάμος;

Ένα πράγμα μόνο: Το δικαίωμα στην τεκνοθεσία! Αυτό ακριβώς προβλέπει το νομοσχέδιο…

Εδώ όμως, δεν μιλάμε μόνο για το δικαίωμα δύο ενηλίκων. Εδώ μιλάμε για το δικαίωμα ενός ανήλικου παιδιού.

Και το παιδί, έχει δικαίωμα σε γονείς και των δύο φύλων. Έχει δικαίωμα σε “μάνα” και “πατέρα”.

Φυσικά η μοίρα ή η ζωή, κάποιες φορές, στερεί αυτό το δικαίωμα από κάποια παιδιά. Είτε γιατί χάνουν τον ένα γονιό τους ή γιατί οι γονείς τους χωρίζουν.

Αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις, το στερεί η μοίρα! Όχι η Πολιτεία…

Όταν οι γονείς χωρίζουν, τα παιδιά εξακολουθούν να έχουν και μάνα και πατέρα, απλώς δεν ζουν πια μαζί. Όταν χάνουν τον ένα γονιό τους, αυτός που “έφυγε” υπάρχει ακόμα στην ψυχή τους. Και πάντα θα υπάρχει ένας παππούς, μια γιαγιά. Ή ένας θείος για να καλύψει το κενό. Η ακόμα να ξαναπαντρευτεί ο γονιός που απέμεινε. Τα παιδιά που έχασαν τον ένα γονιό τους θα έχουν τελικά γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων στο περιβάλλον όπου μεγαλώνουν.

Γιατί αυτό που η μοίρα τους στέρησε, η ζωή η ίδια το αποκαθιστά…

Αλλά όταν έρχεται το ίδιο το κράτος και παραχωρεί παιδιά προς τεκνοθεσία σε ζευγάρια του ίδιου φύλου, δηλαδή τα δίνει στην επίβλεψη δύο “πατεράδων” ή δύο “μανάδων”, τότε η ίδια η Πολιτεία τους αφαιρεί οριστικά το δικαίωμα να έχουν ΚΑΙ μάνα ΚΑΙ πατέρα.

Παραβιάζοντας εκ των προτέρων, κατάφωρα, τα δικαιώματα του παιδιού…

Και τότε είναι που θα υπάρξει, για τα παιδιά, και στέρηση και σύγχυση.

Ας έχουμε λοιπόν, υπόψιν μας, τι ψηφίζουμε…

Ακούω το επιχείρημα: και τι θα συμβεί με τα παιδάκια που ήδη έχουν παραχωρηθεί σε μονογενεϊκές οικογένειες και ο μοναδικός γονιός τους συζεί με άτομο του ίδιου φύλου; Αν φύγει πρόωρα από τη ζωή, θα δοθούν σε ίδρυμα;

Απ’ όλα τα προσχηματικά επιχειρήματα, αυτό είναι το πιο προσχηματικό!

Γιατί; Γιατί απλούστατα αυτό μπορεί να καλυφθεί με μιαν απλή συμβολαιογραφική πράξη ή με μια προσθήκη στο Σύμφωνο Συμβίωσης. Δηλαδή μέσα στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

Το ομολόγησε άλλωστε ο αρμόδιος για το νομοσχέδικο υπουργός, όταν απάντησε, στις 15/1, γιατί δεν αλλάζουμε το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Είπε λοιπόν: «Αυτό θα έλυνε το πρόβλημα των παιδιών, όμως θα διατηρούσε την άδικη διάκριση σε βάρος των ομόφυλων ζευγαριών…»

Άρα, το πρόβλημα που πάνε να λύσουν δεν είναι τα παιδιά! Επικαλούνται προσχηματικά «τα παιδιά»…

ΔΕΝ αλλάζουν το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Αλλάζουν τον ίδιο τον ορισμό της οικογένειας!

* Κι εδώ ερχόμαστε στον τρίτο λόγο:

Ουσιαστικά καταργούμε την πυρηνική οικογένεια – αυτή που υπήρξε πάντα – και που προϋποθέτει πατέρα και μάνα.

Μάνα και πατέρας είναι δύο διακριτικά συναισθηματικά πρότυπα, με τεράστιο ηθικό και συμβολικό βάρος. Δεν μπορεί κανείς να τα υποκαταστήσει με ο,τιδήποτε άλλο…

Και δεν χρειάζεται να μιλήσω κι εγώ για το Σύνταγμα, που ρητά συνδέει την οικογένεια, «ως θεμέλιο συντήρησης και προαγωγής του Έθνους», με το γάμο, την μητρότητα και την παιδική ηλικία.

Πώς είναι δυνατόν η έννοια του γάμου να επεκτείνεται σε σχέσεις που ΔΕΝ συνδέονται ούτε με τη μητρότητα, ούτε παράγουν παιδιά;

Και μη νομίσετε πως το νομοσχέδιο αυτό αφορά ελάχιστα άτομα, όπως κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν…

Πράγματι, άμεσα αφορά ελάχιστους. Αλλά στην ουσία, αγγίζει τους πάντες!

Γιατί όταν εξισώνεις τη συμβίωση με γάμο, τότε θα αναγκαστείς αργά η γρήγορα, να αλλάξεις τη ζωή και όσων δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά…

Δηλαδή θα υπάρξουν ευρύτερες επιπτώσεις:

Για να δούμε λοιπόν, τις επιπτώσεις αυτές. Που δεν είναι απλώς «πιθανές». Είναι βέβαιες:

– Κάποιοι, σίγουρα θα καταφύγουν στα δικαστήρια. Και θα ζητήσουν να καταργηθεί από τα επίσημα έγγραφα ο τίτλος του “πατέρα” και της “μάνας”. Και να υποκατασταθεί με πιο “ουδέτερους” τίτλους, τύπου “Γονέας ένα” και “Γονέας δύο”.

Και θα επικαλεστούν την έννοια της λεγόμενης “συμπεριληπτικότητας”, για να μην “ξεχωρίζουν και νοιώθουν άβολα” τα, έστω και ελάχιστα παιδιά των ομοφύλων ζευγαριών.

Πώς το ξέρουμε αυτό; Μα το ζητάει ήδη η εδώ ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Και προσέξτε: έχει ήδη συμβεί στη Γαλλία! Όπου, μετά την θέσπιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, κάποιοι προσέφυγαν δικαστικά και επισήμως καθιερώθηκε ο τίτλος “Γονέας ένα και δύο”. Και καταργήθηκαν επισήμως ο πατέρας και η μάνα.

Άλλωστε τι συζητάμε τώρα; Το λέει ρητά από προχθές η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, ότι υποχρεωτικά αυτό θα γίνει και εδώ.

Αφήστε που ήδη έχει αρχίσει να συμβαίνει εδώ. Σε κάποια ελληνικά σχολεία, τα αντίστοιχα έντυπα καθιέρωσαν τον “Γονέα ένα και δύο”. Πράγμα που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους γονείς. Και να σκεφτείτε, ακόμα δεν είχε ψηφιστεί το νομοσχέδιο…

Ας έχουμε λοιπόν υπόψιν μας τι ψηφίζουμε…

– Ακόμα, με την ίδια διαδικασία κάποιοι ενδιαφερόμενοι θα ζητήσουν να διδάσκεται στα σχολεία η οικογένεια ως κάτι πιο “ουδέτερο”, με διάφορους υποτιθέμενους “γονείς”, διαφόρων βαθμίδων, όχι με επίκεντρο τη μάνα, τον πατέρα, τους παππούδες και τις γιαγιάδες.

Πράγμα που θα εξοργίσει εκατομμύρια γονείς. Αλλά η Πολιτεία, θα είναι τότε υποχρεωμένη να το διδάσκει έτσι. Γιατί σήμερα με την ψήφο μας θα έχουμε δυστυχώς “εξισώσει” ανόμοια πράγματα: τη συμβίωση των ομόφυλων ζευγαριών με τον γάμο και την οικογένεια.

Βλέπετε λοιπόν, δεν αφορά μόνο ελάχιστους…

Αφορά τους πάντες!

Και παραβιάζει το δικαίωμα των γονιών να έχουν λόγο για το τι θα διδάσκονται και τι δεν θα διδάσκονται τα παιδιά τους στο σχολείο.

Δείτε τι γίνεται σήμερα στις ΗΠΑ. Όπου η μια Πολιτεία μετά την άλλη, όλα αυτά τα ανατρέπουν…

-Ακούω, εδώ, το δήθεν επιχείρημα: Ότι το νομοσχέδιο προβλέπει πως ΔΕΝ θα μπεί το “γονέας ένα και δύο”…

Προσέξτε: Μπορεί να μην το προβλέπει – αλλά ΔΕΝ το εμποδίζει!

Οδηγεί με βεβαιότητα σε αυτό…

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ανοίγουμε “Κερκόπορτα”…

– Μας λένε μετά κι ένα δεύτερο δήθεν επιχείρημα: Ότι δεν θα υπάρχει παρένθετη μητέρα για να αποκτήσουν παιδί τα ζευγάρια ανδρών ομοφυλοφίλων…

Αλλά και πάλι, κάποιος ενδιαφερόμενος, για λόγους “ισότητας” και “συμπεριλιπτικότητας”, θα το διεκδικήσει στα δικαστήρια. Και θα εγκριθεί και αυτό.

