kourdistoportocali.comNews DeskKατερίνα Σακελλαροπούλου> Η διακριτική "απουσία" της προέδρου μετά την είδηση (skai.gr) της απόσυρσης του κ. Klaus Schwab. Ο πρωθυπουργός επιχειρεί μετοίκηση στην Ευρώπη και ο κ. Τσίπρας εξασφάλισε πόρους για την ίδρυση του Ινστιτούτου

Breaking News

Kατερίνα Σακελλαροπούλου> Η διακριτική “απουσία” της προέδρου μετά την είδηση (skai.gr) της απόσυρσης του κ. Klaus Schwab. Ο πρωθυπουργός επιχειρεί μετοίκηση στην Ευρώπη και ο κ. Τσίπρας εξασφάλισε πόρους για την ίδρυση του Ινστιτούτου

Πόσο κοστίζει η Ιδρυση και η ενεργός δράση του Ινστιτούτου Τσίπρα;

Ήταν η δημοσιοποίηση της είδησης στην έγκριτον ιστοσελίδα του skai.gr η οποία θα προκαλούσε αναταράξεις και στο εγχώριο πολιτικό σύστημα.

Στις 22 Μαίου 2024 το άρθρο στον ιστότοπο του skai.gr είχε τίτλο>

By George Orwell

Αποσύρεται μετά από 50 χρόνια ηγεσίας ο ιδρυτής και πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Ανέφερε δε τα εξής>

Ο Γερμανός μηχανικός και οικονομολόγος Klaus Schwab, αποσύρεται από την καθημερινή διοίκηση του οργανισμού

Μετά από περισσότερα από 50 χρόνια στο «τιμόνι» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum, WEF) – που έγινε συνώνυμο με την πόλη Νταβός της Ελβετίας όπου διεξάγεται – ο ιδρυτής του, Klaus Schwab, αποσύρεται από την καθημερινή διοίκηση του οργανισμού.

Ο Schwab, Γερμανός μηχανικός και οικονομολόγος, ίδρυσε το φόρουμ το 1971 και ήταν επίσης ο εκτελεστικός του πρόεδρος.

Σύμφωνα με σύμφωνα με άρθρο της Semafor, ο 86χρονος Schwab ανακοίνωσε τα σχέδια της παραίτησής του με ένα email προς το προσωπικό την Τρίτη.

Η μη κερδοσκοπική δεξαμενή σκέψης επιβεβαίωσε ότι ο Schwab θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.

Το φόρουμ δεν αποκάλυψε ποιος θα διαδεχθεί τον Schwab και θα γίνει το πρόσωπο της ετήσιας συνάντησης ελίτ στο Νταβός, αν και πρώτος στη σειρά… διαδοχής φαίνεται να είναι ο σημερινός πρόεδρος του WEF, Borge Brende.

Το φόρουμ είπε ότι η κίνηση ήταν μέρος μιας πολυετούς στρατηγικής για την αλλαγή της δομής διαχείρισης, μεταβίβασης της διακυβέρνησης σε έναν πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο.

«Από το 2015, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει μετατραπεί από πλατφόρμα σύγκλησης στον κύριο παγκόσμιο θεσμό συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ως μέρος αυτού του μετασχηματισμού, ο οργανισμός έχει επίσης υποστεί μια προγραμματισμένη εξέλιξη της διακυβέρνησης από έναν οργανισμό που διοικείται από ιδρυτές σε έναν οργανισμό όπου ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο αναλαμβάνουν την πλήρη εκτελεστική ευθύνη», ανέφερε το WEF σε ανακοίνωσή του.

Πρόσθεσε ότι το συμβούλιο θα οργανωθεί γύρω από τέσσερις στρατηγικές επιτροπές «για να ενισχύσουμε περαιτέρω τον αντίκτυπο της δραστηριότητάς μας».

Το WEF είπε ότι η αλλαγή ηγεσίας θα ολοκληρωθεί πριν από την επόμενη συνεδρίαση στο Νταβός τον Ιανουάριο του 2025.

Στη δήλωσή του την Τρίτη, το WEF είπε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές «υπογραμμίζουν τη θεσμική μας συνέχεια στην παροχή μιας ανεξάρτητης και αμερόληπτης πλατφόρμας για την αντιμετώπιση των περίπλοκων προκλήσεων ενός διασυνδεδεμένου κόσμου».
Πηγή: skai.gr

Έτσι λοιπόν ο ιδρυτής του WEF o oποίος-κατά δήλωσή του-υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του χτυπήματος στους Δίδυμους Πύργους, υπήρξε χορηγός του EVENT 201 (μιας Άσκησης Πανδημίας η οποία έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη εντελώς συμπτωματικά στις 18 Οκτωβρίου 2019-σχεδόν ταυτόχρονα με την πανδημία COVID-19), υπήρξε ο κατ΄εξοχήν φορέας επιβολής των εμβολίων COVID-19, υπήρξε ο ίδιος και το WEF o κατ’ εξοχήν φορέας του αφηγήματος της κλιματικής κρίσης αλλά και της υπόλοιπης Ατζέντας 2030 έχοντας σχεδόν μονίμους προσκεκλημένους επιφανείς αντισημίτες όπως οι επικεφαλής του ΠΟΥ και του ΟΗΕ, ο άνθρωπος που κατάφερε να εκδώσει σε χρόνο ρεκόρ το βιβλίο η Μεγάλη Επαναφορά με αφορμή την πανδημία η ταχύτητα έκδοσης του οποίου έκανε πολλούς εκδότες βιβλίου να σχολιάσουν ότι ήτο έτοιμο πριν την πανδημία (όπως και τα εμβόλια), ο άνθρωπος ο οποίος κατά δήλωσή του είχε υπό τον έλεγχό του σχεδόν όλους τους “εκλεγμένους” ηγέτες του δυτικού κόσμου και διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις με τον Κινέζο ηγέτη, έμοιαζε να κάνει ένα βήμα πίσω-τουλάχιστο επικοινωνιακά.

Όσο αφορά τη χώρα μας την ανακοίνωση της παραίτησης Schwab ακολούθησε μία αγχωμένη προσπάθεια του σημερινού πρωθυπουργού να λάβει ευρωπαικό αξίωμα, η ανακοίνωση Τσίπρα ότι ιδρύει Ινστιτούτο και η επικοινωνιακή εξαφάνιση της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά το γεγονός της εκδήλωσης του Ινστιτούτου Τσίπρα με ένα σκασμό προσκεκλημένους. Ποιος πληρώνει τα λεφτά; Πόσο κοστίζει η Ιδρυση και η ενεργός δράση ενός Ινστιτούτου; Πως εξασφάλισε τους σχετικούς πόρους ο πρώην πρωθυπουργός;

Η επιβολή του επισήμου αφηγήματος της πανδημίας και των εμβολίων COVID-19 φέρνει τη σφραγίδα σύσσωμης της θεσμικής πολιτικής ηγεσίας. Από τη Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου έως τους ηγέτες όλων των κομμάτων με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ομνύει στο όνομα της επιστήμης καθώς εμφανίζονταν να λαμβάνει τα εμβόλια COVID-19 για τα οποία η πολιτεία του Κάνσας μόλις ανακοίνωσε ότι έκανε αγωγή στη Pfizer για απόκρυψη των επικίνδυνων και σοβαρών παρενεργειών τους.

Καθώς τα στοιχεία για γενοκτονία σε βάρος του δυτικού πληθυσμού πυκνώνουν με τον Elon Musk να ζητάει από τους ανθρώπους της Δύσης να αποκτούν περισσότερα παιδιά ο ρόλος των πολιτικών προσώπων στη χώρα μας φωτίζεται όλο και περισσότερο. Οι θάνατοι και oι turbo καρκίνοι που ακολουθούν την εμβολιαστική εκστρατεία δεν μπορούν πλέον να αποκρυβούν.

Καθώς ανάμεσα στους εμβολιασθέντες (κάτω από την αφόρητη πίεση της προπαγάνδας αλλά και την προτροπή σύσσωμης της  πολιτικής ηγεσίας της χώρας) η απειλή για τη ζωή τους έχει εκτοξευθεί πολύ δύσκολα οι εμπλεκόμενοι στην ερήμωση του πληθυσμού θα πείσουν το κοινό ότι δεν γνώριζαν και εξαπατήθησαν και οι ίδιοι.

Κι αυτό γιατί δείχνουν να γνωρίζουν σε βάθος, να ενστερνίζονται όλα τα εργαλεία της Ατζέντας όπως είναι η WOKE ιδεολογία, οι τεκνοθεσίες ομοφύλων, τα δικαιώματα των μεταναστών, η κλιματική κρίση, το δικαίωμα της έκτρωσης και πάσης φύσεως εργαλείο με στόχο τη κοστοβόρα δυτική οικογένεια-επιχειρούν να της κάνουν τη ζωή μη βιώσιμη.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέχεια…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK