kourdistoportocali.comNews DeskΗ τραγικότερη εβδομάδα του Joe Biden> Απανωτές γκάφες, λάθη και μια δημοσκόπηση που τον δείχνει 10 μονάδες πίσω από τον Trump

Γράφει η Claudia Aoraha/Dailymail.Com

Η τραγικότερη εβδομάδα του Joe Biden> Απανωτές γκάφες, λάθη και μια δημοσκόπηση που τον δείχνει 10 μονάδες πίσω από τον Trump

Καθώς ο Biden γύρισε την πλάτη του στον πρόεδρο της Βραζιλίας, ο Lula φάνηκε ενοχλημένος και έκανε μια κίνηση με το χέρι του

Η προηγούμενη, ήταν μία από τις χειρότερες εβδομάδες στην πολιτική καριέρα του Joe Biden.

Από την Claudia Aoraha/Dailymail.Com

Οι ντροπιαστικές γκάφες του ήταν συνεχείς σε μια σειρά εγχώριων γεγονότων υψηλού προφίλ ενώ κάποιες αφορούσαν και τη διεθνή σκηνή. Η λιτανεία των λαθών του, συμπεριλαμβανομένων του βαδίσματος του προς τους στύλους της σημαίας, της αναφοράς του σε ανθρώπους με λάθος ονόματα και της αγένειας του να σφίξει τα χέρια ξένου αξιωματούχου, συνδυάστηκε με το καταστροφικό πλήγμα που δέχτηκε το ποσοστό αποδοχής του 80χρονου προέδρου και το οποίο ανέρχεται πλέον στο 37%.

Πρόκειται για ένα ποσοστό πέντε ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από ό,τι ήταν τον Φεβρουάριο, και το σημαντικότερο είναι ότι κινείται 10 μονάδες χαμηλότερα από τον Ρεπουμπλικανό ανταγωνιστή του του 2020, Donald Trump, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη -ντροπιαστική για τον Biden- δημοσκόπηση της Washington Post.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει μια νέα ηχηρή βροντή εκκλήσεων προς αποχώρηση από την υποψηφιότητα του όσον αφορά τις επόμενες εκλογές, τόσο από τα αριστερά όσο και από τα δεξιά του πολιτικού τοπίου στις ΗΠΑ.

Πολλοί αμφισβητούν σοβαρά το πώς ο Biden θα καταφέρει να αντιμετωπίσει μια μακρά προεδρική εκστρατεία για τους Δημοκρατικούς, αν παλέψει όπως έκανε την περασμένη εβδομάδα -και πώς θα χειριστεί την προοπτική ακόμα μίας τετραετίας στην εξουσία.

Η τραγική εμφάνιση με τον Lula

Στις 20 Σεπτεμβρίου, ο προβληματικός Joe Biden έκανε τη μία γκάφα μετά την άλλη ενώ βρισκόταν σε πόντιουμ του ΟΗΕ δίπλα στον Πρόεδρο της Βραζιλίας, Luiz Inácio Lula da Silva.

Ο 77χρονος Lula da Silva έδειξε φανερά εκνευρισμένος όταν οι δύο ηγέτες μοιράστηκαν τη σκηνή για να μιλήσουν για την πρωτοβουλία τους να βελτιώσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων σε κάθε χώρα και αυτό επειδή ο Biden έφυγε χωρίς να του σφίξει το χέρι. Η συνάντηση τους ξεκίνησε με περιπετειώδη τρόπο όταν ο Biden παραλίγο να μπλεχτεί σε μια βραζιλιάνικη σημαία 3 μέτρων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε μια περίεργη ομιλία σχετικά με το «οικονομικό του όραμα για την ανοικοδόμηση της οικονομίας από τη μέση προς τα πάνω και από κάτω προς τα πάνω, όχι από την κορυφή προς τα κάτω», ενώ ο Lula παρακολουθούσε από τη δεξιά πλευρά του.

