kourdistoportocali.comNews DeskΙΣΡΑΗΛ> 10 φορές υψηλότερα τα αντισώματα με την 3η δόση σε σχέση με τη 2η του εμβολίου της Pfizer

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

ΙΣΡΑΗΛ> 10 φορές υψηλότερα τα αντισώματα με την 3η δόση σε σχέση με τη 2η του εμβολίου της Pfizer

Πλησιάζει η ώρα να κάνουν την 3η δόση και οι κορυφαίοι Ελληνες πολιτικοί μας-όπως ο Κυριάκος, ο Τσίπρας και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Μελέτη που διεξήχθη σε ισραηλινό νοσοκομείο διαπίστωσε ότι τα επίπεδα αντισωμάτων στο σώμα μετά τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της COVID-19 ήταν δέκα φορές υψηλότερα από αυτά που ανιχνεύθηκαν μετά τη δεύτερη δόση εμβολιασμού. Aυτό σημαίνει ότι πλησιάζει η ώρα να κάνουν την 3η δόση και οι κορυφαίοι Ελληνες πολιτικοί μας-όπως ο Κυριάκος, ο Τσίπρας και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ώστε να χαλυβδώσουν την άμυνά τους.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, που ελέγχθηκαν μεταξύ του εμβολιασμένου προσωπικού στο Ιατρικό Κέντρο Sheba στο Ramat Gan, έξω από το Τελ Αβίβ, προκάλεσαν αισιοδοξία ως προς το χρονικό διάστημα που ο ενισχυτικός εμβολιασμός διατηρεί την προστασία του έναντι του κορωνοϊού, ανέφερε την Τρίτη ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός του Ισραήλ Kan.

Η μελέτη συνέκρινε τα επίπεδα αντισωμάτων μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου κατά της COVID-19 στο προσωπικό του ιατρικού κέντρου με τα επίπεδά τους μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης. Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου ανέφεραν στο δίκτυο ότι ελέγχουν τα αποτελέσματα με προσοχή και ότι θα συνεχίσουν να μελετούν τα επίπεδα των αντισωμάτων τους επόμενους μήνες.

Το Ισραήλ, η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε επίσημα τη χορήγηση τρίτης δόσης, ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα ενισχυτικού εμβολιασμού κατά της COVID την 1η Αυγούστου, αρχικά σε άτομα άνω των 60 ετών. Στη συνέχεια, προχώρησε και σε μικρότερες ηλικίες, επεκτείνοντας τελικά τον εμβολιασμό σε όλα τα άτομα άνω των 12 ετών που έλαβαν τη δεύτερη δόση πριν από τουλάχιστον πέντε μήνες. Ως την Τετάρτη, σχεδόν 3 εκατομμύρια Ισραηλινοί είχαν λάβει την τρίτη δόση.

Ωστόσο, ο επικεφαλής υγείας κατά του κορωνοϊού, Salman Zarka, κάλεσε τη χώρα να ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες για τη χορήγηση τετάρτων δόσεων του εμβολίου για τον κορωνοϊό. «Δεδομένου ότι ο ιός είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι εδώ, πρέπει επίσης να προετοιμαστούμε για μια τέταρτη δόση», δήλωσε ο Zarka στο Kan στις 4 Σεπτεμβρίου. Παρ’ όλα αυτά, δεν διευκρίνισε πότε θα μπορούσε τελικά να ξεκινήσει η χορήγηση τους.

«Σκεπτόμενοι την πτώση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων και των αντισωμάτων, φαίνεται ότι αυτό θα συμβαίνει κάθε λίγους μήνες. Θα μπορούσε να πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο ή κάθε πέντε ή έξι μήνες. Θα χρειαστούμε σίγουρα κι άλλη λήψη», ανέφερε στους The Times of Israel τον περασμένο μήνα.

Το Υπουργείο Υγείας νωρίτερα αυτόν τον μήνα ανακοίνωσε επίσης ότι το πράσινο πιστοποιητικό, ένα έγγραφο που επιτρέπει την είσοδο σε συγκεκριμένες συγκεντρώσεις και δημόσιους χώρους για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό, θα λήξει έξι μήνες μετά τη δόση του δεύτερου ή τρίτου εμβολίου, υπονοώντας ότι μια τέταρτη δόση μπορεί να χορηγηθεί σε διάστημα έξι μηνών. Ωστόσο, το αυξημένο επίπεδο αντισωμάτων που παρατηρείται στα νέα δεδομένα της Sheba μπορεί να σημαίνει ότι μια τέταρτη δόση να πρέπει να χορηγηθεί μόνο μετά από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ανέφερε η έκθεση.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, 18 κορυφαίοι επιστήμονες και δύο απερχόμενοι αξιωματούχοι του FDA ισχυρίστηκαν ότι δεν υπάρχει τρέχουσα ανάγκη να δοθούν στον γενικό πληθυσμό τρίτες δόσεις. Η έκθεση, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ακόμη και με την απειλή της υπερ-μολυσματικής παραλλαγής Delta του ιού, «οι αναμνηστικές δόσεις για τον γενικό πληθυσμό δεν είναι κατάλληλες σε αυτό το στάδιο της πανδημίας».

Αφού ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, άρχισαν να προσφέρουν ήδη ενισχυτικές λήψεις, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε μορατόριουμ για τις τρίτες δόσεις εν μέσω ανησυχιών για την προμήθεια εμβολίων σε φτωχότερες χώρες, όπου εκατομμύρια δεν έχουν καν ακόμα εμβολιαστεί.

«Δεν θα μείνω σιωπηλός όταν οι εταιρείες και οι χώρες που ελέγχουν την παγκόσμια προσφορά εμβολίων πιστεύουν ότι οι φτωχοί του κόσμου θα πρέπει να ικανοποιηθούν με τα… υπολείμματα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, την περασμένη Τετάρτη. Μιλώντας από τα κεντρικά γραφεία του ΠΟΥ στη Γενεύη, ο Ghebreyesus προέτρεψε τις πλούσιες χώρες και τους κατασκευαστές εμβολίων να δώσουν προτεραιότητα στην παροχή των πρώτων δόσεων στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και στους ευάλωτους πληθυσμούς των φτωχότερων χωρών. «Δεν θέλουμε να δούμε ευρεία χρήση ενισχυτικών δόσεων για υγιείς ανθρώπους που είναι πλήρως εμβολιασμένοι», είπε.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Albert Bourla> Πότε ο κόσμος θα επιστρέψει στη «φυσιολογική ζωή», τι θα συμβεί με τα εμβόλια
“Πάνω” σε τέταρτο κύμα πανδημίας η εμβολιασμένη (82,4%) Βρετανία;> Για δέκατη συνεχόμενη ημέρα αυξάνονται οι μολύνσεις
Πρώην επικεφαλής του FDA> Ο κορωνοϊός και η αντιμετώπιση του “σκότωσε” την εμπιστοσύνη του κόσμου στην επιστήμη
Οι Γερμανοί πολίτες αποχαιρετούν αποδοκιμάζοντας την Καγκελάριο που άδειασε δύο πρωθυπουργούς (Παπανδρέου-Σαμαρά) και άνοιξε τον δρόμο στον Τσίπρα
EKTAKTO> Kαι τώρα πλέον η Ισραηλινή κυβέρνηση στρέφει τις ελπίδες της στο κοκτέιλ αντισωμάτων Regeneron το οποίο θα λάβουν πρώτοι οι ανεμβολίαστοι ασθενείς
Η AUKUS έφερε ακόμα πιο κοντά Ελλάδα-Γαλλία> 3+1 γαλλικές φρεγάτες Belh@rra στο Πολεμικό Ναυτικό
Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ και δεκάδες μετασεισμοί στην Κρήτη> Νεκρός 62χρονος στο Αρκαλοχώρι και 15 τραυματίες
Wall Street Journal> Διέλυσαν και την αμφιλεγόμενη επιτροπή του Lancet που ερευνούσε την πραγματική προέλευση της Covid-19
Brandon Smith> Ο πόλεμος είναι ήδη στο κατώφλι μας
Αντώνης Σαμαράς> H διαχειρίστρια Μέρκελ και η ΝΔ ως ΠΟΤΑΜΙ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 17Ν για Μπακογιάννη>Tι έγραφε ο Κουφοντίνας για Πειραική-Πατραική, Χαλυβουργική και Λάρκο