Σας το λέει και αυτό ρητά από προχθές, η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής.

Γιατί, με ποιά λογική θα επιτρέψουμε την παρένθετη μητρότητα στα ετερόφυλα ανδρόγυνα, αλλά δεν θα την επιτρέψουμε στα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών;

Πώς θα έχουμε ψηφίσει την «ισότητα», αλλά θα έχουμε απαγορεύσει την «εξίσωση»; Θα καταπέσει στα δικαστήρια…

Αφήστε που το νομοσχέδιο απαγορεύει παρένθετη μητρότητα εδώ, αλλά την επιτρέπει απο το εξωτερικό…

Κάτι που καταγγέλλει και μερίδα της εδώ ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, για προφανείς οικονομικούς λόγους…

Σήμερα βέβαια η παρένθετη μητρότητα επιτρέπεται στα ανδρόγυνα αυστηρά για λόγους υγείας. Αν το ανδρόγυνο δεν μπορεί να κάνει παιδιά, τότε και μόνον τότε. Όμως, εδώ θα έχουμε “παντρεμένα” ομόφυλα ζευγάρια, όπου χωρίς λόγους υγείας θα χρησιμοποιούν μια παρένθετη γυναίκα ως “τεκνοποιητική μηχανή”. Να την πληρώνουν για τις «υπηρεσίες της» και μετά να εξαφανιστεί για πάντα από τη ζωή τους και από τη ζωή του παιδιού…

Δηλαδή μετατρέπουμε – ευγενικά το λέω – τη μητρότητα σε αμοιβόμενη αγοραία υπηρεσία. Το λέω και πιο χοντρά: Μετατρέπουμε τη μητρότητα σε επάγγελμα και εμπόριο…

Δεν έχει καμία σημασία που το νομοσχέδιο δεν προβλέπει “παρένθετη μητέρα”. Δεν το προβλέπει ευθέως, αλλά ανοίγει το δρόμο να συμβεί… εκείνο που δεν προβλέπει. «Κερκόπορτα» κι αυτό…

Ας μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις…

* Μίλησα για αυτά που θα συμβούν.

Ακούστε τώρα κάτι που ΗΔΗ συνέβη:

Γεγονότα πλέον…

Στις 14 Δεκεμβρίου, πριν δύο ακριβώς μήνες, ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «Σχέδιο Κανονισμού» που περιλαμβάνει συνολική ανατροπή του Οικογενειακού Δικαίου!

Δεν είναι ακόμα “Κανονισμός”. Αλλά εξαρτάται πια, αν θα περάσει και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο…

Βέβαια εδώ, αυτό αποσιωπήθηκε πλήρως στο δημόσιο διάλογο…

Σε αυτό το Σχέδιο ενσωματώθηκε η Γνωμοδότηση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης κλπ. Ξέρετε, λοιπόν, τι προβλέπει;

“Απάλειψη κάθε αναφοράς σε πατρότητα και μητρότητα και ενσωμάτωση του Γονέα ένα και Γονέα δύο”.

Πιο συγκεκριμένα, η τροπολογία 5, με αιτιολογία 21, αναφέρει ρητά: “ο παρών Κανονισμός θα πρέπει να καλύπτει την αναγνώριση σε ένα κράτος μέλος [παράδειγμα η Ελλάδα], της γονικής σχέσης ενός τέκνου με γονείς του ιδίου φύλου, με διεμφυλικό γονέα, με άγαμο γονέα, και με πολλούς γονείς, η οποία έχει θεμελιωθεί σε ένα άλλο κράτος-μελος [παράδειγμα η Ολλανδία]”…

Και παρακάτω στην 6η τροπολογία, αιτιολογία 24 αναφέρεται κατά λέξη:

“Ο όρος “γονέας” στον παρόντα Κανονισμό θα πρέπει να νοείται, κατά περίπτωση, ως αναφερόμενος στον νόμιμο γονέα, στον κατά προορισμό γονέα, στο πρόσωπο που ισχυρίζεται ότι είναι γονέας, ή στο πρόσωπο σε σχέση με το οποίο το τέκνο ισχυρίζεται την ύπαρξη γονικής σχέσης”…

Μα σοβαρά μιλάμε; Στο πρόσωπο που «ισχυρίζεται» ότι είναι γονέας;

Στο πρόσωπο που το τέκνο «ισχυρίζεται την ύπαρξη γονικής σχέσης»; Ψηφίστηκαν αυτά!

Νομίζω ότι καθένας καταλαβαίνει που πάει το πράγμα…

Ακούστε τώρα τι λέει ο πρόλογος της Εισηγητικής Έκθεσης: “Είναι σημαντικό ο Κανονισμός να είναι ευέλικτος και να επιτρέπει μη παραδοσιακούς οικογενειακούς σχηματισμούς… προκειμένου να διασφαλίζεται ότι το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό γονικής ιδιότητας περιλαμβάνει τη δυνατότητα για περισσότερους από δύο γονείς”…

Πάρτε και τα σχετικά συνημμένα…

Καταλάβατε τώρα;

Κυριολεκτικά θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα!

Εκεί το πάνε! Ειδικά για τις χώρες που έχουν ήδη εξισώσει τη συμβίωση ομοφύλων με γάμο!

Κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να καταψηφίσουμε αυτό το νομοσχέδιο για να μην αναγκαστούμε λίγο αργότερα να αποδεχθούμε – για λόγους “ισότητας” και “συμπεριληπτικότητας” πάντα – τέτοια τερατώδη σχήματα.

Ας ξέρουμε λοιπόν, που θα οδηγήσουν αυτά που ψηφίζουμε…

Θέλετε και το πιο σημαντικό ακόμα;

Κι έρχομαι στην παράταξή μας τώρα…

Στο νομοσχέδιο αυτό τι έκαναν οι ευρωβουλευτές μας της ΝΔ;

Έκαναν αποχή!

Γιατί έκαναν αποχή;

Είναι άποψη της παράταξής μας οι «πολυγονεϊκές οικογένειες»;

Είναι επιλογή της παράταξής μας να δίνεται πιστοποιητικό γονέα σε όποιον το «ισχυριζεται», ή σε όποιον το παιδί ισχυρίζεται ότι είναι γονιός του;

Και τι θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ που υποτίθεται ότι δεν επιθυμεί σήμερα τον «Γονέα ένα και Γονέα δύο» και «την παρένθετη μητρότητα» στα ομόφυλα ζευγάρια, όταν έλθει στο Συμβούλιο η τελική έγκριση του Κανονισμού;

Θα ασκήσει βέτο η Ελλάδα;

* Άκουσα επίσης κάποιους να λένε, ότι, εν πάση περιπτώσει, ο γάμος των ομοφύλων και η τεκνοθεσία είναι λέει “δέσμευση” της παράταξης.

Ε λοιπόν, ΔΕΝ είναι «δέσμευση»!

Ποιά ακριβώς “δέσμευση” έχουμε αναλάβει;

Στο πρόγραμμα της ΝΔ αναφερόμαστε “στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ”. Έτσι γενικά.

Καμία αντίρρηση να δεχθούμε τα δικαιώματα και των ΛΟΑΤΚΙ και κάθε κοινωνικής ομάδας. Επαναλαμβάνω, καμία αντίρρηση…

Άλλωστε έχουν ήδη γίνει πολλά για τους ΛΟΑΤΚΙ. Και μάλιστα από τη δική μας κυβέρνηση. Αλλά αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι θα δεχθούμε Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ καθένας διεκδικεί ως “δικαίωμά” του.

Και πάντως ΠΟΤΕ δεν δεσμευτήκαμε ότι θα αποδεχθούμε ΟΛΑ όσα οι ΛΟΑΤΚΙ διεκδικούν ως “δικαιώματα”.

Εν πάσει περιπτώσει, σε μια κοινωνία,το λέω ξεκάθαρα,

κάθε «θέλω» δεν μπορεί να γίνει και «δικαίωμα»…

Ακόμα, στα πιο αναλυτικά κείμενα της ΝΔ που παραπέμπουν στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, υπάρχει κάποια αναφορά στο “γάμο των ομοφύλων ζευγαριών” με φράσεις όπως “ενδεχομένως” και “ίσως” και «τυχόν θεσμοθέτηση».

Ξέρετε το “ενδεχομένως” και το “ίσως” ΔΕΝ αποτελούν πολιτική “δέσμευση”.