Την ίδια στιγμή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Lula, ο Biden είχε πρόβλήμα με τα ακουστικά του, τα οποία χρησιμοποιούσε για να ακούει τη μετάφραση. «Με ακούς Πρόεδρε Biden; Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για τη Βραζιλία και για τις ΗΠΑ», είπε ο Lula στην αρχή της ομιλίας του. Ο Biden συνέχισε να δείχνει μπερδεμένος καθώς πάλευε με τα ακουστικά του ενώ ο πρόεδρος της Βραζιλίας συνέχιζε την ομιλία του. Κάποια στιγμή, ο Biden έριξε το ακουστικό του και ανασήκωσε τα φρύδια του απογοητευμένος.

Ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, Gilbert Houngbo, ανέβηκε κάτοπιν στο βήμα μετά τους δύο ηγέτες και ο Biden έσκυψε για να αρπάξει αργά έναν φάκελο από το έδαφος. Ο Houngbo έσφιξε τα χέρια με τον Biden και τον Lula με τη σειρά του στο τέλος της ομιλίας του αλλά ο Biden φάνηκε να αφήνει τον Lula εκτεθειμένο, χαιρετώντας αμήχανα το κοινό πριν φύγει από τη σκηνή.

Ο ίδιος Έδειχνε να είναι διχασμένος ανάμεσα στο να χαιρετίσει με τον αντίχειρα του ή με το να κάνει έναν απλό νεύμα με αποτέλεσμα να συνδυάσει και τα δύο κάπως άγαρμπα. Καθώς ο Biden γύρισε την πλάτη του στον πρόεδρο της Βραζιλίας, ο Lula φάνηκε ενοχλημένος και έκανε μια κίνηση με το χέρι του.

Ο Πρόεδρος αποκάλεσε την ισπανικής καταγωγής Ομάδα του Κογκρέσου «Black Caucus»

Στις 22 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος έκανε μια ακόμη δημόσια γκάφα όταν όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω του κατά τη διάρκεια μιας κεντρικής ομιλίας στην Ουάσιγκτον. Ο Joe Biden επαίνεσε λανθασμένα το «Μαύρο Κογκρέσο» κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο Κογκρέσο των ισπανόφωνων. Συγκεκριμένα, ο 80χρονος έκανε τη γκάφα κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο 46ο Ετήσιο Γκαλά του Ινστιτούτου Ισπανόφωνων του Κογκρέσου.

Τιμώντας την Norma Pimental, εκτελεστική διευθύντρια των Καθολικών Φιλανθρωπικών Οργανώσεων της Κοιλάδας του Ρίο Γκράντε, για το βραβείο που κέρδισε, ο Biden αναφέρθηκε στις προσπάθειες της, προσθέτωντας «Η Ομάδα Μαύρων του Κογκρέσου ενσαρκώνει όλες αυτές τις αξίες».

«Ξέρω ότι η αδερφή Norma ζει τα μαθήματα που μου έμαθαν οι καλόγριες μεγαλώνοντας», είπε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. «Μαθήματα βασισμένα στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου: Ταΐστε τους πεινασμένους, φροντίστε τους αρρώστους, καλωσορίστε τους ξένους». «Απηχούν αυτά που μου δίδαξε ο μπαμπάς μου, και το εννοώ ειλικρινά, έλεγε ο μπαμπάς μου, “Όλοι, όλοι έχουν δικαίωμα να τους φέρονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό”». Ο πρόεδρος πρόσθεσε: «Η Ομάδα Μαύρων του Κογκρέσου ενσωματώνει όλες αυτές τις αξίες», χωρίς να διορθώσει το λάθος του.

Επανέλαβε την ίδια ιστορία δύο φορές στην ίδια εκδήλωση

Εκτός από τα λάθη της στιγμής, ο Biden επικρίθηκε την περασμένη εβδομάδα επειδή επανέλαβε την ίδια ιστορία δύο φορές στην ίδια εκδήλωση στη Νέα Υόρκη. Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre αναγκάστηκε μάλιστα να απαντήσει για την ανησυχητική, ταλαιπωρημένη συμπεριφορά του Biden μπροστά σε δημοσιογράφους. Είπε ότι ο πρόεδρος «μιλούσε από την καρδιά του» όταν επανέλαβε την ίδια ιστορία δύο φορές σε έναν έρανο την Τετάρτη το βράδυ.

Η Jean-Pierre ρωτήθηκε δύο φορές την Παρασκευή για το θέμα καθώς στην γκάφα του Biden δεν ήταν παρούσες οι κάμερες αλλά την ιστορία τη μετέφεταν δημοσιογράφοι. «Λίγα λεπτά αργότερα, είπε ξανά την ιστορία, σχεδόν λέξη προς λέξη», αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ.

«Μερικές φορές ξαναμιλάω και από εδώ και ξαναλέω την ίδια ιστορία», απάντησε η Jean-Pierre γελώντας. «Αλλά κοιτάξτε, νομίζω ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος μιλούσε, όπως είπατε σε έναν έρανο και μιλούσε από την καρδιά του», συνέχισε. «Μιλούσε για το γιατί αποφάσισε να το κάνει όλο αυτό». «Και ακούτε τον πρόεδρο να μιλάει γι’ αυτό, είναι πάντα απίστευτα μια βαθειά συναισθηματική υπόθεση για εκείνον», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στον ράπερ LL Cool J ως «LL Jay Cool J»

Στη μακρά λίστα με τις γκάφες που έκανε ο Πρόεδρος την περασμένη εβδομάδα προστέθηκε και η λανθασμένη αναφορά του Joe Biden στον θρυλικό ράπερ LL Cool J ως «boy» αφού πρόφερε λανθασμένα το όνομά του στο Μαύρο Κογκρέσο. Συγκεκριμένα, το βράδυ του Σαββάτου, οι LL Cool J και MC Lyte έλαβαν τα Βραβεία Phoenix για τις μουσική τους συνεισφορά.

Ενώ ήταν στη σκηνή, ο Biden είπε: «Δύο από τους σπουδαίους καλλιτέχνες της εποχής μας που αντιπροσωπεύουν την πρωτοποριακή κληρονομιά του χιπ χοπ στην Αμερική, ο LL Jay Cool J, εεεεε…» -καθώς το κοινό γέλασε με την τελευταία του γκάφα για το όνομα του ράπερ. Στη συνέχεια ο Biden πρόσθεσε: «Παρεμπιπτόντως αυτό το αγόρι -αυτός ο άντρας έχει δικέφαλους μυς μεγαλύτερους από τους μηρούς μου».

Το βίντεο της ομιλίας του αναδημοσιεύτηκε γρήγορα από τη δεξιά RNC Research στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι σχολιαστές επεσήμαναν γρήγορα ότι η αναφορά στους Αφροαμερικανούς ως «αγόρι» θεωρείται ευρέως υποτιμητικός όρος.

Ότα τα παραπάνω τραγικά περιστατικά έρχονται καθώς μια νέα δημοσκόπηση της Washington Post δείχνει ότι πλέον ο Biden υπολείπεται αρκετά σε δημοφιλία από τον πρώην πρόεδρο Trump αν οι δυο τους βρεθούν ξανά αντιμέτωποι στις εκλογές του 2024. Αλλά τα ερωτήματα γίνονται όλο και πιο ηχηρά για το αν ο Biden θα πρέπει να είναι υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της WaPo αυτό το Σαββατοκύριακο, το ποσοστό αποδοχής του Biden είναι περίπου 37%, παρόμοιο με αυτό που ήταν τον Μάιο, αλλά πέντε ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από ό,τι ήταν τον Φεβρουάριο. Το ποσοστό αποδοκιμασίας του είναι στο 56%. Η δημοσκόπηση ρώτησε επίσης εάν, εκ των υστέρων, οι ψηφοφόροι εγκρίνουν ή αποδοκιμάζουν τη δουλειά που έκανε ο Trump ενώ ήταν στην εξουσία.

Το 48% δήλωσε ότι εγκρίνει και το 49% ότι αποδοκιμάζει. Όταν άφησε την εξουσία τον Ιανουάριο του 2021, η έγκριση του Τραμπ ήταν πιο κοντά στο 38%. Η αντιστοιχία της δημοσκόπησης των δύο πιθανών υποψηφίων έδειξε ότι ο Trump προηγείται του Biden κατά 10% -52 προς 42- μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK