kourdistoportocali.comNews DeskDaily Mail> Πως τελικά ο γιος του Joe μπορεί να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής

Breaking News

Daily Mail> Πως τελικά ο γιος του Joe μπορεί να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής

Τον Σεπτέμβριο, όταν θα βρεθεί αντιμέτωπος για εννέα φορολογικά αδικήματα, δεν θα έχει πλέον λευκό ποινικό φάκελο αλλά θα είναι καταδικασμένος ομοσπονδιακός εγκληματίας

Ο γιος του προέδρου Biden, Hunter Biden, κρίθηκε ένοχος για τρεις κακουργηματικές κατηγορίες για οπλοκατοχή την Τρίτη από ένα δικαστήριο του Delaware. Πλέον είναι αντιμέτωπος με την ποινή της απόφασης η οποία θα εκδοθεί τους επόμενους μήνες. Ο 54χρονος Biden αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 25 ετών και πρόστιμα έως και 750.000 δολαρίων, καθώς κάθε κατηγορία έχει μέγιστο πρόστιμο 250.000 δολαρίων.

Από την Sarah Ewall-Wice/Daily Mail

Ωστόσο, νομικοί εμπειρογνώμονες δεν περιμένουν ότι ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ θα βρεθεί πίσω από τα κάγκελα -και όχι επειδή ο πατέρας του αναμένεται να του δώσει χάρη. Η υπόθεση είναι άνευ προηγουμένου, διότι είναι η πρώτη που αφορά το παιδί ενός εν ενεργεία προέδρου, αλλά ο Joe Biden έχει δηλώσει προηγουμένως ότι θα σεβαστεί τη διαδικασία και ότι δεν θα δώσει χάρη στον γιο του.

Η δικαστίνα Maryellen Noreika έχει διακριτική ευχέρεια όσον αφορά την καταδίκη. Η ημερομηνία επιβολής της ποινής δεν έχει οριστεί ακόμη. Η Noreika σημείωσε ότι λαμβάνει χώρα συνήθως σε 120 ημέρες.

Πριν πάρει μια απόφαση, θα υπάρξει μια αναφορά πριν την καταδίκη, όπου κάθε πλευρά θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει οτιδήποτε θα ήθελε να εξετάσει η δικαστίνα. Μπορούν επίσης να αντιταχθούν σε οτιδήποτε αντιτίθενται να συμπεριληφθεί στην απόφαση.

Η νομική ομάδα του Hunter Biden πιθανότατα θα καταθέσει έφεση. Εάν μια έφεση γύρω από αποδεικτικές αποφάσεις ή τις κατηγορίες του δικαστή είναι επιτυχής, θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα δίκη.

«Σεβόμαστε τη διαδικασία των ενόρκων και όπως κάναμε σε όλη την υπόθεση, θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε σθεναρά όλες τις νομικές προκλήσεις που έχει στη διάθεσή του ο Hunter», δήλωσε ο δικηγόρος του Biden, Abbe Lowell σε δήλωση μετά την ετυμηγορία.

Ενώ ο Biden αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 25 ετών για τις κατηγορίες, οι νομικοί εμπειρογνώμονες δεν πιστεύουν ότι θα του επιβληθεί τόσο σοβαρή ποινή. «Νομίζω ότι η δικαστής θα εξετάσει το γεγονός ότι βγήκε από αυτόν τον εθισμό για να ζήσει μια παραγωγική, νομοταγή ζωή», είπε η καθηγήτρια νομικής του Fordham, Cheryl Bader.

Όσον αφορά την καταδίκη, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που περιλαμβάνονται στη διαδικασία εξέτασης, όπως το ποινικό ιστορικό το οποίο καθαρό για τον Biden επί του παρόντος. Εξετάζει επίσης ελαφρυντικούς παράγοντες. «Τα γεγονότα της υπόθεσης και τα γεγονότα γύρω από αυτό το άτομο δεν δικαιολογούν, κατά τη γνώμη μου, ποινή φυλάκισης», είπε ο Bader.

Ο καθηγητής της Νομικής του Berkeley, John Yoo, είπε ότι δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι η επιτροπή ενόρκων χρειάστηκε λίγες μόνο ώρες για να καταλήξει στην ένοχη ετυμηγορία. «Αυτή ήταν μια απολύτως νορμάλ διαδικασία», είπε ο Yoo. «Αυτό που είναι τρελό είναι ότι ο Hunter αποφάσισε να πάει σε δίκη αντί να συνάψει μια συμφωνία με ελάχιστο χρόνο φυλάκισης».

Ωστόσο, ο Yoo σημείωσε ότι η ετυμηγορία της ενοχής αυξάνει το διακύβευμα για τη δίκη του Biden για φοροδιαφυγή στο Λος Άντζελες αργότερα αυτό το έτος. «Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Hunter θα είναι καταδικασμένος ομοσπονδιακός εγκληματίας, και όχι για πρώτη φορά παραβάτης όπως εδώ», είπε ο Yoo. «Αν και το τελευταιο σημαίνει ότι είναι απίθανο να εκτίσει ποινή φυλάκισης για την κατοχή όπλου, μπορεί κάλλιστα να εκτίσει ποινή φυλάκισης για φοροδιαφυγή επειδή θα έχει πλέον φάκελο μέχρι τότε».

Ο Biden κατηγορείται για εννέα φορολογικά αδικήματα, κακουργήματα και πλημμελήματα.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγορούν τον νεότερο Biden για ένα τετραετές σχέδιο παράκαμψης πληρωμής 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων σε φόρους που όφειλε στην εφορία μεταξύ 2016 και 2019 και αντ’ αυτού ξόδευε χρήματα για τον εξωφρενικό τρόπο ζωής του, συμπεριλαμβανομένων ναρκωτικών και αλκοόλ. Εάν καταδικαστεί σε αυτή την υπόθεση, ο Hunter Biden αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 17 ετών.

Πέρυσι, η έρευνα για τον γιο του προέδρου φαινόταν ότι θα ολοκληρώνονταν με μια συμφωνία, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα δύο χρόνια αναστολή μετά την παραδοχή της ενοχής για φορολογικές πλημμεληματικές κατηγορίες. Αλλά αυτή η συμφωνία κατέρρευσε αφού ο δικαστής αντί να εγκρίνει τη συμφωνία έθεσε περαιτέρω ερωτήματα.

Όσον αφορά την έφεση, αναμένεται να κατατεθεί μετά την καταδίκη του Hunter για την υπόθεση των όπλων. Αλλά οι νομικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα που είναι ώριμα για έφεση.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK