kourdistoportocali.comNews DeskΗ Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ διερευνά σχήματα ψηφιακής ταυτότητας

Digital identity

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ διερευνά σχήματα ψηφιακής ταυτότητας

Πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα απαγορεύεται να εγκαταλείψουν τη χώρα, να ταξιδέψουν με τρένο ή αεροπλάνο, να έχουν ασφάλιση, να νοικιάσουν σπίτι, να πάνε σε εστιατόρια και να πάρουν δάνειο

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ [The US House of Representatives] διερευνά σχήματα ψηφιακής ταυτότητας και ακούει προτάσεις υπέρ της συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για βιομετρικά πρότυπα πιστοποίησης ταυτότητας που υποστηρίζονται από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και την FIDO Alliance.

Βy Team

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) προωθεί την ψηφιακή ταυτότητα ως σημαντικό συστατικό στοιχείο της παγκόσμιας ατζέντας επαναφοράς για να ανανεώσει την παγκόσμια οικονομία και όλες τις κοινωνικές δομές.

«Ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να συνεργαστούν για την παροχή λύσεων που προωθούν την εμπιστοσύνη, την ιδιωτικότητα, την επιλογή και την καινοτομία» – «Βελτίωση της ψηφιακής ταυτότητας του 2021»

[The public and private sectors should collaborate to deliver solutions that promote confidence, privacy, choice, and innovation” — “Improving Digital Identity Act of 2021]

Τον Ιανουάριο του 2020, το WEF συνεργάστηκε με την FIDO Alliance σε μια έκθεση 26 σελίδων με την ονομασία “Passwordless Authentication”, στην οποία οι δύο οντότητες παρουσίασαν πώς η ψηφιακή ταυτότητα θα μπορούσε να πιστοποιηθεί χρησιμοποιώντας τις βιομετρικές αρχές της FIDO.

Το FIDO, το οποίο σημαίνει το Fast IDentity Online, ανέπτυξε ένα πρότυπο ελέγχου ταυτότητας που φαίνεται να εξαλείφει την ανάγκη για κωδικούς πρόσβασης και να τους αντικαθιστά με τα βιομετρικά αναγνωριστικά ενός χρήστη μέσω αναγνώρισης φωνής και προσώπου, σάρωσης ίριδας και σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η μαρτυρία για την ψηφιακή ταυτότητα πριν από το Κογκρέσο την Παρασκευή ανήκει σε έναν από τους κοινούς συνεργάτες της έκθεσης WEF-FIDO, τον Jeremy Grant, ο οποίος είναι επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της Venable – συνεργάτης του WEF στην πλατφόρμα Good Digital Identity.

Με τα διαπιστευτήρια του συνεργάτη της WEF, του συμβούλου της FIDO Alliance, του διευθυντή Venable και του συντονιστή Better Identity Coalition (BIC), ο Grant δήλωσε στην Task Force AI Financial Services ότι το πρότυπο της FIDO Alliance ήταν η πιο σημαντική εξέλιξη για την αγορά ελέγχου ταυτότητας τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο Grant αναμένει ότι η FIDO “θα διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στις προσπάθειες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να συμμορφωθεί με την πρόσφατη εντολή εκτελεστικής εντολής της κυβέρνησης Biden για καθολικό MFA [multifactor authentication] σε όλα τα κυβερνητικά συστήματα.”

«Η βιομηχανία παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να το λύσει μόνη της […] Η κυβέρνηση θα χρειαστεί να εντείνει και να παίξει μεγαλύτερο ρόλο για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση κρίσιμων τρωτών σημείων στην ψηφιακή μας ταυτότητα» – Jeremy Grant.

Υπάρχει μεγάλη αλληλεπικάλυψη μεταξύ του World Economic Forum, της FIDO Alliance και του Better Identity Coalition σχετικά με το θέμα της ψηφιακής ταυτότητας, της βιομετρικής πιστοποίησης και των συνεργασιών δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.

Και άνθρωποι όπως ο Grant και ο συνεργάτης του Parker Crockford έχουν συμμετάσχει σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τους τρεις οργανισμούς.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, είδαμε να βγαίνουν οι λύσεις αυτών των οργανώσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Είδαμε επίσης την παγκόσμια ατζέντα του WEF των συνεργασιών δημόσιου-ιδιωτικού τομέα – τη συγχώνευση εταιρικής και κρατικής εξουσίας για οποιοδήποτε δεδομένο πρόβλημα – συζητείται ανοιχτά στο Κογκρέσο.

«Το να περνάμε στο «Βελτίωση της ψηφιακής ταυτότητας » είναι το σημείο που πρέπει να ξεκινήσουμε» – Jeremy Grant

[Passing the ‘Improving Digital Identity Act’ is where we should start]

“Εάν υπάρχει ένα μήνυμα που θα πρέπει να κρατήσει αυτή η επιτροπή από τη σημερινή ακρόαση”, δήλωσε ο Grant, “είναι ότι η βιομηχανία είπε ότι δεν μπορούν να το λύσουν μόνοι τους.

«Βρισκόμαστε σε μια στιγμή όπου η κυβέρνηση θα πρέπει να εντείνει και να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση κρίσιμων τρωτών σημείων στον «ιστό της ψηφιακής ταυτότητας ».

Ο «Νόμος για τη βελτίωση της ψηφιακής ταυτότητας του 2021» είναι ένα νομοσχέδιο που υπέβαλαν οι εκπρόσωποι Bill Foster, John Katko, Jim Langevin και Barry Loudermilk.

Η γλώσσα στο νομοσχέδιο αντιστοιχεί σε αυτό της ατζέντας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ζητώντας μεγαλύτερες συνεργασίες μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα:

-Ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να συνεργαστούν για την παροχή λύσεων που προωθούν την εμπιστοσύνη, την ιδιωτικότητα, την επιλογή και την καινοτομία.”

-Οι κυβερνητικές οντότητες, ως έγκυροι εκδότες ταυτότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν τη μοναδική θέση να παρέχουν κρίσιμα στοιχεία που αντιμετωπίζουν ελλείψεις στην υποδομή ψηφιακής ταυτότητας και αυξάνουν τις λύσεις ψηφιακής ταυτότητας και ελέγχου ταυτότητας του ιδιωτικού τομέα.”

-Οι κρατικές κυβερνήσεις είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για να διαδραματίσουν ρόλο στην ενίσχυση των λύσεων ψηφιακής ταυτότητας που χρησιμοποιούνται τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, δεδομένου του ρόλου των κρατικών κυβερνήσεων ως εκδοτών αδειών οδήγησης και άλλων εγγράφων ταυτότητας που χρησιμοποιούνται συνήθως σήμερα.”

Ο ιδιωτικός τομέας οδηγεί μεγάλο μέρος της καινοτομίας γύρω από την ψηφιακή ταυτότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παροχή λύσεων ψηφιακής ταυτότητας».

Μεταξύ του «Νόμου για τη βελτίωση της ψηφιακής ταυτότητας του 2021» και της σημερινής ακρόασης σχετικά με την επαλήθευση της ταυτότητας στην ψηφιακή εποχή, το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών προσπαθεί να ωθήσει τις ψηφιακές ταυτότητες στον αμερικανικό λαό με τη βοήθεια των συνεργατών του WEF.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες τους επενδύοντας στη δημιουργία υποδομής ταυτότητας «Digital First »που αξιοποιεί τα υπάρχοντα εθνικά αναγνωρισμένα, έγκυρα συστήματα ταυτότητάς μας για τη δημιουργία ψηφιακών ομολόγων στα χαρτιά και τα πλαστικά ID που εκδίδουν σήμερα» – Jeremy Grant

Στη γραπτή του μαρτυρία, ο Grant επαίνεσε τα πρότυπα βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας της FIDO Alliance ενώ υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις πρέπει να συνεργαστούν για την «αντιμετώπιση κρίσιμων τρωτών σημείων στην ψηφιακή μας ταυτότητα».

Με cybercriminals ως boogeyman και τη βιομετρικά επικυρωμένη ψηφιακή ταυτότητα ως λύση, ο Grant σημείωσε:

«Η πανδημία ανέδειξε τις ανεπάρκειες της υποδομής ψηφιακής ταυτότητας του έθνους – επιτρέποντας στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να κλέψουν δισεκατομμύρια δολάρια και να δημιουργήσουν σημαντικά εμπόδια για τους Αμερικανούς που προσπαθούν να αποκτήσουν κρίσιμα οφέλη και υπηρεσίες».

Πρόσθεσε, «Όταν δεν έχουμε σωστή ταυτότητα, ενεργοποιούμε μια σειρά από εξαιρετικά σημεία επίθεσης για εγκληματίες και άλλους αντιπάλους που θέλουν να εκτελέσουν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

«Και με αυτό, καταλήγουμε να δημιουργούμε νέες επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και τις κυβερνητικές υπηρεσίες που πρέπει να επαληθεύσουν με ακρίβεια την ταυτότητα για να επιτρέψουν την παράδοση συναλλαγών υψηλής αξίας στο διαδίκτυο»_Jeremy Grant

Ως λύση, ο Grant πρότεινε: «Οι ΗΠΑ μπορούν να αντιμετωπίσουν τα μειονεκτήματά τους επενδύοντας στη δημιουργία υποδομής ταυτότητας «Digital First» που αξιοποιεί τα υπάρχοντα εθνικά αναγνωρισμένα, έγκυρα συστήματα ταυτότητάς μας για τη δημιουργία ψηφιακών ομολόγων στα έντυπα και πλαστικά ID που εκδίδουν σήμερα.

“Ο νόμος για τη βελτίωση της ψηφιακής ταυτότητας θα κάνει ακριβώς αυτό και είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της νομοθεσίας.”

Ενώ ο Grant ήταν αισιόδοξος στο να κάνει ψηφιακή ταυτότητα με συνεργασίες δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και τα πρότυπα βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας της FIDO, υπήρχε τουλάχιστον ένας μάρτυρας ανάμεσα στους ειδικούς που έκρουσε το προειδοποιητικό κουδούνι για τα υποχρεωτικά εθνικά συστήματα ταυτότητας με βάση βιομετρικά στοιχεία.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκεφτόμαστε την ψηφιακή ταυτότητα ως υποχρεωτικό, εθνικό βιομετρικό σύστημα ταυτότητας, ή ως λεωφόρο για την κοινωνική πίστωση που βαθμολογεί τους πολίτες μας»Elizabeth Renieris

Η Elizabeth Renieris, η οποία είναι ο ιδρυτικός διευθυντής του Εργαστηρίου Ηθικής Τεχνολογίας Notre-Dame-IBM στο Πανεπιστήμιο της Notre Dame, δήλωσε στο Κογκρέσο πώς χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν κάνει λάθος την ψηφιακή ταυτότητα.

«Σε πολλές άλλες χώρες, τα συστήματα ψηφιακής ταυτότητας είναι βασικά υποχρεωτικά εθνικά συστήματα ταυτότητας που συνδέονται με την πολιτική εγγραφή και τις ζωτικές στατιστικές», κατέθεσε η Renieris.

“Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε ψηφιακή ταυτότητα σε αυτές τις χώρες, είστε πραγματικά κλειδωμένοι από τη ζωή. Δεν υπάρχει ουσιαστικά τίποτα που μπορείτε να κάνετε και δεν υπάρχετε σαν οντότητες», πρόσθεσε.

«Πρέπει να αποφύγουμε την κατασκευή συστημάτων και υποδομών ψηφιακής ταυτότητας με τρόπο που να επεκτείνεται περαιτέρω και να εισχωρεί στο κράτος επιτήρησης, όπως και τα εθνικά συστήματα ταυτότητας στην Ινδία ή την Κίνα»Elizabeth Renieris

Αν και δεν είναι σε θέση να αποκτήσουν ψηφιακή ταυτότητα μπορεί να αφήσουν τους ανθρώπους κλειδωμένους από τη ζωή. Σε ορισμένες χώρες, υπάρχουν πολύ πιο ύπουλες πτυχές στα συστήματα ψηφιακής ταυτότητας που εγγενώς ανταμείβουν ή τιμωρούν τους πολίτες με βάση τη συμπεριφορά τους.

Στην Κομμουνιστική Κίνα, για παράδειγμα, η ψηφιακή ταυτότητα αποτελεί μέρος του συστήματος κοινωνικής πίστωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα απαγορεύεται να εγκαταλείψουν τη χώρα, να ταξιδέψουν με τρένο ή αεροπλάνο, να έχουν ασφάλιση, να νοικιάσουν σπίτι, να πάνε σε εστιατόρια και να πάρουν δάνειο, όλα λόγω του βαθμού κοινωνικής πίστωσης που συνδέεται με την ψηφιακή ταυτότητα.

«Εάν η εμπιστοσύνη σπάσει σε ένα μέρος, οι περιορισμοί τίθενται παντού»

Στη γραπτή της μαρτυρία, η Renieris προειδοποίησε: «Πρέπει να αποφύγουμε την κατασκευή συστημάτων και υποδομών ψηφιακής ταυτότητας με τρόπο που επεκτείνεται περαιτέρω και παρασύρει το κράτος επιτήρησης, όπως και τα εθνικά συστήματα ταυτότητας στην Ινδία ή την Κίνα.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκεφτόμαστε την ψηφιακή ταυτότητα ως υποχρεωτικό, εθνικό βιομετρικό σύστημα ταυτότητας, ή ως λεωφόρο για την κοινωνική πίστωση που βαθμολογεί τους πολίτες μας.

Για δημόσια προγράμματα, θα πρέπει να αποφύγουμε τη χρήση ενός μοναδικού, κεντρικού τύπου, μοναδικού αναγνωριστικού για άτομα που μπορούν να συνδεθούν σε διάφορα περιβάλλοντα, από την απασχόληση, την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη, τις τραπεζικές υπηρεσίες και άλλα.”

Στην ομιλία της, η Renieris είπε ότι το σχέδιο ψηφιακής ταυτότητας της Ινδίας δεν έγινε σωστά.

“Αυτό που έχουμε δει με τα σχήματα ψηφιακής ταυτότητας που δεν πήγαν καλά είναι ότι βασικά χρησιμοποίησαν ένα μόνο αναγνωριστικό.

«Για παράδειγμα, ο αριθμός Aadhaar στην Ινδία – αυτό το μοναδικό αναγνωριστικό μπορεί να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας σε όλες τις πτυχές της ζωής σας, από την απασχόληση, την υγειονομική περίθαλψη, το σχολείο, έως σχεδόν όλα όσα κάνετε.

“Αυτός είναι ένας άλλος τομέας στον οποίο δεν μπορείτε να διατηρήσετε, κανένα είδος αυτονομίας σε συγκεκριμένους τομείς της ζωής σας.

“Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να διαχωρίσετε την προσωπική και επαγγελματική σας φήμη. Δεν μπορείτε να έχετε αυτό το είδος προσωπικής ταυτότητας με βάση τα συμφραζόμενα.

«Νομίζω ότι είναι επίσης πολύ προβληματικό. Είναι επίσης προβληματικό από την άποψη της ασφάλειας δεδομένων. Εάν θέσετε σε κίνδυνο τον αριθμό σας, έχετε ανησυχίες σχετικά με αυτό», πρόσθεσε.

“Αυτή η ψηφιακή ταυτότητα καθορίζει ποια προϊόντα, υπηρεσίες και πληροφορίες μπορούμε να έχουμε πρόσβαση – ή, αντίθετα, τι είναι κλειστό για εμάς”

Η παγκόσμια ατζέντα ψηφιακής ταυτότητας σημείωσε ταχύτητα καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2020, ξεκινώντας με τον εντοπισμό επαφών και τη συνέχιση με ασυλία και διαβατήρια εμβολίων για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της κινητικότητας των πολιτών προς το καλύτερο.

Συνδέοντας κάθε αλληλεπίδραση στο διαδίκτυο / εκτός σύνδεσης, η ψηφιακή σας ταυτότητα μπορεί να συνδεθεί με:

Κάθε κλικ, σχόλιο και κοινή χρήση που κάνετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Κάθε οικονομική συναλλαγή που καταγράφετε
Η τοποθεσία σας και το πού ταξιδεύετε
Τι αγοράζετε και πουλάτε
Τα προσωπικά σας δεδομένα υγείας και τα ιατρικά σας αρχεία
Οι ιστότοποι που επισκέπτεστε
Η συμμετοχή σας σε πολιτικές λειτουργίες (π.χ. ψηφοφορία, φόροι, παροχές κ.λπ.)
Πόση ενέργεια καταναλώνετε
Και αλλα.

Έτσι, η ψηφιακή σας ταυτότητα μπορεί να γίνει ένας λογαριασμός της κοινωνικής σας συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με μια έκθεση του WEF από το 2018, «Η ταυτότητά μας είναι, κυριολεκτικά, ποιοι είμαστε, και καθώς οι ψηφιακές τεχνολογίες της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης προχωρούν, η ταυτότητά μας είναι όλο και πιο ψηφιακή».

“Αυτή η ψηφιακή ταυτότητα καθορίζει ποια προϊόντα, υπηρεσίες και πληροφορίες μπορούμε να έχουμε πρόσβαση – ή, αντίθετα, τι είναι κλειστό για εμάς.”

Χώρες που εξουσιοδοτούν κεντρικές και διαλειτουργικές ψηφιακές ταυτότητες έχουν δημιουργήσει ευρύτερα μέτρα επιτήρησης υπό την κάλυψη της εξυπηρέτησης του δημόσιου αγαθού.

Τα σχήματα ψηφιακής ταυτότητας είναι θέμα εμπιστοσύνης.

Ποιος επωφελείται περισσότερο από τις ψηφιακές ταυτότητες – εταιρείες, κυβερνήσεις ή άνθρωποι;

Η ευκολία έρχεται σε βάρος της ελευθερίας;

Οι κυβερνήσεις είναι διαβόητα αργές όσον αφορά την αντιμετώπιση της αναδυόμενης τεχνολογίας και οι επιχειρήσεις μπορούν να είναι πιο ευέλικτες στην προσέγγισή τους στην καινοτομία.

Από αυτήν την άποψη, θα ήταν λογικό να θέλουμε να συνεργαστούμε ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας σε τεχνολογικές λύσεις για τις πιο πιεστικές προκλήσεις της κοινωνίας.

Αλλά μπορούν τα μεγάλα εταιρικά επιχειρηματικά μοντέλα τεχνολογίας να είναι πραγματικά συμβατά με τις ευθύνες της κυβέρνησης έναντι των πολιτών της;

Εάν οι συνεργασίες δημόσιου-ιδιωτικού τομέα γίνονταν ο κανόνας, τι θα σήμαινε για τις αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες;

Εάν και όταν οι εταιρείες και τα κράτη συγχωνεύονται υπό παγκοσμιοποιημένες ιδεολογίες, πόσο ισχυρή θα μπορούσε πραγματικά να είναι η ψήφος σας;

Ποιος θα εκτελούσε τελικά το σόου αφού η γραμμή μεταξύ εταιρίας και πολιτείας είναι θολή;

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!
Παγκόσμιο ΣΟΚ από τον Ugur Sahin (εμβόλιο Pfizer) o οποίος παραδέχεται στη WSJ ότι το εμβόλιο δεν αντιμετωπίζει τη Delta και νίπτει τα χείρας του για τη 3η δόση! Να αποφασίσουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες!
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
Φθινόπωρο 2019> Tο νοσοκομείο της Wuhan είχε ήδη δύο ορόφους γεμάτους με άρρωστους γιατρούς
Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;
Ο φονικός κορωνοϊός SARS (2002) και η μεγάλη εξαπάτηση της Κίνας. Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες με το σήμερα
EKTAKTO> Γιατρός του Λευκού Οίκου προειδοποιεί ότι ο Biden δεν στέκει στα καλά του και σύντομα θα παραιτηθεί ή θα τον αναγκάσουν σε παραίτηση!
Μετά το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία περιγράφει τα εμβόλια σαν “κουτσές πάπιες”