Αντίθετα η ΝΔ έχει ήδη εκφραστεί – και υπό την παρούσα ηγεσία της μάλιστα, το 2018 – ΚΑΤΑ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Όταν το σχετικό νομοσχέδιο το είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ…

Δηλαδή, τότε δεν δεχθήκαμε την “αναδοχή” – που σημαίνει κάτι πολύ μικρότερο και λιγότερο δεσμευτικό – και τώρα δεχόμαστε ξαφνικά κάτι πολύ πιο σοβαρό και βαρύ, την πλήρη τεκνοθεσία;

Θέλετε να πείτε, ότι εμείς που ήμασταν αντίθετοι και προς την απλή “αναδοχή” τότε, σήμερα αποφασίσαμε να πάμε στην πλήρη τεκνοθεσία;

Μου είπε κάποιος ότι αυτό είναι δήθεν «υποχρέωσή» μας, γιατί ανήκουμε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο ΕΛΚ.

Του θύμισα πώς όταν πέρασε ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών στη Γερμανία το 2016, ψήφισαν εναντίον του τα περισσότερα μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος!

Πρόκειται λοιπόν, για πρωτοβουλία που καμία υποχρέωση δεν έχουμε να το ψηφίσουμε επειδή ανήκουμε στο ΕΛΚ…

Άλλωστε, να τι είπε πρόσφατα ο Χάρης Γεωργιάδης, Πρόεδρος σήμερα του Ινστιτούτου «Γλαύκος Κληρίδης», και πρώην αναπληρωτής Πρόεδρος του Κυπριακού ΔΗΣΥ – που ανήκει επίσης στο ΕΛΚ:

Οφείλουμε «να απορρίψουμε τις υπερβολές της woke κουλτούρας, που έχει φτάσει στο σημείο να αμφισβητεί την έννοια των φύλων και της οικογένειας και η οποία προσπαθεί να φημώσει την Ελευθερία στο όνομα της Ελευθερίας! Εάν η Κεντροδεξιά δεν ξυπνήσει από το λήθαργό της και δεν αποβάλλει τα δεσμά που έχει επιβάλλει η ίδια στον εαυτό της, τότε φοβάμαι ότι έρχονται δύσκολες μέρες για τη Δημοκρατία».

Όταν μιλάμε λοιπόν για “δεσμεύσεις”, να θυμόμαστε τι πραγματικά μας δεσμεύει απέναντι στην κοινωνία.

Αλλιώς, όχι μόνο δεν την εκπροσωπούμε…

Την μπερδεύουμε και την εξοργίζουμε…

Και με αυτό φτάνω στο τελευταίο σημείο:

Κατά τη δημόσια συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου, κάθε αντίθετη άποψη προς το νομοσχέδιο αντιμετωπίστηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς – και για την αντίθετη άποψη και για τα πρόσωπα που τόλμησαν να διαφωνήσουν.

Απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί όπως “ομοφοβικό παραλήρημα”, “σεξιστής”, “ακροδεξιός” κλπ.

Αυτό είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία.

– Να σας θυμίσω, για παράδειγμα, ότι εναντίον του νομοσχεδίου είναι και το ΚΚΕ. Είναι “ακροδεξιό” και το ΚΚΕ; Τρελαθήκαμε τελείως;

– Έχω ακόμα το παράδειγμα των δηλώσεων ενός κληρικού που οι πάντες σε ολόκληρο τον κόσμο, σέβονται απολύτως. Του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου. “Ομοφοβικός, παραληρηματικός” και αυτός;

Και με την ευκαιρία: Δεν είναι «σκοταδισμός» και «παπαδαριό» η Ελληνική Εκκλησία! Πιστεύεις δεν πιστεύεις – εγώ πιστεύω – δεν έχεις δικαίωμα να ασχημονείς σε βάρος της Εκκλησίας. Η Πολιτεία είναι διακριτή από την Εκκλησία, ναι, είναι! Αλλά η Εκκλησία έχει αναφαίρετο δικαίωμα να λέει τη γνώμη της. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει τη γνώμη του εκτός απο την Εκκλησία! Δεν μπορούμε να απαξιώνουμε μιαν Εκκλησία που κράτησε ορθιο το Έθνος μας και σήμερα κρατά όρθιο τον Ελληνισμό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ακούστε, άλλωστε τι είπε ο Απόστολος Δοξιάδης. ‘Ολοι τον γνωρίζουν…

Υποστήριξε πως «αντι η συζήτηση να γίνει σφαιρικά και επιστημονικά, γίνεται υπό την πίεση ενός άκρως μαχητικού λόμπι».

Θύμισε επίσης, το άρθρο ενός λαμπρού κληρικού και παιδοψυχιάτρου, και υπογράμμισε πως άλλο φιλελεύθερη κοινωνία, κι άλλο κηνύγι μαγισσών.

Ακριβώς αυτό: Εδώ έχουμε κυνήγι μαγισσών!

Και πέραν από τους κληρικούς:

– Ένας από τους πιο σημαντικούς εν ζωή Έλληνες φιλοσόφους και τακτικός συνομιλητής του Πρωθυπουργού, ο Στέλιος Ράμφος, βγήκε και τοποθετήθηκε εναντίον του νομοσχεδίου, υπογραμμίζοντας ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη από πατέρα και μάνα, όχι από “φροντιστές” που τα αγαπάνε…

Κι ότι «φιλελευθερισμός δεν σημαίνει ότι μπορεί ο νοσοκόμος να γίνει γιατρός, επειδή φροντίζει και αγαπάει τον ασθενή»!

“Ομοφοβικός” και ο Ράμφος;

– Κι ύστερα υπήρξαν και πολλά δημόσια πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, που πήραν αντίστοιχη θέση. Όπως ο προερχόμενος απο τη ΔΗΜΑΡ και διατελέσας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Πανούσης.

“Ακραίος και σεξιστής” και ο Πανούσης;

Τι έγινε; Τρελαθήκαμε εντελώς;

Ή μήπως τελικά έχει δίκιο ο δημοφιλής Δημήτρης Σταρόβας που είπε τις προάλλες στην τηλεόραση, ότι ζούμε πλέον το bullying της αντίθετης άποψης!

– Και εγώ δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο!

«Ακραίος» κι εγώ; Που έστειλα σιδεροδέσμια τη Χρυσή Αυγή στη Δικαιοσύνη και μπήκαν όλοι φυλακή; Όταν τότε διάφοροι – μη λέμε ονόματα – και κεντρώοι και αριστεροί, με παρότρυναν να μη το κάνω; Κι οταν κάποιοι έκαναν πέντε χρόνια να βρούν αίθουσα να τους δικάσουν;

«Ακραίος» εγώ; Όντως τρελαθήκαμε εντελώς…

Κι όταν τέτοια πρόσωπα υφίστανται τέτοιο bulling, φαντάζεστε τι μπορεί να συμβαίνει με απλούς βουλευτές.

Γιατί υπάρχει κανονικό bulling!

Εγιναν και σχετικά «φροντιστήρια» μάλιστα.

Όπου μεταξύ άλλων, ειπώθηκε ότι πρέπει να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο αυτο γιατί «ανήκουμε στη Δύση», λέει…

Επειδή εγώ πάλεψα να «ανήκουμε στη Δύση» – και το πλήρωσα πριν λίγα χρόνια – να σας πω ότι ΔΕΝ πρέπει να μπερδεύουμε τη Δύση με τις παθογένειές της. Στη Δύση υπάρχουν και χώρες που το απέρριψαν. Όπως υπάρχουν και χώρες που το ξανασκέφτονται. Στη Δύση, ακριβώς επειδή είναι χώρος Ελευθερίας, ψηφίζονται διάφορα πράγματα και κάποια αναθεωρούνται στη συνέχεια. Ανθίζουν πολλά λουλούδια και κάμποσα αγκάθια. Σε κάποιες χώρες της Δύσης κυριαρχεί το woke culture, η κουλτούρα της αποδόμησης των πάντων. Που προκαλεί ήδη μεγάλες αναστατώσεις παντού και τάσεις για αναθεώρηση. Είστε σίγουροι ότι θέλετε να μιμηθούμε όλα όσα ψηφίζουν κάποιες χώρες της Δύσης;

Ανήκω στη Δύση ΔΕΝ σημαίνει ότι μαϊμουδίζω κάθε συρμό, κάθε μόδα που μας έρχεται.

Και εν πάση περιπτώσει, δεν είδα να γίνονται αντίστοιχα κομματικά φροντιστήρια για το δημογραφικό για παράδειγμα, όπως έγινε για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Και λέω για το δημογραφικό γιατί – όλοι το ξέρουμε – αποτελεί την κορυφαία απειλή για το Έθνος μας….

Ούτε είδαμε φροντιστήρια για την Παιδεία, όπου τώρα ανοιχτά μποϊκοτάρονται οι εξετάσεις των φοιτητών από ακραίους. Ούτε για την Ασφάλεια. Ούτε φροντιστήρια για το Αγροτικό. Ούτε φροντιστήρια για την Εξωτερική Πολιτική. Ούτε φροντιστήρια για την Ακρίβεια…

Και το χειρότερο, σε αυτά τα φροντιστήρια για το τωρινό νομοσχέδιο, μπερδεύτηκαν οι «ζυμώσεις» με τις… πιέσεις! Και κάποιες φορές, με ανεπίτρεπτες πιέσεις. Εν όψει μάλιστα μιας ψηφοφορίας, υποτίθεται, «κατά συνείδησιν»…

Κι ύστερα, πέρα από τα φροντιστήρια, τα δήθεν παραληρήματα, τους δήθεν ομοφοβικούς και το «κυνήγι μαγισσών» που γίνεται, σας θυμίζω και κάτι ακόμα:

Όλοι οι ομοφυλόφιλοι δεν συμφωνούν πάντα με τις απόψεις των ΛΟΑΤΚΙ.

Ο ηθοποιός Χρίστος Σαμαρδάνης, που δυστυχώς έφυγε από κοντά μας πριν λίγα χρόνια, είχε πει το εξής συγκλονιστικό:

«Την ημέρα του Gay Pride μου ζήτησαν από ραδιοφωνικό σταθμό να μιλήσω, αλλά τους είπα ότι δεν συμφωνώ… Κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος για το τι κάνει στο κρεβάτι του…Περήφανος μπορείς να είσαι για….χίλια δύο άλλα πράγματα. Θα μου άρεσε να νιώθω περήφανος για τον εαυτό μου για κάποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά μου. Δεν νιώθω περήφανος που είμαι gay, ούτε εσύ πρέπει να νιώθεις περήφανος που είσαι straight. Να είσαι περήφανος επειδή είσαι τίμιος, καλός άνθρωπος, ή καλός πατέρας.»

Πόσο διαφορετική είναι αυτή η στάση από τις κακούγουστες ακρότητες που ακούμε συνήθως;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Μήπως ο γάμος των ομοφύλων ζευγαριών είναι ένα μέτρο “εκσυγχρονισμού” των κοινωνιών που πρέπει αναπόφευκτα να ακολουθήσουμε;

Μην είστε και τόσο σίγουροι.

Και μην είστε τόσο έτοιμοι να ακολουθήσετε οποιαδήποτε συρμό ή μόδα…

Την απάντηση την έδωσε ο Στέλιος Ράμφος:

«Στην Ολλανδία – είπε ο Ράμφος – υπάρχουν σωματεία παιδόφιλων που κάνουν οργανωμένες εκδρομές σε χώρες με χαλαρά ήθη. Το ότι χώρες προηγμένες οικονομικά έχουν θεσπίσει τέτοια μέτρα, όπως η Ολλανδία, δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν λάθη. Οπότε δεν μπορούμε να παίρνουμε τοις μετρητοίς Ο,ΤΙ εκείνες αποφασίζουν. Κάνουν κι εκείνες μεγάλα λάθη».

Από την άλλη πλευρά, όπως κατέθεσε στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής η Καθηγήτρια της ψυχολογίας Παιδιών και Εφήβων κα Καλλιόπη Προκοπάκη:

«Στις νομοθετικές αποφάσεις πρέπει να είναι σαφές αν η προτεραιότητα δίνεται στις διεκδικήσεις των ενηλίκων, ή στο συμφέρον των παιδιών… [Αλλιώς] Τέτοιες αποφάσεις… οδηγούν σε αχαρτογράφητα νερά”

Αυτά λέει η κα, Προκοπάκη. Και πάντως δεν μπορούμε να πειραματιζόμαστε σε βάρος αθώων παιδιών. Κάποιες φορές μάλιστα, να πειραματιζόμαστε με τις ψυχές αγέννητων παιδιών…

Γιατί τα παιδιά δεν είναι πειραματόζωα!

Ας ξέρουμε λοιπόν τι ψηφίζουμε…

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Αυτό που μας ζητείται να ψηφίσουμε σήμερα, άμεσα αφορά ελάχιστους. Αλλά οι ουσιαστικές επιπτώσεις του θίγουν τους πάντες. Ανοίγει διάπλατα την πόρτα να γίνουν μελλοντικά πράγματα που η πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας δεν τα επιθυμεί. Αλλά θα συμβούν. Και το νομοσχέδιο αυτό τα διευκολύνει να συμβούν…

Αν το ψηφίσετε θα στείλετε ένα μήνυμα στην κοινωνία, το οποίο δεν θα τη φέρει πιο κοντά στους εκπροσώπους της. Θα την απομακρύνει. Και θα την απογοητεύσει…

Πιστέψτε με, δεν το θέλετε αυτό!

Κοιτάξτε τι γίνεται σε άλλες δυτικές, φιλελεύθερες κοινωνίες.

Πολώνονται επικίνδυνα και ωθούνται στα άκρα.

Όσο ποτέ στο παρελθόν!

Χάνοντας την εμπιστοσύνη τους σε αυτούς που τους εκπροσωπούν.

