kourdistoportocali.comNews DeskJean-François Pactet, 53> Και ο ευθυτενής και αθλητικός Γάλλος Πρέσβης στη Σρι Λάνκα έτυχε ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού θανάτου από ανακοπή καρδιάς

Breaking News

Jean-François Pactet, 53> Και ο ευθυτενής και αθλητικός Γάλλος Πρέσβης στη Σρι Λάνκα έτυχε ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού θανάτου από ανακοπή καρδιάς

Ο πρόωρος χαμός του οδήγησε σε μια έκρηξη συλλυπητηρίων από διπλωμάτες

Τρίτη 28 Μαίου 2024

Το σώμα του 53χρονου ευθυτενούς, υγιούς και αθλητικού Γάλλου διπλωμάτη Jean-François Pactet παραμένει στη Σρι Λάνκα-εδώ όπου υπηρετούσε ως Πρέσβης της Γαλλίας- ώσπου να φθάσουν από τη Γαλλία μέλη της οικογενειάς του για να το παραλάβουν.

Βy Wrong Man

Ο Γάλλος διπλωμάτης που Πέθανε Ξαφνικά την Κυριακή από ανακοπή καρδιάς υπηρετούσε εδώ από τον Οκτώβριο του 2022. Η προηγούμενη θέση του Αναπληρωτής Διευθυντής Πολιτισμού και Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας. Και οι δύο αποστολές του απαιτούσαν την λήψη των εμβολίων ευθανασίας COVID-19.

Έτσι ένας ακόμη πολίτης του κόσμου των 8 δις θα προστίθετο στους 33 και πλέον εκατομμύρια θανάτους εμβολιασθέντων με τα ασφαλή και αποτελεσματικά εξαιτίας των οποίων οι ανακοπές, τα εγκεφαλικά, οι turbo καρκίνοι, η εμμηνόπαυση σε εμβολιασμένα κορίτσια κάτω των 30 ετών και οι στειρότητες σε εμβολιασθέντες άνδρες έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Δείτε μία από τις πολλές προωθητικές ενέργειες του ΥΠΕΞ της Γαλλίας εδώ όπου υπηρετούσε ο Jean-François Pactet πριν βρεθεί στη Σρι Λάνκα.

[Ερ.: Όσον αφορά τα εμβόλια, είναι η Γαλλία ικανοποιημένη με τη διαδικασία που συντόνισε η Ursula Von Der Leyen για να ξεκινήσει η διανομή των εμβολίων την ίδια ημέρα στα 27 κράτη μέλη;

Α: Από την αρχή, η Γαλλία ζητούσε ισχυρό ευρωπαϊκό συντονισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19. Το γεγονός ότι ένα εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο ταυτόχρονα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε επίσης κοινές ευρωπαϊκές διαδικασίες για την έγκριση αυτών των εμβολίων, προσφέροντας εγγύηση ασφάλειας.]

Ο Jean-François Pactet, 53 ο Γάλλος πρεσβευτής στη Σρι Λάνκα και τις Μαλδίβες, Πέθανε Ξαφνικά την Κυριακή στην επίσημη κατοικία του στη Rajagiriya της Σρι Λάνκα.

Ο 53χρονος πρεσβευτής υπηρετoύσε σε αυτόν τον ρόλο από τον Οκτώβριο του 2022. Διπλωμάτης καριέρας, ο Jean-François Pactet ήταν προηγουμένως Αναπληρωτής Διευθυντής Πολιτισμού και Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας. Στη θέση αυτή, ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη του δικτύου γαλλικών και πολιτιστικών κέντρων στο εξωτερικό και την υποστήριξη γαλλικών πολιτιστικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στις διεθνείς συνεργασίες τους.

Ο πρόωρος χαμός του οδήγησε σε μια έκρηξη συλλυπητηρίων από διπλωμάτες καθώς και από ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ο υπουργός Εξωτερικών Moosa Zameer, σε μήνυμα προς τον Stéphane Séjourné, Υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών της Γαλλίας, υπογράμμισε τη βαθιά επίδραση του ρόλου του πρέσβη Pactet στις σχέσεις Μαλδίβων-Γαλλίας.

«Ο Πρέσβης Pactet θα μείνει στη μνήμη μας ως αγαπητός φίλος των Μαλδίβων, ο οποίος εργάστηκε ακούραστα για να ενισχύσει τις ισχυρές σχέσεις μεταξύ των Μαλδίβων και της Γαλλίας», ανέφερε ο Zameer στο μήνυμά του.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια και τους αγαπημένους του πρέσβη. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλα τα μέλη της Γαλλικής Πρεσβείας στο Κολόμπο και στη γαλλική διπλωματική υπηρεσία».

Ο Abdulla Shahid, Πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος των Μαλδίβων (MDP), εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του, αναπολώντας την αφοσίωση και την αποφασιστικότητα του Πρέσβη Pactet να εδραιώσει τους μακροχρόνιους δεσμούς μεταξύ των Μαλδίβων και της Γαλλίας.

«Είχα τη χαρά να συναντήσω τον Πρέσβη Pactet όταν επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο Ibrahim Mohamed Solih τον Φεβρουάριο του 2023», είπε ο Shahid, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών υπό τη διοίκηση Solih. «Θα θυμόμαστε με χαρά την υποδειγματική αφοσίωση και αποφασιστικότητά του να εδραιώσει τους μακροχρόνιους δεσμούς μεταξύ των Μαλδίβων και της Γαλλίας».

Ο Jean-François Pactet, γεννημένος το 1970, υπηρετούσε ως Πρέσβης της Γαλλίας στη Σρι Λάνκα και τις Μαλδίβες από τον Οκτώβριο του 2022.

Διπλωμάτης καριέρας, ο Jean-François Pactet ήταν προηγουμένως Αναπληρωτής Διευθυντής Πολιτισμού και Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας. Στη θέση αυτή, ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη του δικτύου γαλλικών και πολιτιστικών κέντρων στο εξωτερικό και την υποστήριξη γαλλικών πολιτιστικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στις διεθνείς συνεργασίες τους.

Από το 2016 έως το 2019, ο Jean-François Pactet ήταν υπεύθυνος για την πολιτική του Υπουργείου σχετικά με την παγκόσμια υγεία, την ισότητα των φύλων και την εκπαίδευση, και επέβλεπε τις γαλλικές συνεισφορές σε πολυμερή ταμεία σε αυτούς τους τομείς.

Πριν από αυτό, ο Jean-François Pactet είχε τοποθετηθεί στη Γαλλική Πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουάσιγκτον (2012-2016) και στη Μόνιμη Γαλλική Αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Διετέλεσε επίσης Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Περισσότεροι ασφαλείς και αποτελεσματικοί θάνατοι στη συνέχεια…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK