kourdistoportocali.comNews DeskΗνωμένο Βασίλειο> Δύο κυβερνητικές ομάδες ειδικών επιβεβαιώνουν ότι περισσότερες από τις μισές μολύνσεις αφορούν διπλοεμβολιασμένα άτομα

Non stop

Ηνωμένο Βασίλειο> Δύο κυβερνητικές ομάδες ειδικών επιβεβαιώνουν ότι περισσότερες από τις μισές μολύνσεις αφορούν διπλοεμβολιασμένα άτομα

O κορωνοϊός πιθανότατα θα ασκεί πίεση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας (NHS) για άλλα πέντε χρόνια, τουλάχιστον

Άλλα 75 κρούσματα της παραλλαγής του υπερμεταλλαγμένου Omicron εντοπίστηκαν εχθές στην Αγγλία, επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι υγείας, ενώ αποκαλύφθηκε ότι η πλειονότητα των λοιμώξεων της νέας παραλλαγής αφορά πλήρως εμβολιασμένα άτομα. Παρ’ όλα αυτά, δεν έγινε γνωστό αν τα νέα αυτά κρούσματα αφορούν άτομα διπλά ή τριπλά εμβολιασμένα. Τα χθεσινά νέα κρούσματα ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων από την Omicron στην Αγγλία σε 104, ενώ ο συνολικός αριθμός για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται πλέον σε 134, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του ΗΒ (UKHSA).

Τα κρούσματα στη Σκωτία αυξήθηκαν εχθές κατά 16 και έφτασαν συνολικά τα 29, ενώ η Ουαλία ανακοίνωσε ότι το πρώτο κρούσμα βρέθηκε στο Cardiff. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στην Omicron, και οι επαφές τους, κλήθηκαν να απομονωθούν και βρίσκονται σε εξέλιξη ιχνηλατήσεις για τον εντοπισμό τυχόν διασυνδέσεων τους με ταξίδια, ανέφερε η UKHSA.

Έγγραφα που κυκλοφόρησαν από την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για Έκτακτες Καταστάσεις (SAGE) και την υποομάδα Nervtag αναφέρουν ότι το εξαιρετικά εξελιγμένο στέλεχος της Covid-19 θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση σε περιπτώσεις «παρόμοιες ή ακόμη περισσότερες» σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα κορωνοϊού.

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων παραδέχτηκε ότι ακόμα δεν έχει καταλήξει στο συμπέρασμα εάν η συγκεκριμένη παραλλαγή προκαλεί σοβαρότερη νόσηση, καθώς από τη Νότια Αφρική προκύπτουν αντικρουόμενες αναφορές, με τους γιατρούς εκεί να επιμένουν ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι ήπιας νόσησης, αλλά με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, ωστόσο, να αυξάνονται.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της SAGE, υπό την προεδρία του επικεφαλής γιατρού της Αγγλίας, καθηγητή Chris Whitty και του Sir Patrick Vallance, επικεφαλής των επιστημόνων, βγήκε το συμπέρασμα ότι η μολυσματικότητα του νέο στελέχους της covid-19 είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά οι αποδείξεις για την επίδρασή του στα εμβόλια είναι θολές.

Σε μια ξεχωριστή συνάντηση της υποομάδας Spi-M της SAGE, οι επιστήμονες προειδοποίησαν επίσης ότι ο κορωνοϊός πιθανότατα θα ασκεί πίεση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας (NHS) για άλλα πέντε χρόνια, τουλάχιστον, πριν γίνει ενδημικός, δηλαδή έως ότου φτάσει στα ποσοστά του κοινού κρυολογήματος χάρη στα εμβόλια και τη φυσική ανοσία. Τόνισαν επίσης ότι θα απαιτηθεί συνεχής παρακολούθηση και «ενεργά» μέτρα μέχρι το 2026, αν και δεν διευκρίνισαν τι μπορεί αυτά να περιλαμβάνουν. Σύμφωνα με τους ίδιους, για άλλες δύο ή τρεις εβδομάδες δεν θα γνωρίζουν την πλήρη κλίμακα της μολυσματικότητας, της διαφυγής εμβολίων ή της θνησιμότητας της Omicron, έως ότου δηλαδή καταφέρουν να απομονώσουν τον ιό σε εργαστήριο, μελετήσουν τη βιολογία του και τον δοκιμάσουν στο αίμα προηγουμένως μολυσμένων ή εμβολιασμένων ατόμων.

Μιλώντας για τα νέα κρούσματα, η Δρ Jenny Harries, διευθύνουσα σύμβουλος της UKHSA, ανέφερε ότι «η αυξημένη ανίχνευση κρουσμάτων μέσω εστιασμένης ανίχνευσης επαφών έχει οδηγήσει στον εντοπισμό και την επιβεβαίωση περισσότερων περιπτώσεων της παραλλαγής Omicron, όπως έχουμε δει και σε άλλες χώρες παγκοσμίως. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα. Ομάδες σε εθνικό και τοπικό επίπεδο εργάζονται σε 24ωρη βάση προκειμένου να εντοπίσουν όλες τις στενές επαφές κάθε περίπτωσης Omicron. Είναι σημαντικό οποιοσδήποτε με συμπτώματα Covid-19 να απομονωθεί και να υποβληθεί σε τεστ PCR αμέσως.

Ωστόσο, έχουμε αρχίσει να βλέπουμε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει άμεση σύνδεση με ταξίδια, γεγονός που υποδηλώνει ότι έχουμε ένα μικρό ποσοστό μετάδοσης από την ίδια την κοινότητα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό όλοι, παντού, να λαμβάνουν απλά μέτρα προκειμένου να προστατευτούν από τη μόλυνση. Ο εμβολιασμός είναι κρίσιμος για να μας βοηθήσει να ενισχύσουμε την άμυνά μας έναντι αυτής της νέας παραλλαγής, γι’ αυτό κάντε το πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο ή το αναμνηστικό εμβόλιο αμέσως μόλις πληροίτε τις προϋποθέσεις για να προστατεύσετε τον εαυτό, τις οικογένειές και τις κοινότητές σας».

Νωρίτερα εχθές, αποκαλύφθηκε ότι περισσότερα από τα μισά κρούσματα με αλληλουχία γονιδιωμάτων Omicron στην Αγγλία ήταν διπλοεμβολιασμένα άτομα, εν μέσω φόβων ότι ο υπερ-μεταλλαγμένος ιός μπορεί να ξεφύγει από τα υπάρχοντα μέτρα. Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) ανέφερε ότι 12 από τις 22 γνωστές περιπτώσεις έως τις 30 Νοεμβρίου, δηλαδή το 55%, ήταν σε άτομα που είχαν λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις εμβολίου. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι επειδή οι πολύ περισσότεροι ενήλικες στην Αγγλία είναι πλήρως εμβολιασμένοι, η παραπάνω διαπίστωση δεν επιβεβαιώνει απαραίτητα ότι η Omicron είναι ανθεκτική στα εμβόλια.

Συνολικά, τις τελευταίες 24 ώρες στην Αγγλία καταγράφηκαν άλλα 50.584 θετικά τεστ, κάτι που δείχνει αύξηση κρουσμάτων κατά 1% σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή. Την Πέμπτη είχαν ανακοινωθεί 53.945 νέα κρούσματα. Ωστόσο, οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 10% την τελευταία εβδομάδα. Επίσης, τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν 8% σε μια εβδομάδα μετά την καταγραφή 787 στις 29 Νοεμβρίου. Για σύγκριση, πριν από επτά ημέρες υπήρξαν 730 εισαγωγές. Ενώ η παραλλαγή Omicron είναι πιθανό να αποτελεί μόνο έναν μικρό αριθμό κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει φόβος ότι η χώρα μπορεί ήδη να βρίσκεται στα πρόθυρα ενός νέου κύματος.

Περισσότερο από το 80% των επιλέξιμων Βρετανών (46,4 εκατομμύρια) έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίου κατά της Covid, σε σύγκριση με λίγο περισσότερο από το μισό, σε αναλογία, με τη Νότια Αφρική, όπου περίπου το 43% είναι πλήρως εμβολιασμένο. Αξιωματούχοι δημόσιας υγείας στην επαρχία Gauteng, στο επίκεντρο της επιδημίας στη Νότια Αφρική, εκτιμούν ότι το ποσοστό R έχει αυξηθεί από λιγότερο από 1 σε 3,5 σε μόλις ένα μήνα, κάτι που υποδηλώνει ότι κάθε 10 μολυσμένοι μεταδίδουν τον ιό σε 35 άλλους.

Τα κρούσματα Covid σε όλη τη Νότια Αφρική έχουν σχεδόν πενταπλασιαστεί σε μια εβδομάδα και οι νοσηλείες αυξήθηκαν περισσότερο από 360%. Το Εθνικό Ινστιτούτο Μεταδοτικών Ασθενειών της χώρας κατέγραψε άλλα 16.055 κρούσματα Covid τις τελευταίες 24 ώρες, με τη συντριπτική πλειοψηφία να βρίσκεται στην επαρχία Gauteng. Την ίδια στιγμή, εκτινάχθηκαν και οι εισαγωγές, αφού καταγράφηκαν 279 χθες, έναντι 60 την περασμένη Παρασκευή. Και οι θάνατοι υπερδιπλασιάστηκαν καθώς καταγράφηκαν 25 (12 πριν από μια εβδομάδα).

Προδημοσίευση μελέτης από ένα πανεπιστήμιο της Νότιας Αφρικής αναφέρει ότι το νέο στέλεχος είναι τουλάχιστον δυόμισι φορές ικανότερο στο να επαναμολύνει ανθρώπους από όλες τις άλλες παραλλαγές, γεγονός που μπορεί να προσφέρει μια εξήγηση για το γιατί εξαπλώνεται τόσο γρήγορα.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Kαθώς κορυφαίοι Εβραίοι καθηγητές και νομικοί σπάνε το σιδηρούν παραπέτασμα, οι οφειλόμενες απαντήσεις του καθηγητή Τσιόδρα και ένα κάποιο Predator που αφουγκράζονταν τους Έλληνες εμπλεκόμενους;
ΣΟΚ στο Βόλο καθώς πέθανε ξαφνικά ο 45χρονος ψυχίατρος Σπύρος Ροδιτάκης
Joseph Mercola> O κορυφαίος Εβραίος καθηγητής εξηγεί πώς να αποτοξινωθείτε από την πρωτεΐνη ακίδας μετά από COVID-19 ή εμβόλιο COVID-19
ΙΣΡΑΗΛ> Οι πολίτες γυρνάνε τη πλάτη στα εμβόλια COVID-19. Mόλις 9% έχουν κάνει τη 4η δόση ενώ λειτουργούν στη χώρα γραφεία συνοικεσίων αποκλειστικά για ανεμβολίαστους
 44% των εγκύων γυναικών που συμμετείχαν στη δοκιμή των εμβολίων της Pfizer για τον COVID έχασαν τα μωρά τους. Σοκάρουν τα εσωτερικά έγγραφα της εταιρίας που ήρθαν στο φως χάρη στον Εβραίο δικηγόρο Aaron Siri
Ενώ ουδείς ανεμβολίαστος έφυγε ξαφνικά, συμβαίνουν τα εξής
The Telegraph> Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας καταγράφει σχεδόν 10.000 περισσότερους θανάτους από τον μέσο όρο της πενταετίας
Ξαφνικά μία ακόμη 18χρονη, δίνει μάχη για τη ζωή της. Αυτή τη φορά στο Βόλο…
Αναβρασμός στην Apple> Ο Tim Cook απαιτεί από τις 5 Σεπτεμβρίου όλοι οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στο γραφείο
Brian Moynihan (Bank of America) κατά Joe Biden> Η ύφεση είναι απλά μία λέξη. Ρωτήστε τον μέσο Αμερικανό τι αισθάνεται
Ακόμη και οι θαμώνες του Βάρσου που εμπιστεύονται τη Καθημερινή συνειδητοποιούν ότι κάτι συμβαίνει στον πλανήτη
Ο Bourla δήλωσε ότι διαγνώστηκε με κορωναιό παρά τα 4 εμβόλια Pfizer (ή Evian;) που έλαβε. Aγωνία για τον Μαργαρίτη