Και την ώρα αυτή, αντί να ανακόψουμε το δρόμο στα άκρα, αγριεύουμε τους Έλληνες πολίτες.

– Είναι δικό μας χρέος, σε αυτήν εδώ την αίθουσα, να ξεχωρίζουμε τι είναι αληθινός εκσυγχρονισμός και τι είναι απλώς μια εφήμερη και επικίνδυνη μόδα.

– Τι είναι μάχη ιδεών και τι είναι ιδεοληπτική εμμονή.

– Τι είναι «συμπεριληπτικότητα» και τι είναι βίαιη επιβολή των απόψεων μιας μειοψηφιας στην κοινωνία.

– Τι είναι αληθινό δικαίωμα και τι είναι καταχρηστικός δικαιωματισμός.

-Τι είναι Δύση και τι είναι παθογένειες της Δύσης…

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Από το 1977 μέσα σε αυτή τη Βουλή, έχω δει πολλές ιδεοληψίες που εμφανίστηκαν ως “προοδευτικές τομές”.

Και μετά απέτυχαν ή χρεοκόπησαν ή ξεχάστηκαν.

Σε όλα αυτά τα χρόνια είδα πολλά – αλλά ΠΟΤΕ δεν είδα ένα τόσο ζοφερό τοπίο για τη Δύση συνολικότερα, όσο σήμερα.

Τόσο ζοφερό για την ίδια την Ευρώπη, στην οποία πιστεύουμε

– και τόσο τραυματικό για τις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας,

τις οποίες όλοι υπηρετούμε.

Αναλογιστείτε τα αυτά. Γιατί καθώς διολισθαίνουμε σιγά-σιγά στο λεγόμενο woke culture, σε αυτές τις θεωρίες “αποδόμησης των πάντων” – αποδόμησης των συνόρων, αποδόμησης της οικογένειας, αποδόμησης των συλλογικών μας ταυτοτήτων και πατρίδων – οδηγούμε τον κόσμο στον απόλυτο Κυνισμό!

Τον στρέφουμε εναντίον μας. Και στέλνουμε πολλούς στους εχθρούς των φιλελεύθερων αξιών.

Κύριοι της Κυβέρνησης,

Δεν κάνετε έτσι στροφή στο “Κέντρο”.

Δεν είναι «Κέντρο» η ανατροπή της οικογένειας,

δεν είναι «Κέντρο» η κατάργηση της Μάνας και του Πατέρα.

δεν είναι «φιλελευθερισμός» να δίνονται παιδιά προς τεκνοθεσία σε… «κοινόβια».

Δεν είναι «προοδευτισμός» οι πολυγονείκές οικογένειες».

Δεν είναι «εκσυγχρονισμός» η θεωρία των 69 φύλων.

Δεν είναι «προαγωγή του Πολιτισμού», να διαβάζουν παραμύθια Drag Queens σε παιδάκια του Δημοτικού ή του Νηπιαγωγείου.

Δεν είναι «μεταρρύθμιση» η προσχώρηση στην κουλτούρα της αποδόμησης των πάντων, στο woke culture.

Αυτά όλα ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με όσα πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Και – το σημαντικότερο – όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την Παράταξή μας και τις Ιδέες μας.

Που είναι Φιλελεύθερες, είναι Πατριωτικές, είναι Ευρωπαίκές, είναι Δυτικές, αλλά δεν μιμούνται κάθε ακρότητα που μας έρχεται απ’ έξω…

Δεν ενώνεται έτσι ο Ελληνικός λαός!

Δεν ενισχύεται έτσι η Ενότητα του Έθνους μας. Προσχωρώντας σε θολές ιδεοληψίες και σε έναν επικίνδυνο δικαιωματισμό.

Μην ξεχνάμε ότι και η Συνθήκη των Πρεσπών πέρασε επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τον Ελληνικό λαό απέναντι! Και σήμερα, από την τότε πλειοψηφία της Βουλής, βρίσκονται εδώ μέσα μόλις 17 βουλευτές!

Δεν πρέπει, λοιπόν, να χάσουμε την επαφή μας με την πραγματικότητα.

Δεν πρέπει να χάσουμε την επαφή μας με τον κόσμο της παράταξής μας.

Δεν πρέπει να σπρώξουμε την κοινωνία στα Άκρα…

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σκεφτείτε τα όλα αυτά.

Η ψήφος σας σήμερα ακουμπάει όχι μόνο τη δική σας συνείδηση.

Ακουμπάει τη συνείδηση, την Ψυχή και τις αγωνίες, ολόκληρου του Ελληνικού λαού…

 

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK