kourdistoportocali.comNews DeskJERUSALEM POST-George Washington University> H ασπιρίνη μειώνει κατά 44% το κίνδυνο διασωλήνωσης, κατά 43% την εισαγωγή στη ΜΕΘ και κατά 29% τον κίνδυνο νόσησης από COVID-19!

Breaking news

JERUSALEM POST-George Washington University> H ασπιρίνη μειώνει κατά 44% το κίνδυνο διασωλήνωσης, κατά 43% την εισαγωγή στη ΜΕΘ και κατά 29% τον κίνδυνο νόσησης από COVID-19!

-Η εύρεση αυτής της συσχέτισης είναι μια τεράστια νίκη για όσους θέλουν να μειώσουν τον κίνδυνο από μερικές από τις πιο καταστροφικές επιπτώσεις του COVID-19

Η ασπιρίνη θα μπορούσε να προστατεύσει τους πνεύμονες των ασθενών με COVID-19 και να ελαχιστοποιήσει την ανάγκη για διασωλήνωση, λένε ερευνητές στο Πανεπιστήμιο George Washington σύμφωνα με τη Jerusalem Post.
Η ομάδα διερεύνησε περισσότερους από 400 ασθενείς με COVID από νοσοκομεία στις Ηνωμένες Πολιτείες που έλαβαν ασπιρίνη άσχετη με τη νόσο COVID τους και διαπίστωσε ότι η θεραπεία μείωσε τον κίνδυνο πολλών παραμέτρων σχεδόν στο μισό: μειώθηκαν οι διασωλήνωσεις κατά 44%, οι εισαγωγές στη ΜΕΘ κατά 43% και η συνολική θνησιμότητα εντός νοσοκομείου κατά 47%.
“Καθώς μάθαμε για τη σύνδεση μεταξύ θρόμβων αίματος και COVID-19, ξέραμε ότι η ασπιρίνη-που χρησιμοποιείται για την πρόληψη εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής-μπορεί να είναι σημαντική για τους ασθενείς με COVID-19″, δήλωσε ο Δρ Jonathan Chow της ομάδας μελέτης. «Η έρευνά μας βρήκε μια σχέση μεταξύ χαμηλής δόσης ασπιρίνης και μειωμένης σοβαρότητας του COVID-19 και θανάτου».

Η χαμηλή δόση ασπιρίνης είναι μια συνηθισμένη θεραπεία για όσους πάσχουν από προβλήματα πήξης του αίματος ή κινδυνεύουν από εγκεφαλικό επεισόδιο, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων ατόμων που είχαν καρδιακή προσβολή ή έμφραγμα του μυοκαρδίου. Αν και επηρεάζει το αναπνευστικό σύστημα, ο κοροναϊός έχει συσχετιστεί με πήξη των μικρών αιμοφόρων αγγείων, προκαλώντας μικροσκοπικά μπλοκαρίσματα στο πνευμονικό σύστημα αίματος, οδηγώντας σε ARDS – σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.
Ισραηλινοί ερευνητές κατέληξαν σε παρόμοια αποτελέσματα σε μια προκαταρκτική δοκιμή στο Barzilai Medical Center τον Μάρτιο. Εκτός από την επίδρασή της στους θρόμβους αίματος, διαπίστωσαν ότι η ασπιρίνη είχε ανοσολογικά οφέλη και ότι η ομάδα που την έλαβε ήταν 29% λιγότερο πιθανό να μολυνθεί με τον ιό.
«Η ασπιρίνη είναι χαμηλού κόστους, εύκολα προσβάσιμη και εκατομμύρια την χρησιμοποιούν ήδη για τη θεραπεία των καταστάσεων υγείας τους», δήλωσε ο Chow. “Η εύρεση αυτής της συσχέτισης είναι μια τεράστια νίκη για όσους θέλουν να μειώσουν τον κίνδυνο από μερικές από τις πιο καταστροφικές επιπτώσεις του COVID-19.”

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ισραήλ> Mία Ιστορική Νύχτα στο Jerusalem Theatre καθώς ο Albert Bourla ελάμβανε το Genesis Prize ενώ συγκεντρωμένοι Ισραηλινοί του φώναζαν -Δολοφόνε…!
Oι Έλληνες άνω των 60 που δεν έχουν 4,5,7 (;) τρυπήματα COVID-19 θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ; Αμβλώσεις, αυτοδιάθεση και κάτι ακόμη
O Γιάννης και το Τέρας των 394,5 δισ.
ΒΙLD> Άρρωστος μετά τον εμβολιασμό COVID-19. H γερμανική εφημερίδα αναστατώνει τους αναγνώστες της
POLITICO> Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ υπαινίχθηκε ότι τα εμβόλια για τον Covid προέρχονται από κύτταρα «αποβληθέντων παιδιών»
Reuters> Η ΕΚΤ θα αγοράζει ιταλικά και ελληνικά ομόλογα για να αποφύγει την κατάρρευση!
Για την ύπαρξη ενός νέου Χίτλερ στον πλανήτη προειδοποιούν Εβραίοι επιζήσαντες του Auswitch
Επείγον> Έφυγε από ανακοπή καρδιάς ο Ηλίας Νικολακόπουλος. Ήταν πλήρως εμβολιασμένος
Κατάρρευση Αυστραλιανής τράπεζας> Ζητά από χιλιάδες πελάτες της να σηκώσουν τα χρήματα τους πριν κλείσει όλους τους λογαριασμούς
Σάμπυ Μιωνής> Καληνύχτα, Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ. Εκτός και αν τον αλλάξουμε όλοι μαζί
Mιλήσαμε με τον Άδωνι μετά την 4η δόση. Όσα ακολουθούν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον
Τel Aviv_Βen Gurion Airport, Ιούνιος 2022> -Είμαι υπερήφανος για το βαθύ γαλάζιο διαβατήριο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας μου!