kourdistoportocali.comNews DeskΚαθηγητής αμερικάνικου πανεπιστημίου δηλώνει> Δεν λένε την αλήθεια, ανοσία μέχρι τον Απρίλιο

Δρ. Marty Makary

Καθηγητής αμερικάνικου πανεπιστημίου δηλώνει> Δεν λένε την αλήθεια, ανοσία μέχρι τον Απρίλιο

-Ορισμένοι συμφωνούν σε ιδιωτικές συζητήσεις με την πρόβλεψή μου αλλά προτείνουν να μην μιλήσω δημόσια

Σε μία τολμηρή πρόβλεψη που ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου προχωρά ο καθηγητής του αμερικάνικου πανεπιστημίου Johns Hopkins, Δρ. Marty Makary: «Θα έχουμε ανοσία της αγέλης στις ΗΠΑ μέχρι τον Απρίλιο». Ο Makary, στο άρθρο του στο ένθετο περιοδικό της Wall Street Journal, κάνει τη συγκεκριμένη πρόβλεψη με βάση τον υψηλό, αλλά υποτιμημένο αριθμό ατόμων που έχουν ήδη μολυνθεί αλλά και των ήδη εμβολιασμένων ατόμων.

«Ορισμένοι εμπειρογνώμονες συμφωνούν σε ιδιωτικές συζητήσεις με την πρόβλεψή μου αλλά προτείνουν να μην μιλήσω δημόσια επειδή οι άνθρωποι μπορεί να εφησυχάσουν και να μην λάβουν προφυλάξεις ή να μην εμβολιαστούν», δήλωσε ο καθηγητής στο περιοδικό, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή. «Αλλά οι επιστήμονες δεν πρέπει να προσπαθούν να χειραγωγούν το κοινό κρύβοντας την αλήθεια» συμπλήρωσε. Ο δρ. Makary σημείωσε ότι οι νέες καθημερινές λοιμώξεις έχουν μειωθεί κατά 77% τις τελευταίες έξι εβδομάδες, παρομοιάζοντας αυτή τη μείωση με ένα «θαυματουργό χάπι».

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι ελπίζει ότι οι Αμερικανοί θα μπορέσουν να «επιστρέψουν στην ομαλότητα» μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε εγκατάσταση παρασκευής εμβολίων Pfizer στο Μίσιγκαν, την Παρασκευή. Οι ΗΠΑ είδαν 74.676 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού την Παρασκευή, ενώ πριν από έξι εβδομάδες, ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος των νέων ημερήσιων λοιμώξεων ήταν 247.164. Οι λοιμώξεις μειώνονται σταθερά τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, αλλά ανώτεροι αξιωματούχοι υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Δρ. Anthony Fauci και του διευθυντή του CDC, Dr. Rochelle Walensky, προειδοποίησαν ότι η πρόοδος της μείωσης είναι αδύναμη.

Η Αμερική εξακολουθεί να βλέπει περισσότερες νέες μολύνσεις την ημέρα από ό,τι το καλοκαίρι, επανέλαβε ο Dr Walensky την Παρασκευή και ακόμη και η τρέχουσα πτωτική πορεία απειλείται από την εξάπλωση νέων παραλλαγών όπως του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο έχει ήδη προκαλέσει περισσότερες από 1.600 λοιμώξεις σε 43 πολιτείες. Η αισιόδοξη πρόβλεψη του Makary παραβλέπει σε μεγάλο βαθμό την παρουσία των παραλλαγών του ιού, σημειώνοντας πάντως ότι οι περιπτώσεις μειώνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η παραλλαγή B117 έγινε γρήγορα κυρίαρχη.

Ισχυρίζεται επίσης ότι η ανοσία της αγέλης στην πόλη Manaus της Βραζιλίας επετεύχθη απόλυτα, εκεί που το 76% των ανθρώπων είχε ήδη μολυνθεί γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την «επιβράδυνση της μόλυνσης». Στις ΗΠΑ, το CDC προβλέπει ότι η παραλλαγή B117 θα κυριαρχήσει έως τον Μάρτιο. Οι περιπτώσεις διπλασιάζονται ήδη κάθε 10 ημέρες, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Scripps Research Institute και οι ειδικοί ανησυχούν ότι οι 1,58 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που χορηγούνται την ημέρα δεν θα επαρκούν για τις πιο μολυσματικές παραλλαγές που εξαπλώνονται τώρα στις ΗΠΑ.

