kourdistoportocali.comNews DeskIΣΡΑΗΛ ΝΕΟ> Πότε θα χρειαστείς 3η δόση. Στο 16% η προστασία του εμβολίου της Pfizer έναντι της Delta μετά το 6μηνο

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

IΣΡΑΗΛ ΝΕΟ> Πότε θα χρειαστείς 3η δόση. Στο 16% η προστασία του εμβολίου της Pfizer έναντι της Delta μετά το 6μηνο

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ και το Sheba Medical Center ξεκινούν μια ενδιαφέρουσα μελέτη

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ και το Sheba Medical Center* ξεκινούν μια μελέτη τη Δευτέρα για να αξιολογήσουν ποιος θα πρέπει να λάβει μία τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου της Pfizer.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια του Sheba, Gili Regev-Yochay, αυτή θα είναι μια συνδυαστική μελέτη ορολογίας-PCR για άτομα και τα ενήλικα μέλη της οικογένειάς τους που είχαν εμβολιαστεί πλήρως, αλλά είχαν προσβληθεί από κοροναϊό.

By The Clockwork Orange Times Team

«Εντός 24 ωρών από τον εντοπισμό ενός εμβολιασμένου ατόμου, θα επικοινωνήσουμε μαζί του και με μέλη της οικογένειάς τους και εάν συμφωνήσουν να συμμετάσχουν στη μελέτη, τότε μπορούμε να στείλουμε μια ομάδα στο σπίτι τους για να πάρουμε αίμα από αυτούς και τις οικογενειακές επαφές τους ότι είναι άνω των 18 ετών και έχουν εμβολιαστεί. Θα τα αναλύσουμε με εξέταση αίματος και μια εξέταση PCR για να δούμε αν κάποιος από αυτούς έχει μολυνθεί », εξήγησε η Regev-Yochay.
Ο στόχος είναι να στρατολογήσει περίπου 1.000 οικογένειες και στη συνέχεια να έχει τα δεδομένα για να κατανοήσει τη συσχέτιση της απόκρισης αντισωμάτων και την κυτταρική απόκριση σε πρωτοποριακές λοιμώξεις.
«Αυτό θα μας δώσει μερικές απαντήσεις σχετικά με το πότε και σε ποιον πρέπει να δώσουμε μια τρίτη δόση εμβολίου», πρόσθεσε η Regev-Yochay.

Το Υπουργείο Υγείας άρχισε να δίνει τρίτες δόσεις σε έναν συγκεκριμένο κατάλογο ανοσοκατεσταλμένων ασθενών νωρίτερα αυτό το μήνα. Μια μελέτη του Υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί πριν από περισσότερο από έξι μήνες, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της παραλλαγής Delta ήταν 16%.

Δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά τα άτομα ήταν άνω των 60 ετών και επομένως αυτό καθιστά ασαφές εάν ήταν ο παράγοντας της ηλικίας τους ή του χρόνου που έλαβαν το εμβόλιο η καθοριστική παράμετρος που συνέβαλε στη μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου.

«Δεν υπάρχει καμία σύσταση να δοθεί ώθηση στα ηλικιωμένα άτομα», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας Nachman Ash σε ενημέρωση την Κυριακή. «Μπορώ όμως να πω ότι οι ηλικιωμένοι πολίτες θα έχουν προτεραιότητα όταν αποφασίσουμε να το χορηγήσουμε για να αποτρέψουμε σοβαρές λοιμώξεις σε αυτό το μέρος του πληθυσμού»
Ο Ash είπε ότι αναμένει ότι το Ισραήλ είναι πιθανό να λάβει απόφαση σχετικά με τη χορήγηση ενός τρίτου πυροβολισμού ακόμη και πριν από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.
Το ερώτημα που παραμένει επίσης στο τραπέζι αφορά για το αν θα πρέπει να δοθεί μια τρίτη βολή αμέσως ή εάν θα ήταν πιο ωφέλιμο να περιμένετε έως ότου η Pfizer και η Moderna ολοκληρώσουν τα αναβαθμισμένα εμβόλια που προορίζονται να είναι πιο αποτελεσματικά έναντι της Delta και άλλων πιθανών μελλοντικών παραλλαγών.

Πάμε να δούμε τώρα τι συμβαίνει με τα αντισώματα. Οι Ισραηλινοί που έλαβαν το τελικό τρύπημα εμβολιασμού COVID-19 πριν από περισσότερους από πέντε μήνες έχουν περισσότερες πιθανότητες να βγουν θετικοί στον κοροναϊό σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν τα εμβόλια σε μεταγενέστερη ημερομηνία σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα από την Leumit Health Services.

Το δείγμα της Leumit περιελάμβανε 28.064 πήρως εμβολιασθέντες Ισραηλινούς ενήλικες διαφορετικών ηλικιών που δεν είχαν προσβληθεί ποτέ από τον ιό. Χορηγήθηκαν δοκιμές PCR προκειμένου να ανακαλυφθεί πώς η πάροδος του χρόνου επηρέασε την ικανότητα του εμβολίου να αποτρέψει τη μόλυνση, δηλαδή τη μεταδοτικότητα του ιού.

Η μελέτη ξεκίνησε την 1η Ιουνίου, όταν η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Delta έγινε το κυρίαρχο στέλεχος στο Ισραήλ.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι Ισραηλινοί που εμβολιάστηκαν περισσότερο από 142 ημέρες πριν από τη δοκιμή είχαν περίπου διπλάσιες πιθανότητες να είναι θετικοί σε σύγκριση με άλλους που έλαβαν τα τρυπήματα αργότερα, με συνολικά 423 (1,5%) θετικές δοκιμές για κοροναϊό.

Στην ηλικιακή ομάδα των 60 και άνω, το 2% των 6.278 Ισραηλινών που έλαβαν τις λήψεις τους 142 ημέρες νωρίτερα, έδειξαν θετικό για τον ιό. Αντίθετα, από τους 1.348 που έλαβαν τρυπήματα αργότερα, μόνο το 1% μολύνθηκε. Παρόλο που αυτό είναι ένα μικρό μέγεθος δείγματος για οριστικά αποτελέσματα, η μελέτη υποδηλώνει ότι οι εμβολιασμένοι Ισραηλινοί ηλικίας άνω των 60 ετών είχαν 1,92 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον κοροναϊό εάν είχαν περάσει πέντε μήνες από τις δύο λήψεις τους.

Οι Ισραηλινοί μεταξύ των ηλικιών 40-59 των οποίων τα εμβόλια χρονολογούνται από τον Ιανουάριο ήταν 2,1 φορές πιο πιθανό να μολυνθούν σε σύγκριση με άλλα άτομα στην ηλικιακή τους ομάδα που έλαβαν εμβόλια αργότερα. Για τους Ισραηλινούς κάτω των 39 ετών που έλαβαν τρύπημα περισσότερο από 142 ημέρες πριν από τη δοκιμή, οι πιθανότητες να μολυνθούν με COVID ήταν 1,6 φορές υψηλότερες.

Η μελέτη δεν ανέφερε εάν αυτή η μείωση της προστασίας επηρεάζει επίσης τον κλινικά ελεγμένο σκοπό του εμβολίου – την προστασία από σοβαρά συμπτώματα της αναπνευστικής νόσου COVID-19. Σύμφωνα με πολλές μελέτες, αυτή η προστασία παραμένει περίπου η ίδια ακόμη και μετά από έξι μήνες.

*Sheba Medical Center

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Albert Bourla> Πότε ο κόσμος θα επιστρέψει στη «φυσιολογική ζωή», τι θα συμβεί με τα εμβόλια
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
“Πάνω” σε τέταρτο κύμα πανδημίας η εμβολιασμένη (82,4%) Βρετανία;> Για δέκατη συνεχόμενη ημέρα αυξάνονται οι μολύνσεις
Πρώην επικεφαλής του FDA> Ο κορωνοϊός και η αντιμετώπιση του “σκότωσε” την εμπιστοσύνη του κόσμου στην επιστήμη
Οι Γερμανοί πολίτες αποχαιρετούν αποδοκιμάζοντας την Καγκελάριο που άδειασε δύο πρωθυπουργούς (Παπανδρέου-Σαμαρά) και άνοιξε τον δρόμο στον Τσίπρα
EKTAKTO> Kαι τώρα πλέον η Ισραηλινή κυβέρνηση στρέφει τις ελπίδες της στο κοκτέιλ αντισωμάτων Regeneron το οποίο θα λάβουν πρώτοι οι ανεμβολίαστοι ασθενείς
Η AUKUS έφερε ακόμα πιο κοντά Ελλάδα-Γαλλία> 3+1 γαλλικές φρεγάτες Belh@rra στο Πολεμικό Ναυτικό
Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ και δεκάδες μετασεισμοί στην Κρήτη> Νεκρός 62χρονος στο Αρκαλοχώρι και 15 τραυματίες
Wall Street Journal> Διέλυσαν και την αμφιλεγόμενη επιτροπή του Lancet που ερευνούσε την πραγματική προέλευση της Covid-19
Brandon Smith> Ο πόλεμος είναι ήδη στο κατώφλι μας
Αντώνης Σαμαράς> H διαχειρίστρια Μέρκελ και η ΝΔ ως ΠΟΤΑΜΙ
Η κωλοτούμπα του επιστημονικού Lancet για την Εργαστηριακή προέλευση του ιού και οι ποινικές ευθύνες ενός πιθανού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας