kourdistoportocali.comNews DeskΗ υποκρισία Τσίπρα και το ερώτημα τι μπορεί να ανήκει σε ένα κράτος με 400 δις χρέος με φόντο έναν πλανήτη με 320 τρις παγκόσμιο χρέος

Εχουμε και επενδυτικό πλάνο

Η υποκρισία Τσίπρα και το ερώτημα τι μπορεί να ανήκει σε ένα κράτος με 400 δις χρέος με φόντο έναν πλανήτη με 320 τρις παγκόσμιο χρέος

Πάντως κατά τ΄ άλλα είναι εντυπωσιακή η προσαρμογή του Αλέξη στις απαιτήσεις της εποχής

Ο Τσίπρας που με μία ενισχυτική δόση θα γίνει Greta Thunberg έχει το θράσος να κατηγορεί τον Μητσοτάκη για ξεπούλημα της ΔΕΗ με αφορμή την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης σε μία χώρα (Ελλάδα) με 400 δις χρέος  με φόντο έναν πλανήτη με 320 τρις παγκόσμιο χρέος. Χα,χα,χα.

Έχασε λέει το κράτος τον έλεγχο της ΔΕΗ με αποτέλεσμα οι Φωτόπουλοι να μην μπορούν πλέον να κατεβάζουν τους ρελέδες γιατί απλά σε κάθε κατέβασμα θα τρώνε και ένα εμβόλιο και θα γίνονται καλλονή Παγώνη, οντότητες του Harari.

Μα τι μπορεί να ελέγχει ένα χρεοκοπημένο κράτος που εξακολουθεί να πληρώνει ένα σκασμό κηφήνες για να κάνουν τηλεργασία-κάπως αλλιώς πρέπει να το πούμε αυτό.

Πάντως κατά τ΄ άλλα είναι εντυπωσιακή η προσαρμογή του Αλέξη στις απαιτήσεις της εποχής.

Πάμε στα της ΔΕΗ τώρα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΔΕΗ, με την κίνηση αυτή, η ΔΕΗ θα μπορέσει να αξιοποιήσει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Με δεδομένη την υπό εξέλιξη ενεργειακή μετάβαση στη χώρα και συνολικότεραστις χώρες των Βαλκανίων τα κεφάλαια που θα αντληθούν, μεταξύ άλλων,ισχυροποιούν την θέση της εταιρείας και την καταστούν ικανή να μετάσχει ενεργάστις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα με νέα projects και deals. Με επενδυτικό πλάνο ύψους 8,4 δισ. ευρώ, πρώτοι στόχοι της ΔΕΗ είναι έργα σε Ρουμανία και Βουλγαρία. Δύο χώρες στις οποίες το νέο επικαιροποιημένο business plan της επιχείρησης κάνει ειδική αναφορά.

«Η χώρα μας κάνει εξαιρετικά βήματα στην ενεργειακή μετάβαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η ΔΕΗ μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά η πλευρά του «Δημοσίου» (ΤΑΙΠΕΔ και Υπερταμείο) σε ανακοίνωσή του για την ΑΜΚ της ΔΕΗ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ήθελαν το Δημόσιο να μην συμμετάσχει πλήρως στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ και συνεπώς το ποσοστό του θα πέσει στα όρια της καταστατικής μειοψηφίας (33-34%). Διατηρώντας καταστατική μειοψηφία και μάνατζμεντ θα επιτρέψει να κτίσουν θέσεις στην μετοχή της ΔΕΗ όσο το δυνατόν περισσότεροι ξένοι ισχυροί θεσμικοί, που μαζί με τους Έλληνες εκτιμάται ότι θα καλύψουν εύκολα την αύξηση κεφαλαίου.

Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα επιτρέψει στη ΔΕΗ να επιταχύνει και να αυξήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα σε €8,4 δισ. μέχρι το 2026, με στόχο:

  • 9,1GW εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ (συμπεριλαμβανομένων των Υδροηλεκτρικών Σταθμών) η οποία μεταφράζεται σε στόχο EBITDA ύψους €1,7 δισ.
  • τη διερεύνηση της επιλεκτικής και λελογισμένης επέκτασής της σε γειτονικές αγορές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, προκειμένου να επωφεληθεί από ευκαιρίες ανάπτυξης στην περιοχή
  • την αυξημένη ευελιξία σε στρατηγικό και λειτουργικό επίπεδο μέσω μιας πιο αποτελεσματικής και βιώσιμης κεφαλαιακής δομής.
    να μοιράσει μέρισμα το 35% των κερδών του 2023 και ως το 50% των κερδών το 2026.

Να σημειωθεί ότι οι οριστικές αποφάσεις για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου θα ληφθούν από την επερχόμενη Γενική Συνέλευση που προγραμματίζεται να διεξαχθεί στις 19 Οκτωβρίου 2021.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
Deutsche Welle> Είναι ο Putin και η Gazprom πίσω από την ενεργειακή κρίση;
ΕΚΤΑΚΤΟ> 730.000 αντιιικά χάπια της Merck και της Pfizer αγόρασαν οι Βρετανοί για θεραπεία Covid κατ’ οίκον