Αναπόφευκτα, οι ΗΠΑ και κάθε άλλο κράτος έρχονται λίγο πιο κοντά στην ανοσία της αγέλης με κάθε πρόσθετη περίπτωση COVID-19, και αυτό μειώνει τον αριθμό των ατόμων που είναι ευάλωτα σε λοίμωξη. Ο καθηγητής μολυσματικών ασθενειών του Πανεπιστημίου Vanderbilt, δρ. William Shaffner, δήλωσε ότι ενώ η ανοσία της αγέλης πιθανότατα χτίζεται ήδη στις ΗΠΑ, συμβάλλοντας στα στατιστικά στοιχεία, είναι πολύ νωρίς να προβλέψουμε ότι οι ΗΠΑ θα φτάσουν σε αυτό το σημείο τους επόμενους δύο μήνες. «Η διατριβή του, θα το θέσω ως ερώτημα, το θέτει ως συμπέρασμα;», δήλωσε ο Δρ Shaffner. «Όχι μόνο δεν βγάζει συμπέρασμα αλλά κάνει πρόβλεψη. Ελπίζω να είναι σωστός, αλλά δεν μπορώ να το πω αυτό. Θα προτιμούσα να μην δίνω υποσχέσεις και να υπερβάλλω. Με άλλα λόγια, συνεχίστε να πιστεύετε ότι θα φτάσουμε στην ανοσία στο τέλος του καλοκαιριού ή τις αρχές του φθινοπώρου» συμπλήρωσε.

Αυτή είναι και η σταθερή πρόβλεψη αξιωματούχων δημόσιας υγείας, όπως του Anthony Fauci, καθώς τα εμβόλια εγκρίθηκαν από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τον Δεκέμβριο. Μέχρι στιγμής, μόλις το 12,6% του πληθυσμού έχει κάνει μία ή περισσότερες δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού και περίπου 1,6 εκατομμύρια δόσεις χορηγούνται την ημέρα. Με αυτόν τον ρυθμό, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι το 70% στις ΗΠΑ δεν θα έχει εμβολιαστεί μέχρι την Πρωτοχρονιά του 2022. Βέβαια, κάποιο κενό, ωστόσο, θα καλυφθεί από τον αριθμό των Αμερικανών που αποκτούν ανοσία ως πρώην ασθενείς COVID-19.

Από το απόγευμα της Παρασκευής, έχουν επιβεβαιωθεί 27,9 εκατομμύρια περιπτώσεις COVID-19, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Είναι ευρέως αποδεκτό ότι αυτός ο αριθμός είναι υποτιμημένος. Το CDC εκτιμά ότι περίπου 83,1 εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν ως τώρα τον ιό. Με πληθυσμό 331 εκατομμυρίων, αυτή η εκτίμηση υποδηλώνει ότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει μολυνθεί και συνεπώς έχει ανοσία στη COVD-19 (αν και δεν είναι ακόμη σαφές για πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η προστασία, οι περισσότερες μελέτες προτείνουν ότι θα παρέχει τρεις έως οκτώ μήνες).

Σε συνδυασμό με το 12,6% των ΗΠΑ που έχουν μολυνθεί, αυτό θα αυξήσει το συνολικό μερίδιο των Αμερικανών με ανοσία COVID-19 στο 37,6%. Ακόμη και αν υποτεθεί ότι η εκτίμηση των περιπτώσεων του CDC και το ποσοστό εμβολιασμού είναι υποτιμημένα, οι ΗΠΑ απέχουν πολύ ακόμα από την ανοσία της αγέλης.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Όταν ο Κουφοντίνας προσέφερε ένα κουτί γλυκά στον Χρήστο Μάτη και μετά τον πυροβόλησε
Το σκοτεινό μυστικό της Λαμίας
To αφεντικό της Goldman είναι οργισμένος με την τηλεργασία. -Να σταματήσει αυτό το βιολί
Από τον Κουφοντίνα στον Manolo Petsitis
Σοκ από το θάνατο του Τάσου Θεοδωρόπουλου, του TAZ
Κώστας Κούρκουλος>Να προστατέψουμε τη μνήμη των γονιών μας από τον Τσίπρα και τον οχετό του
285 απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων κονιορτοποιούν την υποκρισία
Οσμή τεράστιου σκανδάλου με 900 εκατ. δόσεις εμβολίων στην ΕΕ> Ποιοι εμπλέκονται
Eίναι τελικά η σπιρουλίνα το θαυματουργό φάρμακο κατά της πανδημίας;
Οι σκληροί δεν χορεύουν. Ο Ζούλιας αποκαλεί επαγγελματία ηλίθιο τον Κούγια!
Tι νόημα έχει ο Steven Jobs στη χώρα που είχε υπουργό υποδομών και δικτύων τον Σπίρτζη;
ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 17Ν για Μπακογιάννη>Tι έγραφε ο Κουφοντίνας για Πειραική-Πατραική, Χαλυβουργική και Λάρκο