kourdistoportocali.comNews DeskΙΣΡΑΗΛ> Το ιδιωτικό ηλεκτρικό αεροπλάνο είναι έτοιμο για απογείωση. Με 200.000 ευρώ μπορείς να πετάς πάνω από τη Κηφισίας [VIDEO]

Breaking News

ΙΣΡΑΗΛ> Το ιδιωτικό ηλεκτρικό αεροπλάνο είναι έτοιμο για απογείωση. Με 200.000 ευρώ μπορείς να πετάς πάνω από τη Κηφισίας [VIDEO]

Η Air EV με έδρα το Pardes Hana του Ισραήλ κατασκευάζει τα ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης

Tρίτη 28 Μαρτίου 2023

Το ισραηλινό ιδιωτικό ηλεκτρικό αεροπλάνο είναι έτοιμο για απογείωση.

Το AIR ONE, που δημιουργήθηκε στο Pardes Hana, έχει περισσότερες από 300 προκαταβολικές παραγγελίες πριν από την αναμενόμενη κυκλοφορία του το 2024

Η μέρα που θα μπορείτε να μπείτε στο γκαράζ σας, να μπείτε σε ένα προσωπικό αεροσκάφος και να κάνετε κρουαζιέρα πάνω από την κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους πλησιάζει.

Η Air EV, με έδρα το Pardes Hana του Ισραήλ, αναμένει να αρχίσει να παραδίδει τα διθέσια ηλεκτρικά αεροσκάφη της κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) με μπαταρία στα τέλη του επόμενου έτους, με εκατοντάδες άτομα να έχουν ήδη εγγραφεί για να συμμετάσχουν στην επανάσταση της αστικής αεροπορικής κινητικότητας-γράφει ο Matthew Kalman, στους Times του Ισραήλ.

«Πιστεύω ότι θα είμαστε πιθανώς, αν όχι οι πρώτοι, τότε μία από τις πρώτες εταιρείες στην αγορά», λέει ο Chen Rosen, CTO και συνιδρυτής της Air EV.

Αξιοποιώντας σημαντικές προόδους στην ηλεκτρική πρόωση, τα αεροσκάφη eVTOL προσφέρουν στον μέσο άνθρωπο τη δυνατότητα να «οδηγεί στον ουρανό», ενώ παρέχει μια περιβαλλοντικά βιώσιμη λύση σε ένα αυξανόμενο πρόβλημα των αστικών μεταφορών.

Το αεροσκάφος AIR ONE της Air EV της Air EV είναι απλό στην πτήση και σε τιμή για να ανταγωνιστεί ένα πολυτελές αυτοκίνητο υψηλών προδιαγραφών.

«Έχουμε περισσότερες από 300 προπαραγγελίες», είπε ο Rosen στον Shruti Mishra του CNBC-TV 18 στο 2023 OurCrowd Global Investor Summit τον περασμένο μήνα, όπου ένα πρωτότυπο πλήρους κλίμακας του AIR ONE ήταν ένα αξιοθέατο.

«Επειδή επιλέξαμε αυτή τη διαδρομή κατασκευής και πιστοποίησης ενός ιδιωτικού αεροσκάφους, αντί ενός εμπορικού αεροταξί, μπορούμε να κινηθούμε λίγο πιο γρήγορα, οπότε πιστεύω ότι θα είμαστε στην αγορά πριν από άλλες εταιρείες», είπε.

«Πουλάμε το αεροσκάφος στη βασική τιμή των 150.000 $. Πιθανότατα θα πλησιάσει τα 200.000 $ μέχρι να παραδώσουμε», λέει ο CEO και συνιδρυτής Rani Plaut. «Σκοπεύουμε να παραδώσουμε τις πρώτες μονάδες στα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025».

Το AIR ONE, το διθέσιο ηλεκτρικό αεροσκάφος που σχεδιάστηκε στο Ισραήλ, αναμένεται να προσεγγίσει πελάτες το 2024

Ο Plaut εκτιμά ότι τα πιθανά έσοδα θα μπορούσαν να είναι σε δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εκκίνηση βρίσκεται σε καλό δρόμο για να λάβει έγκριση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ. Η εταιρεία σχεδιάζει να μεταφέρει τις περισσότερες από τις δραστηριότητές της και την έρευνα και την ανάπτυξή της στις ΗΠΑ για περαιτέρω δοκιμές πτήσεων και συνεργασία με την FAA.

Η AIR ONE έφτασε πρόσφατα σε ένα σημαντικό ορόσημο με την πρώτη της μη επανδρωμένη πτήση πάνω από τους ουρανούς του νότιου Ισραήλ, μεταβαίνοντας με επιτυχία από πτήση αιώρησης σε πτήση κρουαζιέρας. Η επόμενη φάση θα είναι με συνεπιβάτη επί του σκάφους, λέει ο Plaut.

Το όχημα έχει αυτονομία 100 μιλίων με μία μόνο φόρτιση και μπορεί να πετάξει έως και 155 μίλια την ώρα σε υψόμετρο 1.200 ποδιών. Το αεροσκάφος, που τροφοδοτείται από μια μπαταρία, όπως μια μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου, έχει μηδενικές εκπομπές και έχει σχεδιαστεί για να απογειώνεται και να προσγειώνεται σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια.

Με διαστάσεις περίπου 25 πόδια επί 8 πόδια, έχει πτυσσόμενα φτερά για εύκολο παρκάρισμα. Απαιτεί μόνο περίπου 15 με 30 ώρες εκπαίδευσης. Στόχος της εταιρείας είναι να μην απαιτείται άδεια πιλότου.

Από τις εκατοντάδες παραγγελίες που έχουν ήδη ληφθεί, η AIR ONE έχει μεγάλη απήχηση.

«Έχουμε έναν άντρα 35 ετών με λίγα χρήματα από το Bitcoin. Έχουμε έναν 75χρονο πρώην πιλότο. Είναι μια πολύ μεγάλη ποικιλία ανθρώπων – κάποιοι για μετακίνηση, κάποιοι για αναψυχή. Όλοι το αγοράζουν», λέει ο Plaut.

Για κάποιους, είναι απλώς ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

«Οι μισοί είναι άνθρωποι που πάντα ήθελαν να πετάξουν και τώρα βλέπουν ότι αυτή είναι μια ευκαιρία γιατί είναι πολύ πιο εύκολο από ένα συμβατικό αεροσκάφος», λέει ο Rosen.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK