kourdistoportocali.comNews DeskΙδιοκτήτες ιδιωτικού σχολείου στο Μαιάμι απαγορεύουν στους καθηγητές να εμβολιασθούν!

Ο πλανήτης σε σύγχυση

Ιδιοκτήτες ιδιωτικού σχολείου στο Μαιάμι απαγορεύουν στους καθηγητές να εμβολιασθούν!

Καλούν μάλιστα τους μαθητές να μην αγκαλιάζουν τους εμβολιασθέντες γονείς τους για πάνω από 5''

Eίναι τόσο χαοτική (άρα και πολύ επικίνδυνη) η κατάσταση στον πλανήτη εν μέσω πανδημίας που αναρωτιέται κανείς εάν θα καταφέρουμε να βγούμε από αυτόν τον ίλιγγο της ανασφάλειας και του αγνώστου. Ακόμη και στην Ελλάδα που ο εμβολιασμός πηγαίνει μία χαρά έρχονται νέα κρούσματα από την Ινδία να επιτείνουν την αγωνία καθώς ανοίγει η εστίαση.

Aπό την Ιόλη Πιερίδη

Αυτό που συνέβη όμως σε ένα πανάκριβο (τα δίδακτρα ανέρχονται έως και 30.000 $ ετησίως) ιδιωτικό σχολείο του Μαιάμι είναι απίστευτο. Το Centner Academy’s elementary school campus στο Μαιάμι απαγόρευσε στους δασκάλους και καθηγητές που εμβολιάστηκαν κατά του κοροναϊού να βρίσκονται κοντά σε μαθητές. Το σχολείο μάλιστα απείλησε με απόλυση τους καθηγητές που θα έσπευδαν να εμβολιαστούν.

Μάλιστα ένας καθηγητής μαθηματικών της πέμπτης τάξης ξεφούρνισε μια θεωρία συνωμοσίας την Τετάρτη σε μαθητές του Centner Academy, προειδοποιώντας τους ότι δεν πρέπει να αγκαλιάσουν τους γονείς που είχαν εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού για περισσότερα από πέντε δευτερόλεπτα επειδή ενδέχεται να εκτεθούν σε επιβλαβή απόρριψη εμβολίων.

Έτσι το μικρό σχολείο του Μαϊάμι έγινε εθνικός φάρος για τους ακτιβιστές κατά του εμβολιασμού την περασμένη εβδομάδα, την ώρα που ακριβώς οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες αγωνίζονται για το πώς να ξεπεράσουν τον σκεπτικισμό των εμβολίων.

Μπάχαλο με λίγα λόγια.

Η πολιτική που απαγορεύει στους δασκάλους να έρθουν σε επαφή με μαθητές μετά τη λήψη του εμβολίου προκάλεσε το ενδιαφέρον των τηλεοπτικών καναλιών τα οποία έχουν πλέον στείλει συνεργεία  που σταθμεύουν έξω από το σχολείο για μέρες, αναγκάζοντας τους δασκάλους να κρατήσουν τα παιδιά σε εσωτερικούς χώρους ακόμη και για τη γυμναστική.

Η κ. Leila Centner, η οποία είναι συνιδρυτής του σχολείου μαζί με το σύζυγό της, υποστηρίζει ότι δεν είναι ενάντια στα πλήρως δοκιμασμένα εμβόλια.  Έγραψε μάλιστα στο Instagram ότι οι δημοσιογράφοι «προσπαθούν να καταστρέψουν τη φήμη μου επειδή αντιτίθεμαι στην αφήγησή τους».

Οι αφοσιωμένοι υποστηρικτές της πανηγύριζαν.

«Είμαστε δυνατοί μαζί σας! Είσαι ένας άγγελος που προσπαθεί να σώσει τα παιδιά και τους δασκάλους μας. ”

Η κ. Centner, η οποία είναι μία παθιασμένη χρήστης των κοινωνικών μέσων και χρησιμοποιεί τους λογαριασμούς της για να επιδεικνύει τον πολυτελή τρόπο ζωής της, πήρε τον αποτελεσματικό έλεγχο του σχολείου πέρυσι, εν μέσω της πανδημίας. Όταν το σχολείο πέρυσι στην ιδιοκτησία του ζεύγους Centner, η κ. Leila Centner έσπευσε να δηλώσει  ότι το σχολείο, με το νηπιαγωγείο έως τον όγδοο βαθμό, θα επικεντρωθεί στην «ευτυχία» και θα υποστηρίξει την «ιατρική ελευθερία».

Ωστόσο, οι συνεντεύξεις με 21 σημερινούς και πρώην γονείς και καθηγητές, καθώς και μια ανασκόπηση των δημοσιεύσεων της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πώς η πλούσια και καλά δικτυωμένη κα Centner έφερε τον αντι-εμβολιασμό στο σχολείο και οδήγησε τη μικρή σχολική κοινότητα σε μια πικρή διάσπαση μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν τις απόψεις της για τους εμβολιασμούς και εκείνων που δεν το κάνουν.
«Κάθε απόγευμα έπρεπε να εξηγώ τα πράγματα στο παιδί μου όταν επέστρεφε από το σχολείο και με ρωτούσε :« Πώς μπορεί το σχολείο να λέει ότι αυτό που λες δεν είναι σωστό; » δήλωσε η Iris Acosta-Zobel, αναφερόμενη στη σημασία που δίνει στο σπίτι της στη προστασία των εμβολιασμών. Η ίδια αναγκάσθηκε να σταματήσει τη κόρη της από τη φοίτηση στο συγκεκριμένο σχολείο την Παρασκευή.

Ο κ. David J. Centner (συνιδιοκτήτης με τη σύζυγό του) απαντώντας  σε γραπτές ερωτήσεις υποστήριξε ότι το σχολείο του αφουγκράζεται τις οικογένειες.

«Συναντηθήκαμε με περισσότερους από 70 γονείς και είμαστε ικανοποιημένοι που τόσες πολλές οικογένειες συνεχίζουν να υποστηρίζουν την αποστολή μας και να μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους», είπε.

Η Σάρα Ντάγκαν, η οποία έχει τέσσερα παιδιά στο σχολείο, είπε ότι δεν ενοχλήθηκε από τη διαμάχη.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που μίλησαν στους New York Times για αυτό το άρθρο ζήτησαν ανωνυμία για να προστατεύσουν τα παιδιά τους ή την εργασία τους. Ορισμένοι πρώην γονείς και δάσκαλοι δήλωσαν ότι φοβούσαν τα αντίποινα αν μιλούσαν δημοσίως. Άλλοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν επειδή το σχολείο τους είχε βάλει να υπογράψουν συμφωνίες εμπιστευτικότητας.

Το Centner Academy άνοιξε με τη σημερινή του μορφή πέρυσι, αφού οι Centners, που προηγουμένως είχαν μόνο την προσχολική ηλικία, ανέλαβαν το Metropolitan International School, ένα καθιερωμένο ιδιωτικό σχολείο που εστίαζε στις ξένες γλώσσες και εξυπηρετούσε μια διεθνή πελατεία. Ο ιδιοκτήτης του αποσύρθηκε και είπε ότι το σχολείο θα συγχωνευθεί με τον παιδικό σταθμό που ανήκουν στους Centners, οι οποίοι έχουν κάνει πολλές δωρεές τα τελευταία χρόνια στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και τον πρώην Πρόεδρο Donald J. Trump.

Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν στο σχολείο όταν το ζεύγος ανέλαβε την ιδιοκτησία του-σύμφωνα με μαρτυρίες των γονιών. Εγκαταστάθηκαν κάμερες παρακολούθησης για την εγγραφή βίντεο και ήχου- για λόγους ασφάλειας, υπεραμύνθηκαν οι νέοιιδιοκτήτες.

Η κ. Centner έχει πει μάλιστα  ότι τα παιδιά πρέπει να κρατούνται μακριά από τα παράθυρα, επειδή η ίδια ανησυχεί για την ακτινοβολία από τα δίκτυα 5G, μια άλλη αβάσιμη θεωρία συνωμοσίας. (Τα παράθυρα του προσχολικού έχουν πλέον ηλεκτρομαγνητική συχνότητα «προστατευτικά μπλοκ», είπε ο κ. Centner σε απάντηση σε μια ερώτηση σχετικά με τις ανησυχίες του σχολείου 5G.)

Το σχολείο αντιτάχθηκε επίσης στη σίτιση των παιδιών με ζάχαρη και γλουτένη και απαιτούσε από τους μαθητές να έχουν διαφορετικά παπούτσια για εσωτερικούς χώρους και διαφορετικά στον εξωτερικό χώρο.

Το σχολείο άνοιξε για  διδασκαλία τον Σεπτέμβριο και αρχικά δεσμεύτηκε να ακολουθήσει τις οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, καθώς και τις τοπικές οδηγίες για τη χρήση μάσκας. Αλλά οι δάσκαλοι δήλωσαν ότι δεν βρήκαν καμία προσπάθεια κοινωνικής απόστασης και η κ. Centner αποθάρρυνε τη χρήση μάσκας.

Η κ. Centner λειτούργησε μια ομάδα στο WhatsApp με το όνομα «Γνώση είναι κλειδί» (η συμμετοχή ήταν προαιρετική, είπε η κ. Centner) στην οποία μοιράστηκε υλικό κατά του εμβολιασμού με τους δασκάλους. Όταν ένας γονέας ρώτησε αν το σχολείο θα δώσει εντολή για το εμβόλιο της γρίπης, η κ. Centner εξέφρασε τον σκεπτικισμό της σχετικά με τα εμβόλια σε μια επιστολή προς τους γονείς. Αναφέρθηκε μάλιστα στη μη κερδοσκοπική οργάνωση που ξεκίνησε ο Robert F. Kennedy Jr., ένας σταυροφόρος κατά του εμβολιασμού.

Ο κ. Κένεντι επισκέφθηκε το σχολείο και συναντήθηκε με δασκάλους. Το ίδιο έκανε και ένας άλλος ακτιβιστής κατά του εμβολιασμού, ο οποίος συναντήθηκε επίσης με μαθητές.

Στη συνέχεια ήρθε η ανακοίνωση ότι οι εμβολιασμένοι δάσκαλοι θα έπρεπε να μείνουν μακριά από τους μαθητές, ή δεν θα τους επιτρεπόταν να επιστρέψουν για να διδάξουν το φθινόπωρο εάν στο μεταξύ επιλέξουν να κάνουν το εμβόλιο το καλοκαίρι. «Εάν πρόκεται να εμβολιασθείτε, αυτό δεν πρόκειται να είναι το σωστό σχολείο για εσάς», είπε η κα Centner στους εκπαιδευτικούς για το εμβόλιο.

«Στο σχολείο μας, ζητήσαμε από τους δασκάλους μας να κάνουν μια συνετή προληπτική παύση και να περάσουν αυτές τις υπόλοιπες εβδομάδες μέχρι να διερευνηθούν περαιτέρω οι ισχυρισμοί για τα εμβόλια», είπε ο κ. Centner. «Ενθαρρύνουμε τους δασκάλους να συμβουλεύονται τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης καθώς λαμβάνουν αυτές τις ιατρικές αποφάσεις».

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

-Δεν μας αρέσει η κανονικότητα. Θέλουμε νεκρούς σαν την Mαρφίν, θέλουμε Αγανακτισμένους
Τρομάζει η άρνηση των γιατρών να εμβολιαστούν και το παράξενο VIDEO από τον εμβολιασμό του Anthony Hopkins
Το χτένισμα της Jennifer Aniston και γιατί οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν τον ιό
Μπορεί η Melinda Ann French να σώσει τον πλανήτη;
Γιατί τώρα;
Οι έπαινοι του Warren Buffet για τους πραγματικούς generators και το σύμπλεγμα του Βill Gates
Μέρκελ> Είναι αυτονόητο ότι και οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να κάνουν διακοπές χωρίς περιορισμούς
Σφοδρές αντιδράσεις στην Αγγλία> Χωρίς λόγο, εκτός πράσινης λίστας διακοπών τα ελληνικά νησιά
Τέλος ταξιδιού για τον Θεόδωρο Κατσανέβα
Oι άνθρωποι που πεθαίνουν από το εμβόλιο όπως το 22χρονο κορίτσι από το Ισραήλ δεν είναι στατιστικές
Ποια η απόσταση του ταξιδεύουν τα μολυσμένα σωματίδια
Είναι ξεκάθαρο> Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μία τρίτη δόση εμβολίων το Φθινόπωρο